Şimdi Ara

Vestel 48ua9300/49ub9300 arasında kaldım.Dğerli yorumlarınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir TV almak istiyorum. Yerli olması ve bir nebze ülke ekonomisine katkısı olması için Vestel TV almak istiyorum. Donanımhaber sitesinde yaptığım incelemeler neticesinde Vestel 48ua9300/49ub9300 arasında kaldım.

http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/30680-63861/vestel-48ua9300_vestel-49ub9300/

48ua9300 va panel,DTS sesleri çözmesi (modlamayla ??),3d ve smart özellikleri bulunması ve kullanıcıları genelde olumlu konuşmaları beni bu tv'ye itmekte.
    49ub9300 hakkında panel bilgisine (va,ips panel),DTS sesleri çözme durumu bilgisine, 3d aktif/pasif bilgisine v.s. ulaşamadım. Ürüne ait kullanıcı yorumları da bulamadım. Fakat kağıt üzerinde 48ua9300 tv'sine göre 4 adet 3d gözlük, çift ekran özellikleri gibi ekstraları var.

diğer bir aklıma takılan sorular:
    *futbol izlerken titreme, lag oluşturuyor mu? aynı şekilde bilgisayar veya oyun konsolu bağlandığında tv nin tepkisi nedir?geçikme v.s. durumu
    *ışık sızması v.s. sorunlarla karşılaşma sıklığı nedir ?
    *MKV formatlarında ses gelmeme durumu oluşunu birkaç yerde okumuştum. bu durum çok sorun olur mu?
    *48ua tv de mb100,mb120 anakartının olduğunu duydum. Alacağım tv'nin anakartı hangisi olması daha iyi olur? Anakart bilgisine TV üzerinden nasıl ulaşabilirim?
    *48ua 2015 yılı, 49ub 2016 yılı ürünü olması...

Arkadaşlar donanınhaber sitesi elektronik eşyadan arabamdaki lpg sistemine kadar her türlü ihtiyacımda başvurduğum site oldu. Şuana kadar da verilen tavsiyelerin hepsinde memnun kaldım. TV seçimimde de yine siz arkadaşlara (moderetörlere,ve gönüllülere) ihtiyacım var. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyin ve şimdiden emeği geçen herkese teşekkürler.

(Not: @dallass
    @Ado )
    sizin yorumlarınız benim için çok önemli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hharunn -- 5 Aralık 2016; 13:35:56 >

• Vestel konusunda Ado bey,

TV seçimi konusunda kendisi prensip olarak tarafsız kalsa da, özellikle panel mainboard ve teknik veriler üzerine bilgisini pas geçmek olamaz...
  • 49 inç olan IPS panel ve doğal olarak pasif 3D. (Çifte ekran dediği an IPS olduğunu anlayabilirsiniz)

Gelecek anakart MB120 olur muhtemelen. MB100 olsa da pratikte bilinen bir eksisi olmadığı için kafaya takacak bir durum değil. DTS çözme, medya oynatıcı, Smart vs kısımlarında da fark yok haliyle.

Bana hangisi diye sorarsan, VA panel olması sebebiyle 48 inç olanı alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

49 inç olan IPS panel ve doğal olarak pasif 3D. (Çifte ekran dediği an IPS olduğunu anlayabilirsiniz)

Gelecek anakart MB120 olur muhtemelen. MB100 olsa da pratikte bilinen bir eksisi olmadığı için kafaya takacak bir durum değil. DTS çözme, medya oynatıcı, Smart vs kısımlarında da fark yok haliyle.

Bana hangisi diye sorarsan, VA panel olması sebebiyle 48 inç olanı alırdım.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

EXcom_Zkko Hocam,

Cihaz olarak 48ua modelinde karar kıldım.Elektronik işi birazda şans işi artık kısmetimize nasıl çıkarsa.
    cihazla ilgili olarak ışık sızması, vertical banding,bulutlanma,ölü piksel gibi testleri nasıl yapabilirim acaba? Birde cihazı İnternetten Teknosadan almayı düşünüyorum. Servis kurum yaptığı sırada test etmem gereken başka bir şey var mı acaba ? Daha sonradan sıkıntı çıktığında servisle uğraşması problem oluyor bildiğim kadarıyla.

• hharunn H kullanıcısına yanıt
    Servis genelde gündüz vakti geldiği için ışık sızması, bulutlanma vs testi yapmak pek mümkün olmuyor.

Ama boş bir belleğe kırmızı, mavi, yeşil, beyaz, siyah renklerini içeren resim dosyaları atarsanız; servisin yanında hızlıca ölü piksel testi yapabilirsiniz.

Fazlasını kurulumdan sonra gece karanlığında yapmak daha doğru sonuç verir. Bir sorun farkederseniz servisi tekrar çağırır duruma göre değişim talebinde bulunursunuz.

Servisin müşteriye karşı genel tutumu hep pozitif yönde, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Servis genelde gündüz vakti geldiği için ışık sızması, bulutlanma vs testi yapmak pek mümkün olmuyor.

Ama boş bir belleğe kırmızı, mavi, yeşil, beyaz, siyah renklerini içeren resim dosyaları atarsanız; servisin yanında hızlıca ölü piksel testi yapabilirsiniz.

Fazlasını kurulumdan sonra gece karanlığında yapmak daha doğru sonuç verir. Bir sorun farkederseniz servisi tekrar çağırır duruma göre değişim talebinde bulunursunuz.

Servisin müşteriye karşı genel tutumu hep pozitif yönde, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Menü+ 4725'den

Diognostic seçip ,Video Pattern Test seçilirse tv renk teesti yapılabiliyor....kırmızı-sarı-beyaz vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, oradan da test yapılabilir. Ama belki servisin yanında ilgili menüyü kurcalamak istemeyebilir veya servis bu durumdan rahatsız olabilir vs vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Teknosa'dan 2199 TL'ye 48UA9300 sipariş verdim hakkımıza hayırlısı artık. siparişten sonra beklemesi de ayrı bir sabır gerektiriyor .Ölü piksel için internetten video buldum kırmızı,beyaz v.s. renkleri arka arkaya gösteriyor servis geldiğin de bununla test ederim artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hharunn

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Teknosa'dan 2199 TL'ye 48UA9300 sipariş verdim hakkımıza hayırlısı artık. siparişten sonra beklemesi de ayrı bir sabır gerektiriyor .Ölü piksel için internetten video buldum kırmızı,beyaz v.s. renkleri arka arkaya gösteriyor servis geldiğin de bununla test ederim artık.

Hayırlı uğurlu olsun.

Teknosa stoğundaki son ua serisindeki gelişmeleri takipteyim. Alıp kenara atmayı düşünüyorum.

Menü+ 4725'den sizin cihaz üzerinde kullanılan main board numarasını size zahmet yazabilirmisiniz?

mb100 mb120 gibi...
    Rica ederim. Umarım sorunsuz, sıkıntısız teslim alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Popular Demand

quote:

Orijinalden alıntı: hharunn

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Hayırlı uğurlu olsun.

Teknosa stoğundaki son ua serisindeki gelişmeleri takipteyim. Alıp kenara atmayı düşünüyorum.

Menü+ 4725'den sizin cihaz üzerinde kullanılan main board numarasını size zahmet yazabilirmisiniz?

mb100 mb120 gibi...

@Popular Demand Hocam,

Televizyon geldiğinde bakar yazarım size.Teknosa ile görüştüm henüz kargolanmamış bile gelmesi haftasonunu bulacak gibi :(

• quote:

Orijinalden alıntı: godforınsane

https://www.vestel.com.tr/vestel-4k-smart-49ub8300 yoksa bu model mi arkadaslar?

Benim karşılaştırmada bahsettiğim Vestel 49ub9300 serisi idi. 8300 de bazı sikayetler vardı bu nedenle hiç düşünmedim.(Örn;görüntü çok soluk gibi v.s. şikeyetleri okumştum)
    Hocam tv niz geldi mi? Sanırım xok mutlu mesut günleriniz geçiyor, urunu alınca yorumda bulunurum demissiniz, lakin yoksunuz
    Bende bu tv yi alma arefesindeyim, yorumlarınızı bekliyorum
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: artakalan

Hocam tv niz geldi mi? Sanırım xok mutlu mesut günleriniz geçiyor, urunu alınca yorumda bulunurum demissiniz, lakin yoksunuz
    Bende bu tv yi alma arefesindeyim, yorumlarınızı bekliyorum
    Saygılar

Kardeş ürünüm şimdi geldi kargodan fakat ürünü yarın göndereceğim değişime. Ürünün kutusunun üst kısmı çift bantlı ve bantları kirli idi yani kutusu açılmıştı. İçime sinmedi bu sebeple teknosaya değişime göndereceğim. Zaten şiakyetvar sitesine yazdım bu durumu. Yeni ürünü Teknosa gönderebilirse yorumlarımı paylaşırım.
    Vesselam.
  • Geçmiş olsun sayın hharunn,

Yukarıdaki mesajımda Teknosa stoğundaki son ua serisindeki gelişmeleri takipteyim derken sanki yine 5 sene önceki alışverişimi hatırlar gibi oldum. Zamanında bende 50g20e Panasonic plazmamı alırken fiyat bir anda 2700 TL den 2200 TL ye düşünce dayanamayıp satın alıp, aynısını yaşamıştım.

Bu sadece onlara has bir davranış değil, hemen hemen bu sektörde hepsi benzer senaryolar yapıyor!!!

Ne zaman ki zamanında satışı iyi yüksek olan ürünlerde, seri sonu stok azalınca eldekileri depodakilerle harmanlayıp, hediye çeki puan vs. benzeri kampanyalarla satılmaya başlanınca tedbirli davranmak şart. Sizin gibi dikkatli davranıp, gevşeklik yapan şirketlere hadleri bildirilmelidir... Artık aralarda kalanlar, dönenler kime denk gelirse, piyango amorti çıkma olasılığı maalesef artıyor. Zaten 48ua9300 'ün bir iki günde sitede tükenmesi hiç hayra alamet değildi...

Yapılan işin, sebep olacağı işlerin de hayırlı şeylere vesile olması dileğiyle... Fazla üzülmeyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Popular Demand

Geçmiş olsun sayın hharunn,

Yukarıdaki mesajımda Teknosa stoğundaki son ua serisindeki gelişmeleri takipteyim derken sanki yine 5 sene önceki alışverişimi hatırlar gibi oldum. Zamanında bende 50g20e Panasonic plazmamı alırken fiyat bir anda 2700 TL den 2200 TL ye düşünce dayanamayıp satın alıp, aynısını yaşamıştım.

Bu sadece onlara has bir davranış değil, hemen hemen bu sektörde hepsi benzer senaryolar yapıyor!!!

Ne zaman ki zamanında satışı iyi yüksek olan ürünlerde, seri sonu stok azalınca eldekileri depodakilerle harmanlayıp, hediye çeki puan vs. benzeri kampanyalarla satılmaya başlanınca tedbirli davranmak şart. Sizin gibi dikkatli davranıp, gevşeklik yapan şirketlere hadleri bildirilmelidir... Artık aralarda kalanlar, dönenler kime denk gelirse, piyango amorti çıkma olasılığı maalesef artıyor. Zaten 48ua9300 'ün bir iki günde sitede tükenmesi hiç hayra alamet değildi...

Yapılan işin, sebep olacağı işlerin de hayırlı şeylere vesile olması dileğiyle... Fazla üzülmeyiniz.

Teşekür ederim Popular Demand Hocam,
    Bu durumla karşılaşacağım aklımın bir kenarındaydı ama Teknosa da bunu yapmaz heralde diyordum. Yapıyormuş. Paralar kolay kazanılmıyor firmalar daha hassas olmalı bu konuda. haktan hayırlısı artık.

şikayetim henüz yayınlanmadı ama aşağıda yazıyorum:

Teknosa sıfır ürün diye teşhir ürünü gönderdi:

05/12/2016 tarihinde Vestel 48ua9300 marka TV siparişi verdim. Siparişte1-5 gün teslimat yazıyordu. Sipariş üzerinden 4. gündeTeknosa iletişim merkeziyle görüşmemde ürünün stokta olmadığı, mağazalar ile görüşülerek bilgi verileceği söyledi. Daha sonra Iğdır Teknosa magasında ürünün bulunduğunu ve kargolandığı söylenerek tarafıma bilgi verildi. Velhasıl 9 gün sonra Bugün (14/12/2016) ürün geldi. Ürünün kutusunu incelerken üst kısmındaki bantların daha önce söküldüğünü ve sökülen üzerine tekrar bantlanarak paketleme yapıldığını gördüm yani ürünün paketi açılmış tekrar kutulamış olarak bana gönderilmiş. İletişim merkezi İstanbulda sıfır ürünlerin olduğunu söylediklerinde daha da sınır oldum çünkü ürün Iğdır'dan Ankara'ya oradanda Bitlis'e gelmişti, halbuki İstanbul'dan gelmesi daha hızı olacaktı. Bu durumun art niyetli olarak yapıldığını düşünüp kınıyorum ve bu durumun düzeltilmesini istiyorum

• İletişim merkezi :)

İstanbul Vestel ana deposuyla iletişime geçmeyi unutmuş. İletişime geçselerdi bunlar yaşanmayabilirdi...

Savunmaları bile iletişimden kopuk, komik(!)
  • 49Ub9300 ü Dün 2050 liraya Hepsiburada da yakaladım çok şaşıdım yeni yeni seri 3d var 2 screen özelliği dahlili 4k uydu alıcısı falan olunca bana baya fp ürünü gibi geldi tek merak ettğim Ua Serisi ile Ub serisi arasındaki fark ikiside 2016 da üretilmiş Ub de nerdeyse daha çok özellik var ama Ua daha pahalı ?

• Bende 49UB9300 modelini bugun teknosada inceledim hoşuma gitti çifte ekran olayı cok iyi fakat forumda 49UB9300 ile ilgili bir bilgi bulamadim acaba forumdaki uzmanlardan bir inceleme alabilirmiyiz. Tesekkurler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.