Şimdi Ara

Odam için 32 inç TV arıyorum.[Alındı: SEG 32SCF7620-Kullanıcı görüşü eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GÜNCELLEME (20.11.2017): TV hakkında genel bir şey söylemek istiyorum. TV performansı olarak görüntü kalitesinden memnun değilim, bu tv'yi tavsiye etmiyorum bana göre gerçekten renkleri, görüntüsü vasat bir televizyon (vasat=normal). Ben bunu odamda ara sıra kullanmak için aldım o yüzden şimdilik idare ediyorum öyle değiştirme gibi bir düşüncem yok. Paneli kötü kısaca. TV için bile olsa dikkat çekiyor, renkleri cansız.

Özellikle kırmızı renklerde bir problem var, kırmızı renkleri cırtlak ve pembe gibi gösteriyor. İlk başta göz yanılması falan sandım ama ciddi ciddi kırmızıları çok kötü gösteriyor. Az önce tv'de reklamlarda Akbank'ın reklamı vardı, bilen bilir bu reklamda hep kırmızı renk ağırlıklıdır. Reklamın tamamında arka fon, kıyafetler vs hep Akbank'ın rengi olan kırmızıdır full, bu yüzden bilhassa az önce bir kez daha bu yorumu yazmadan önce tv'ye baktığımda buna dikkat ettim, o reklamdaki bütün kırmızılar pembe gibi duruyordu ve artık emin oldum bir sorun olduğuna renklerde. Ayarları falan defalarca kurcaladım ama nafile. Paneli çok kötü o yüzden böyle diye düşünüyorum.

TV için bile olsa almayın bu paneli. Ben içinde dahili uydusu falan var diye biraz da bu riski bilerek almıştım. Pişmanım ama değiştirmek istemiyorum zaten tv izleyen biri değilim pek.

PC'de oyun performansını henüz test etmedim onu da bir ara test eder söylerim.

Bir de bunun dışında zaten 32 inç TV yok piyasada bunu fark ettim, 32 inç tv yazdığınızda google'a ya Axen, Awox gibi markaların televizyonları çıkıyor ya da monitör tipi olan LG, Samsung ekranlar çıkıyor veya Full HD olmayan Philips gibi markalar çıkıyor. Yani piyasada doğru düzgün 32 inç tv yok. Bu boyutlarda bir şey almak isteyen varsa buna göre tekrar kararını değerlendirsin, 42 inçten aşağı tv almayın diyorum.

GÜNCELLEME (06.11.2017): Bugün SEG 32SCF7620 'yi almış bulunuyorum. Biraz kullanayım fikirlerimi yazarım. Marmara Forum'daki Carrefour'dan aldım.

Bu fiyatlarda ve boyutlardakilerin neredeyse hepsi monitör tipi, bir tek TV tipi olarak bu ürün var, bakalım kullanıp fikirlerimi yazarım. LG ve Samsung'un monitör tiplileriyle bunun arasında çok kaldım mağazada da baya bakındım ve en sonunda SEG'e karar verdim.

Benim gibi arayıp kararsız olan varsa diyeceğim şu ben "tv ağırlıklı" düşündüğüm için bunu aldım ama mağazada falan da bakarken dikkatimi çekti panel kalitesi bir LG, Samsung kadar değil gibi tabi ben pek anlamıyorum. TV ağırlıklı ve ara sıra oyun-film için düşünüyorsanız f/p ürün gibi duruyor özellikle smart tv ve dahili uydu alıcısı cezbetti beni. Bunun dışındakilerin neredeyse hepsi monitör olarak geçiyor. Kararınızı buna göre verin.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Kusura bakmayın 1-2 tavsiye konusuna yazdım ama cevap alamadım.

32 inç, HDMI girişi olan (pc bağlamak için), full hd bir tv arıyorum. Kullanım amacı pc bağlayarak oyun oynamak, film izlemek ve ara sıra da maç izlemek olacak.

Bütçe: 700-1000 TL civarı ama açıkçası tam da 1000 ve üstü değil de ortalama 850 lira civarına alabilirsem daha iyi olur.

Detaylardan pek anlamam yardımınıza ihtiyacım var senelerce beni idare edebilecek bir şey lazım, yani sağlam olmalı.
    Acaba teknik özelliklerde neye dikkat etmem gerek?
    Direk nakit olarak elden mağazadan almayı düşünüyorum bu yüzden açıkçası dikkat etmem gereken özellikleri de bilirsem daha iyi olur canlı canlı incelerim son kez almadan önce.

Dikkatimi çeken ürünler;
    http://www.hepsiburada.com/lg-32mn58hm-32-82-ekran-full-hd-led-ekran-p-HBV000004VJI8

http://www.hepsiburada.com/philips-32pfs4132-12-32-80-ekran-full-hd-ultra-ince-led-tv-p-HBV000005NJD1
    (bu biraz çok pahalı geldi ama sağlam bir şeye benziyor kalite olarak, hiçbir şeye karar veremezsem bir ihtimal düşünürüm bunu)

https://www.carrefoursa.com/tr/philips-32pfs4131-12-fhd-slim-led-tv-p-30158987?utm_source=akakce&utm_medium=list&utm_campaign=standard&v=1.10.6
    (Üstteki Philips'in aynısı gibi duruyor, fark göremedim ama neden model isimleri farklı biri 32pfs4131 diğeri 32pfs4132 ???)

https://www.teknosa.com/urunler/800040153/samsung-lt32e310mz-32-full-hd-led-ekran?gclid=EAIaIQobChMIscmjqMOd1wIVyRsYCh2w4wRqEAQYAiABEgIrPvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    (Teşhir ürünü)

http://www.hepsiburada.com/samsung-lt32e310mz-32-82-ekran-full-hd-led-ekran-p-HBV000002KLZS
    (üstteki ürünün teşhirsiz, detaylı bilgileri olan linki bu)

http://www.hepsiburada.com/seg-32sc5600-32-81-ekran-hd-uydu-alicili-led-tv-p-EVSEGSEG32SC5600?magaza=Efe%20Elektronik&wt_gl=cpc.elk.evelektronigi.pla-tv&gclid=EAIaIQobChMIqZiJj8ad1wIVRl8ZCh2-hQ52EAQYASABEgIqCPD_BwE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 20 Kasım 2017; 20:23:40 >

• Hocam bende ps4 alacağım onun için tv bakıyorum. Siz aldınız mı?

Aldıysanız hangisini aldınız ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: relling

Hocam bende ps4 alacağım onun için tv bakıyorum. Siz aldınız mı?

Aldıysanız hangisini aldınız ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Henüz almadım, cevap bile yok konuda. Şu Philips olanı hoş duruyor mağazalarda tam o fiyata (999 TL) bulursam onu alırım ama yok daha pahalıysa 1100-1200 gibiyse mecbur diğerlerinden seçeceğim. Yani şu an net karar veremedim, haftasonu bir kağıda baktığım modelleri yazıp tek tek mağazalarda dolaşacağım bir. Medimarkt, Vatan, Teknosa, CarrefourSA falan ...
  • Konu up arkadaşlar, yarın gidip alabilirim belki mağazaları dolaşıp. Yardımcı olan yok mu başka?

1 arkadaş SEG 32SCF7620 önerdi, üstteki Philips'e göre smart'ı falan var daha iyi geldi gözüme. Siz ne dersiniz hiç fikri olan yok mu başka?
  • Bugün SEG 32SCF7620 'yi almış bulunuyorum. Biraz kullanayım fikirlerimi yazarım. Marmara Forum'daki Carrefour'dan aldım.

Bu fiyatlarda ve boyutlardakilerin neredeyse hepsi monitör tipi, bir tek TV tipi olarak bu ürün var, bakalım kullanıp fikirlerimi yazarım. LG ve Samsung'un monitör tiplileriyle bunun arasında çok kaldım mağazada da baya bakındım ve en sonunda SEG'e karar verdim.

Benim gibi arayıp kararsız olan varsa diyeceğim şu ben "tv ağırlıklı" düşündüğüm için bunu aldım ama mağazada falan da bakarken dikkatimi çekti panel kalitesi bir LG, Samsung kadar değil gibi tabi ben pek anlamıyorum. TV ağırlıklı ve ara sıra oyun-film için düşünüyorsanız f/p ürün gibi duruyor özellikle smart tv ve dahili uydu alıcısı cezbetti beni. Bunun dışındakilerin neredeyse hepsi monitör olarak geçiyor. Kararınızı buna göre verin.

• Hocam nasıl çıktı SEG? Galiba şu an Beyaz Futbol'u izliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Kasım 2017; 0:11:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam nasıl çıktı SEG? Galiba şu an Beyaz Futbol'u izliyorsunuz.

Onu pc'den açtım arkada oyun oynarken, internette gezerken ses yapsın diye. Bugün çok yoruldum, saatlerce trafikte bekledim bir de tv'yi alacağız diye. Bir de maç falan vardı o yüzden bu akşam pek detaylı inceleyemedim. İlk gözlemlerime göre şimdilik ürün sıkıntısız gözüküyor. Kanal geçiş uzunluğu kötü onu söyleyeyim. 1 saniyeyi rahat geçiyor tam ölçmedim ama 1,5 saniye civarı içimden saydığım kadarıyla. Salondaki tv'de Digiturk var yarın onunla karşılaştırırım daha iyi anlaşılması için. Bunun dışında ben kontrast ve diğer detaylı görüntü ayarlarından pek anlamam hazır modlar var onlara göre göze hoş geleni seçtim. Şu an görüntü modunu "Spor" olarak ayarladım. İlk geldiğinde "Doğal" mod seçiliydi ve renkler bana doğal modda çok cansız ve biraz sönük gelmişti. En canlı ve parlaklık kıvamı iyi olanı Spor modu geldi onu seçtim. Bunun dışında SMART kısmına hiç bakamadım ona yarın bakacağım, kanal kurulumu esnasında menüye şöyle azıcık göz ucuyla baktım da menü geçişleri de sanki birazcık yavaş gibi. Pek emin değilim, çok yorgun olduğum için bu saatte inceleme yapmak istemedim, kapalı duruyor şu an. TV'nin açılış süresi de biraz uzun geldi bana, belki harici uydu alıcı takılırsa bu süre kısalabilir diye tahmin ediyorum.

Görüntü kalitesi genel anlamda iyi öyle pek sırıtan bir şey yok.

Yarın yapacaklarım:

-SMART kısmı incelenecek. Youtube hızı, Facebook hızı, internette sörf hızı vs test edilecek
    -Laptop PC'yi bağlayacağım ve oyun oynamayı deneyeceğim. (Denenecek oyunlar: NBA 2K17, ETS 2 başka oyunlar da var da gerek yok denemeye)
    -Menü detaylı kontrol edilecek.

Bunların dışında yarın olmasa bile müsait bir zamanda USB'den film, video atıp tv'de açmayı deneyeceğim.

Bir de görüntü kalitesiyle ilgili çekebildiğim şekilde (artık ne kadar iyi gözükür telefonda bilemem) fotoğraflar çekip atacağım buraya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce laptopu bağladım ve ilk izlenimim bu tv'nin renkleri kötü onu anladım. Daha masaüstü görüntüsü gelir gelmez belirgin bir fark var. Kullandığım laptop imzamdaki Dell 7566, bilmeyenler için söyleyeyim bu cihazın ekranı baya kötüdür, öyle bilinir. Ona rağmen direk açar açmaz şu Windows 10'un varsayılan masaüstü resmi var ya işte o resimdeki (özellikle de ortasındaki) mavilikler tv'de biraz daha mor gibi, morumsu duruyor. Bunu tarayıcıyı açtığımda "Google" yazısının mavi kısımlarında da fark ettim. 10 dakikadır tv'nin renk ayarlarıyla uğraşıyorum pek fazla güzelleştiremedim, özellikle mavi renk ayarı pek hoşuma gitmedi, maviler birazcık mor gibi duruyor. Fotoğraf çektim ama pek anlaşılmıyor o yüzden eklemeyeceğim, kaliteli değil telefonumun kamerası.

Eğer sizin önerebileceğiniz özel bir renk ayarı (kontrast, parlaklık, keskinlik, renk, ten vb gibi gibi...) varsa deneyebilirim baya bir denedim manuel olarak da pek düzelmiyor gibi o renk.

İnternette de bu tv hakkında hiçbir konu, yorum, ayar, öneri yok. Oyun oynamayı deneyeceğim bakalım ne olacak.

• Hocam kullandığınız HDMI kablosunu kontrol edin. En aşağı kaliteli ve 1 metreden uzun olmayan version 1.4 kablo tercih edin. Benim henüz laptopu o tür bir kablo ile TV'ye bağlama imkanım yok ama bildiğim kadarıyla büyük rol oynuyor. Onun dışında TV'nin Bilgisayar (oyun ve masaüstü) için özel modları vardır. En azından Sony ve Philips , Samsung gibi markalarda var. Seg'de var mı Allah bilir. Onun dışında aklıma birşey gelmiyor ilk etapta.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet hazır modlar var yukarıda da söylemiştim Spor, Oyun, Dinamik, Doğal, Sinema gibi modlar var. Masaüstü diye mod yok. Oyun ve Spor modu aynı görüntüyü veriyor. Doğal ise oyun modunun biraz daha düşük kontrastlı ve parlaklıklı hali gibi bir şey. En iyi görüntü oyun modunda var. Bir de bu mavilerdeki sorun normal TV modunda yok yani HDMI'daki görüntüden kaynaklandığı kesin. Kullandığım kablo Philips'in 3 metrelik bir kablosu. HDMI+Ethernet yazıyor pakedinde. 39 TL idi fiyatı. Dün tv'yi alırken aceleyle ilk önüme geleni almıştım. Paketinde maksimum 2k çözünürlük desteği yazıyor ama versiyonunu bulamadım. Uzunluğunu bilerek öyle seçtim aslında bana biraz uzun kablo lazım. Hatta bunu da zaten idareten almıştım aslında altın uçlu kaliteli bir şey almayı düşünüyorum ve en az 6 metre ile 10 metre arasında almak istiyordum aceleyle şimdilik bunu almıştım. Sizce kablodan mı, değiştirirsem ne alayım? Ben Philips'in ki iyidir diye düşündüm bu arada.

Bir de bu görüntüyle ilgili aklıma şey geldi bu masaüstündeyken laptopun dahili grafik kartı çalıştığı için tv'ye yeterli kalitede görüntü sağlamıyor olabilşir mi? Elimde masaüstü pc de var ama yeterli uzunlukta kablo olmadığından şu an bağlamam zor. Laptopta oyun açıp öyle de deneyeceğim bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 6 Kasım 2017; 19:7:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

quote:

Onu pc'den açtım arkada oyun oynarken, internette gezerken ses yapsın diye. Bugün çok yoruldum, saatlerce trafikte bekledim bir de tv'yi alacağız diye. Bir de maç falan vardı o yüzden bu akşam pek detaylı inceleyemedim. İlk gözlemlerime göre şimdilik ürün sıkıntısız gözüküyor. Kanal geçiş uzunluğu kötü onu söyleyeyim. 1 saniyeyi rahat geçiyor tam ölçmedim ama 1,5 saniye civarı içimden saydığım kadarıyla. Salondaki tv'de Digiturk var yarın onunla karşılaştırırım daha iyi anlaşılması için. Bunun dışında ben kontrast ve diğer detaylı görüntü ayarlarından pek anlamam hazır modlar var onlara göre göze hoş geleni seçtim. Şu an görüntü modunu "Spor" olarak ayarladım. İlk geldiğinde "Doğal" mod seçiliydi ve renkler bana doğal modda çok cansız ve biraz sönük gelmişti. En canlı ve parlaklık kıvamı iyi olanı Spor modu geldi onu seçtim. Bunun dışında SMART kısmına hiç bakamadım ona yarın bakacağım, kanal kurulumu esnasında menüye şöyle azıcık göz ucuyla baktım da menü geçişleri de sanki birazcık yavaş gibi. Pek emin değilim, çok yorgun olduğum için bu saatte inceleme yapmak istemedim, kapalı duruyor şu an. TV'nin açılış süresi de biraz uzun geldi bana, belki harici uydu alıcı takılırsa bu süre kısalabilir diye tahmin ediyorum.

Yarın yapacaklarım:

-SMART kısmı incelenecek. Youtube hızı, Facebook hızı, internette sörf hızı vs test edilecek
    -Laptop PC'yi bağlayacağım ve oyun oynamayı deneyeceğim. (Denenecek oyunlar: NBA 2K17, ETS 2 başka oyunlar da var da gerek yok denemeye)

Bunların dışında yarın olmasa bile müsait bir zamanda USB'den film, video atıp tv'de açmayı deneyeceğim.

Bir de görüntü kalitesiyle ilgili çekebildiğim şekilde (artık ne kadar iyi gözükür telefonda bilemem) fotoğraflar çekip atacağım buraya.

Hocam youtube , facebook , internette sörf olaylarını test ettiyseniz bizimle paylaşırmısınız?

• kaç mt mesafeden kullanıyorsunuz? ben 2mt mesafe icin 43-49 düşünüyorum film-dizi amaçlı.. hangisi uygundur? (1,75-miyopum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkanonk

quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

quote:

Yarın yapacaklarım:

Hocam youtube , facebook , internette sörf olaylarını test ettiyseniz bizimle paylaşırmısınız?

Hocam forumda banlıydım yazamadım şimdi yazıyorum öncelikle özür diliyorum ben bu tv'de Wi-fi olmadığını unutmuştum onları yazarken, sadece kablosuz olarak Wi-fi dongle desteği var ve şu an ihtiyacım olmadığı için onu almadım yani şu an tv'yi internete bağlayamıyorum haliyle söylediklerinizi de test etme imkanım olmadı.

TV hakkında genel bir şey söylemek istiyorum. TV performansı olarak görüntü kalitesinden memnun değilim, bu tv'yi tavsiye etmiyorum bana göre gerçekten renkleri, görüntüsü vasat bir televizyon (vasat=normal). Ben bunu odamda ara sıra kullanmak için aldım o yüzden şimdilik idare ediyorum öyle değiştirme gibi bir düşüncem yok. Paneli kötü kısaca. TV için bile olsa dikkat çekiyor, renkleri cansız.

Özellikle kırmızı renklerde bir problem var, kırmızı renkleri cırtlak ve pembe gibi gösteriyor. İlk başta göz yanılması falan sandım ama ciddi ciddi kırmızıları çok kötü gösteriyor. Az önce tv'de reklamlarda Akbank'ın reklamı vardı, bilen bilir bu reklamda hep kırmızı renk ağırlıklıdır. Reklamın tamamında arka fon, kıyafetler vs hep Akbank'ın rengi olan kırmızıdır full, bu yüzden bilhassa az önce bir kez daha bu yorumu yazmadan önce tv'ye baktığımda buna dikkat ettim, o reklamdaki bütün kırmızılar pembe gibi duruyordu ve artık emin oldum bir sorun olduğuna renklerde. Ayarları falan defalarca kurcaladım ama nafile. Paneli çok kötü o yüzden böyle diye düşünüyorum.

TV için bile olsa almayın bu paneli. Ben içinde dahili uydusu falan var diye biraz da bu riski bilerek almıştım. Pişmanım ama değiştirmek istemiyorum zaten tv izleyen biri değilim pek.

PC'de oyun performansını henüz test etmedim onu da bir ara test eder söylerim.

Bir de bunun dışında zaten 32 inç TV yok piyasada bunu fark ettim, 32 inç tv yazdığınızda google'a ya Axen, Awox gibi markaların televizyonları çıkıyor ya da monitör tipi olan LG, Samsung ekranlar çıkıyor veya Full HD olmayan Philips gibi markalar çıkıyor. Yani piyasada doğru düzgün 32 inç tv yok. Bu boyutlarda bir şey almak isteyen varsa buna göre tekrar kararını değerlendirsin, 42 inçten aşağı tv almayın diyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.