Şimdi Ara

VESTEL 49UA9400 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
3
Favori
16.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesajınızı şimdi gördüm akşam eve gittiğimde bahsettiğiniz hususlara dikkat edeceğim
  • bahsettiğiniz şeyi bende bulamadım
  • Servis menüsüne girmek için: Menu tuşuna basıp 4725 tuşladığınızda teknik bilgileri veriyor. Buradan kullanım süresini, Ram miktarını görebilirsiniz.
  • tasarruf modu kapalıyken de arka ışık ayarları 43 inç olanda kapalı, 49 ları bilmiyorum. 9300 serisindeki gibi köşelerde kararma varmı diye bakmak istiyorsan uğraşmana gerek yok zaten. yayın izlerken beyaz renkli görüntülerde bariz şekilde belli oluyor 9300 serisinde. 9400 de böyle bir durum yok. ekran değişmiş zaten. 9300 ile 9400 serisinde ekranlar farklı, 9300 deki sıkıntıdan dolayı sanırım değiştirmişler, sıkıntı çıkmıyor.

bir arkadaş mağazada izlerken 9400 serisinde alt yazılarda ve hızlı görüntü geçişlerinde sıkıntı gördüğünü yazmış. bende altyazılarda hiç bir sıkıntı yok, takılma vs. asla olmuyor. sadece maç yayınlarında hızlı kamera geçişlerinde hafif bir gölgelenme oluyor. o da rahatsız edici düzeyde değil. 4K yayında hiç olmuyor zaten, bahsettiğim HD yayınlarda oluyor. mağazada görülen sıkıntı cihazın fazla ısınıp işlemciye yük bindirmesinden olabilir diye düşünüyorum.

• 49ua9400 kullanmaktayım köşelerde kararma falan görmedim çok şükür.. cihaza gelecek olursak evimizin ilk led tvsi olduğu için diğer cihazlarla kıyaslama imkanım yok ama 72 ekran tüplüden 124 ekran lede geçince haliyle başka oluyor.. görüntü kalitesi olsun özellikle sesi çok iyi güzel cihaz.. özellikleri içerisinde yok yok. belki samsung veya lg değil ama bu özellikte bir samsung-lg fiyat olarak da çok yükseklerde..

bu arada birkaç sorum olacak cihazı kullanan arkadaşlara.. cihazın güncel sürümü sizde nedir? bir de test yaparken siyah ekranda biraz ışık sızması var sanki öyle çok göze batacak kadar olmasa da simsiyah durmuyor ekran.. acaba bu bir sorun mudur? genel manada ışık sızması bir sorun mudur veya ne kadarı kabul edilebilir? sizde durum nasıl?

sorularım biraz genel biraz da cihazı kullananlara yönelik oldu.. cevap veren olursa çok sevinirim

• Bazı konulara açıklık getirmek lazım.
    sunny axen serileri bildiğiniz çin ürünleri ve görüntüyü her nekadar düzgün versede ömürleri kısa. teknoloji mağazaları bunları ticari amaçla getiriyor çünkü şirketler alıp kullanıp (bizim yaptığımız gibi) çöpe çıkarıyor. Sonuçta faturayı şirket üstüne kestiğinizde kdv muhabbeti var.
  • Hepsi Çin malı değil mi zaten? Benim bildiğim sadece Kore de ve Çin'de panel üretimi var. Teknosa'da olsun, Media Markt'ta olsun teşhirdeki arızalı ürünler var. Ekranlarının bir köşesi sararmış, kararmış, bir sıradaki piksellerin tamamı ölmüş Samsung ve LG serisi TV'ler var. 4-5 Bin TL'lik TV'ler...

Ben pahalı bir TV'almadım 2 yıl garantisi var, garantisi bittikten sonra da bozulursa üzülmem. 4-5 Bin TL'lik TV'ler garantisi bittikten hemen sonra bozulursa şahsen beni çok üzerdi. Kaldı ki LED TV'ler sağlamlık ve uzun ömürlük kullanım konusunda çok nazikler. Ve ufak bir arızada bile panel tamiratı yok, direkt yenisiyle değişiyor, o da yeni bir TV fiyatıyla aynı.

Arkadaşlar ben 49 inç TV aldım 5 Metre mesafeden izliyoruz. Diyeceğim şu TV aşırı büyük, bu nedenle kibar durmuyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor. 43 inç almadığıma pişman oldum. Tavsiyem iyice ölçün, biçin öyle alın derim.

• Tvye güncelleme gelmiş sanırım. Artık arka ışık aydınlatma miktarı ayarlanabiliyor.
  • Arka ışığı etkinleştirip ayar yapabilmek için enerji tasarrufunu özel olarak sabitlemek gerekiyormuş. Bende şimdi farkettim

Uygulama sürümü şu anda 1.33.11
    Tarama yaptım, yeni güncelleme de yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whitehaired W kullanıcısına yanıt
    Uygulama sürümü 1.33.1den 1.33.2ye yükseldi sanırım. Tam emin olmamakla birlikte daha önce 1.33.1di diye hatırlıyorum. Ki öyle de olmalı çünkü daha önce enerji tasarrufu ayarlarında özel diye bir seçenek yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryuuk

Uygulama sürümü 1.33.1den 1.33.2ye yükseldi sanırım. Tam emin olmamakla birlikte daha önce 1.33.1di diye hatırlıyorum. Ki öyle de olmalı çünkü daha önce enerji tasarrufu ayarlarında özel diye bir seçenek yoktu.

Şimdi yeniden tarama yaptım yeni sürüm yok diyor. Ayarlarda dediğin gibi özel ayarı daha önceden olmayabilir. Ben hiç güncelleme yapmadan ilk kurulumda bakmıştım o bölüme. Şu anki sürümde var

• whitehaired W kullanıcısına yanıt
    Eğer otomaik güncelleme kapalı değilse ve gece tvnin fişini çekmiyorsanız saat 03.00da tv otomatik yeni yazılım kontrolü yapıyor. Varsa güncelliyor. Tabi internete de bağlı olması şartı ile.
    Ben de kendim bir güncelleme yapmadım ama tvnin bunu otomatik yapmış olma ihtimali muhtemel. Daha önce de dediğim gibi enerji tasarrufundaki özel ayarı yeni eklendi çünkü. Eskiden sadece "minimum", "orta", "otomatik" ve "ekranı kapat" seçenekleri mevcuttu.

Şuan bende;

Yazılım yükseltme V.0.1.33.11
    Uygulana sürümü V.0.1.33.2 (Bu daha önce V.0.1.33.1 idi diye hatırlatıyorum.)

Olarak görünüyor.
  • 2,5-3 metre izleme mesafesi için 49 inc büyük olur diye düşünüyorum. 43 inc nasıl olur? Ryuuk daki arkadaş bir fikir verebilirmisin? birde maç yayınında sıkıntı varmı sizde de.
  • hamdd kullanıcısına yanıt
    Büyük olmaz 3.4 mden 55" kullaniyoruz ufak alip pisman olmayin goz cok çabuk alisiyor.

• Bende ilk üzerinde gelen sürüm 02 idi. Guncelleyince 11'e yükseldi. Ilk sürümde dediğin gibi yoktu, 11 sürümünde gelmiş sanırım.
    3,5 metre mesafeden 43 inç olanı kullanıyorum. Bence gayet iyi ama daha büyük ekranın rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Tüplüden buna geçince ilk başta büyük geliyor haliyle, ama kısa zamanda göz alışıyor. Ben daha büyük bir ekran ihtiyacı görmüyorum. Ne kadar büyük ekran alsanda zamanla gözün alışır bence kısa sürede

• Ben de 49 inç kullanıyorum, 4-5 metre mesafeden izliyoruz. Ancak TV çok büyük olduğu için evin tüm havasını değiştirdi, kötü bir görüntü oluşturuyor. 43 inç almadığıma pişman oldum.

Bence almadan önce TV'nin ölçülerini ölçün, bir kartondan taslak oluşturup TV'yi koyacağınız yere koyun ve izleyeceğiniz yere geçip bakın derim.
  • hamdd kullanıcısına yanıt
    Maçlardaki seyir zevki benim de çok önem verdiğim bir konu idi çok şükür bi sıkıntı yok. Ne topta gölgelenme ne de kamera hareketlerinde flulaşma yaşanmıyor. Hatta hdmidan pcyi bağlayıp digiplayden izlediğim maçta dahi rahatsız edici bir sonuç ile karşılaşmadım. Trt 4kda şampiyonlar ligi maçı izlemesi ise ayrı bir keyif.

Boyut konusunda ise ben de çok kararsız kalmıştım ama 43 inç alarak doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Bu durum kişiden kişiye değişebilmek ile birlikte daha büyük ekran 3 metre mesafeden beni rahatsız ederdi diye düşünüyorum. 72 ekran tüplü tvden sonra 109 ekran lede alışmak bile zaman aldı. Eğer kiracı değil de kendi eviniz ise ve yakın zamanda daha büyük bir eve gecmek gibi bir planınız yoksa 3 metre izleme mesafesi için ben 43 inç tavsiye ederim. Teknoloji marketlerde diğer dev tvlerin yanında küçük gibi geliyor insanın gözüne ama eve gelince öyle olmuyor.

• ŞUAN %10 İNDİRİMLE 1700 TLye GELDİ GİTTİGİDİYORDA.
    ALDIK BAKALIM .. HAYIRLISI..
  • gg da %10 un haricinde 50 tl world para ve mobil cihazla yapılan alışverişte 100 tl indirim vs vardı. hepsinden yararlanabiliyor musunuz?
    bu arada oturma odasına 49 inc büyük olacak sanki, salona alacak olsam 49 veya 55 arasında gidip gelirdim. Orbit_34'ün karton taslak önerisini de deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carawanee

ŞUAN %10 İNDİRİMLE 1700 TLye GELDİ GİTTİGİDİYORDA.
    ALDIK BAKALIM .. HAYIRLISI..

hocam 1700e nasıl geldi hangi satıcıdan aldınız fiyatı ne kadardı? şu an en ucuz 2550 liraya satan yer var ondan bile alsanız 2250ye gelir.. link atar mısınız? ya da ekran görüntüsü falan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.