Merhabahttp://www.vestel.com.tr/ adresindeki ev sinema sistemini aldım fakat pc ye bağlayamıyorum müzik setine bağladım 6 çıkış olduğu için 2 sini bağlaya bildim 2 kolon çalışıyor şuan onu çevirmek için 50 dolarlık bir parça gerekiyormuş bunu kendim yapabilirmiyim ? çıkışlar normal seskartı çıkışı gibi değil vcd lerin arkasında bulunanan yuvarlak ortasında uzantısı olan bir kablo yada bunları 3er 3 er birleştirip 2 çkış yaparsam sistem bi zarar görürmü. yada o parcayı daha ucuza edine bileceğim bir yer varmı ? yardımcı olursanız gerçekten sevinirim
Anladığım kadarıyla sadece lale jack kullanmışlar,birleştirme yapılabilir hiç problem olmaz.Bir elektronikçiye kablolarla gidip durumu anlatırsanız birleştirici aparatları hazırlayacaktır.Bilgisayar içinse, eğer ses kartı 5.1 destekli ise üç adet kablo hazırlanması gerek.üçünün de birer ucu bildiğimiz stereo jack olmalı.Diğer taraflarına da ikişer adet dişi lale jack takılması gerek.Kablonun birine Rear L ve R,diğerine Front L ve R, sonuncuya da Center ve Subwoofer çıkışlarını takıp,ses kartının uygun yerlerine bağlayacaksınız.Eğer ses kartı 5.1 destekli değilse (sadece speaker out varsa) hepsini birleştirmek gerekir ama onun da ses kalitesi olarak pek randıman vereceğini sanmıyorum.
verdiğin bilgi ok sağol goldpc deki 5,1 creative ses kartını aldım pazartesi elimde olur heralde o geldiğinde bi elektronikçiye yaptıracağım