Şimdi Ara

2.5 ve 3.5 Haric HDD Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
24.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb Arkadaşlar.Foruma şöyle bir göz attım fakat harici diskler ile ilgili genel bir açıklamadan ziyade,marka ve modeller üzerinde daha çok soru ve cevaplar olduğu için konu açmaya karar verdim.
    Bu aralar laptop yanına harici bir disk almaya karar verdim ve araştırmaya koyulunca diğer teknolojik aletler gibi işin inceliklerinin olduğunu görünce mecbur danışmak zorunda kaldım.

--3.5 " disklerin boyutları ve harici güce ihtiyaç duymalarının dışında 2.5 olanlara göre bir dezavantajı varmıdır?3.5 olanlar taşınabilirliği az ve harici güce ihtiyaç duydukları için diğerine göre dezavantajdır ama falan filan vb. konularda diğerine göre bir artısı vardır denilebilirmi
    --Eğer şu amaçlar için kullanacaksan şunu al,yoksa diğerini al gibi bir ayrım yapılabilirmi?

Benim amacım sadece hızlı depolama.Güç gereksinimi,boyutunun büyük olması gibi durumlar benim için sorun değil.Eğer usb girişi olan televizyona bağlayıp film seyretme imkanı varsa bu tercih sebebi olabilir.

Soruma öncelikle cevap verip daha sonra marka/model tavsiyesi olursa çok memnun olurum.
    Saygılar

• Performans istiyorsan kesinlikle 3,5" almalısın. 3,5"ler 7200 rpm le döner ve 16/32 mb önbellekle gelirler bu da performanlarını artırırlar. Hem de daha ucuzlar.
  • arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim tabiki 3.5 inç ler 7200rpm ve önbellekten dolayı daha performanslıdır ancak 2.5 inç lerle inanılmaz bir boyut ve taşınabilirlik farkı var.

1.si bende philips 320gb var 3.5inç laptopumla aynı ağırlıkta ve adaptörü ile birlikte laptop çantasının tamamını kaplıyor.

2. 2.5 inçlik smartdisk var hem güç tüketimi tek kablodan ayrıca boyutu ve ağırlığıda az.

ayrıca 2.5 inçlerin performansıda okadar kötü değil. Standart 5400rpm hızları var ve 480mbs .3.5 larla çok fazla bir farkı yok hız olarak ancak 2.5ların soğutmaları bulunmuyor uzun süreli kullanımdan (maks2saat) sonra çok ısınıyorlar yani eğer profesyonel olarak depolama yapmıyorsanız günde 10-20 gb gibi ve laptopta kullanacaksanız. kesinlikle 2.5 inç derim çünkü boyut ve ağırlık farkı çok fazla...

ayrıca tv ye bağlama özellikleri hdd lerde bulunmaz ama smartdisk in smartmedia adını verdiği bir serisi var 2.5 ve 3.5 inçlik seçenekleri mevcut onlardada 2.5 3.5 farkları aynı ve bu seride tvye bağlama vb. özellikler bulunuyor.

Smartmedia 2.5 http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=81134&ad=SMARTMEDiA-500-GB-HG2008-2,5-SiYAH-Tasinabilir-Diskler

Smartmedia 3.5 http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=36429&ad=SMARTMEDiA-200-GB-7200RPM-Tasinabilir-Diskler

smartmedia dışında tavsiyem 2.5 inç lerde;

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125420195&CS_Category=_SABIT_DISK_TASINABILIR_DISK821&CS_Catalog=_BILGISAYAR

aynı ürünü farklı mağazalarda daha uygun bulabilirsin...

ama wd, philips , smart, toshiba hepsi iyidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-599C03955 -- 20 Temmuz 2009; 21:01:14 >

• Ben 2.5 inch lerle 3.5 inch arası dosya sistemi performans farkını merak ediyorum. fat32 biçimlendirme genelde 2.5 inchler üretiminde otomatik yapılıyor. NTFSyi format hızı ve 4 GB üstü dosya kopyalanabilmesi yüzünden tercih edecektm ki, disk kafası çalışması düşük devir hızında olan disklerde daha yüksek performans saglıyormus diye duydum.
    Sözün kısası NTFS SADECE 3.5 İNCHLERDE Mİ BÜYÜK AVANTAJ !!??
  • 3.5 iyidir
  • Konu hortlayacak ama bende merak ediyorum doğrusu. Mesele dönüş hızındaysa eğer, şimdi çıkan 2.5 disklerde de dönüş hızı 7200 rpm. 3.5 diskle 2.5 disk arasında ne gibi farklar var ?
  • Cevap yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2,5 üstü ile 2,75 üstü fark ne
    12 yıl önce açıldı
    2 vs 1
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet beyler varmı 3.5 u savunacak birileri. Sanırım 3.5 alıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 3.5 alıcam 240 ssd nin yanina

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralarındaki fark boyut,7200 rpm dönüş hızı ve 3.5 olanlarda fiş ile kullanım olarak algılayabiliriz.Eğer sabit kalacak bir yerde kullanılacaksa 3.5,portatif olarak kullanılacaksa 2.5 tercih edilmelidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.