Şimdi Ara

Vestel/Humax/Sunny/Alatech/Plus??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

Bugün humax 9504 kuruldu. En son 894 nolu kanal var. Sanki bazı kanallar tekrar ediyor gibi.

Acaba listeyi silip sıfırdan tarama var mı? Menüde göremedim.

Menü tuşuna basin alt menüde kurulum kolay kurulum- eurotelsatsa uydunuz eurotelsat kurulumu değilse turksat kurulumunu seçin bekleyin

Kolay kurulum yaptım zaten. Merak ettiğim bunca kanal neden tekrar tekrar listede.
  • quote:

quote:

quote:

Bugün humax 9504 kuruldu. En son 894 nolu kanal var. Sanki bazı kanallar tekrar ediyor gibi.

Menü tuşuna basin alt menüde kurulum kolay kurulum- eurotelsatsa uydunuz eurotelsat kurulumu değilse turksat kurulumunu seçin bekleyin

Kolay kurulum yaptım zaten. Merak ettiğim bunca kanal neden tekrar tekrar listede.

Ayni kanal 2 3 tane olmaz bi kanalin varsa hd sd leri olur sadece sizde sorun olabilir adaptoru karti çekin cikartin 10 dk sonra takin bakalim genelde duzeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ayni kanal 2 3 tane olmaz bi kanalin varsa hd sd leri olur sadece sizde sorun olabilir adaptoru karti çekin cikartin 10 dk sonra takin bakalim genelde duzeliyor

Himm örneğin IZTV

Digitürk 18. ve 182. kanal
    318. kanal (HD)
    818. kanal (SD)

vikipedide böyle bir bilgi var.

iztv sayfasında da aynı bilgi var.

Türkiye'nin saygın dijital platformu DIGITURK'ün 18, 182 ve 318'inci kanallarından HD olarak yayın yapan İZ'in kuruluşundan bu yana 60 kişilik dinamik çekirdek kadroya, 100'u aşkın bağımsız belgeselci katkı verdi. Kısa sürede Türkiye'nin en çok izlenen belgesel kanalı olan İZ, ekranlara taşıdığı yenilikçi soluğun karşılığını alıyor.

Demekki bazı kanallar tekrar ediyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Himm örneğin IZTV

Digitürk 18. ve 182. kanal
    318. kanal (HD)
    818. kanal (SD)

vikipedide böyle bir bilgi var.

iztv sayfasında da aynı bilgi var.

Türkiye'nin saygın dijital platformu DIGITURK'ün 18, 182 ve 318'inci kanallarından HD olarak yayın yapan İZ'in kuruluşundan bu yana 60 kişilik dinamik çekirdek kadroya, 100'u aşkın bağımsız belgeselci katkı verdi. Kısa sürede Türkiye'nin en çok izlenen belgesel kanalı olan İZ, ekranlara taşıdığı yenilikçi soluğun karşılığını alıyor.

Demekki bazı kanallar tekrar ediyor.

Aynen öyleyse sorun yok hayirli olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: impressM

humax 9504 universal lnb ile uyumlu mudur merkezi sistemde digitürk çanağında universal lnb var bazı digitürk cihazları universal lnb ile calismiyormus humax 9504 calisir mi universal lnb ile ? saygılar.

Bugün humax 9504 takıldı. LNB universal taktılar.

Yani uyumlu.

teşekkürler hocam.
  • HeyyMayk kullanıcısına yanıt
    Humax ne zaman çıktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugurlu

Humax ne zaman çıktı?

Nisan diye biliyorum acilan konuya gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeyyMayk -- 15 Ocak 2014; 8:53:34 >
  • HeyyMayk kullanıcısına yanıt
    Fark etmez nisan veya ekim.Ben humax tercih ediyorum isterseniz siz diğerini kullanabilirsiniz.Benim beğendiğim dekoder humax.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeyyMayk

Dun trt1 hd de mateix filmi cardı hd kalitede.bi tv nin kendi hd alicisiyla izledim birde digi nin hm 9504 hd alicisiyla izledim tv nin kendi alicisindaki goruntu daha net tv nin dibine girdim pikselleri gormek cok zor o kadar iyi goruntusu birde digi nin hm 9504 hd yayininda izledim dibine girince tv nin goruntu bulanik gorunuyor. Bu turksat yayini daha iyi mi eutelsattan yoksa uydu aliciylami ilgili

Bildiğim kadarı ile bu konuda dikkat edilmesi gereken bir ayar var cihazlarda, receiver'ın yayını HDMI üzerinden verirken hangi çözünürlükte gönderdiği, buna göre görüntü kalitesinde değişiklik olabilir, şöyle ki uydu alıcısından yayın çözünürlüğü orjinal seçilirse yayının çözünürlüğü ne ise uydu alıcı o çözünürlükte yayını televizyona gönderiyor, sonrasında da televizyonun çözünürlüğüne göre (diyelim ki yayın SD yada 720p, ancak televizyon Full HD yani 1080p) yayın televizyonda upscale ediliyor, yani çözünürlüğü arttırılıyor, ancak yayın receiver üzerinden upscale edilirse (1080p yada 1080i'ye çıkarılırsa) televizyon yayını olduğu gibi alıp ekrana basıyor (çözünürlük olarak, çözünürlük dışında renk vs. gibi parametrelere göre ayarlama yapıyor tabii). Sonuçta televizyon Full HD ise (günümüzde çoğunluğun böyle olduğunu varsayarak yazıyorum) görüntü Full HD olmadıktan sonra, uydudan gelen görüntünün çözünürlüğünü arttırmak için iki opsiyon var, biri receiver diğeri TV, receiver'daki çözünürlük ayarına göre bu işlemin nerede yapılacağı değişiyor. Tabii bunu yapabilecek başka cihazlar da var, mesela AVR'ler, yani sinema amplileri, bunların orta ve üst modellerinde de upscale işlemi yapılabiliyor, yani receiverdan çıkan sinyal AVR üzerinden TV'ye gönderilmeden önce tercihe bağlı olarak upscale yapılarak gönderilebiliyor. PS3'de mesela upscale yapabilen bir cihaz ve ben deneme yapmadım ancak bildiğim kadarı ile upscale performansı iyi bir cihaz.

Özetle upscale işleminin nerede yapıldığına göre görüntü kalitesi değişebilir, receiver'da mı TV'de mi yada varsa AVR'de mi? Çünkü upscale işlemi varolmayan pikselleri, varolan piksellerden yola çıkarak tahmini olarak doldurmaya yarayan bir yazılım algoritması, algoritmadan algoritmaya göre farklar olabilir ve her algoritmanın belli bir işlemci gücü ihtiyacı var, bu nedenle cihazdan cihaza performansı farklı olabilir, işlemci gücü yüksek olmayan cihazlarda daha düşük performans görülebilir (mesela TV).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibanez@Forum -- 16 Ocak 2014; 10:19:54 >

• Geçen ay digiturke abone oldum.

Önce uyduruk kartı açıkta uyduruk bir şey verdiler.(Komşu çocuğu bir kaç kez çekti çıkardı)

1 hafta kullandım freakansları karışıyor 1 den 90 a geçiyor kafasına göre falan.

Sonra kardeşimin tavsiyesi ile Humax HM-9504 HD aldım.

Çok memnunum.
  • Bir ay önce Humax 9503 bağladılar,ortak çanakta olan LNB ile uyumlu olmadığı için, eksik kanal problemi oldu..Servis geldi LNB değişimi için 80 tl istedi.Ortak anten olduğu için vermedim..Araçtan DT 7103 getirdi..sorunu çözdü..Görüntü kalitesi 9503 e göre çok az daha kötü ama kanal geçişleri çok çok iyi..TV tüplü olduğu için şimdilik memnunum,LED olayına girince güncel güzel bir kutu ile değiştireceğiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 17 Ocak 2014; 1:33:13 >
  • ücretsiz dime bu cihaz
  • Ücretsiz mi derken?? tabiki hd cihaz olduğu için aylık bi ücreti var.
  • yok yani sagemcom gibi aylık bir ücret veriyormuyuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: merfur

yok yani sagemcom gibi aylık bir ücret veriyormuyuz

20 TL değim ücreti veriliyor sadece elinizde eski cihaz varsa yoksa üye olduğunuz anda hediye

• merfur M kullanıcısına yanıt
    Evet.

• lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Ben yeni üye oldum.para filan demediler gelince para istemesinler
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merfur -- 17 Ocak 2014; 22:27:21 >
  • Ben yeni üye oldum.para filan de demediler gelince para istemesinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: merfur

Ben yeni üye oldum.para filan demediler gelince para istemesinler

Aktivasyon ucreti alirlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.