Şimdi Ara

Vestel/Humax/Sunny/Alatech/Plus??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: FLEDELFIYA

KULLANILAN HDMI KABLOSU BİLE GÖRÜNTÜ KALİTESİNİ DEĞİŞTİRİYOR.

Aynen bende altin uc hama var en kalitelisi bayati fark ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Servisin elinde sadece Vestel 9103 olduğu için mecburen bu cihazı kurdurdum. Yorumum şu şekilde.

Daha önce arkadaşların da söylediği gibi kanal geçişleri çok yavaş. Televizyonumun (LG 55LM760s) kendi uydu alıcısının Tüksat kanallarındaki görüntüsü, hem HD hem de SD kanallarda daha iyiydi. 9103'ün özellikle SD kanallardaki yayın kalitesi bariz bir şekilde daha kötü. HD yayınlar arasındaki fark daha az olmakla birlikte, yine de daha kötü. Çözünürlüğü orjinal seçip, upscale işlemini TV'de yaptırıyorum. Ama yine de pek bir iyileşme göremedim.

Görüntü kalitesindeki fark TÜRKSAT-EUTELSAT kaynaklı mı bilemiyorum ama kalitede bir fark olduğu kesin. Değişim yapılması için Digitürk'ü aradım fakat teknik problem yoksa cihazın değiştirilemeyeceğini söylediler. İnsanlar sadece görüntü biraz daha iyileşsin diye bütçesini zorlayıp biraz daha iyi televizyonları almaya çalışıyorlar ama bu kötü uydu alıcılar sayesinde verdiğiniz paranın karşılığını alamıyorsunuz.

Ses konusuna gelince, HDMI ARC'den ses sistemine bağladığınızda, eğer yayın dolby 5.1 ise, ses kontrolünü sinema sisteminden yapmanız gerekiyor. Uydu alıcının kumandasındaki ses tuşları devre dışı kalıyor. Sesi açsanız da kıssanız da birşey değişmiyor. Bu da ayrı bir saçmalık. Ses kısıkken normal bir kanaldan dolby yayın yapan Moviemax e geçtiğinizde biranda ses artabiliyor. Tabi ses ayarlarından stereo seçerseniz bu problem ortadan kalkıyor ama bu durumda da dolby codec i çözmemiş oluyorsunuz ve 5.1 ses alamıyorsunuz.

Humax ve Sunny kullanmadım fakat genel olarak arkadaşların yazdıklarına bakınca sanki en kötüsü Vestel gibi görünüyor.

Benim tavsiyem abonelik başlatmadan önce seçtiğiniz uydu alıcısını şart koşun. Gerekirse almayacağız deyin yoksa gelip kafasına göre bir cihaz takıp gidiyorlar. Ayrıca servis teknik olarak çok yetersiz. Tüm cihazların aynı olduğunu iddia ediyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.