Şimdi Ara

Vestel/Humax/Sunny/Alatech/Plus???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevaplarınız için teşekkür ederim, açtığım konuyu ilgili arkadaşlara faydalı olacağını düşündüğüm için sonradan farkına vardığım ve sizin de belirttiğiniz cihazları ekleyerek, ayrıca kendi gözlemlerimi/notlarımı paylaşarak güncellemek istedim:

Hangi cihaz daha hızlı/görüntü kalitesi daha iyi ve stabil (resetleme, donma gibi problemler açısından)? Görüşlerinizi bildirebilir misiniz?

* Sagemcom IQ Plus
    * Humax 9504
    * Vestel 9103 (Vestel'in daha yeni bir modeli var mı bilmiyorum, bilen arkadaş varsa güncellerim)
    * Sunny 5103
    * Alatech 7103 (Hangi firmanın ürettiğini bilmiyorum, bilen arkadaş varsa bildirebilirse güncellerim)

Benim gözlemlerim ve belirteceklerim şu yönde:

1. Bunlar arasından benim şu an kullandığım Vestel 9103 ve memnun değilim, yavaş olduğunu düşünüyorum, ayrıca kilitlenme/resetleme yaşıyorum sık sık. Bu cihazdan önce de yine Vestel'in sanırım 9102 si vardı, ondan da memnun değildim. Bu nedenle Vestel'den uzak durma kararı aldım.

2. Youtube'dan izlediğim tanıtım videolarında ise en hızlı gördüğüm Plus kutu sonrasında Sunny 5103 (Humax ve Alatech'in inceleme videolarını bulamadım), aralarında hız olarak uçurum yok. Ayrıca bu konuya yazan birçok arkadaşın ağırlıklı önerisi Humax 9504 ve Sunny 5103 gördüğüm kadarı ile.

3. Görüntü kalitesi konusunda bir yorum yapmak için bu cihazların en az ikisini kullanmak lazım, ben sadece bir tanesini kullandım. Birde görüntü kalitesini değerlendirmek daha zor bir iş çünkü kontrollü bir deney yapmak gerekli, cihaz ayarlarında upscale nerede yapılıyor onu ayarlamak gerekiyor, eşit şartlarda olmayan durumda (upscale bir cihazda kendi üzerinde diğerinde AVR'de yada TV'de yapılyorsa mesela) yapılan bir kıyaslama sağlıklı olmaz.

Not: Ben şahsen kararımı Plus tarafından yana verdim, henüz cihazı almadım ancak işlemleri başlattım, çünkü görüntü upscale işlemini AVR tarafında güçlü bir işlemci ile yaptığım için benim temel kriterlerim görüntü kalitesinden çok hız ve stabilite, Plus stabil bir cihaz mı bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile hızlı, ayrıca Plus'ın ekstra özelliklerini de denemek istiyorum ancak ekstra özellikleri bir kenara bırakırsak Humax ve Sunny seçeceğim cihazlar olurdu sizden gelen yorumlar doğrultusunda.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibanez@Forum -- 16 Ocak 2014; 15:55:41 >

• Bulabilirsen dt5103 hd iq bulamazsan 2. Cihaz olarak hm9504 hd ig oneririm plus haric en iyileri bunlar suan
  • Humax 9504 hd ıq cihaz tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tezekos

Humax 9504 hd ıq cihaz tavsiye ederim.
    Plus kutular daha iyi değil mi? Düz mantık, daha fazla para verdiğimiz için bu yorumu yapıyorum, teknik özelliklerini araştırmadım. Youtube'dan izlediğim videolarda kanal geçiş hızı en iyi plus IQ gibi görünüyor ondan sonra 5103, görüntü kalitesi konusunda yorum yapmak için cihazları kullanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibanez@Forum -- 11 Ocak 2014; 15:46:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibanez@Forum

Plus kutular daha iyi değil mi? Düz mantık, daha fazla para verdiğimiz için bu yorumu yapıyorum, teknik özelliklerini araştırmadım. Youtube'dan izlediğim videolarda kanal geçiş hızı en iyi plus IQ gibi görünüyor ondan sonra 5103, görüntü kalitesi konusunda yorum yapmak için cihazları kullanmak lazım.

Alıntıları Göster
    HM-9504 HD tabiki en iyisi yapılana kadar şu an için cihazlar içiresinde tek seçenek benim görüşüm.
  • Dun trt1 hd de mateix filmi cardı hd kalitede.bi tv nin kendi hd alicisiyla izledim birde digi nin hm 9504 hd alicisiyla izledim tv nin kendi alicisindaki goruntu daha net tv nin dibine girdim pikselleri gormek cok zor o kadar iyi goruntusu birde digi nin hm 9504 hd yayininda izledim dibine girince tv nin goruntu bulanik gorunuyor. Bu turksat yayini daha iyi mi eutelsattan yoksa uydu aliciylami ilgili
  • HeyyMayk kullanıcısına yanıt
    Türksat üzerinde digitürk ün hd yayını yoktur.Hd yayınlar eutelsat üzerindedir.Birde tvnin kendi dahili uydu alıcısı her zaman daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugurlu

Türksat üzerinde digitürk ün hd yayını yoktur.Hd yayınlar eutelsat üzerindedir.Birde tvnin kendi dahili uydu alıcısı her zaman daha iyidir.

Mesela turksattaki trt1 hd-trt hd-atv hd digiturkunkimden daha iyi hd kalite olarak neden??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibanez@Forum

Benim tercihim plus iq kutu. Hem cihaz seri hemde goruntu kalitedi nerdeyse mukemmele yakin. En iyi goruntu kalitesi bu cihazda. Ayrica ekstradan bircok ozelligi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeyyMayk

Bulabilirsen dt5103 hd iq bulamazsan 2. Cihaz olarak hm9504 hd ig oneririm plus haric en iyileri bunlar suan

Ne fark ediyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eghnacr

quote:

Bulabilirsen dt5103 hd iq bulamazsan 2. Cihaz olarak hm9504 hd ig oneririm plus haric en iyileri bunlar suan

Ne fark ediyor ?

5103 1080p destekli. 9504 1080i destekli mutlaka vardır bununda bi artısı..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eghnacr

quote:

Ne fark ediyor ?

5103 1080p destekli. 9504 1080i destekli mutlaka vardır bununda bi artısı..

Benim kutu sadece hd, plus ıq felan yok 1080p de destekliyor 1080i de ama 1080i daha iyi gösteriyor çünkü yayında 1080i. 1080p yapınca bir garip oluyor görüntü.
  • Olmamasi lazim cunku digiturk iq plus kutulari icin ozellikle daha iyi goruntu icin 1080p ayarinda olsun kutunuz diyor
    Her uydu üzerinde yayinci kuruluslarin farkli bi frekansi var ve belli bir alani var yayin kaliteleride onun icin degisiyor.
  • 1080 P de tvler titreme yapiyor en iyisi 1080 İ diye dusunuyorum ve 1080 i de goruntu daha net ve canlı.
  • quote:

1080 P de tvler titreme yapiyor en iyisi 1080 İ diye dusunuyorum ve 1080 i de goruntu daha net ve canlı.

Ben 5103 kullanirken 1080p de kullaniyordum hicbi titreme yoktu bence senin tv de ariza olabilir
    Bende olan bisey degil bu genel sorun.Humax en iyisi hd dekoderler arasinda.
  • quote:

Bende olan bisey degil bu genel sorun.Humax en iyisi hd dekoderler arasinda.

5103 kullandinmi?
    Hayir..
  • quote:

Hayir..

Kullanmadigin bi dekoder hakkinda neden o zaman en iyisi humax diyorsun once bunu acikla?? Sonra neden neye gore humax en iyisi onu aciklaman lazim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.