Şimdi Ara

AXEN (SUNNY) TRUVA 32'' LED TV İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
148
Cevap
6
Favori
123.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar merhaba. Uzun süre almaya niyetlendiğim ancak internette hakkında pek bilgi bulamadığım televizyonu aldım.
    Alacak arkadaşlara biraz yardımcı olması düşüncesiyle bir kaç yorumumu paylaşacağım.

TV'nin dahili uydu alıcısı yok.
    Artı olarak dahili tuneri de yok. Aslında bu cihaz monitör olarak geçiyor.
    Cihazın yanında hediye! olarak tuner geliyor. Üzerinde 3 Hdmi, Scart, Rf Ve usb girişleri mevcut.
    Yani zaten bu cihaz olmadan bu cihaz bir işe yaramaz. Zannediyorum bandrolden kaçmak gibi bir amaçla yapılmış bir olay.
    Tuner kurulumu çok basit. İde kablosu benzeri bir kabloyla yerine oturtuluyor. Servis kurulumun ücretli olduğunu söyledi. Bilginiz olsun ben kendim yaptım.
    Cihazın üzerinde sadece standby tuşu var. Enteresan şekilde sadece bu tuş var.
    Katalog bilgilerine göre enerji tüketimi 52w.

TV D-Led şeklinde geçiyor yani direct led. Tam led değilmiş yani ne demekse.
    Tvyi Next'in 2010 CIS Tiger hd uydu alıcısıyla kullanıyorum.
    Cihazın sd performansı hiç iç açıcı değil. Yakın mesafeden görüntü biraz çamur.
    Hd kanallar ve kaliteli 16x9 yayın yapan kanallarda gayet iyi durum.
    Cihazın üzerinde iki adet hoparlör mevcut. Arka tarafına konumlandırılmış.
    Ancak cihazın en kötü yanı da bence bu. Ses inanılmaz kalitesiz. Ben uydu alıcısına bağladığım harici hoparlör ile kullanıyordum zaten.
    Alacak olanlar bunu dikkate almalı. Hatta kipalarda teşhirde var gidip inceleyin derim.
    Cihazda iki adet usb(biri tuner üzerinde) var. Mkv ve divx oynattı sorunsuzca. Ancak yazılımı iyi değil. Altyazılar çok küçük ve karakter sorunu var.
    Bilgisayardan hdmi ile bağlıyorum film izlemek için 1280*720 performansı fena değil.
    Cihazda backlight ve clouding sorunu yok. Çok çok kaliteli ve pahalı olan panellerde dahi bu sorun mutlaka kıyısından köşesinden var.

Bilindiği üzere sunny firmasının üretimi.(Atmaca elektronik) Made in Turkey.
    Ancak panel kimin bilinmez, daha önceki axen lcd seride panelin samsung olduğu yabancı bir incelemede görülüyor. Bunu bulamadım.
    Sonuç olarak ben bu televizyonu öğrenci evinde kullanmak için aldım. Ve şu an için memnunum. BU fiyata alınabilecek en iyi led buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirçelik -- 12 Ocak 2014; 20:24:20 >

• arkadaşın da yazdığı gibi tv'de hoparlörler'den cızırtı geliyor, ancak bu normal kullanımda nerdeyse hiç duyulmuyor.Kısık seste kullanırken farkediliyor.

Cızırtı'nın sebebi uydu alıcısı kablolar falan değil ben d smart hdmi ile denedim fark etmiyor.

Cızırtı tv'de kullanılan floresanlardan geliyor,eğer arka ışık ayarınız 100 de ise cızırtı falan yok, ayarı 90'dan aşağı çektikçe cızırtı yapıyor,garip gerçekten.

Ayrıca ışık sızması nerdeyse yok tabii siyah ekrandayken griliklerden (ışık'dan bahsetmiyorum) normal yayında siyahlarda hiç sızma yok ve renkleri detaylı net veriyor.

Ekran ortasında hafif sola doğru bir bulutlanma mevcut bunu çoğu kişi farketmez, %90 yayınlarda da farkedilmiyor zaten.

Ben mediamarkt'dan inirimli, hediyeleri ile yan oda için avantajlı bir fiyattan aldım, ben memnunum cızırtı sorunu hariç diğer ışık sorunları,bulutlanmalar coulding nerdeyse birçok led tv'de mevcut.

yazdıklarım umarım birilerine faydalı olur.
  • emeğine sağlık.
    cihazla hd uydu alıcısı kullanmak şart mı sence ?
  • harun95 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yani bence almışken hd şart. 75 80 liralara hd alıcı bulunabilirken kullanmamak olmaz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirçelik

Teşekkür ederim. Yani bence almışken hd şart. 75 80 liralara hd alıcı bulunabilirken kullanmamak olmaz bence.

eyvallah hocam
    kolay gelsin
  • Yeni fotoğraflar ekledim.
  • quote:

Yeni fotoğraflar ekledim.

hocam bu led tv ps3 için nasıl olur sizce ? kasma vs yaparmı tavsiye edermisiniz hem tv olarak odamda kullanırım hemde ps3 oynarım gta5 ?
  • Ben genelde tv ve film izliyorum (bilgisayar hdmi). Tabi ikisi de hdmi dan bağlı. Hareketli görüntülerde bir sıkıntı yok.
    Film izlerken memnunum ama oyun oynamadığım için yorum yapmam doğru olmaz.
    Bahsettiğim şekilde kullanırken bir sıkıntı çekmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim almadan önce bu resimlerine bakarak odama aldım..Bizahmet kullandığın Görüntü ayarlarınıda söylermisin.Kullanıcı ayarları birde Renk Kırmızı Yeşil Mavi gürültü azaltma filan
  • sahink24 S kullanıcısına yanıt
    BEn görüntü modunu standart kullanıyorum. Arka ışık 100de. Sıcaklık ise ortada. Şehir dışındayım hatırladığım kadarıyla bu şekildeydi.
  • Aynı panel aynı ürün olarak arkadaki modülü değiştirip dahili uydu alıcılı olarak satışa sunulmuş.
    Şu anda satışta hem incelediğim ve hem de dahili alıcılı olmak üzere 2 tv var.
    Aralarında da 120 lira kadar fark var. Düşünülebilir.
  • Resim kalitesi izleme mesafesindeyseniz hd de sd de iyi, ilginç bir şekilde Tv ilk açılıştan 1.5-2 saat sonra tam randıman verdi. Net bir şekilde led paneldeki resim iyileşmesi 2 saat falan geçtikten sonra anlaşılıyor. Bu garip geldi bana.

50 hz, hd ready tv, arkada soketli tuner var 3 hdmi girişi bulunuyor, vga girişide mevcut.

Maç izlerken hızlı hareketlerde dalgalanma,takılma yok bunu beklemiyordum.

Usb'den film,medya denemedim,
    Bu fiyat aralığında ilerde sorun çıkarmadığı müddetçe çok iyi denebilir tv için.

1080i destekliyor tv bu formatta da kullanılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsotel

Resim kalitesi izleme mesafesindeyseniz hd de sd de iyi, ilginç bir şekilde Tv ilk açılıştan 1.5-2 saat sonra tam randıman verdi. Net bir şekilde led paneldeki resim iyileşmesi 2 saat falan geçtikten sonra anlaşılıyor. Bu garip geldi bana.

50 hz, hd ready tv, arkada soketli tuner var 3 hdmi girişi bulunuyor, vga girişide mevcut.

Bu fiyat aralığında ilerde sorun çıkarmadığı müddetçe çok iyi denebilir tv için.

500gb seagate ve 1tb wd hdd denedim oynattı. Hatta aynı anda ikisi birden aktif oluyor cihaz seçimi yapılabiliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: epsotel

Resim kalitesi izleme mesafesindeyseniz hd de sd de iyi, ilginç bir şekilde Tv ilk açılıştan 1.5-2 saat sonra tam randıman verdi. Net bir şekilde led paneldeki resim iyileşmesi 2 saat falan geçtikten sonra anlaşılıyor. Bu garip geldi bana.

500gb seagate ve 1tb wd hdd denedim oynattı. Hatta aynı anda ikisi birden aktif oluyor cihaz seçimi yapılabiliyor.

bugun evden çıkmadan usb flash disk'den mkv'yi oynattı ama ses dd olduğundan sanırım ses çıkmadı.

Ayrıca ben d smart'a hdmi ile denedim sesde bir cızırtı falan olmadı.

• arkadaşın da yazdığı gibi tv'de hoparlörler'den cızırtı geliyor, ancak bu normal kullanımda nerdeyse hiç duyulmuyor.Kısık seste kullanırken farkediliyor.

Cızırtı'nın sebebi uydu alıcısı kablolar falan değil ben d smart hdmi ile denedim fark etmiyor.

Cızırtı tv'de kullanılan floresanlardan geliyor,eğer arka ışık ayarınız 100 de ise cızırtı falan yok, ayarı 90'dan aşağı çektikçe cızırtı yapıyor,garip gerçekten.

Ayrıca ışık sızması nerdeyse yok tabii siyah ekrandayken griliklerden (ışık'dan bahsetmiyorum) normal yayında siyahlarda hiç sızma yok ve renkleri detaylı net veriyor.

Ekran ortasında hafif sola doğru bir bulutlanma mevcut bunu çoğu kişi farketmez, %90 yayınlarda da farkedilmiyor zaten.

Ben mediamarkt'dan inirimli, hediyeleri ile yan oda için avantajlı bir fiyattan aldım, ben memnunum cızırtı sorunu hariç diğer ışık sorunları,bulutlanmalar coulding nerdeyse birçok led tv'de mevcut.

yazdıklarım umarım birilerine faydalı olur.

• arkadaşlar bu cihaz'ı önerirmisiniz? bu fiyat aralığında başka alabileceğimiz bi cihaz varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

arkadaşlar bu cihaz'ı önerirmisiniz? bu fiyat aralığında başka alabileceğimiz bi cihaz varmıdır?

bu fiyata en iyilerden birisi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

arkadaşlar bu cihaz'ı önerirmisiniz? bu fiyat aralığında başka alabileceğimiz bi cihaz varmıdır?

bu fiyata en iyilerden birisi.

Bu markanın garanti servis'i nasıldır ? Veya cihazın arıza çıkarma durumu ? İllaki elektronik marka herşey olabilir ama bnm sormak istediğim başımızı ağrıtırmı?

• @closer ben tavsiye ederim. Beklenti yukarda bahsettiğim gibiyse.

@followers Hdmi kablo çıkmadı. Dts de denemedim kardeşim. Bilemeyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirçelik -- 2 Mayıs 2014; 20:11:35 >
  • Tv 1080p destekliyor, hdmi girişinden xbox'ı 1080p kullanıyorum.

• hocam burada uydu alıcılı olduğu yazıyor cihazın doğru mudur sizce
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.