Şimdi Ara

AXEN (SUNNY) TRUVA 32'' LED TV İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
6
Favori
123.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. hizlialdan 500 TL'ye bu tv yi aldım. bugün geldi, kurdum.

Yalnız bana gelen modelde, modül içerisinde tuner girişi yok. Bilen arkadaşlara sorum:

1-Oturduğum sitenin dahili uydu yayını var. En düşük maliyetle nasıl tv izlerim?

2-Usb'den oynattığı filmlerin altyazısını görmüyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirozdemir -- 23 Mayıs 2014; 22:54:23 >

• demirozdemir D kullanıcısına yanıt
    üzerindeki modülde uydu alıcısı yok, tuner girişide yok bu sebeple.
    eğer hd yayın izlemicekseniz 30-40 tl'ye uydu alıcısı alıp kullanabilirsiniz.
    hd yayın da izlemek isterseniz (şifresiz olan atv,a haber,trt, trt1 hd) hd uydu alıcısı almalısınız onların fiyatları da 140-150 tl. civarlarında başlıyor.

1 kere denememde Usb'den altyazı görünmücek kadar küçük nerdeyse çözümünü bilmiyorum,

500 Tl'ye iyi almışsınız hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epsotel E kullanıcısına yanıt
    Evet fiyat güzel. (Şu an HB'de de fiyat 500 TL). Ama sanırım biraz masraf açacak.

Altyazı ile ilgili:
    Çok küçük açıyor altyazıları. Onda da Türkçe karakterleri görmüyor. Aklıma gelen çözüm türkçe karakterlerden arındırmak ve tüm harfleri büyük harfe dönüştürmek. Belki bir parça izlenebilir. Veya harici media player almak gerekir.

Uydu yayınıyla ilgili olarak:

sadece atv ve trt için HD almaya gerek yok diye düşünüyorum. Sizce Standart SD Uydu yayını ile anten yayını arasında 32 ve 42 inch lik TV ler için ciddi bir kalite farkı olur mu? uydu alıcı satın almalı mıyım? yoksa direkt antenden alacağım yayın yeterli midir?
    altyazı için birşey diyemeyeceğim hiç uğraşmadım.

uydu alıcısı konusunda eğer futbol tutkunuysan veya dünya kupasının birçok maçını izlerim diyorsan tabii bu tv'den başka bir seçeneğin yoksa ne yap et bir hd alıcı bulmaya bak çünkü sd maç yayınları bu tv'lerde berbat. tüplü tv'de izle daha iyi.

Yok ben maç izlemem, çok olmasada olur diyorsan normal sd kanalların performansı benim denediğim dm 500s ile tatminkar.

bina da uydu sistemi varsa karasal anten ile hiç uğraşma,
    birde alacağın uydu alıcısının sd de olsa hd de olsa biss girme özellikli olmasını tavsiye ederim.

ekleme;
    dünya kupası maçları sırasında trt hd kanallarının yeni bir şifreleme sistemine gireceği konuşuluyor, tam net bir bilgi olmamakla birlikte maçların hd olarak sadece digiturk'de yayınlanacağı söylentisi var.

yazdıklarım kapsamında yanıltıcı bilgi vermemek için bunu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epsotel -- 24 Mayıs 2014; 1:04:23 >

Bulunduğum sitede 2 türlü yayın var.

1-Anten yayını (53 kanallı merkezi sistem.)
    2-Uydu yayını

Fakat uydudan sadece sadece digiturk ve dsmart izlenebiliyormuş. O yüzden sanırım TV box almaktan başka çarem yok. Veya tivibu gibi birşey alacağım.

Siz hangisini tavsiye edersiniz?

Bu arada ucuza tv alayım dedim ama pişman oldum. Ucuz etin yahnisi durumu :) Samsungun 32'' hd ready tv si daha doğru bir seçim olurdu
    hocam d smart zaten turksat üzerinden yayın yapıyor, normal bir Sd uydu alıcısı ile de turksat yayınlarımı izlersin.

Tv'yi bende ucuza aldım ancak pişman değilim fiyatna göre iyi tv, alırken özelliklerini bildiğim için çok bir beklentim yoktu.

Hatta şaşırdığım hdmi ile oyun konsoluna 1080p destek verdi.
    tv'nin çözünürlüğü 1280*720p diyor ama ben d smart'ı 1080i çözönürlükte izliyorum.

Yani 500tl'ye 1080p destekli led tv zor yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: epsotel

hocam d smart zaten turksat üzerinden yayın yapıyor, normal bir Sd uydu alıcısı ile de turksat yayınlarımı izlersin.

Tv'yi bende ucuza aldım ancak pişman değilim fiyatna göre iyi tv, alırken özelliklerini bildiğim için çok bir beklentim yoktu.

Hatta şaşırdığım hdmi ile oyun konsoluna 1080p destek verdi.
    tv'nin çözünürlüğü 1280*720p diyor ama ben d smart'ı 1080i çözönürlükte izliyorum.

Yani 500tl'ye 1080p destekli led tv zor yani :)
    Dairedeki anten bağlantısı resimdeki gibi. Salondaki TV'yi normal koaksiyel kabloyla tunerli bir televizyona bağladım. TV 53 adet kanal buldu. (Bulduğu kanallar uhf/vhf üzerinde değil, kablo üzerinde görünüyor, sanırım uydu üzerinden buluyor. Yani bana verilen "merkezi uydu sisteminden sadece digiturk ve dsmart izlenebildiği" bilgisi doğru değil sanırım.)

Sunny'de ise tuner ve anten girişi olmadığı için direkt kabloyla bağlayamıyorum. Şu ürünü almayı düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/trident-scart-mini-bissli-uydu-alici/productDetails.aspx?productId=evtridentmini&categoryId=155057&SKU=EVTRIDENTMINI

Bu ürün tunersiz TV'de çalışır mı?

En kötü ihtimalle aşağıdaki ürünü alacağım

http://www.hepsiburada.com/liste/dark-full-hd-tv-box-1920x1200-cozunurluklu-dahili-hoparlorlu-harici-tv-kutusu-dk-ac-tvbox1920/productDetails.aspx?productId=bd85435&categoryId=54

AXEN (SUNNY) TRUVA 32'' LED TV İNCELEME

• hocam senin sistemde eskiden s bandıydı teledünya kablolu hizmette var, tv'de bildiğim kadarıyla anten girişleri yok dediğin gibi.

tvbox daki anten girişlerinde rf(karasal anten giriş) ve kablo girişi var diyor..

kablolu kullanıcaksan olur. ama abonelik ücreti falan yok muydu bu hizmetin?

Sadece karasal anten girişine bağlayıp aylık ücret ödemeden kullanmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirozdemir

Sadece karasal anten girişine bağlayıp aylık ücret ödemeden kullanmayı düşünüyorum
    Bu televizyondan ya da 42 olanından ps3 de kullanan varmı görüntü nasıl?
  • Bu tvyi birazdan almayı düşünüyorum. Sürekli hdmi kablosu ile bilgisayara takılı olacak. Tivibu oyun film sürekli bu ekranı kullanarak izlemeyi düşünüyorum. Bu amaçla kullanım için uygun mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp6parmak

Bu tvyi birazdan almayı düşünüyorum. Sürekli hdmi kablosu ile bilgisayara takılı olacak. Tivibu oyun film sürekli bu ekranı kullanarak izlemeyi düşünüyorum. Bu amaçla kullanım için uygun mudur?
    Ben de dün aldım aleti.

Çok kurcalayamadım. Sadece HDMI ile netten birkaç video baktım sorun yok.

Ses konusunda biraz gürültü farklılığını düşüremiyor diyebilirim.

Teledünya Uydunet tv bağlantısı var denemedim umarım bir sorun çıkarmaz.

Fakat ben zaten monitör modunda birşey bakıyordum.

599 liraya aldım ve bu fiyat bandında bu büyüklükte led tv imkansız.

Şuan sorun yok ama içinizde

Teledünya uydu net kullanan varsa biraz daha bilgi almak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: warhammer07

Ben de dün aldım aleti.

Çok kurcalayamadım. Sadece HDMI ile netten birkaç video baktım sorun yok.

Ses konusunda biraz gürültü farklılığını düşüremiyor diyebilirim.

Teledünya Uydunet tv bağlantısı var denemedim umarım bir sorun çıkarmaz.

Fakat ben zaten monitör modunda birşey bakıyordum.

599 liraya aldım ve bu fiyat bandında bu büyüklükte led tv imkansız.

Şuan sorun yok ama içinizde

Teledünya uydu net kullanan varsa biraz daha bilgi almak isterim.

Alıntıları Göster
    1080i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirçelik -- 15 Haziran 2014; 18:05:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demirçelik

1080i

ben de bu tv yi aldım uydu alıcısı hd değil scartla kullanıyorum.sizin bağlantı hdmı bağlantı mı. bir yerde hdmı tv bağlantıyı görmüyor diye okudum. böyle bir promlem yoksa hd uydu alıcısı alıcam.

• Tvde ps3 denediniz mi hocam bide kaç tane HDMI girişi var

• quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

Tvde ps3 denediniz mi hocam bide kaç tane HDMI girişi var
    Tvde 3 hdmi var. Ps3 denemedim.

yukarıda da bahsettim ben hdmi ile hd uydu kullanıyorum sıkıntı yok.

hdmiların ayrı ayrı görüntü ayarı hafızası da var.
  • demirçelik kullanıcısına yanıt
    hocam tvnin yandan görüntüsünü de koyar mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedon3585

hocam tvnin yandan görüntüsünü de koyar mısın
    selamlar arkadaşlar. bende bu tvden bir müşterime verdim. fakat notebooka hdmi'dan bağlantı yaparak kullandığımızda önce bir süre görmedi cihazı.
    daha sonra hdmi portu değiştirdim vs sonra gördü. bu seferde arka planın siyah olduğu sahnelerde mavi çizgiler çıkıyor ekranda. ve beyaz bir yer açtığımda bilgisayarda (browser vs)
    ekran gidip geliyor sürekli. yani kullanılamıyor. sesi de aktaramadım. bilmediğim ayarlar mı var yoksa tvde bir problem mi var? 10m hdmi kablo ile kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yatoraya

selamlar arkadaşlar. bende bu tvden bir müşterime verdim. fakat notebooka hdmi'dan bağlantı yaparak kullandığımızda önce bir süre görmedi cihazı.
    daha sonra hdmi portu değiştirdim vs sonra gördü. bu seferde arka planın siyah olduğu sahnelerde mavi çizgiler çıkıyor ekranda. ve beyaz bir yer açtığımda bilgisayarda (browser vs)
    ekran gidip geliyor sürekli. yani kullanılamıyor. sesi de aktaramadım. bilmediğim ayarlar mı var yoksa tvde bir problem mi var? 10m hdmi kablo ile kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    bununla 32" finlux arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz?

• Arkadaslar ben de yarin kipadan bu urunu almaya gidecegim. İki soru kafamda var.
    Birincisi bu cihazi alip yazlikra kullanacagim. İlla kurulumunu servise mi yaptirmam lazim. Kendim yapamaz miyim ? Garanti disi kalir mi?
    ikincisi bu cihazin uzerinde scart cikis var mi ki benim uydu alicim scarttan baglanan standart bir alici. Randiman alabilir miyim ? Ses cizirtsi rahatsiz edicek duzeyde mi ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.