Şimdi Ara

Vestel Intraton 7,5kg Çamaşır Makinası Türkiye'demi üretiliyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Vestelin kataloğunda dikkatimi çekti..

Vestelin Intraton serisi çamaşır makinaları 7,5 kg oluşu, antibakteriyel tamburu, gibi özellikleriyle bana Samsung'un 7,5 kilogramlık makinalarini anımsattı .. Bilgisi olan varmı?? Eger öyleyse bu makineler 800-900YTL fiyat aralığıyla çok güzel bir 7,5 kg alternatifi diye düşündüm birden??

Bilgisi olan varsa açıklayabilirmi??

http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr-TR/Urunler/20211755.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xbit -- 30 Ekim 2006; 18:24:53 >

• Hayır arkadaşım,Vestel intraton Vestel tasarımlı ve üretimli bir cihazdır ve son derece berbat malzemeden üretilmiştir.Bu lafım makine Türk malı olduğundan değil.Vestel çamaşır makinesi üretiminde çok başarısız.Makineyi bayide incelersen bana hak verirsin.Mesela program düğmesi birebir Arçelik'ten alıntıdır.(Beterin beteri yani)Körük lastiği tasarımı da.O makinenin sadece lastik körüğü antibakteriyeldir.Yani sadee körükte bakteri üremez,ama bu makine çamaşırdaki mikrobu öldürmek için birşey yapmaz.Samsung'daki durum farkldır,Samsung'da suya nano boyutta gümüş iyonları salınarak çamaşır dezenfeksiyonu yapılır.Çamaşırlarda yanılmıyorsam 20 gün bakteri üreyemez.Kısacası bu makinelerin uzaktan yakından ilgileri yok.Ama Vestel bir dönem(1999-2001 arası)fuzzy serisi çamaşır makinelerini Kore'de Samsung'a yaptırıyordu.Şimdi de Arçelik LG'ye makine yaptırıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Hayır arkadaşım,Vestel intraton Vestel tasarımlı ve üretimli bir cihazdır ve son derece berbat malzemeden üretilmiştir.Bu lafım makine Türk malı olduğundan değil.Vestel çamaşır makinesi üretiminde çok başarısız.Makineyi bayide incelersen bana hak verirsin.Mesela program düğmesi birebir Arçelik'ten alıntıdır.(Beterin beteri yani)Körük lastiği tasarımı da.O makinenin sadece lastik körüğü antibakteriyeldir.Yani sadee körükte bakteri üremez,ama bu makine çamaşırdaki mikrobu öldürmek için birşey yapmaz.Samsung'daki durum farkldır,Samsung'da suya nano boyutta gümüş iyonları salınarak çamaşır dezenfeksiyonu yapılır.Çamaşırlarda yanılmıyorsam 20 gün bakteri üreyemez.Kısacası bu makinelerin uzaktan yakından ilgileri yok.Ama Vestel bir dönem(1999-2001 arası)fuzzy serisi çamaşır makinelerini Kore'de Samsung'a yaptırıyordu.Şimdi de Arçelik LG'ye makine yaptırıyor.

evet size katılıyorum vestel eski asil nadir zamanında iyi idi şimdi berbat ötesi birde eski samsung makineleri iyi idi ama arçelik LG lerde iyi degil aldım 2 günde geri verdim bu forumda yazan bir arkadaşa hak verdim dengesiz yük kontrol sistemi berbat çamaşırı bzen 2 saatte bile dengeliyemiyor

ayrıca bakteri ürememesi samsungda 30 gündü

beyaz eşya alacaksan artık şunu bunu denecek birşey kalmadı artık hepsi uzak doguda yapılıyor gibi örnek elektrolux 8 kiloluk makinede uzak dogu sıemens ithaller harika ama millete al diyemiyoruz niyemi pahalı zor işler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 30 Ekim 2006; 23:53:29 >

• Dogru haklısınız, dün makinayı bayisinde gözlemleme fırsatı buldum.. Açıkcası malzeme kalitesizliği dışından çok da anlaşılmıyor ama program kontrol düğmesi dediğiniz gibi arçeliğe benziyor..
    1000 devirlik , 7,5kg ve tek su girişli modelini peşin 730 YTL olur dediler. Keşke kalitesi konusunda şüphe duymasam almayı düşünürdüm,.. Bu fiyat bu kategorideki bir makina için gerçektende cazip bir fiyat.

Ancak 1200-1300 YTL civarındaki Samsung 7,5 Kg yada 8 Kg lık Elektrolux almaya daha meyilliyim.. Onuda hemen değil. Benim alım süreci bazen biraz uzun sürebilir.. Eski bekarlık günlerimden kalma Indesit hala işini yapıyor (4 yıllık W 83T).. Hanımda memnun gürültüsü dışında. Hatta arkadaşlarının ve kayınvalidenin onaylarıda çok önemli tabii
    Full sıkışık doldurulmazsa iyi yıkıyor. Zaten kullanım klavuzlarındada Kaç kg. ın hangi programda yıkanabileceği yazıyor. idare edeceğiz bir süre daha herhalde.

Bu arada Elektrolux un Kullanım Klavuzunu indirmiştim bir ara.. Yanlış hatırlamıyorsam "Made in Thailand" idi.

Cevabınız için teşekkür ederim.. Sadece acaba Vestel belki bu seriyi getirtmiştir diye düşünmüştüm.. Gönlüm isterdi ki Yerli üretim Kaliteli olsun.. Kaliteli üretenide var tabii. Her zaman önceliğim yerliyedir. bütçemiz ve kalite arasındaki optimum seçimi zorlamadığı sürece...

Bu arada bir sorum daha var.. 7 yada 8 kg lık makinalara çift kişilik yorganlar sığabiliyormu?

Sevgiler

• Ben 2 ay önce intraton 7.5 kg aldım (800devir). Eski 10 yıllık beko ya göre oldukça sessiz ve daha hızlı yıkıyor. Hatta ilk çalıştığında acaba çalışmıyor mu filan diye düşündük. O kadar sessiz di yani. Ama su alırken ses yapıyor.
    Bizde çoluk çocuk kalabalık, makine her gün çalışıyor. Yaklaşık aynı fiyatlara satılan ve birkaç özellik üstün olan bosch'u (modelini hatırlamıyorum) Türk malı olmadığı için tercih etmedim.
    Eski beko'nun en baba arızası bile servis tarafından 20 ytl'ye çözülüyordu. Ama komşunun electolux'unun beyin arızası için 300 ytl istediler.

Kısacası Vestel'den memnunuz (daha doğrusu hanım memnun).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xbit

Dogru haklısınız, dün makinayı bayisinde gözlemleme fırsatı buldum.. Açıkcası malzeme kalitesizliği dışından çok da anlaşılmıyor ama program kontrol düğmesi dediğiniz gibi arçeliğe benziyor..
    1000 devirlik , 7,5kg ve tek su girişli modelini peşin 730 YTL olur dediler. Keşke kalitesi konusunda şüphe duymasam almayı düşünürdüm,.. Bu fiyat bu kategorideki bir makina için gerçektende cazip bir fiyat.

Ancak 1200-1300 YTL civarındaki Samsung 7,5 Kg yada 8 Kg lık Elektrolux almaya daha meyilliyim.. Onuda hemen değil. Benim alım süreci bazen biraz uzun sürebilir.. Eski bekarlık günlerimden kalma Indesit hala işini yapıyor (4 yıllık W 83T).. Hanımda memnun gürültüsü dışında. Hatta arkadaşlarının ve kayınvalidenin onaylarıda çok önemli tabii
    Full sıkışık doldurulmazsa iyi yıkıyor. Zaten kullanım klavuzlarındada Kaç kg. ın hangi programda yıkanabileceği yazıyor. idare edeceğiz bir süre daha herhalde.

Bu arada Elektrolux un Kullanım Klavuzunu indirmiştim bir ara.. Yanlış hatırlamıyorsam "Made in Thailand" idi.

Cevabınız için teşekkür ederim.. Sadece acaba Vestel belki bu seriyi getirtmiştir diye düşünmüştüm.. Gönlüm isterdi ki Yerli üretim Kaliteli olsun.. Kaliteli üretenide var tabii. Her zaman önceliğim yerliyedir. bütçemiz ve kalite arasındaki optimum seçimi zorlamadığı sürece...

Bu arada bir sorum daha var.. 7 yada 8 kg lık makinalara çift kişilik yorganlar sığabiliyormu?

Sevgiler

arkadaşım asla sıgmıyor ben aldım arçelik 8 kilo 8124 SJ serisi ve ancak kullanma kulavuzunda 4 kilo yorgan yıkar demesine ragmen ben 3 kiloluk çift kişilik yorganı sıgdıramadım tek kişilik yorgandada dengesiz yük oluştu sıkmaya geçemedigi için durulamayı dahi yapamadı bir iki kere elle müdahale ettik makineye gerçi sıkmaya geçmezse elle müdahale edin diye kullanma kulavuzundada yazıyor

ve birde çamaşır makinesinde yorgan programı yoksa asla yorgan yıkamayın diyor elektrolux merkez ben kendilerine mail attım onlarda beni cepten aradılar sagolsunlar baya ilgilendiler ve asla yıkamayın dediler çünkü yorganın neden ne malzemeden yapıldıgı ve çok su çekme ihtimalinin oldugu buda makineyi yıpratacagı herhangi bir arızada garantinin geçersiz olacagı söylendi

asla 6 kilonun üstünde makine almayın çünkü hangi makine olursa olsun kullanma kulavuzu şunu yazar en ekonomik yıkama tam dolumdur internetten kullanma kulavuzlarını indirip okuyabilirsiniz

yorgan yıkaya amkineler program itibariyle

ARİSTON 7,5 VE 9 KİLO
    WHİRPOOL 9 KİLO
    SAMSUNG 7 KİLO VE 10 KİLO MODELLERİ

ARÇELİK 8-10 KİLO MODELLERİ BİRDE ŞU DÜNYANIN EN HIZLI MAKİNE DEDİKLERİNDE YORGAN PROGRAMI VAR AMA DEDİGİM GİBİ BİR EVE 6 KİLO YETİYOR YORGAN YIKAMAK İÇİN BAŞINIZA İŞ ALMAYIN ÇÜNKÜ AZ ÇAMAŞIR YIKAMAK SORUN OLUYOR

saygılarla kalın

• Cevabınız için teşekkür ederim..

Anladığım kadarıyla daha yorgan makinanın içine sığmakta zorlanacak gibi baştan... Sanırım en iyi karar şimdilik elimizdekini sonuna kadar kullanmak olacak.. Gerçi ihtiyacı olan bir kişiye verecektik büyük bir ihtimalle.. Aslına bakarsanız bu yeni elektronik devreleri artmış, sensorlerle dolu makinalar pekde cezbetmiyor beni.. Makinanın daha sıkmaya gecerken kararsız kalması vs gibi şeylerle meşgul olmak istemem.. Alacağım makina 20-30 yıllık da olmayacak.. Benim için 10 yıl yeter.. O zamana neler çıkar.. Ayrıca ömür bu ne olacağı belli olmaz.. Bu sebeplerden dolayı bir çamaşır makinasına 1000-1200 YTL üzerinde para vermekte mantıklı gelmiyor bana.. Kafamda karışmadı değil ama bu fiyat aralığı benim için sınır olacak...

Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: massey1

Ben 2 ay önce intraton 7.5 kg aldım (800devir). Eski 10 yıllık beko ya göre oldukça sessiz ve daha hızlı yıkıyor. Hatta ilk çalıştığında acaba çalışmıyor mu filan diye düşündük. O kadar sessiz di yani. Ama su alırken ses yapıyor.
    Bizde çoluk çocuk kalabalık, makine her gün çalışıyor. Yaklaşık aynı fiyatlara satılan ve birkaç özellik üstün olan bosch'u (modelini hatırlamıyorum) Türk malı olmadığı için tercih etmedim.
    Eski beko'nun en baba arızası bile servis tarafından 20 ytl'ye çözülüyordu. Ama komşunun electolux'unun beyin arızası için 300 ytl istediler.

Kısacası Vestel'den memnunuz (daha doğrusu hanım memnun).

iyi günlerde kullanın hayırlı olsun inşallah sorunsuz kullanırsınız

• quote:

Orjinalden alıntı: Xbit

Cevabınız için teşekkür ederim..

Anladığım kadarıyla daha yorgan makinanın içine sığmakta zorlanacak gibi baştan... Sanırım en iyi karar şimdilik elimizdekini sonuna kadar kullanmak olacak.. Gerçi ihtiyacı olan bir kişiye verecektik büyük bir ihtimalle.. Aslına bakarsanız bu yeni elektronik devreleri artmış, sensorlerle dolu makinalar pekde cezbetmiyor beni.. Makinanın daha sıkmaya gecerken kararsız kalması vs gibi şeylerle meşgul olmak istemem.. Alacağım makina 20-30 yıllık da olmayacak.. Benim için 10 yıl yeter.. O zamana neler çıkar.. Ayrıca ömür bu ne olacağı belli olmaz.. Bu sebeplerden dolayı bir çamaşır makinasına 1000-1200 YTL üzerinde para vermekte mantıklı gelmiyor bana.. Kafamda karışmadı değil ama bu fiyat aralığı benim için sınır olacak...

Saygılar

kendinizce tabii haklısınız sizi zorlamayacak bir ürün bence whirpool AWO 9561 24 ay taksitle 1246 YTL iyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.