Şimdi Ara

vestel klima terleme yapıyor, içeriye su akıtıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, vestel klimam içeriye su damlatıyor.filtreleri temizledim, servis te geldi baktı...tahliye borusunda sorun yok dedi(sadece gözlemle) dışarıya çok iyi şekilde su akıtıyor.tahliye borusunun balkona çıkmadan mutfaktaki kısmında hafif ıslaklık var,su damlamıyor ama nemli.bu durumu da servis elemanına gösterdim.servis elemanı bakır boru ile sarılmış olan tahliye hortumu, birbirlerine sarılı olduğu için terleme yapıyor dedi ve birkaç kere daha bantladı.sorun biraz azaldı fakat yine sorun devam ediyor.duvarda akan su izi var boyayacağım, fakat yine akıtır diye boyayamıyorum, birde bayram geldi.inverter klimalarda bu sorun olmuyormuş fakat bende oldu ve servis elemanı bu durum inverter olmayanlarda oluyordu diyip şaşırdı. yani çözüm yok.merkezden arayan vestel yetkilisine de söyledim,böyle sorun çözümü olur mu diye.internette araştırdığımda plastik aksamda çatlak vs de olabilir diye gördüm,başka bir servis elemanı istedim.BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA yardımı dokunan olursa çok memnun olurum.bu arada, sorun ortadan kalkmazsa vestele ürün iadesi yapma hakkım var mı?şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbat26 -- 19 Ağustos 2018; 12:59:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Terleme Yapar ve İçeriye Su Akıtıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Klima kullanımı sırasında duvarlarda veya tavanda terleme oluşması ve su damlaması, yaygın bir sorundur. Bu sorun, özellikle Vestel klimalar için sıklıkla bildirilmektedir.

Klima Neden Terleme Yapar?

1. Yetersiz Soğutma: Klimanın soğutma kapasitesi, odanın büyüklüğüne göre uygun değilse, iç ünite aşırı soğuyabilir ve terleme yapar.

2. Pis Filtreler: Klima filtrelerinin düzenli olarak temizlenmemesi veya değiştirilmemesi, hava akışını engeller ve iç ünitede terleme oluşumuna neden olabilir.

3. Düşük Refrigerant Gazı Seviyesi: Klimanın refrigerant gazı seviyesi düşük olduğunda, soğutma performansı düşer ve iç ünite terleme yapabilir.

4. Yanlış Montaj: Klimanın iç ünitesi, eğimli veya uygunsuz bir şekilde monte edilmişse, oluşan yoğuşma suyu düzgün şekilde tahliye edilemeyebilir ve terleme oluşabilir.

5. Harici Faktörler: Yüksek nemli ortamlar, özellikle yaz aylarında, klimanın terlemesine katkıda bulunabilir.

Klima Terlemesi Nasıl Önlenir?

1. Klima Bakımı: Klima filtrelerini düzenli olarak (2-3 haftada bir) temizle veya değiştir. Klimanın yıllık bakımını yaptırmak, terleme sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

2. Uygun Boyutlandırma: Odanın büyüklüğüne uygun bir klima seçilmesi önemlidir. Küçük bir oda için çok büyük bir klima, aşırı soğumaya ve terlemeye neden olabilir.

3. Profesyonel Montaj: Klimanın doğru şekilde monte edildiğinden emin olmak için profesyonel bir teknisyenden yardım al.

4. Nem Kontrolü: Oda nemini azaltmak için bir nem giderici kullanmayı veya havalandırmayı artırmayı düşün.

5. Klimanın Çalışma Sıcaklığını Ayarlama: Klimanın çalışma sıcaklığını önerilen aralıkta (18-24 santigrat derece) tutmak, terlemeyi azaltmaya yardımcı olur.

Bu çözümleri uygulayarak Vestel klimanızın terlemesi sorununu giderebilir ve iç mekan konforunuzu sağlayabilirsiniz. Sorun devam ederse, kalifiye bir teknisyenden profesyonel yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhabalar. Vestelllerin kronik sorunu idi bu,kasa çatlaması. Sanırım sizin cihazınızda da oldu. Drenajda sorun olsa genelde yanlardan akıtır bu direk ortadan akıtmış ve bu çatlak olma durumunu gösteriyor. Servisle çözemezseniz tüketici hakem heyetine başvurmanız gerecektir.

Saygılarımla...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkür ederim.başka servis ustası istedim.umarım bu sefer hallolur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.