Şimdi Ara

VESTEL PIXELLENCE 32' PARADOKSU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
20.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili dostlar Cuma günü cihazı satın aldığım bayiye giderek, sahibiyle görüştüm son bir kez. Kendisine durumu tekrar anlattım. Cihazın resimleri olduğu halde vestelin cihaza sağlam demesinin kabul edilemeyeceğini, artık yasal yollara başvuracağımı, tüketici mahkemesine vesteli dava etmek zorunda kaldığımı söyledim. Oda durumu anladığını ama vestelin sağlam dediği bir cihazı değiştirmenin zor olacağını söyledi. Bende kendisinden Bölge sorumlusu ile görüşmesini rica ettim. Sağolsun bölge sorumlusu ile görüşeceğini elinden geleni yapacağını söyledi. Ordan ayrıldım. C.tesi akşam bölge sorumlusu beni aradı. Bayi ile görüştüklerini, Cihazın aslında kriter dahilinde kaldığından sağlam olduğunu, ama beni mağdur etmemek için bayinin cihazı değiştireceğini söyledi. Bende P.tesi günü bayiye gittim. Sağolsunlar gerçekten ilgili davrandılar. İş yeri sahibi Vestelin cihaz değişimini kabul etmediğini fakat kendisi beni mağdur etmemek için cihazı yenisi ile değiştireceğini söyledi. Kutulu bir ürün getirdiler. Cihazı bayide kurdular. Bütün ısıkları kapattılar ısık ve pixelleri vs. leri kontrol ettim. Cihazda benim cihazda olan kadar bariz olmamakla sol üst kösede cok küçük backlight bleeding vardı ve çok zor seçiliyordu ama görüntüyü etkilemiyordu. Aklıma kriterler geldi. Dedim benim cihaz kriterler dahilindeyse bu alet nur nimet. Tamam dedim. Hiç zorluk çıkartmadılar ne dedimse tamam dediler. Tv yi dün aksam eve kurduk Sonunda sorunum halloldu. Şu an cihazda hiç bur sorun yok. Bana artık son aşamada kendi şartlarını zorlayarak Vestelin yapamadığı yardımı yapan Vestel Bayine teşekkür ediyorum.

• Kardeş sorunun çözülmesine gerçekten sevindim. Sana bir tavsiye git al cihazı paketle bayiye koy, senin adına satsın 200 milyonda düş fiyatından ve elinden çıkar. Adam akıllı bir TV al ve keyfini sür. Bu da kulağına küpe olsun VESTEL'Den uzak dur.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Kardeş sorunun çözülmesine gerçekten sevindim. Sana bir tavsiye git al cihazı paketle bayiye koy, senin adına satsın 200 milyonda düş fiyatından ve elinden çıkar. Adam akıllı bir TV al ve keyfini sür. Bu da kulağına küpe olsun VESTEL'Den uzak dur.....

Sevgili dostum ve yorumlarıyla bana desteklerini eksik etmeyen diğer arkadaşlar. Eğer sizin yardımlarınız olmsaydı Belkide cihazı şu an değiştiremeyecektim. Dün akşam gelen cihaz gerçekten öncekine göre çok iyi, tavseniz gerçekten güzel ama 200 YTL aşağısına sattırana kadar garantisi bitene kadar kullanayım diye düşünüyorum. Zaten 3 yıl sonra teknoloji ne olur bilinmez. Zaten direk bölge sorumlusuyla irtibata geçmek gerekiyormuş merkez falan hikaye, bunuda öğrenmiş oldum. Ama kulağımada küpe oldu Vestel mi birdaha hımmmmmmmm sanmam. Lcd Tv de asla. Saygılar...

• İnşallah 3 gün sonra "Delirecem bu seferde değişen TV de .....sorunu çıktı." diye gelmessin. Sözümü yineliyorum. Elinde fırsat varken, alet daha sıfırken elinden çıkarmaya çalış kardeş.
  • merhabalar..oncelikle vestel lcd tv'si ile ilgili sorunu olan ve sonunda halleden arkadasa gecmis olsun..vestel lcd'sini gonul rahatligi ile kullanmasini dilerim.

ben de bircounuz gibi forumlarda uzun sure takilarak lcd tv konusunda uzun sure bir kararsizlik yasadim..alisveris magazalrinda gezdikten uzun uzun forumlari okuduktan sonra SAMSUNG LE32R81B almaya karar vermistim..tabi aklimda bi yandan da vestel pixellence modelinin fiyatinin ne kadar uygun olduu vardi..sonunda biraz daha para verip oldukca tatmin edici performans veren ve belkide alinabilecek en iyi lcd tv'lerden biri olan samsung u almaya karar verdim..ozellikle samsung bayisinde le32r81b ve le32s81b yanyana dururken r serisinin goruntu farki beni cok etkilemisti..fakat sonradan sadece s serisi olan bi magazaya girdim..bi de baktim goruntu oldukca tatmin edici..ancak yanina r serisini koyun, bu durumda dersiniz ki r serisi s serisinden daha iyi..e ama hani tatmin edici idi goruntu?

sonra anladim ki aslinda televizyonlari ancak yanyana koymamiz durumunda anlayabileceimiz goruntu farklari nedeniyle bir markaya para verecektim..tabi bunu sadece goruntu icin soyluyorum..servis vs. hizmetleri konusunda detayli bir bilgim olamadi..hep suphe ile bakmisimdir servislere..her markanin servisi konusunda sikayet bulabilirsiniz..
    neyse tum bunlara ragmen ve aklimda fazladan para mi veriyoruz acaba dusunceleri arasinda evden samsung'u almaya ciktim..son kararimi vermistim kesin alicaktik..bu arada parayi babam odeyecei icin samsung konusunda biraz kararsizdi..son olarak bir vestel bayisine girdik..ve belki de sirf para ve odeme kolayliklari nedeniyle kendimizi vestel pixellence alirken bulduk..babamin ici son derece rahatti..

ama ben acaba naptik biz!!amanin, sadece yanyana koyduumuzda farkedioruz farki diodum ama icim de rahat deildi..o kadar para verdik biraz daha vereydik de samsung alaydik keske..farki ben odeseydim filan diye dusunmeye basladim..

ertesi gun tv geldi..vestel servisi galoslarini takti eve girdi..kurdular tv'yi ve basbasa kaldim..hemen tum merakimi giderme adina herseyi yaptim..
    uyduda bicok kanala baktim..goruntu ayarlariyla oynadim vs..
    hemen laptopumu bagladim..oldukca iyi bi performans aldiimi soyleyebilirim..
    3 haftadir kullaniyorum bu tv'yi ve bir sorunum olmadiini soylemek istedim..bi de cok uzun oldu yazi kusura bakmayin..madde madde neler yaptiimi da yazayim oklaylik olsun :P

- 5 metre vga-vga kablo aldim 18 ytl'ye..lcd'ye bagli duruyor..odanin istediim yerinden laptop'a bagliyorum..3 metre mesafeden pdf okuyabiliyorum rahatlikla..yani rahatlikla dediim yazilarin netlii oldukca iyi..o mesafeden okumak akilli adam isi deil tabi..ama kasinca okunaiblior.. :))
    - cok basarili bi sekilde fifa 08 oynayabiliorum.. laptop monitorum kadar iyi bir performans veriyor..fifa hastasi olduumdan uzun sureler oynadiim zamanlar oluyor..
    - divx ve dvd filmler izliyorum..en ufak bi sorun yasamadim su ana kadar..lcd tv'nin tam karsisinda pencere var..bizim ev gunduzleri oradan inanilmaz gunes isigi aliyor..buna ragmen oldukca rahat izleyebilyoruz..tam karanlik ortamda da filmlerde ust ve altlarda backlight yok denecek kadar..tabii bir crt monitorde izlemek gibi deil..
    - uydu yayinlari da oldukca basarili..tabi bazi kanallarda yayin oldukca kotu..bu ne ya diyebiliosunuz ama bu her tv'de ayni gosterecektir..
    - pixellence ozelligi basarisiz gibi..uydu yayinlarinda goruntuyu iyilestirdiini soyleyemem..hatta bozuyor bile..kapali olarak kullanildiginda daha iyi sonuc veriyor :D ama tabi dvd player gibi biseyle bunu denemedim bilmiyorum..belki o zaman daha iyidir.. pc goruntusu alirken de pixellence ozellii acilmiyor..

ozetle ben ozellikle bilgisayar bagladiimdaki goruntuden oldukca memnunum..almaya dusunenlere tavsiye ederim..samsung almadiimiza uzulmuyorum..ama para konusunda biraz daha rahat olsam samsung alirdim orasi da ayri mevzu..bir de su var tabi; uzun vadede nasil bir performans sergileyeceini bilemiyorum..yani belki dayaniklilik konusunda dier markalar daha iyidir..zamanla bazi problemlerle karsilasma ihtimalimiz olabilir..bunu da zamanla goreceiz..umarim teknik servisle muhatap olmak durumunda kalmayiz..

bu arada ben bunu bayrampaşa carrefourdaki bi bayiden aldim..orda bilen bilir teknosa ve bimeks var..onlarda gezerken ve samsung bakarken bi anda girdiim bi bayi iste..pazarlik vs ile vestel pixellence 32inc + vestek slim hoparlor seti (gaza gelmistik) + askili stand toplam 2100 ytl'ye aldik..zaten sirf bu yuzden babama cazip geldi..
    dier alternatif olan samsung 2400 ytl idi bimeks veya teknosa da..orda da tv standlarinda indirim yapiolardi alana..neyse buyuk bi para cebimizde kaldi..umarim pisman olmayiz..simdilik buyuk bi objektiflikle soyleyebilirim ki oldukca memnunum..he ama getir samsung'un o modeli bizim eve, derim ki samsung'un goruntu daha iyiymis..fakat evimdeki vestel, evde rakibi olmadiindan, su an icin en iyisi :))

• En iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Fakat sn. kotu+++ siz olayı bitirmişsiniz, şimdi forumlara çöreklenip onu alma bunu al diyenlere söyleyecek söz kalmamış.
  • dark_lord
    ilk başta vestel tv sornunu çzdüğünüz için sizin adınıza çok sevindim inşallah yeni aldığınız tv de bu sorunu yaşamazsınız iii günlerde kullanın

kotu+++
    sizde tv nizi güle güle kullanın şüphesizki engüzel görüntü sizegüzel gelen görüntüdür yani sizi tatmin ettikten sonra bizlere sadece hayırlı olsun iii günlerde kullanın demek kalr
  • backlight bleeding konusunda yapabileceğin birşey yok ancak 1360x768 de görüntü alamıyorsan o senin hatandan kaynaklanıyordur.
    DVI kablosu ile bağlamayı dene birde
  • dark_lord
    sorununuzu hallettiginize çok sevindim.
  • Arkadaşlar ben form a yeni katıldım dikkat etiim gözüme çarpan bir konu var avrupanın tartışmasız kabul ettiği heleki 8. jenerasyonuyla çığır açtığı söylenen pioneerden hiç bahseden yok. Aranızda pioneer kullanıcısı varsa acil görüşlerine ihtiyaç duyuyorum zira 507xa veya 8. jenerasyonda gelmesini 4 gözle beklediğim 508xa almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

En iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Fakat sn. kotu+++ siz olayı bitirmişsiniz, şimdi forumlara çöreklenip onu alma bunu al diyenlere söyleyecek söz kalmamış.

iyi mi yaptim kotu mu anlayamadim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

backlight bleeding konusunda yapabileceğin birşey yok ancak 1360x768 de görüntü alamıyorsan o senin hatandan kaynaklanıyordur.
    DVI kablosu ile bağlamayı dene birde

ben vga - vga ile bile 1360x768 goruntu alabiliorum..muratremix'e katılıyorum, bi hata olmalı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: matise
    kotu+++
    sizde tv nizi güle güle kullanın şüphesizki engüzel görüntü sizegüzel gelen görüntüdür yani sizi tatmin ettikten sonra bizlere sadece hayırlı olsun iii günlerde kullanın demek kalr

teşekkürler matise..mutlu mesut bi şekilde kullanırım umarım..tabi herkes için geçerli :P
  • Hepsiburadadan 1400 liraya aldım 32" Pixellence. 1 aydan fazla oldu. Bahsi edilen problem bende yok. Hatta başka bir problem de yok. Hiçbir problem yaşamadıgım için de TV den memnunum. Beni zaman zaman sıkan tek şey kanallar arası geçiş hızının yavaş oluşu. Başka da sıkıntı yok.
    Bir arkadas demiş elektronik işi şans işi diye aynen katılıyorum. Baksanıza arkadas bayiden gorerek alıyor ve sorun çıkıyor. Ben netten gormeden alıyorum, kargoyla geliyor ve sorun yok. Tamamen şans işi.
  • arkadaşlar elektronik üründe sorun yaşamak şans işi tabiki en iyisini alırsın sıkıntı yaşarsın ,en kötüsünü alırsın zevk yaşarsın ne olucağı belli olmayabilir. ben elektronik bölümü öğrencisiyim.. elektronikte şöyle birşeyde vardırkı ''ne alıyosan ilkini al'' bu söz niye söylenmiştir; bir cihaz üretilir (örneğin lcd tv) üreten firmanın en iyi ürete bileceği şekilde üretim masrafı ,vergisi falanı filanı cihaz örneğin 3000ytl satışa çıktı ilk çıktığında bu ürünü alabilicek ekonomiye sahip olanlar aldı lükslerini karşıladı... işte asıl mesele bundan sonra başlıyor... bu ürünü almak isteyipte ekonomik durumdan alamıyanlar için... firma elindeki ilk üretim stoğu bitiriyor istediği satışı yapmış oluyor ve aynı ürünün ikinci üretimi başlıyor ; entegreler ve benzeri önem taşıyan parçaların 2. kalite olanları kullanılıyor ve aynı kasaya yerleştiriliyor, sonra yeni bir firma kataloğu, filan marka lcd 3000ytl den 2000ytl indi koşun... işte mesele burda elekronik ürün ucuzlamaya başladığı an üretim kaliteside düşmeye başlar... ilk alan enayi olmaz ,son alan enayi olur

• Nemesis yanlışsam düzelt.Benim bildiğim kadarıyla ilk ürünler daima sorunlu çıkmazmı?Mesela yazılım hatası çok olur.Ve de ilk ürün de yapılan hatalar ve eksiklikler 2. üründe kapatılır.Ve daha gelişmişi çıkmaz mı ortaya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Nemesis yanlışsam düzelt.Benim bildiğim kadarıyla ilk ürünler daima sorunlu çıkmazmı?Mesela yazılım hatası çok olur.Ve de ilk ürün de yapılan hatalar ve eksiklikler 2. üründe kapatılır.Ve daha gelişmişi çıkmaz mı ortaya?

Lafı ağzımdan aldın çok yaşa Bence de böyle.Ortasını tutturmak gerek
  • geçmiş olsun arkadaşım. valla ben de çok sevindim. kendim kurtulmuş gibi oldu. elektronik şans işidir ve ben hiç güvenmem şansıma. o yüzden ne zaman bişeyler almaya kalksam uzun uzun araştırır öyle alırım. sonuç olarak adınıza sevindim. iyi günlerde kullanın.
  • Selamlar ,

Arkadaşım öncelikle ürünün değiştirildiği için bende çok mutlu oldum.Malum parayı çöpten toplamıyoruz.Ben sizinle vestel konusundaki düşüncelerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum sadece...

öncelikle en yakın arkadaşımın odasında 37 ekran tüplü vestel tv var.bizimde halen oturma odasında kullanmakta olduğumuz 37 ekran tüplü beko tv var.birincisi vstelin işçiliği çok zayıf.Mühendislerinde sorun var.Adamlar o 37 ekran tv ye 3 tane tuş koymuşlar(güç tuşu hariç).2si ses arttır/azalt.Diğeri ise kanalı bir sonraki kanala geçir.Ama GERİ DÖNDÜRME yok!?!yani kumanda hariç kanalı 5 ten 4 e döndüremiyoruz.Aynı dönem alınan bizim bekoda şükür öyle birşey yok.(gerçi bekoda iyi demiyorum.Sadece Üstünde durduğum vestel dir)

Sonra bu arkadaşlar ikinci olarak 3 yıl önce (yanlış hatırlamıyorsam2 yıl da olabilir)Şu vestelin zeta serisi 86 ekran tüplü 100 hz pmp dmp li tv yi aldılar.Bir baktım kart girişlerinin kapağı yok.Bu kişisel görüşüm ama bence malzemeden çalmışlar.Şeffaf bantla kapatmışlar.tabii ürün aldıktan sonra bandı çıkarınca ortamın tüm tozu orayı mahvediyor.Hadi onu geçtik.Benim teyzeoğlu profilo aldı.onda da aynı durum.Şimdi bu karttan video vs çalıştırıyor yaa.avi divx neyse işte birde altyazı desteği var.Ama türkçe karakter desteği yok.Bu ne yaa?Yabancı marka tv olsa hoş görülebilir ki onlarda bile var.Bunda yok.TÜRK malı?!?

Sonra beraber bir dvd player aldık 140 ytl idi yanlış hatırlamıyorsam.Ben uzunca bir süre kullandım o dönem.5-6 ay sonra(dvd fiyatları 89ytl ye düştü) dvd nin trayı ni açmaya çalıştığımda açılıp hemen tekrar kapanıyor sonra tekrar açılıyordu.Hani şu rocco nun lolipop reklamındaki gibi.Hatta dedim bizim dvd yi alsalarmış.En azından kumandayı kullanmazlardı.Hiçbir zaman vestelden memnun olmadım.Ama arkadaşımın ve benim alma sebebim YERLİ malı olmasıydı.Tabii düşünmek lazım.O kadar paralar veriliyor.Karşılığını almak lazım.

Birde milletin vestel yada yerli malı almasının diğer sebebide bayiilerin vadeli ve kredi kartına ihtiyaç olmadan ürünü verebilmeleri.Ben aydında bayii ler hariç her yere sordum illa kart yada peşin diyorlar.Senet kabul etmiyorlar.Ama beyaz eşya satan bir yere gidildiğinde 15 dakka içinde ürünü alabiliyorsunuz.12 ay imzaya bakar.

Sadece konu vestel olunca deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Arkadaşa da sevindim ürünü değiştirildiği için.Bu arada Philips 19' monitör kullanıyorum.Bende de rahatsız etmeyecek kadar var benzer sorun ama problem değil.Ben zaten genellikle xbox360 taktığımdan dert etmiyorum.onda sorun yok....

Saygılarımla,

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.