Şimdi Ara

VESTEL PIXELLENCE 32' PARADOKSU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
20.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • senin dediğin şekilde kasa değişir ,ürün numarası ismi yani kısacası başka bir ürün olarak çıkar benim söylemek istediğim aynı ürünün 2. üretimi fiyatı ucuzlamış şekildeki.....
    quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Nemesis yanlışsam düzelt.Benim bildiğim kadarıyla ilk ürünler daima sorunlu çıkmazmı?Mesela yazılım hatası çok olur.Ve de ilk ürün de yapılan hatalar ve eksiklikler 2. üründe kapatılır.Ve daha gelişmişi çıkmaz mı ortaya?
  • VESTEL LCD alan arkadaşın başına gelenlere üzüldüm.Bu marka hakkında forumlarda oldukça kötümser yorumlar yapıldı haksızda sayılmazlar eski bir çalışan olarak benimde bir katkım olsun ve Vestel alacaklar başlarına gelebilecekleri düşünüp fikir sahibi olsunlar.
    İç piyasaya sürmüş olduğu Elektronik cihazlarının üretiminde

1.Kullanılan malzemeler B ve C sınıfı CHINA ve TAIWAN bandrollü ucuz ve düşük kalitedir
    2.Üretim bandından çıkan Kart-yarı mamul veya bitmiş ürün haline gelmiş cihazların test aşamalarında kullanılan düzenekler ve Test ekipmanları çağdışı kalmış cihazlar dan yada Teknik bilgisi olmayan kişi veya kişilerin elinden geçerek testleri yapılmaktadır.
    3.Teknik bilgisi olan çalışanların fikir ve önerileri çoğu zaman dikkate alınmayıp Ses varmı ? var Görüntü varmı? var OK. politikası uygulanmaktadır çoğunlukla
    4.Genellikle iyi iş=fazla sayıda kart ürün .vs.. politikasından dolayı 3 kişinin yapacağı iş 1 kişiye mal edilmektedir Amaç daha az elemanla daha çok iş çıkartmaktır bu da ürünün kalite faktörünü önemli oranlarda düşürmektedir

Dış piyasaya sürmüş olduğu cihazlardada durum pek farklı değildir fark olan daha kaliteli 2.sınıf malzeme ve biraz daha özverili üretim

Tüm bu olumsuzluklara rağmen vestelin fiyat politikasıda ilginçtir ki piyasada daha kaliteli cihaz üreten fakat ismi fazla bilinmeyen markalardan çok daha pahalıdır

VESTEL TEKNOLOJİNİN TÜRKÇESİ

• Konuyla pek alakası olmasada geçtiğimiz günlerde Kanal geçişleri ve yazılım upgrade desteği zayıf kalan Vestel DVB 840 CI girişli uydu alıcımı biradere hediye edip Kaon marka CI girişli Receiver aldım ve gözlerime inanamadım 10 yıllık emektar Arçelik 55 ekran tv alıcım eski receiverımda iyi bir görüntü verdiğini düşünürken kaon DVB de aldığım görüntü inanılmazdı renkler canlanmış keskinlik artmış mozaiklenmeden eser kalmamıştı .10 yıllık şu ana kadar tamir yüzü görmemiş (bir defa besleme sigortası atmıştı ) 55 ekran tv den görüntüler adeta fışkırıyordu. üstelik eski uydu alıcımın menüsü Atari oyuncaklarına benziyorken Yeni receiver ın menüsü harika.

Marka kötülemeyi sevmem arkadaşlar fakat unutmamak gerekir ki kötü mal insanı rezil eder iyi malda vezir yapar.

VESTEL TEKNOLOJİNİN TÜRKÇESİ

• bende bu günlerde vestele iyice yoğunlaşmıştım ama bu şikayetler iyice düşündürür oldu. benım alacağım modelde pixellence nın yenı çıkan full hd 42inç olanı. bu konulardan sonra vestele son gittiğimde teşhir edilen modele baktım arkadan ışık kaçırmıyordu. bayi en iyisini seçmiştir diyenler olabılır aranızda ama böyle bir sorundan malesef haberlerı yok yenı gelmıs koymuşlar standa. Görüntü olarak bence (normal yayında test ettim ilk olarak) samsung lcd hd ready nin normal yayın görüntüsünden daha iyi performans verdi. diğer yerli markalardan da iyi olduğunu söyleyebilirim. fiyatıda 3.100 civarı. ben vestelci falan da değilim yalnız denediğim bazı lcd lerden daha tatminkar görüntü verdi. asıl söylemek istediğim ise malesef elektronık birazda şans işi. Servisin arkadaşa yaşattığı mağduriyetse kabul edilemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wezzi

bende bu günlerde vestele iyice yoğunlaşmıştım ama bu şikayetler iyice düşündürür oldu. benım alacağım modelde pixellence nın yenı çıkan full hd 42inç olanı. bu konulardan sonra vestele son gittiğimde teşhir edilen modele baktım arkadan ışık kaçırmıyordu. bayi en iyisini seçmiştir diyenler olabılır aranızda ama böyle bir sorundan malesef haberlerı yok yenı gelmıs koymuşlar standa. Görüntü olarak bence (normal yayında test ettim ilk olarak) samsung lcd hd ready nin normal yayın görüntüsünden daha iyi performans verdi. diğer yerli markalardan da iyi olduğunu söyleyebilirim. fiyatıda 3.100 civarı. ben vestelci falan da değilim yalnız denediğim bazı lcd lerden daha tatminkar görüntü verdi. asıl söylemek istediğim ise malesef elektronık birazda şans işi. Servisin arkadaşa yaşattığı mağduriyetse kabul edilemez.

Dostum bende yakın bir zamanda 40-42' LCD tv almayı düşünüyorum fakat 2500-3000ytl arası maddi imkanım var bu yüzden fiyatların bir miktar daha düşmesini bekliyorum.Sonuç olarak alacağımız ürün ucuz bir cihaz değil ve seni bilmem ama ben uzun vadeli olarak kullanacağım halen 10 yıllık 55 ekran tv kullanıyorum maddi imkanlarımda sınırlı bu nedenle ince eleyip sık dokumak gerek.Mağazalarda teşhir edilen ürünlerin görüntü ayarları çoğu zaman iyi ayarlanmış halde değildir.X marka tv aynı standta duran y marka tv den daha parlak daha göz alıcı olabilir fakat Y marka tv nin belki de ayarları tam yapılmadığından göze kötü mal gibi gelebilir.Ayrıca satıcı elinde kalmış eski model ve satamadığı malı bir an önce elinden çıkartmak için standında duran diğer tv alıcıların ayarlarını özellikle kötü hale getirerek satamadığı malı maximum ayar dengesine getirir bu da alıcının aldanmasına sebep olur nitekim satamadığı malıda diğer markalar sanki berbat bir ürünmüş gibi kötüleyerek elinde kalan satamadığı malı öve öve bitiremez.Bu sebepten ötürü alıcının almak istediği tv yi bilerek araştırarak ve mağazada gözüne kestirdiği markalarda çekimi iyi hareketli sahneleri olan bir dvd filmi satıcıya izletmesini isteyip en olmadı beğendiğiniz tv lerin kumandalarını rica edip kendiniz biraz kurcalayarak seçim yoluna gitmenizde fayda vardır.Size ufak bir örnek vereyim.Kipa mağazasında philips marka lcd tv diğer markalardan bariz bir şekilde berbat bir görüntüye sahipti.Philips in Aynı model tv sini teknosada gördüm ve bu seferde philips diğer markalardan bariz bir şekilde daha iyi bir görüntü kalitesine sahipti.Bu durum bir satış politikasıdır.Satıcı eski tv yi elinden çıkartmak için yeni gelen tv lerin ayarlarını kötü yapar ki eski mal elinden biran önce çıksın.

Öncelikle bu tarz yararlı forum sitelerinden almak istediğimiz ürünler hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak en azından ürün hakkında bilgi ve fikir sahibi olması açısından oldukça yararlıdır.Bunun yanısıra Kişinin göz zevki de önemlidir şu an piyasada pek çok marka model ve değişik teknolojiler kullanan LCD tv ler mevcut Sony nin Bravia sı Philis in Pixelplus görüntü işleme tekniği gibi ve bu teknolojiler sürekli değişip gelişmektedir.Benim tercih ettiğim üç marka var SONY PHILIPS ve SAMSUNG bu markalardan birini alıp keyfime bakacağım.Tabi Elektronik birazda şans işidir en dandik marka alırsın hiç arıza yapmaz en iyi markayı alırsın ikinci gün başını ağrıtır Fakat fason markalardan birini alıpta şansımı zorlamayada niyetli değilim açıkçası zaten görünen köyde kılavuz istemiyor Vestel alan arkadaşın magduriyeti durumu açıklamaya yetiyor.

• Dostlar yeni gelen cihaz gerçekten tahminimden iyi çıktı. Memnunum açıkçası ses görüntü su ana kadar hiç bir sorun çıkartmadı. HDMI kablosu ile pc yi bağladım. çoğunlukla monitor olarak kullanıyorum. Bilgisayar oyunlarında çok keyifli oluyor. Crysiste aldığım keyfi tarif edemem. Sadece vga portundan pc bağlarsanız görüntüde parazitler oluyor. Vesteli tavsiye edermisin derseniz? Yabancı bilindik markalar derim. O ayrı! 5 kuruş fazla olsun....
  • geçmiş olsun,yeni tv'nizi sorunsuz ve zevkle kullanmanızı dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi görece -- 7 Şubat 2008; 10:44:49 >
  • Bende bu tv ile toshiba av500p arasında muallaktayım 32'' için ayrıca tosh daha ucuz 2 kuruş daha az vereyim bilindik markamı olsun yoksa vestelmi buna ilerleyen günlerde karar vericem
  • Ben de bugün bir Vestel bayine gidip, Millenium 32800 32inç LCD TV alacaktım.
    Bu marka ve modeli tercih etmemdeki neden hem uygun fiyatı (1099 YTL), hem yeterli servisi olması (acaba). Son modelinden farkı sadece pixellence özelliğinin olmaması )çok önemli olmadığını forumda okudum) ve yeni eklenen USB özelliğinin olmaması.
    Öyle sanıyorum ki birkaç yıl içinde OLED TV'ler seri üretime geçekler ve LCD ile Plazma fiyatları daha da düşeceği gibi, eğer hâlâ piyasada kalırlarsa teknolojilerini de yükselteceklerdir.
    Bu nedenle daha çok para verip daha iyi bir şey almayı gereksiz görüyorum (tabi ki kendi bütçem açısından) Birkaç yıl sonra daha ileri bir teknolojiya sahip bir TV'yi daha ucuza alabilirim ve elimde mevcut olanda 2. TV olur diye düşünüyorum
    Ancak bu marka hakkında o kadar olumsuz ve sert şeyler yazılmış ki, şimdi kararsız kaldım.
    Acaba Vestel yerine Teknosa'da şu an 1259 YTL'ye satılan Samsung A330j1 32 inç LDC televizyonu mu alsam. Gerçi LG'nin 999 YTL+ye satılan Plazma TV 32PC51'de var ama.
    Kara vermeden önce sizlere de danışmak istedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: sensia

Ben de bugün bir Vestel bayine gidip, Millenium 32800 32inç LCD TV alacaktım.
    Bu marka ve modeli tercih etmemdeki neden hem uygun fiyatı (1099 YTL), hem yeterli servisi olması (acaba). Son modelinden farkı sadece pixellence özelliğinin olmaması )çok önemli olmadığını forumda okudum) ve yeni eklenen USB özelliğinin olmaması.
    Öyle sanıyorum ki birkaç yıl içinde OLED TV'ler seri üretime geçekler ve LCD ile Plazma fiyatları daha da düşeceği gibi, eğer hâlâ piyasada kalırlarsa teknolojilerini de yükselteceklerdir.
    Bu nedenle daha çok para verip daha iyi bir şey almayı gereksiz görüyorum (tabi ki kendi bütçem açısından) Birkaç yıl sonra daha ileri bir teknolojiya sahip bir TV'yi daha ucuza alabilirim ve elimde mevcut olanda 2. TV olur diye düşünüyorum
    Ancak bu marka hakkında o kadar olumsuz ve sert şeyler yazılmış ki, şimdi kararsız kaldım.
    Acaba Vestel yerine Teknosa'da şu an 1259 YTL'ye satılan Samsung A330j1 32 inç LDC televizyonu mu alsam. Gerçi LG'nin 999 YTL+ye satılan Plazma TV 32PC51'de var ama.
    Kara vermeden önce sizlere de danışmak istedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Burada yazılanlar aslında servis kaynaklı sorunlar. Madem böyle araştırma yapmakla işe başladınız bir de bahsettiğiniz markalarla ilgili yazılanları okuyun. Hiçbir farkları olmadığını göreceksiniz.

• Teşekkür ederim treanian000.
    Diğerleri ile Vestel 3 aşağı 5 yukarı aynı özellikte. en fazla 5 yıl sonra 2.sınıf olacak lcdler için daha yüksek para vermek istemiyorum açıkçası.
    Evdeki 51 crt şimdilik 2. tv olsun diyorum. Ben özellikle film seyretmek için alacağım. DVDden, PCden, uydudan.
    Yoksa haberler, açık oturum gibi proğramlarda lcdye ihtiyaç duymuyorum.
    SEG 42 inç lcd şu anda kipa'da 1390 ytl 12 ay taksitle. Ama büyük ekranın kalite sorunu çıracağından da çekiniyorum.
    Forumda ve diğer forumlarda ekran büyüdükçe sorunları arttığını görüyorum. Bir de kablo bağlantı noktaları arkada olduğu ve tv duvara monteli olduğu için de sorun yaşanıyor. Bunu bizzat bir satıcıda gördüm. Adam duvara montelemiş, müşterinin istediği bir bağlantıyı yapana kadar öldü bitti.

Servis sorununa gelince; evet en çok şikayet Vestel'den geliyor ama sorun çözmede de ilk sırada. Sony genellikle daha az servis sorunu çıkarmasına rağmen çözüm aşamasında çok zorluk çıkaran hatta hiç ilgilenmeyen bir marka. Bu kanaate nasıl mı vardım? Tüketicilerin şikayetlerini dile getiren siteleri inceleyerek.

Gerçi Vestel konusunda içimde bir korku var ama
    Abimim dvd ve ses sistemi vesteldi, verdiği paraya acımıştım. Hele 2 yakınımın Vestel crt tvlerde yaşadıkları tam bir kabus gibiydi ama o zaman bile servisler her zaman ilgilenmişlerdi. Hatta birisinin tvsi 2 kez değiştirilmişti.

Bakalım, bugün akşamüstü şansımı denemek istiyorum. Umarım keyifli seyirler yaşarım.

• Hayırlı olsun. İyi seyirler.
  • Nihayet kararlı bi şekilde lcd almaya çıktım
    Daha önce belirttiğim Vestel ya da Samsung'u alacaktım. Yol üstündeki Philips bayine uğrama gafletine kapıldım.
    Gerçekten güzel ve USB'si de olan 32inç PFL 5403 modelde karar kıldım. Peşin fiyat 1350 ytl dedi ve inmedi.
    Bunun üzerine yakındaki Kipa'ya girdik. Kipa'da 42 inç SEG lcd tv 1250 ytl olunca "madem bu parayı vereceğiz büyük ekran olsun" diyen arkadaşımın gazıyla da SEG almış oldum.
    İyi mi yaptım bilemiyorum tabi. Umarım Seg bizi mahçup etmez.

Perşembe günü tv gelecek, cuma gün de montaj olur herhalde. Bu arada belirteyim, servis Vestel'in ve montaj ücretli. 60 ytl.
    Birkaç gün sonra size izlenimlerimi ve resimlerimi aktarırım.

Yine bu topice mi yazmak gerek acaba?

• Vestel,Arçelik,Beko vb.markalar henüz tüplü televizyon bile yapamıyorlar lcd'paneli nasıl yapacaklar?Bende Arçelik 70 ekran tüplü var 4 senede 2 kez servise gitti televizyon (bu arada çok fazla kullanılmıyorda)...Lcd'de Sony'den şaşmayacaksın onu bilir onu söylerim...Saygılar
  • Teşekkür ederim treanian000.
    Diğerleri ile Vestel 3 aşağı 5 yukarı aynı özellikte. en fazla 5 yıl sonra 2.sınıf olacak lcdler için daha yüksek para vermek istemiyorum açıkçası.
    Evdeki 51 crt şimdilik 2. tv olsun diyorum. Ben özellikle film seyretmek için alacağım. DVDden, PCden, uydudan.
    Yoksa haberler, açık oturum gibi proğramlarda lcdye ihtiyaç duymuyorum.
    SEG 42 inç lcd şu anda kipa'da 1390 ytl 12 ay taksitle. Ama büyük ekranın kalite sorunu çıracağından da çekiniyorum.
    Forumda ve diğer forumlarda ekran büyüdükçe sorunları arttığını görüyorum. Bir de kablo bağlantı noktaları arkada olduğu ve tv duvara monteli olduğu için de sorun yaşanıyor. Bunu bizzat bir satıcıda gördüm. Adam duvara montelemiş, müşterinin istediği bir bağlantıyı yapana kadar öldü bitti.

Servis sorununa gelince; evet en çok şikayet Vestel'den geliyor ama sorun çözmede de ilk sırada. Sony genellikle daha az servis sorunu çıkarmasına rağmen çözüm aşamasında çok zorluk çıkaran hatta hiç ilgilenmeyen bir marka. Bu kanaate nasıl mı vardım? Tüketicilerin şikayetlerini dile getiren siteleri inceleyerek.

Gerçi Vestel konusunda içimde bir korku var ama
    Abimim dvd ve ses sistemi vesteldi, verdiği paraya acımıştım. Hele 2 yakınımın Vestel crt tvlerde yaşadıkları tam bir kabus gibiydi ama o zaman bile servisler her zaman ilgilenmişlerdi. Hatta birisinin tvsi 2 kez değiştirilmişti.

Bakalım, bugün akşamüstü şansımı denemek istiyorum. Umarım keyifli seyirler yaşarım.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hocam hayırlı olsunda 5 yıl içinde lcd'ler 2.sınıf olacak demişsin teknoloji hızla ilerliyor o şekilde bakarsan 5 yıl oldukça uzun bir süreç zaten...Çok para vermem demişsin seg'diye bir markaya 1.300 ytl ödemişsin bence 1.600 ytl. civarına 102 ekran phılıps,toshıba,lg vb.bir model alıp o 5 seneyi daha iyi geçirebişlirdin derim...Almadıysanda seg'i iptal ettir benden söylemesi...

• Uyarıların için teşekkür ederim SERKAN DENİZ.

Ancak ekonomik olarak üst sınırlarım öyleydi. Diyeceksin "o zaman niye lcd diye tutturuyorsun?" Bu açıdan haklısın ama ben özellikle sinema ve fotoğraf konusunda biraz tutkulu insanım. Bu sektördeki gelişmeleri yakından izliyorum ve geçmişde bu sektörden de biraz ekmek yediğim için herhalde (herzaman tercihim kamera arkası) bu optikten bakılan sanal dünyadan kopamıyorum.

Özellikle güzel fotoğrafları uzun uzun seyretmekten ve incelemekten zevk duyarım. Sinema filimleri de öyle. Perdede görülen hiçbir detayı kaçırmadan izlemek büyük bir haz. Eee, böyle olunca evdeki 51 ekran artık yetersiz gelmeye başladı. Özelikle altyazılı filimlerde yazıları okumak yorucu olmaya başladı. Belki de yaş kemale erdi de ondandır.

Teknoloji ilerledikçe fiyatlar düşmeye başlıyor, elbette şu an aldığımın fiyatı da seneye daha da düşecek. Ama ömrümüz hep bunu beklemekle mi geçsin. Üstelik bu tv'nin görüntüsünü uzun uzun seyretmiştim. Görüntü çok güzeldi. İnsanlar yağlıboya tablo gibi gözükmüyordu (digitürk ve uydu yayınları).
    Diğer markalı lcdlere oranla görüntüde hafif matlık vardı ki, özellikle ben bunu çok sevdim. Keskin kontrast ve parlak ışıklı ekranlar hoşuma gitmiyor. Tabi bunlar zevk meselesi.

Örneğin müzik sisteminde herkes yamaha vb. kaliteli markaları kullanmak ister ama bazen adı bile duyulmamış dandik bir markay razı olmak zorunda olur. Hatta bazen de beğenmediğimiz marka bizi yeteri kadar tatmin edebilir. Bu konuda bir örnek vereyim. Geçmişte pikaplar vardı. Bir iki pikaptan sonra Philips marka pikabı kullanıyordum, o yıllarda Dual marka pikap üst seviye sayılırdı. Dual aldım ama Philipsin yanına bile yakaşamadı ve birkaç kez de arıza çıkardı. Tabi elektronik işleri de biraz şans işi gibi.

• yıllardır vestel kullanan biri olarak şunu söylemeliyim. Artık bir daha evime vestel marka bir alet sokmam. Gün geçtükçe kalite düşüyor ve insanlara yaklaşımları iyice kabalaşıyor. Ben 32 ekran pikselens aldım ve aldığımdan bugüne 4 kez servise gitti. artık bıktım bunlarla uğraşmaktan.en iyisi çöpe atmak. ne diye tartışıp sinirleneyim ki.... verdiğim 1700 tl para vestelin sahiplerine sadakam olsun.........
  • Arkadaşlar ben de evimde bir çok vestel ürün kullanıyorum. Geçen yıla kadar herhangi bir şikayetim olmamıştı. En son aldığım vestel ev sinemasında bir takım problemler ( kumandası sadece ürünün direk karşısında durunca çalışıyor. Ses açıp kapatma menüleri ters sayım yapıyor. Baslarda boğulma gibi ) vardı.
    Servise verdim. Parça değiştirdiler ama sorun düzelmedi, tekrar verdim tekrar parça değiştirdiler fakat sorun yine ortadan kalkmadı. Ben de cihazı kutusuna koyduğum gibi servise götürdüm. Aynı arıza iki kereden fazla tekrar ederse cihazı değiştirmeniz gerekir diyerek teslim ettim. 1 hafta sonra tamamen yeni bir ürün geldi. İnanılmaz ama onda da aynı problemler vardı. Demek ki vestelin bu ürünü problemli diye düşündüm ve kaderime razı oldum. Hala kullanıyorum, cihaz bana ben problemlerine alıştım gitti. Hatta sonrasında vestelden iki ürün daha aldım. Onlardan memnunum. Beyaz eşya biraz şans işi diye düşünüyorum. Birde her marka her ürünün hakkını veremiyor. Kimi ürünleri çok başarılı iken kimi ürünleri problemler ile dolu oluyor. Ama şu bir gerçek ki hakkını aramak lazım. İyi günler dilerim.

• ıstanbul da ki eve bende 32 pf 6905 vestel aldım maalesef bende aynı sorunla karşılaştım vestel servisine söylediğimde bana normal dediler iyi ama aydında ki eve aldığım sony bx 300 tv de böyle bir sorun yok niye vestel de var demek ki vestel tv lerde olan kronik bir sorun bu ışık sızma olayı ayrıca sony de insanların suratlarında ki çizgileri görebilirken vestel insan suratları dümdüz çıkıyor yahu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.