Ya aklımdayken sorayım...hiç başka bir kaynaktan (uydu alıcı-DVD v.s. ) denedinmi.gerçektende kablo tv den veya kablosundan olabilirde.
quote:
Orjinalden alıntı: abuse12
Sanirim benim tv'nin tuner'inde sorun var. analog kablo tv'den alıyorum yayını. görüntü arada anlık olarak siyah-beyaz oluyordu. sonradan ses'te de mono ses olan kanallarda anlık olarak stereo'ya geçiyor ve bu da seste garipliğe neden oluyordu. (hoparlor bozukmuş bigi ses gidip geliyordu. ) ama bilgisayardan bağladığımda ses ve görüntü'de problem yoktu. servis'e bunu ilettiğimde sesteki sorunun kablo tv'den olduğunu söyledi hemen. stereo'ya geçiş için test yapıyorlar vs. dedi. ama sorun devam ediyor kaç aydır. bu arada şunu fark ettim. tv'yi kapatıp açınca ses bir süre düzeliyor sonra yeniden başlıyor gidip gelmeye. trusorround özelliği açıkken daha belirgin oluyor. onun için onu da kapattım. tekrar servisi aramayı düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: mesentr78
Eveeet...sonunda DTV\USB aynı anda aktif etmeyi başardım... yapılacak işlemler sırasıyla şunlar.
1-Kumandadan Setup/Time Basılacak. * 2-Kumandadan "4725" Tuşlanacak. (buradaki menüde eğer HDCP- OK yazıyorsa olabiliyor.yani DTV\USB aktif edilebiliyor.yok eğer başka yazıyorsa bilemem ne olur.)benimkinin versiyonu 17MB_35_V60 ....ŞİMDİ DEVAM EDELİM * 3-Service Setting menüsünden 4. Satırda OPTIONS Açılacak.(Kumandann Sağ Tuşuna Basılarak.) * 4-Çıkan Options menüsünden yine 4 No'lu Bölüme Sağ Tuşla Girilecek. * 5-Çıkan Optional Features Bölümündeki 9 No'lu DTV/USB Bölümüne Girip kumandanın Sağ veya Sol Tuşlarını Kullanarak O Bölüm DTV/USB Kullanılacak Şekilde Ayarlanacak. * 6-Setup Time Tusuna basilarak Menüden Çıkılacak...çıktıkdan sonra cihazı kapatıp açın.usb'ye takılı birşey olmasın.V.SOURCE tuşu yardımıyla DTV\SB'ye gelin bekleyin.Dil seçenekleri gelecek türkçeyi seçin devam edin....gerisi size kalmış....benden bu kadar.bir teşekkürüde çok görmeyin artık...şaka tabiki.
Ben bu ayarları yaptıktan sonra(DTV olabilirliğini anladıktan sonra) DTV'yi tekrar kapattım.Çünkü bu yayın zaten yok.USB'ye erişim zorlaşıyor.böyle daha kolay kullanılabiliyor usb...dileyen açar,dileyen kapatır.bizimkisi bir merak işte....
Arkadaş bilgilendirmen için teşekkürler.Yalnız bende girdiğim yer passif olarak var yani sağ sol tuşları ile değiştiremiyorsunuz. versiyonu:17MB_35_V68 . Ben monitör olarak kullanıyorum yalnız gözlerimi yoruyor eski phlipis 17 inç flat crt monitörde sorun olmuyordu. Ekran kartım gigabyte 3850 1 gb 256bit ekran kartı var.ekran kartı dvi çıkışı var.acaba vga ilemi yoksa hdmi ilemi bağlasam.
Saygılar
Aslinda, sadece bilgisayar bağladıım. pc'den ses alınca mesela seste problem olmuyor. diğer odadaki receiver'a bağlasam (bağlamadım) sorun çıkmayacağını düşünüyorum. ama kablo tv'de de kapatıp açınca belli bir süre düzelmesi beni kıllandırıyor. Ama artık şu receiver'a bağlayıp bi baksam iyi olacak. sonucu sizinle de paylaşırım.
selamlar
quote:
Ya aklımdayken sorayım...hiç başka bir kaynaktan (uydu alıcı-DVD v.s. ) denedinmi.gerçektende kablo tv den veya kablosundan olabilirde.
Alet iyi güzel ama sanırım hdmi ile kimse pc'ye bağlayamıyor? Ben dahil herkes analog ile pc bağlantısı yapmış durumda. (Görüntüden şikayetçi değilim)
Uzun süre Hama marka analog kablo ile kullandıktan sonra (30-40 TL civarı bir paraya TeknoSA'dan almıştım) kısa süre önce 10 TL'lik vasat bir HDMI kablosu alarak denedim ve karşılaştırma yapınca en kötü HDMI'ın bile analogtan çok daha iyi olduğu kanaatine vardım. İnanılmaz bir netlik ve parlaklık sağlandı görüntüde. Kontrast olarak da büyük bir gelişme oldu. O yüzden analog ile bağlayan arkadaşlara tavsiyem bir an önce HDMI'a geçmeleri..
Bu arada uzun süredir aleti kullanıyorum ve çok memnunum. Beni rahatsız eden şey ise kumandadan kanal değişimi çok yavaş. Halbuki panelin üzerindeki tuşlar ile kanallar çok daha hızlı değişiyor. Bir de arkadaşın dediği gibi biraz geç açılıyor alet ama bunu da sorun olarak saymamak lazım kanımca. Bazı çözünürlüklerde Windows'un masaüstünü döşeyememesi olayı var ki buda sanırım ekran kartı ile alakalı bir mevzu.
İyi ama hdmi ile bağladığımızda görüntü ekrana oturmuyor ki? Sizin ekran kartınız nedir? Hangi çözünürlükte kaç tazeleme hızı alabiliyorsunuz? Tabiiki hdmi daha iyi olması lazım ama doğrusu ben bu ekrana oturrmayı bi türlü yapamadım üstelik tazeleme hızı çok düşükte kalıyor. 512 mb 256 bit direkt hdmi çıkışlı ekran kartına sahip olmama rağmen..
Bende onboard ATI Radeon HD 3200 ekran kartı var. Bununla HDMI ile 1280 x 960, 60 Hz 'de en verimli görüntüyü alabiliyorum. Analog kablo ile ve eski kartım GeForce FX5700 ile daha yüksek çözünürlüklere çıkabiliyordum. Full HD olduğundan 1920 x 1080 'de PC'imi kullanma hayallerim vardı ancak o mümkün olmuyor maalesef. Windows masaüstünü döşeyemiyor..
işte bunu demek istiyorum, hdmi ile yüksek çözünürlükte döşenmiyor ama analog kablo ile 1920x1280 çözünürlük veriyor60 hz'de, hull hd olarak. Garip ama böyle işte..
Doğrudur böyle bir olay var gerçekten de.. Ama zaten manuelinde detaylı bir çözünürlük, bağlantı yolu ve tazeleme hızları tablosu vardı. Belki onla ilintili bir olaydır. Gerçi ben analog kabloda da FX5700 ile 1440'ın üzerindeki bir çözünürlükte verim alamamıştım. Yamuk yamsuk bir görüntü oluşuyor masaüstünde. Ondan ekran kartı ile de bağlantılı olduğunu düşünüyorum. ATI HD3200'de ise zaten bambaşka çözünürlük imkanları çıkıyor. 1280'lerden 1920'ye atlıyor gibi..
Arkadaşlar bu lcd kullananların fikirleri nelerdir,ben lcd olarak kullanmayı düşünmüyorum bilgisayara bağlamayacağım??
param olsa suan alırdım
Arkadaslar kullanip fikrini soyleyecek kimse yokmu!??
Ben tv olarak kullanıyorum.mutfakda ama...görüntü tam karşısındayken güzel,aşağıdan (çok alttan) bakınca norml lcd monitör gibi kararıyor.bunun dışında hariha.bu fiata dvd+tv+monitör hiç fena değil bence.bütün ihtiyacımı giderdi.ben memnunum.ama lg,samsung falanlada kıyaslayamam çünkü öyle bir cihazım yok.bacanakda vardı tanınmış bir marka....valla benimki vestel çok daha iyiydi bana kalırca....uzun zaman önce yazmışsınız mesajı...belkide aldınız ...hoşçakalın.
quote:
Orijinalden alıntı: Umitakbal
Arkadaslar kullanip fikrini soyleyecek kimse yokmu!??
vestele para vermem
Daha almadim kimse fikrini yazmayinca guvenemedim,sonucta 1000 tl civarinda fiyati var az para degil. Herkes netliginden bahsediyor ama en buyuk avantaji bence 3cm kalinligi,samsung lg hatta sonyde bile kalinlik 7-8 cm altina inemiyor tabiki led tvler haric!!
selam, ben de 2 hafta once bu lcd nin 106 ekran olanından aldım .usb den film izlerken ac3 ses formatını desteklemediğini gördüm.bikaç yere danıştığımda (müşteri hizmetleri ve bazı bayiler) bu ses formatının ilerde kodek yüklenerek güncelleneceğini yada güncellenebileceğini söylediler.böyle bir güncelleme tecrubesi olan arkadaş varmı yada bu sorunu 106 ekran olanındanda yukarda anlatıldığı gibi çözebilirmiyiz(tv menüsü ya da servis menüsü)
Merhabalar, benim TV'deki ses problemi için test yapamadan kablo tv'ciler kanalları stereo'ya çektiler ben de ses problemi yaşamaktan kurtuldum. trusurround özelligini de açtım. birkaç kanal kalmış artık kabloda stereo olmayan.
tv yi moniyör olarak kullanıyorum, driverları yenilememe rağmen 1920*1080 olunca yazılar kayıyor ( zor okunuyor ) suan 1776*1000 olarak kullanıyorum ekran tam oturmuyor nerdeyse 1cm kadar bir boşluk var. normal monitör de olmadığından sağa sola genişletme gibi bir imkanda yok, ekran kartım atix1600xt bağlantı şeklimde dvı hdim kablo, pixellence açınca renkler de bir patlama oluyor, normalde bu özellik kapalı olarak kullanıyorum, ama bu özellik ps2 de çok işe yarıyor renkler canlanıyor, nede olsa artık eski di ps2 ler , arkadasın biri demiş vestel almam diye doğrusu bende aynı fikirdeydim, ama alırken bu büyüklükde ve özellikde başka tv yoktu, alalıda 3 ay kadar oldu şimdiye kadar bir arıza vermedi kullanmaktanda memnunum,
bu alet ps3 ile nasıl performans veriyor arkadaşlar, kullananlar yorumlayabilir mi
Merhaba arkadaşlar,
Ürünü yeni aldım servis gelip kurdu, tv keşfetmenin ardından birkaç saat sonra tv yi kapadım farkettimki tv önündeki led ışık 2-3 saniye mavi sonra aynı süre kırmızı yanıyor ve bu hep tekrarlıyor, tuhafıma gitti ve açmayı denedim ama bu durumda tv yi ne kumandadan ne de tv üzerinden açabildim sonra elektrik fişini çektim tekrar prize taktım kumandadan/tv üzerinden açıldı, bu bi sorunmudur herkestemi böyle, tv yi kapattığımda yeniden açmak istersem fişi prizden çekip tekrar takmak zorundamıyım? bunu yaşayan varmı acaba?