Şimdi Ara

VESTEL PIXELLENCE SUPER SLIM FULL HD 26850 nasıll... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
1
Favori
44.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul içinde birkaç yere sordum ve ortalama 850-925 arası fiyat vermişlerdi nakit olarak ancak forumda geçenlerde yazan arkadaş üzerine direkt İstinye Park Vestel bayiisine gittim. Kampanyanın bittiğini söylediler ancak yaklaşık 70-80 km tv'yi almak için geldiğimi söyledim (ki bu doğru). Bunun üzerine son kez olarak verebileceklerini söyleyerek 800 lira Bonus'a 5 taksit şeklinde aldım. LCD bugün evime teslim edildi. Daha çok detaylı inceleyemesem de ilk izlenimlerim şöyle;

Hem işçilik hem de görüntü kalitesi oldukça iyi; normalde ben bunu bilgisayar monitörümün yerine aldım ve şu anda öyle kullanmaktayım.
    Gelir gelmez USB'den memory stickimi bağladım ve divx formatında (mpeg) alt yazılı bir dizi koydum. Sorunsuz olarak çalıştırmakta. MP3 de keza öyle herhangi bir problem yaşamadım. Zamanla farklı codecleri de denerim, hangilerini sorunsuz açıyor anlarım artık..
    Normalde kablo tv kullanıcısıyım. Ağabeyimde de 32" Toshiba HD Ready var aynı şekilde o da kablo tv kullanıcısı. Şu kesin ki Vestel'in görüntü kalitesi çok çok daha iyi.. Eğer kablo tv'de böyle ise HD veya uydu da kesinlikle pişman etmez düşüncesindeyim.
    Ancak laptop'u LCD'ye bağlayarak kullanırken 1920x1080 gibi gözünürlüklerde Windows masaüstü ekrana tam döşenmiyor. Mouse ile gözükmeyen yerlere ilerletmek gerekiyor. 1280x960 kullanmak zorunda kaldım o yüzden. Acaba bu laptopun GM945 onboard ekran kartı yüzünden mi onu çözemedim. Şu anda tek ciddi sorun bu gözükmekte. Ancak analog girişle bağladığımdan da belki bu böyledir bilemeyeceğim. HDMI'li bir ekran kartı ile bağlayıp denemek lazım bence. Pixellence özelliği ise genel olarak pek işe yaramaz gibi geldi bana. Zaten sadece görüntüde bir preset ayarı. O kadar ballandırılıp da anlatılan birşey değil. Görüntülerin keskinliğini arttırıyor ancak bu esnada da görüntüdeki distorsiyon artıyor, haliyle anlamı kalmıyor bu işin.

Sonuçta 26" PC monitörü almaya kalksanız bu özelliklerin ve fiyatın yanına bile yaklaşamazsınız, o yüzden büyük avantaj. Sadece tv izleyecekler için ise tercih etmek daha da kolay. Salonda vs. kullanacaklar belki daha büyük boyutlarını düşünebilir ancak benim gibi oturma odasında hem tv hem monitör olarak kullanacaklara tavsiye ederim kesinlikle...

• quote:

Orjinalden alıntı: SMPS

quote:

Orjinalden alıntı: ayilmaz70tr

Bu TV yi monitör olarak kullanan arkadaşlar,

-Uzun süre bilgisayar başında çalışınca gözlerde vs rahatsızlık yaratıyor mu? Yani bu ürün tam bir bilgisayar monitörü mü, yoksa aslen TV olarak düşünülmüş, bilgisayara bağlanantısı yan fonksiyon olarak mı koyulmuş?

-Bazı arkadaşlar PIP var ama çift tuner yok demiş, vestel sitesinde ürün özelliklerinde çift tuner diyor. Bizzat deneyen arkadaş var mı? çift tuner var mı? mesela kablo tv ile aynı anda 2 farklı kanal seyredilebiliyor mu?

-Yine ürünü monitör olarak kullanan arkadaşlar: PIP fonksiyonu bir pencerede TV, diğer pencerede PC olacak şekilde kullanılabiliyormu? Bildiğim kadarıyla vestel tv lerde PIP in ikinci penceresi mesela sağ üst yada sol üst köşede küçük hale ayarlanabiliyor. Bu şekilde acaba ana ekranda bilgisayar ile çalışılıp üst köşede küçük pencerede tv izlenebilir mi?

Ben bu televizyonu geçen hafta aldım, henüz bilgisayara bağlamadım VGA kablo olmadığı için ama diğer sorularınızı yanıtlayabilirim.

Öncelikle şunu söyleyeyim, benim bayide gördüğüm televizyonda Karasal Yayın özelliği vardı ama bana gelende bu özellik yok. Vestel kafasına göre televizyonun özelliklerini değiştiriyor. Bu nedenle benim kullandığım televizyonla başkasının kullandığı arasında fark olabilir.

Televizyonda söylendiği gibi çift tuner yok, PIP/PAT/PAP yaptığınızda ikinci source için sadece AV kanallarını seçebiliyorsunuz. Hatta kendi tuneriyle yayın seyrederken SCART1 ve SCART2yi bile PIP e yansıtmıyor. Ama HDMI, VGA, Component gibi girişleri PIPe açabiliyor.

Bunun yanısıra, televizyonun özelliklerinde hatta kendi kutusunun üzerinde bile DMP(Digital Multimedia Player) yazıyor ama televizyonun böyle bir özelliği yok, kullanma kılavuzunda da belirtilmemiş zaten. Dinamik kontrast oranı da 40000:1 değil, 6000:1, brightness 500cd/m2 değil, 300cd/m2
    televizyonun gerçek özelliklerini Vestel İspanya sitesinde görebilirsiniz.

http://www.vestel.es

Ama bu aldatılmış olmanın verdiği hisse rağmen ben televizyondan memnunum, uydudan gelen SD yayında scarttan güzel bir görüntü veriyor, PS3 ile verdiği görüntü zaten çok güzel

kafamı karıştırdın be kardeş 40000:1 bile bana cazip gelmişti şimdi sen ne yaptın ya
    gerçekten iyi baktınmı kardeş anlamadım gitti niye yalan söylüyorlar o zmaan

• arkadaşım kafanı takma öyle rakamlara
    görüntü gayet iyi
    öyle LG ve Sony gibi markalarda da yazılan 50000:1 gibi oranlar da uydurma zaten
    çok ekstrem koşullarda bir takım özel paternler kullanılarak ölçülen değerler onlar
    gerçek görüntü de o kadar kontrast ihtiyacı olmuyor

aynı şekilde brightness da öyle, bu ürünün brightness değeri gerçekte 300cd/m2 olsa bile tüplü TVlerden daha yüksek demektir

benim takıldığım nokta yanlış bilgiler verilmesi

ama ben TVden hem PS3'de hem de SD yayında gayet memnunum
    gönül rahatlığıyla alabilirsin
  • arkadaşlar bende bu TV den aldım ayın 4ünde..
    çok memnun kalmıştım her özeliği bana yeterli gelmişti ..
    özellikle oyun görüntüsü..
    ve fakat 2 gün evvel uncharted oynarken karanlık bir bölümde ekrana çok yaklaştım ve 1 ölü pixel farkettim..
    daha 1 haftalık TV 'de ??
    sonra kullanım klavuzunu açtım baktım ki
    iso standartlarına göre bilmem kaç tanesi garanti dışıdır diye belirtmişler.
    gerçi Göztepe'deki aldığım bayi ile konuştum ve değiştirdik
    inşallah buda 1 hafta sonra bir kerkenezlik yapmaz :)
    ama bütün bayiiler onlar kadar iyi niyetli olmayabilir
    haberiniz olsun
    diğer özellikleri gayet güzel televizyonun.
  • bu ürünü 1 haftadır kullanıyorum. çok mennunum. ilk defa vestelin bir ürününü aldım. vestelin bu ürünü piyasadaki bir çok monitörden çok daha iyi ve uygun. fullhd görüntülerde çok iyi performans var. sd yayınlarda da gayet iyi performans aldım. bu ebatta lcd ye ihtiyacı olan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
  • evet bu sabah dead pixel buddy programı kullanarak -test ederek- aldığım
    tekrar ediyorum -bu sabah- aldığım 2.tv-monitör de de ölü pixel oluşmuştur

saygılar vestel
  • Arkadaşlar ben de bu ürünü hepsiburada.com dan aldım. Bana gelen ürün USB den film oynatmıyor. Bazı arkadaşlar servisten program yüklettiklerini söylemiş. İstanbul'da oturuyorum bir kaç servisle konuştum olaydan bi haberler. Arkadaşlar hangi servise gittiler acaba? İstanbul'da bu işi bilen servis hangisi? Yardımcı olursanız sevinirim..
  • Bu arada DVI-HDMI kablo ile bilgisayarı tvye bağlayan oldumu? vga dan farkı var mı?
  • Arkadaşlar bu televizyonda pc için desteklenen en yüksek çözünürlük nedir acaba?
  • şu anda bu tv yi istanbul içinde en ucuz hangi bayiden temin edebiliriz
  • Rica etsem elinde bu televizyondan bulunan bir arkadaş, televizyonun arkasındaki etiketleri kontrol ederek harcadığı güç miktarını buraya yazabilir mi?

İnternette yayınlanan bilgilerde sadece Stand-By tüketimi yazılmış. Çalışırken harcadığı güç hakkında bilgi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 15 Şubat 2009; 19:12:38 >
  • Televizyonun maksimum güç tüketimi 80W ama hiç bir zaman o kadar çekmez sanırım
    yaklaşık olarak 70W olur
    yani güç tüketimi diğer 26" tvler ile karşılaştırıldığında çok daha düşük
  • Merhaba,

hepsiburadaki yorumları okurken son yorum yazan arkadaş. mp4'lerin de izlenebildigini yazmış.
    bendeki mp4 uzantılı filmerin adını bile göstermiyor.
    bu konuda tecrübesi olan var mı acaba?
    bir de AC3 ses benimkinde çıkmıyordu. bu konuda yeni birşey bilen var mı?

selamlar
  • vestel servisini arayın program takviyesiyle film oynatıyor

Bu arada göktaşlar vestel bayyine gittim 650 tl ye vermiyorlar bana su an ellerinde bu tv nin olmadığını pahalıya geldiğini su an getirdikleri taktirde 1040 tl ye getirebileceğini söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 16 Şubat 2009; 17:22:30 >
  • benim ekran kartı dvi çıkış ve vestele hdmi üzerinde bağladım. görüntü aldım. dvi dan vga da görüntü alamadım. bu yüzden aradaki görüntü kalite farkı nedir bilmiyorum. deneyen varmı. bu arada duyduğuma göre şişli bir servis program atıyormuş. vestel bayi listesine bakın bence.
  • neye el atsak kuruyor ....sattımının
  • arkadaşlar kontrast oranı 40.000' dir. monitör üzerindeki etikette bu şekilde yazıyor.response time 5ms. 16,7 billion colours. full hd 1080. 0,15w.
  • arkadaslar bende bu tv yı sadece ps3 ıcın almayı dusunuorum yanı oyun oynucam genelde ama tvde seyrederım tabı arada uydudan ps3 performansı fıyata degermı yanı guzel performans saglıyormu cunku az parada degıl bekleyıp ustune bı okadar daha koysan cok daha ıyı tvler alabılırsın hemde buyul ama tabı malum butce wede bekle bekle nereye kada bu yuzden almayı dusunuorum ama kararsızım ps3 performansı hakkında kullanan arkadas warsa yorumlarını alabılırmıyım?
  • full hd görüntülerde gayet iyi sonuç veriyor. acer g24 den samsung 260hd den çok daha iyi monitör ben bu cihazları vatan bilgisayarda bizzat inceleme şansım oldu. şu an evimde 26850 yi kullanıyorum bu lcd tv parasına göre gayet iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SMPS

Televizyonun maksimum güç tüketimi 80W ama hiç bir zaman o kadar çekmez sanırım
    yaklaşık olarak 70W olur
    yani güç tüketimi diğer 26" tvler ile karşılaştırıldığında çok daha düşük

Teşekkür ederim. 32 inç ve üstü ekranlarda rastlanan 150W ve üstü değerleri dikkate alırsak tüketim miktarı makul seviyede sayılabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.