Şimdi Ara

Vestel Smart TV biss key girme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
29.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vestel 50pf7070 model dahili uydu alıcılı televizyonum var yalnız biss key girme konusunda sıkıntı yaşıyorum.
    Ayarlar bölümünden biss key girme kısmını buldum. Yani internetten doğru biss keyleri buldugum takdirde girebilirim.

Ancak söyle bir sıkıntı var. Internetten mesela NTV'nin biss keyine bakıyorum şöyle bir şey buluyorum:

quote:

NTV için; Biss ID: 0x1FFF (eğer 6 haneli ise biss ID 0x001FFF olarak girilmelidir.)
    NTVSPOR için; Biss ID: 0x1FFB (eğer 6 haneli ise Biss ID 0x001FFB olarak girilmelidir.)
    Biss TP: 11054/30000 (H) (Bazı modellerde bu sorulmamaktadır.)
    Key Değeri: A021230035461400 (eğer 12 hane varsa key değeri A02123354614 olmalıdır.)

Ben bunları televizyonda nereye gireceğim. Televizyonun biss key kısmında sadece 16 haneli bir bölüm var. Ama internette baktığım seylerde farklı farklı şifreler yazıyor. Mesela yukarda 0x1FFB diye bir şey yazıyor, ben bunu nereye yazacağım?

Bunları yazmayıp, sadece en alttaki Key Değeri kısmını yazıp deniyorum yine olmuyor, kanal falan çıkmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vestel Smart TV'lerde BISS Key Girerek Şifreli Kanalları Açma

Vestel Smart TV'nizin BISS kodunu girerek şifreli kanalları açabilirsiniz. BISS (Broadcasting Satellite Single Hopping Service), uydu üzerinden yayınlanan şifreli kanalları açmak için kullanılan bir sistemdir.

BISS şifrelerini girmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Vestel Smart TV'nizin uzaktan kumandasını alın.
    2. "Menu" düğmesine basın.
    3. "Ayarlar" seçeneğine gidin.
    4. "Kanal Ayarları"nı seçin.
    5. "BISS Ayarları"nı bulun ve seçin.
    6. "BISS Kodunu Gir" seçeneğine gidin.
    7. İlgili kanalın BISS kodunu girin.
    8. "Tamam" düğmesine basın.

BISS kodunu girdikten sonra, ilgili kanalın şifresinin açılması gerekir. Birden fazla şifreli kanal izlemek istiyorsanız, her bir kanal için ayrı BISS kodunu girmeniz gerekir.

BISS şifreleri, ilgili kanal yayıncılarından veya çevrimiçi kaynaklardan bulunabilir. "Vestel biss key şifreleri" veya "Vestel tv biss key" gibi anahtar kelimeleri kullanarak çevrimiçi arama yapabilirsiniz.

BISS kodlarını doğru bir şekilde girdiğinizden emin olmanız önemlidir. Yanlış bir kod girerseniz, kanalın şifresinin açılmaması muhtemeldir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kanalın isminin üstüne gelip sağa o 16 haneli şeyi yazıyorsun tamamdr. menüden çıkıp diğer kanala git gel açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

kanalın isminin üstüne gelip sağa o 16 haneli şeyi yazıyorsun tamamdr. menüden çıkıp diğer kanala git gel açılacaktır.

Yapıyorum o da olmuyor, kanal gelmiyor.
    Zaten doğru düzgün biss key de bulamıyorum, çoğu eski keyler. Güncel keyleri bulabileceğim bir yer var mı peki?

Peki çanağın yanlış yöne bakma ihtimali var mı? Çünkü birçok kanal yok. Olan kanal sayısı kadar olmayan kanal sayısı da var. Sizce çanakla biraz oynamalı mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: udjat

quote:

kanalın isminin üstüne gelip sağa o 16 haneli şeyi yazıyorsun tamamdr. menüden çıkıp diğer kanala git gel açılacaktır.

Zaten doğru düzgün biss key de bulamıyorum, çoğu eski keyler. Güncel keyleri bulabileceğim bir yer var mı peki?

Peki çanağın yanlış yöne bakma ihtimali var mı? Çünkü birçok kanal yok. Olan kanal sayısı kadar olmayan kanal sayısı da var. Sizce çanakla biraz oynamalı mıyım?

Öncelikle şifresiz zamanlarda "NTV" izliyormusunuz varsa denildiği gibi kanal yayındayken bis key menüsüyle açılan yere verilen key değerlerini girin onaylayıp diğer kanala geçip geri gelin açılacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: medetres

quote:

Orijinalden alıntı: udjat

quote:

Öncelikle şifresiz zamanlarda "NTV" izliyormusunuz varsa denildiği gibi kanal yayındayken bis key menüsüyle açılan yere verilen key değerlerini girin onaylayıp diğer kanala geçip geri gelin açılacaktır

Hayır hiçbir zaman NTV izleyemiyorum. Dediğim gibi sanırım çanakla oynamam gerekiyor değil mi, biss keyle alakası yok?

• çözebildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

çözebildiniz mi?

Hocam asıl sorun çanaktaymış. Nasıl oluyorsa binanın duvarına denk geldiği için sinyal almıyormuş. Halbuki hemen alt katımız, bizim sinyal alamadığımız hizadan sinyal alabiliyor ama biz alamıyoruz, çanaklar arasında 2 metre var yok. Neyse usta çağırıp yaptırdık, dışa doğru ek demir yapıp anağı ona taktı ve kanalların hepsi geldi.
    Biss key meselesiyle de daha fazla uğraşmadım. Adam akıllı key bulamadım bile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung UE55JU6070 TV Biss Key
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tesekkurler

• seg 50'' tv im 2 aylıkken panel arızası için servise gitti 1 hafta içinde arızası giderilip geri getirdiler. Arızadan önce BİSS giriş menüsü var iken arızadan sonra biss giriş menüsü kayıp oldu biss şifreli maçları izleyemiyorum. bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
  • evet menü hiç yok
  • Menu hiç yoksa yeni yazılımla biss olayını devre dışı bırakmışlardır. Şayet böyle ise biss key avantajı da ortadan kalkacak galiba. Aklıma gelen bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • misilti M kullanıcısına yanıt
    Servise sormadın mı bis key menüsü noldu diye ?

• talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    aradım 2 gün önce dönüş yapacaklarını söylediler.
  • büyük ihtimalle dediğiniz gibi çünkü servisten geldikten sonra TKGS diye yeni bir menü gelmiş araştırdım türksat yeni kanalları otomatik olarak listeye ekleyecekmiş. TKGS gelmiş biss key gitmiş. Acaba usb den eski yazılıma dönme şansım var mı?
    Eski yazılıma dönme işini servisler yapabiliyor. Kullanıcı sadece yazılımı ileriki sürümlere yükseltebiliyor. Servis yakınlarda ise durumu anlatıp eski sürümü yukletin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu videoyu seyret..Yeni yazılımda biss key girme menüsünün yeri değişmişti sanırım oyüzden bulamıyorsun..
    https://www.youtube.com/watch?v=YGktWrTkbIs
  • KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    video yu izledim teşekkürler. cihaz arıza yapmadan önce aynen video da ki gibiydi daha sonra yazılım yükleyince kayboldu. dün servis geldi cihazın seri numarasını aldı ve yeni yazılım indireceğini söyledi bugün aradılar usb bellek vereceklermiş içindeki yazılımı yükleyince düzeleceğini söylediler şimdilik bekliyorum.
    Anladım dostum,ozaman sana verecekleri flash belleğin içindekileri pcye kopyala başka zaman sana yada başkasına lazım olabilir..

• KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    servis 1 haftadır bugün ayarlayacağım yarın ayarlayacağım derken internette kendim araştırdım ve buldum.http://adoroom.gen.tr/ sitesinden biss emu diye 500 kb bir dosya indirim fat32 olan bir usb belleğe attım fişi çektim usb tv ye taktım ve tv yi açtım bana hiç bir uyarı vermedi fakat menü ye biss özelliği geldi yani sorunum çözüldü. şimdi bir sorum daha var benim seg tv smart özelliği yoktu ne kablolu ne kablosuz internete bağlanamıyordu. cihazı servis panel arızası sebebi ile tamir ettikten sonra geri getirdi. aradan 1 hafta sonra farkettim cihazın arkasında ethernet girişi mevcut. servis smart tv li panel takmış sanırım. girişe internet kablosu taktım fakat yazılım olmadığı için değişen birşey olmadı acaba buhttp://adoroom.gen.tr/ adresten smart yazılımını yüklersem cihaz internete bağlanabilir mi?

• takip
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.