Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pedere söyledim dalgasına veteriner olcam diye(öyle bir amacım yok).Dedigi laf su:Köydeki Hasan abinin ineginin kıcına el mi sokmak istiyorsun?
  • Arkdaşlar söyleyim şimdidende okula başlayınca ilk derste öğreticekler zaten.Veteriner latincede Hayvan anlamına gelmektedir.Hala aranıza veterinerlik diyenleri görüyorum.Hayvanlık okumuyoruz
    VETERİNER HEKİMLİĞİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaMeSToNeBLuee

Arkdaşlar söyleyim şimdidende okula başlayınca ilk derste öğreticekler zaten.Veteriner latincede Hayvan anlamına gelmektedir.Hala aranıza veterinerlik diyenleri görüyorum.Hayvanlık okumuyoruz
    VETERİNER HEKİMLİĞİ

O hataya ben de düşüyordum da öğrendim sonradan.
  • quote:

Arkdaşlar söyleyim şimdidende okula başlayınca ilk derste öğreticekler zaten.Veteriner latincede Hayvan anlamına gelmektedir.Hala aranıza veterinerlik diyenleri görüyorum.Hayvanlık okumuyoruz
    VETERİNER HEKİMLİĞİ

yanlış bliyosun.Veteriner:hayvanla ilgili-hayvan hastaklıklarıyla ilgili demek.
  • ben doğru biliyorum.Şuan önümde Anatomi kitabı açık ve şöyle yazıyor.
    Burada bahsedilen VETERİNARİA sözcüğü; hayvan,yük çeken evcil hayvan veya bunların bakımını ve sağıtımını yapan kişi anlamında kullanılır.Bundan vücüt bulan Medicina Veterinaria Türkçedeki Veteriner Hekimliği teriminin karşılığıdır.Yani Anatomi dersimize giren 3 doçent te yanlış biliyor olamaz heralde Veteriner kelimesinin latincede Hayvan olarak geçtiğini ayrıca Veteriner Hekimliğe giriş diye bir ders var oradaki tarihinde de öğrenirsin.Google ada latincede veteriner diye arat sonuçlara bak istersen
  • quote:

ben doğru biliyorum.Şuan önümde Anatomi kitabı açık ve şöyle yazıyor.
    Burada bahsedilen VETERİNARİA sözcüğü; hayvan,yük çeken evcil hayvan veya bunların bakımını ve sağıtımını yapan kişi anlamında kullanılır.Bundan vücüt bulan Medicina Veterinaria Türkçedeki Veteriner Hekimliği teriminin karşılığıdır.Yani Anatomi dersimize giren 3 doçent te yanlış biliyor olamaz heralde Veteriner kelimesinin latincede Hayvan olarak geçtiğini ayrıca Veteriner Hekimliğe giriş diye bir ders var oradaki tarihinde de öğrenirsin.Google ada latincede veteriner diye arat sonuçlara bak istersen

http://forum.veterinerhekimiz.com/thread-18132.html
    Not:sitenin adminide dahil olmak üzere veteriner hekim ve öğrencilerinden oluşmakta.

• en alttada benim dediğimi destekleyen yazı var. ben 2.sınıftayım bunları hocalarımız diyor biyerimden atmadım yani internetteki herşeye inanma.

verdiğin yerin en altındaki yorum:
    Veteriner ,"evcil hayvan" demektir...

Veterinary,"hayvan hastalıklarına ilişkin" demek değil "evcil hayvana ilişkin demektir."

Bu konuda sanırım Google bizim hocalarımızdan çok bilecek değil

Teşekkürler okuduğunuz için...
  • ineğin makatına el sokmakmı . yok arkadaş açarım pet shop zenginlerin köpeklere bakarım + doping temin etmek iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Ama bence son yıllarda popülaritesi çok arttı, millet bilinçli tercih etmeye başladı. Yine de mühendislik veya tıp kadar tercih edilmez. Eskisi gibi 100-120binden sıyrılıp 60-70binlerde çivilenir.

Sıralamaların o oranlarda olması bölümün kötülüğü ile alakalı değil aslında.Mesela Tıp'da belkide paranın en çok olduğu daldan biri Kalp Cerrahisidir ama Tus sınavında puan katsayısı en düşüktür çünkü okumak ve o işi götürmek kolay değil.Veterinerlik'te kimsenin birbirini kandırmasına gerek yok oldukça zor bir bölümdür.
    Ama bitirince yani bitirebilirsen iş olanağın oldukça yüksek.Çünkü kim ne derse desin Türkiye tarım ve hayvancılığın hakim olduğu bir ülkedir.

İlerde devlete girerseniz büyük ihtimalle kasaba veya köylere atanacaksınız,belki inekler filan zorlayıcı olucak ama alacağınız para muhteşem.
    Benimde hayalimdeki meslekti ama aile zorlamasıyla Makine fakultesine yönlendirildim memnunum ama içimde hep bir burukluk olarak kalıcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat_Cuborn

quote:

Ama bence son yıllarda popülaritesi çok arttı, millet bilinçli tercih etmeye başladı. Yine de mühendislik veya tıp kadar tercih edilmez. Eskisi gibi 100-120binden sıyrılıp 60-70binlerde çivilenir.

Sıralamaların o oranlarda olması bölümün kötülüğü ile alakalı değil aslında.Mesela Tıp'da belkide paranın en çok olduğu daldan biri Kalp Cerrahisidir ama Tus sınavında puan katsayısı en düşüktür çünkü okumak ve o işi götürmek kolay değil.Veterinerlik'te kimsenin birbirini kandırmasına gerek yok oldukça zor bir bölümdür.
    Ama bitirince yani bitirebilirsen iş olanağın oldukça yüksek.Çünkü kim ne derse desin Türkiye tarım ve hayvancılığın hakim olduğu bir ülkedir.

İlerde devlete girerseniz büyük ihtimalle kasaba veya köylere atanacaksınız,belki inekler filan zorlayıcı olucak ama alacağınız para muhteşem.
    Benimde hayalimdeki meslekti ama aile zorlamasıyla Makine fakultesine yönlendirildim memnunum ama içimde hep bir burukluk olarak kalıcak.

Ben de özellikle babam tarafından inşaat mühendisliğine yönlendirildim, aile mesleği diye. Ama hayalimin peşindne gidip okuyacağım, dediğin gibi iş imkanları çok yüksek.

• En azından birimizin hayallerinin peşinden gitmesi güzel.
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meissner -- 21 Kasım 2011; 19:57:02 >
  • quote:

en alttada benim dediğimi destekleyen yazı var. ben 2.sınıftayım bunları hocalarımız diyor biyerimden atmadım yani internetteki herşeye inanma.

verdiğin yerin en altındaki yorum:
    Veteriner ,"evcil hayvan" demektir...

Veterinary,"hayvan hastalıklarına ilişkin" demek değil "evcil hayvana ilişkin demektir."

Bu konuda sanırım Google bizim hocalarımızdan çok bilecek değil

Teşekkürler okuduğunuz için...

internetteki herşeye inanmıyorumda şöyle bişeyde var google çeviri Serdar Ortaç yazınca Justin Timberlake diye çeviriyordu
    Az önce baktım düzeltmişler ama ekşide bi başlık buldum.

• Devlette ne kadar maaş alıyorlar döner sermayeden pay alıyolar mı bilgi verir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt.Kinq

Devlette ne kadar maaş alıyorlar döner sermayeden pay alıyolar mı bilgi verir misiniz

Benim amasrada tanıdığım bi veteriner vardı devlette çalışıyordu maaşı 2250 tl'ydi ama veterinerlere o bölgedeki 5 şirkete sorumlu gözetmen olarak veriyor her şirkette 350 tl ödüyor.

2250+(350x5)= 4000 TL civarı bir para geçiyordu eline amasra/bartın gibi küçük yerde, istanbulda bu sorumlu gözetmen olduğun yerlerden çok daha fazla alıyorsun onu biliyorum ama ne kadar olduğunu bilmediğimden bişey söylemiyeyim.
  • 5000 küsür nüfuslu ortalama 20000 hayvan olan bir yerde 1500 TL veriyor ama hayvanı tohumlama o bu gibi şeylerle para kazanıyorsun fakat zamanı yok hayvanın gece 2/3 te doğumu tutuyor kalkıp gidiyorsun 40 km öteye seni diğer vetlerden ayıranda bu oluyor.
    Ayrıca köyündekilerin biraz fesat açgözlü olması lazım mesela bizim köyde a kişisinin hayvanına bakarsın daha sonra dersin çok kötüydü iyileşti falan sahibide bişey anlamadığından iyileşti der bi günde 40 hayvana bakıp 4000 tl kazanırsın
    Burdaki veterinere yapı kredi bankası 2011 doblo vermiş parasını yapı kredide tutması karşılığında
  • Ee dersler nasıl geçiyor? Ben 2 hafta sonunda latinceyi söktüm resmen Anatomide gövde iskeletlerini ezberledim tamamen. Foramen vertebrale laterale

Gün içinde çok yorucu oluyor, dersleri en yoğun tıptan sonra biziz ama çok zevkli olduğu için katlanıyorum. Katlanamayanlar belli oluyor zaten, derste uyuyanlar, lab derslerinde cıvıyanlar vs.

Şimdilik iyi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 1 Ekim 2011; 17:54:08 >
  • quote:

Ee dersler nasıl geçiyor? Ben 2 hafta sonunda latinceyi söktüm resmen Anatomide gövde iskeletlerini ezberledim tamamen. Foramen vertebrale laterale

Gün içinde çok yorucu oluyor, dersleri en yoğun tıptan sonra biziz ama çok zevkli olduğu için katlanıyorum. Katlanamayanlar belli oluyor zaten, derste uyuyanlar, lab derslerinde cıvıyanlar vs.

Şimdilik iyi gibi

Bende aynı costaeler bitti humerus scapula falan onları ve parmak bilek bitirdik şimdi femura geçilecek ama bu scapulaya humerusa bağlanan kaslar falan çok zor olmaya başladı daha ilk haftalardan allah yardımcımız olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

ineğin makatına el sokmakmı . yok arkadaş açarım pet shop zenginlerin köpeklere bakarım + doping temin etmek iyidir

http://www.konyadsyb.org.tr/9-suni-tohumlama.html el değil girdiği kadar kolun
    petshop ta farklı değil sana gelen köğeğin ateşini ölçeceksin o biraz daha basit ,yakalaması uğraştırıyor,bir kakadu papağanı getircekler kanat ayarı yapıcaksın elini kaptırmadan zarar vermeden. eğlenceli ama veterinerlik okumadım ama hayvanlardan korkuyorsanız bu işe girmeyin ama biraz geç olsu sanırım

• Pazartesi teorik + uygulama vizesi var. Toplam 50 soru. Gövde iskeleti, kafa tası, ön ve arka ayak kemiklerinin tamamından sorumluyuz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.