Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de bu sene sınava hazırlanıyorum. Bütün tercihlerimi veteriner fak. ne yapıcam. Şu anda ygs denemelerinde 310 330 arası yapıyorum. Okulda da her sene teşekkür alırdım bu sene 1. dönem takdir aldım. Şehir olarak farketmez. Sizce girebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmence

Arkadaşlar ben de bu sene sınava hazırlanıyorum. Bütün tercihlerimi veteriner fak. ne yapıcam. Şu anda ygs denemelerinde 310 330 arası yapıyorum. Okulda da her sene teşekkür alırdım bu sene 1. dönem takdir aldım. Şehir olarak farketmez. Sizce girebilir miyim ?

Sınavın ne zorlukta olacağı belli olmaz geçen seneye göre yetebilir ama iyi üniversitelerin veteriner fakültelerine girmek istiyorsan iyisi mi biraz daha arttırmaya bak o puanları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tri_nitro_toluen

quote:

Arkadaşlar ben de bu sene sınava hazırlanıyorum. Bütün tercihlerimi veteriner fak. ne yapıcam. Şu anda ygs denemelerinde 310 330 arası yapıyorum. Okulda da her sene teşekkür alırdım bu sene 1. dönem takdir aldım. Şehir olarak farketmez. Sizce girebilir miyim ?

Sınavın ne zorlukta olacağı belli olmaz geçen seneye göre yetebilir ama iyi üniversitelerin veteriner fakültelerine girmek istiyorsan iyisi mi biraz daha arttırmaya bak o puanları...

İlgin için teşekkür ederim. Zaten söyledim şehir olarak farketmez çoğu şehire gidebilirim. En kötü ihtimalle Erzurum, Elazığ gibi. Zaten şu anda da çalışmalara devam ediyorum bakalım 1 Nisan'da ne olacak.

• quote:

quote:

quote:

İlgin için teşekkür ederim. Zaten söyledim şehir olarak farketmez çoğu şehire gidebilirim. En kötü ihtimalle Erzurum, Elazığ gibi. Zaten şu anda da çalışmalara devam ediyorum bakalım 1 Nisan'da ne olacak.

Umarım gayene ulaşırsın sene sonunda geçen senede biz buralarda aynı senin gibi bu mesleğin bir üyesi olmak için dirsek çürütüyorduk

• quote:

Girebilirsin tabi. LYS de iyiyse neden olmasın. Daha 2 ay var çalışırsan arttırabilirsin o puanı...
  • Arkadaslar su an turkiyede ki en iyi vet fakultesi hangisi? Hem egitim hem ortam acisindan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Umarım gayene ulaşırsın sene sonunda geçen senede biz buralarda aynı senin gibi bu mesleğin bir üyesi olmak için dirsek çürütüyorduk

Inşallah herkes istediği bölüme girer Allah herkesin gönlüne göre versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebatuhanking

Arkadaslar su an turkiyede ki en iyi vet fakultesi hangisi? Hem egitim hem ortam acisindan

Önceki sayfalarda bunu hakkında detaylı bilgi ve tartışmalar var istanbul üniversitesinde de uludağda da okuyan arkadaşlar yazmış bu konuda birçok şey ankarada okuyan arkadaşlarında fikirlerini paylaştım daha önce onları okursan sorunun cevabını alırsın...
  • benim bir sorum olacak.iki senedir istediğim bir bölüm veterinerlik.etrafımdakiler de öğrendi herkes bana ahkam kesme peşinde.bilen bilmeyen ağzı olan konuşuyor yok pis meslekmiş(doğum diye bir şey var ne kadar temiz olmasını bekliyorlar anlamıyorum doğrusu) yok ikinci sınıftan midesi kaldırmadığı için dayanamayıp okulu bırakanlar varmış.nedir bu dayanılmayacak kadar pis olan şey? veterinerliğin sadece ateş ölçmek ya da aşı yapmaktan ibaret olmadığının ben de farkındayım.gel gelelim testere filmlerini izleyebilen bir insan da değilim.gerçek olmadığını bile bile izleyemem mesela.bu mesleği hedeflerken hiç ya midem kaldırmazsa? diye düşünmedim.tıp daha uzak geliyor bana insan incelemek ya da ameliyat etmektense hayvan ameliyat etmeyi tercih ederim.
    Şimdi bu ikinci sınıftan okulu bırakan kişiler varsa şayet nasıl oluyor da daha ikinci sınıftan bir ameliyata girme fırsatı buluyorlar ve mideleri kaldıramıyor burası da ayrı bir muamma.bu insanların tercih listem boş kalmasın diye yazıp hiç hesapta yokken gelip okuyor sonradan bırakıp gidiyor olma ihtimalleri de çok yüksek tabi.bu sene sınava giriyorum yardımcı olursanız ve beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    not:evde köpek besliyorum.hayvan sevmeyen bir veteriner hekim düşünülebilir mi ki zaten?

• quote:

Orijinalden alıntı: VETBAZİNGA

benim bir sorum olacak.iki senedir istediğim bir bölüm veterinerlik.etrafımdakiler de öğrendi herkes bana ahkam kesme peşinde.bilen bilmeyen ağzı olan konuşuyor yok pis meslekmiş(doğum diye bir şey var ne kadar temiz olmasını bekliyorlar anlamıyorum doğrusu) yok ikinci sınıftan midesi kaldırmadığı için dayanamayıp okulu bırakanlar varmış.nedir bu dayanılmayacak kadar pis olan şey? veterinerliğin sadece ateş ölçmek ya da aşı yapmaktan ibaret olmadığının ben de farkındayım.gel gelelim testere filmlerini izleyebilen bir insan da değilim.gerçek olmadığını bile bile izleyemem mesela.bu mesleği hedeflerken hiç ya midem kaldırmazsa? diye düşünmedim.tıp daha uzak geliyor bana insan incelemek ya da ameliyat etmektense hayvan ameliyat etmeyi tercih ederim.
    Şimdi bu ikinci sınıftan okulu bırakan kişiler varsa şayet nasıl oluyor da daha ikinci sınıftan bir ameliyata girme fırsatı buluyorlar ve mideleri kaldıramıyor burası da ayrı bir muamma.bu insanların tercih listem boş kalmasın diye yazıp hiç hesapta yokken gelip okuyor sonradan bırakıp gidiyor olma ihtimalleri de çok yüksek tabi.bu sene sınava giriyorum yardımcı olursanız ve beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    not:evde köpek besliyorum.hayvan sevmeyen bir veteriner hekim düşünülebilir mi ki zaten?

İkinci sınıftan sadece midesi bulandığı için bırakmak çokta mantıklı bir şey değil. Zaten 2. sınıfta midesi bulananlar ameliyata girdikleri için değil anatomi dersinde gördükleri içindir. Bende anatomi dersinde gördüklerim yüzünden 2-3 ay et yiyememiştim, sonra alışıyorsun. Sen bu bölümde okumak istiyorsan böyle şeylere pek aldırma bunlar diğer zorlukların yanında hafif kalır :)

• peki anatomi dersinde gördüklerini biraz açar mısın ?
  • Ben de 1.sınıfım, ilk dönemde anatomi dersinde kadavraları açtık, kasları ve sinirleri ortaya çıkarttık. Pek zorlayıcı değildi, eşek kadavrası bizim gruptaydı, 8 kişiydik. Şahsen tamamına yakının ben açmıştım bir arkadaşımla. Hiç de midem bulanmadı, çünkü az biraz merakın varsa bu bölüme isteyek geldiysen merakın tavan yapmalı her konuda. Anatomi teoride öğrendiklerimiz, o kitapta yazan şeyleri kadavrada kendi bistürinle açıp incelemek gerçekten çok mutlu ediyor beni.

Tabi haftalar geçtikçe kadavralar kokmaya başlayacak, maske götürürsün iğrenmeye başlarsan eğer.

Gözlemlediğim kadarıyla kadavralardan iğrenen veya korkan biri hiç olmadı, sadece sınıfın 80%ine yakını çok ilgisizdi. Diseksiyon salonuna gelip çene çalıp gidiyorlardı, dersi 4.kez alan bir adamın gelip de hala sohbet etmesi de düşündürücü, mesela o da illaki bir gün veteriner hekim olacak. Nasıl güveneceksin ki?

Anatomide ilk dönem iskelet,eklem,kasl,sinir gördük. Kemikler kolaydır mesela, hangi hayvana ait olduğunu ve belirleyici özelliklerini öğrenirsin. Kas ve sinir için de kadavradan çalışırsın. Zaten uygulama sınavında kadavradan olmayan kası sormazlar, teori sınavı için de derslerde önemli yerleri not alırsı. Aslında hepsi bu, zorlayıcı yanı çalışırsan hiç yok.

Başka sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin. Bu dönem anatomi 2 dersinde organlara geçeceğiz, mesela ilk hafta 5 saat konu işledik. Hoca herkese bir görev verdi, bana da "glandula parotisden(kulak altı tükürük bezi) başlayıp damağa açılan ductus paratideus kanalını bulup, buradan şırıngayla su sokup hayvanın ağzından o suyu getirme gibi bir görev geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 20 Şubat 2012; 17:32:59 >

• ya yok abicim öyle bişey 1.sınıfım anatomiyi geçen dönem gördük önce kemik başlar onda da zaten bişey yok sonra kaslar ve ligamentler gelir onda kadavraya geçersin formaldehit içinde saklanan bozulmamış hayvanların üzerinde tek tek kasları görürsün genelde bu hayvanlar köpek kuzu ve eğer siz o dersleri görürken eğer yakın zamanda at öldüyse okulda at olabilir. Bu hayvanlarda masanın üstüne konur tek tek her kasın üstüne bayrak dikerler sende öğrenirsin. Bak dürüst olayım ben derste gördüklerimi bırak ayrıca yardım olsun diye okulda ölen atın otopsisine girdim gönüllü olarak 2 gün önce ölmüş hayvanı hocalarımız muntazam şekilde komple açtılar her aşamasında yardım ettik yeri geldi çekirdik yeri geldi elimize bistüriyi verdiler nasıl derinin yüzüleceğini gösterdiler bizde yardım ettik. Yaklaşık 6 saat boyunca anatomi labaratuvarnda bu işle uğraştım üstüm başım kan oldu ondan sonra da bende hiç bir şey değişmedi ne okulu bırakmayı düşündüm ne et yememe gibi bir durum oldu...

Aksine o gün atın 6 saat uğraştıktan sonra hocamızın atın bağırsaklarındaki bir kangrenden dolayı öldüğünü gösterdiğinde olaya, mesleğe daha çok bağlandım. Bir hayvanın neden öldüğünü bulunmasına yardım etmiş olmak etrafında o işe gönül vermiş 2-3 tane profesörün sana saatlerce bilgiler aktarması her konuda bence bırak insanı meslekten soğutacak aksine ona bağlayacak bir etki yaptı bende. Ve gerçekten de unutulmaz iyi bir anı olarak kaldı bende o gün bu işe yanlızca 3 arkadaş gönüllü oldu bu sebepten dolayı hocalarla kaynaştım çoğu adımı öğrendi ki bu gerçekten üniversitede bulunmaz bir nimet...

Yani anlıyacağın mesleğini bu olarak seçmiş adamı hiç bir şey vaz geçiremez ben o gün bırak iğrenmeyi kendimi gerçekten bir hekim adayı gibi hissettiren hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim...

Not: Formaldehit içine konan kadavra kötü kokar eğer ölü hayvanın ilk disekyonuna şahit olursan sindirim sistemi kötü kokar olay bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Ben de 1.sınıfım, ilk dönemde anatomi dersinde kadavraları açtık, kasları ve sinirleri ortaya çıkarttık. Pek zorlayıcı değildi, eşek kadavrası bizim gruptaydı, 8 kişiydik. Şahsen tamamına yakının ben açmıştım bir arkadaşımla. Hiç de midem bulanmadı, çünkü az biraz merakın varsa bu bölüme isteyek geldiysen merakın tavan yapmalı her konuda. Anatomi teoride öğrendiklerimiz, o kitapta yazan şeyleri kadavrada kendi bistürinle açıp incelemek gerçekten çok mutlu ediyor beni.

Tabi haftalar geçtikçe kadavralar kokmaya başlayacak, maske götürürsün iğrenmeye başlarsan eğer.

Gözlemlediğim kadarıyla kadavralardan iğrenen veya korkan biri hiç olmadı, sadece sınıfın 80%ine yakını çok ilgisizdi. Diseksiyon salonuna gelip çene çalıp gidiyorlardı, dersi 4.kez alan bir adamın gelip de hala sohbet etmesi de düşündürücü, mesela o da illaki bir gün veteriner hekim olacak. Nasıl güveneceksin ki?

Anatomide ilk dönem iskelet,eklem,kasl,sinir gördük. Kemikler kolaydır mesela, hangi hayvana ait olduğunu ve belirleyici özelliklerini öğrenirsin. Kas ve sinir için de kadavradan çalışırsın. Zaten uygulama sınavında kadavradan olmayan kası sormazlar, teori sınavı için de derslerde önemli yerleri not alırsı. Aslında hepsi bu, zorlayıcı yanı çalışırsan hiç yok.

Başka sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin. Bu dönem anatomi 2 dersinde organlara geçeceğiz, mesela ilk hafta 5 saat konu işledik. Hoca herkese bir görev verdi, bana da "glandula parotisden(kulak altı tükürük bezi) başlayıp damağa açılan ductus paratideus kanalını bulup, buradan şırıngayla su sokup hayvanın ağzından o suyu getirme gibi bir görev geldi.

sadece biyolojinin dallarıyla uğraşmak benim için bulunmaz nimet severek yapıyorum zorlanmam ve de tiksinmem hele şu : Bu dönem anatomi 2 dersinde organlara geçeceğiz, mesela ilk hafta 5 saat konu işledik. Hoca herkese bir görev verdi, bana da "glandula parotisden(kulak altı tükürük bezi) başlayıp damağa açılan ductus paratideus kanalını bulup, buradan şırıngayla su sokup hayvanın ağzından o suyu getirme gibi bir görev geldi. olayını çok beğendim.o kadar kokuya katlanacağımı düşünüyorum bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim aklıma takıldıkça tekrar sorucam hele şu tercih olayları bi başlasın siz asıl o zaman görün

• quote:

ya yok abicim öyle bişey 1.sınıfım anatomiyi geçen dönem gördük önce kemik başlar onda da zaten bişey yok sonra kaslar ve ligamentler gelir onda kadavraya geçersin formaldehit içinde saklanan bozulmamış hayvanların üzerinde tek tek kasları görürsün genelde bu hayvanlar köpek kuzu ve eğer siz o dersleri görürken eğer yakın zamanda at öldüyse okulda at olabilir. Bu hayvanlarda masanın üstüne konur tek tek her kasın üstüne bayrak dikerler sende öğrenirsin. Bak dürüst olayım ben derste gördüklerimi bırak ayrıca yardım olsun diye okulda ölen atın otopsisine girdim gönüllü olarak 2 gün önce ölmüş hayvanı hocalarımız muntazam şekilde komple açtılar her aşamasında yardım ettik yeri geldi çekirdik yeri geldi elimize bistüriyi verdiler nasıl derinin yüzüleceğini gösterdiler bizde yardım ettik. Yaklaşık 6 saat boyunca anatomi labaratuvarnda bu işle uğraştım üstüm başım kan oldu ondan sonra da bende hiç bir şey değişmedi ne okulu bırakmayı düşündüm ne et yememe gibi bir durum oldu...

Aksine o gün atın 6 saat uğraştıktan sonra hocamızın atın bağırsaklarındaki bir kangrenden dolayı öldüğünü gösterdiğinde olaya, mesleğe daha çok bağlandım. Bir hayvanın neden öldüğünü bulunmasına yardım etmiş olmak etrafında o işe gönül vermiş 2-3 tane profesörün sana saatlerce bilgiler aktarması her konuda bence bırak insanı meslekten soğutacak aksine ona bağlayacak bir etki yaptı bende. Ve gerçekten de unutulmaz iyi bir anı olarak kaldı bende o gün bu işe yanlızca 3 arkadaş gönüllü oldu bu sebepten dolayı hocalarla kaynaştım çoğu adımı öğrendi ki bu gerçekten üniversitede bulunmaz bir nimet...

Yani anlıyacağın mesleğini bu olarak seçmiş adamı hiç bir şey vaz geçiremez ben o gün bırak iğrenmeyi kendimi gerçekten bir hekim adayı gibi hissettiren hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim...

Not: Formaldehit içine konan kadavra kötü kokar eğer ölü hayvanın ilk disekyonuna şahit olursan sindirim sistemi kötü kokar olay bu...

yazının her kelimesine bayıldım desem yeridir.işte ben de tam olarak böyle bir şey istiyor ve hayal ediyorum.amacım bu yani.ama ne yazık ki yaşıtımdaki çoğu insan 4 senelik lise hayatı boyunca kararsız kasımpatıları oyanayan son sene bir meslek seçen insanlar olduğu için benim hedef koymam garip geliyor ve insanlar bir hevesle belirlediğimi düşünüyor.bistüri kelimesini okuyunca işin güzelliği daha da dank etti kafama.yıllardır biyolojiyi sadece kitaplardan okuyup ezbere çalışan bir öğrenci olarak kesip görmek öğrenmek çok cazip geldi. biyoloji seven biri olarak bundan daha güzel bir meslek düşünemiyorum. çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

• Arkadaslar uludag su an ki tercihlerimin basinda geliyor. Ins. Kazanirsam babam araba alacak. Eger uludagi kazanirsam ozel yurt yada evde kalacagim. Kampusle yurtlar arasindaki mesafe yakin mi eger yakinsa bosu bosuna babami masafa sokmak istemem de( aslinda isterim bi rx8 tada scirocco olsa fena olmazdi) bide son soru bu vet fakultesi diger fakultelere yakin mi yoksa ayri bir yerde mi

• quote:

Arkadaslar uludag su an ki tercihlerimin basinda geliyor. Ins. Kazanirsam babam araba alacak. Eger uludagi kazanirsam ozel yurt yada evde kalacagim. Kampusle yurtlar arasindaki mesafe yakin mi eger yakinsa bosu bosuna babami masafa sokmak istemem de( aslinda isterim bi rx8 tada scirocco olsa fena olmazdi) bide son soru bu vet fakultesi diger fakultelere yakin mi yoksa ayri bir yerde mi

Uludağ görükle kampüsü bayağ geniştir, mesela tıptan veterinere yürümek 10-15dknı alır. Bizim fakülte okulun en dibinde, kyk yurtları ve otobüs duraklarının olduğu yerde. Yani iyi bir konumda, araba konusuna gelince; imkanın varsa aldır

Özel yurtlar da görüklede sürüsüyle, apart gibilerde kalabilirsin

• Anladım teşekkür ederim peki bu özel yurtlarda hayvan beslemek serbest mi köpek falan ve özel yurtlarda odanın kilidi sadece bizde mi oluyor daha doğrusu otellerde ki gibi biri arada gelip temizliyor mu yoksa bize mi ait? ve odaya bizim dışımız da birilieri girer mi?
  • quote:

Anladım teşekkür ederim peki bu özel yurtlarda hayvan beslemek serbest mi köpek falan ve özel yurtlarda odanın kilidi sadece bizde mi oluyor daha doğrusu otellerde ki gibi biri arada gelip temizliyor mu yoksa bize mi ait? ve odaya bizim dışımız da birilieri girer mi?

O yurtlar çok çeşitli, mesela benim kaldığım ünikent evleri çok lüks bir yurt sayılabilir hem de hayvan beslemeye bir yasak yok. Ben kedi besliyorum odamda, bir de 4 oda çeşidi var suit denilen büyük odalar var stüdyo daire gibi oranın bahçesi var, köpek beslemek istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Anladım teşekkür ederim peki bu özel yurtlarda hayvan beslemek serbest mi köpek falan ve özel yurtlarda odanın kilidi sadece bizde mi oluyor daha doğrusu otellerde ki gibi biri arada gelip temizliyor mu yoksa bize mi ait? ve odaya bizim dışımız da birilieri girer mi?

O yurtlar çok çeşitli, mesela benim kaldığım ünikent evleri çok lüks bir yurt sayılabilir hem de hayvan beslemeye bir yasak yok. Ben kedi besliyorum odamda, bir de 4 oda çeşidi var suit denilen büyük odalar var stüdyo daire gibi oranın bahçesi var, köpek beslemek istersen.

Peki oda da sadece siz mi kaliyorsunuz yani tek kisilik mi ve yemek ile kiyafet temizligi nasil oluyor

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.