tercih dönemi içinde olduğumuzdan dolayı veteriner fakültesi tercih etmek isteyenlere birkaç tavsiye vermek istiyorum . 1-) ders çalışmayı sevmem diyorsanız gelmeyin. 2-)tercih sırasında üniversiteleri bulundukları şehire göre değil de hayvan hastanesine, labaratuvar imkanlarına, eğitim kadrosuna bakarak tercih edin. örneğin; 9 eylül veteriner fakültesi 96 bin sıralama ile öğrenci almış , fırat veteriner fakültesi ise 130 bin ile öğrenci almış. bu işin içinde olmayan ve yeterince araştırma yapmayan birisi 9 eylül veteriner fakültesi'nin daha iyi olduğunu düşünecektir. sıralamadan bağımsız olarak ele alınca; 9 eylül'de veya yeni açılan fakültelerin çoğunda hayvan hastanesi yok , yeterli labaratuvar ve materyal yok(kadavra, mikroskop vs.) eski fakültelerde ise hayvan hastanesi var , bu da öğrencilere çok büyük avantaj sağlıyor. düşünsenize hekim olacaksınız ve hiç hastanede bulunmamışsınız. yeni fakultelerin bir çoğunda öğretim görevlisi eksiği var. çoğu derse başka üniversitenin hocaları geliyor. 3-)vedek ve eaeve üyesi fakülteleri tercih edin. 4-)academic ranking of world universities'in 2020 verilerine göre bursa uludağ üniversitesi veteriner fakültesi ve elazığ fırat üniversitesi veteriner fakültesi, life sciences-veterinary sciences alanında akademik başarı sıralamasında,dünyada ilk 300 içine girdi. 5-)hayvanları sevmiyorsanız gelmeyin demeyeceğim , bana göre çok yanlış bir cümle. her doktor insan mi seviyor , her inşaat mühendisi bina mi seviyor sanki? hayvan sevmeniz önemli değil , mesleğinizi iyi ve vicdanlı yapın yeter. üniversitelerdeki öğretim üyesi sayılarını aşağıya bırakıyorum. buraya bakarak tercih yapmanızı tavsiye ederim.2020 yılının tablosu , kontenjan ve öğretmen sayılarında ufak değişiklikler olabilir . https://eksisozluk.com/img/4xkeyxuj < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trouble48 -- 14 Ağustos 2021; 12:26:46 > |
Bildirim