Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. Küçüklüğümden beri hayalim bilgisayar mühendisliği aslında ama ben biraz bu hayalimden soğudum, vazgeçtim. Hep ikinci planımda olan veterinerliği hem hayvanları çok sevmemden hem de ilgi duymamdan dolayı düşünüyorum. Üniversite olarak yaşadığım şehirde okumak istiyorum (Erciyes Üniversitesi). Sizce gelecek vadediyor mu? |
Veterinerlikte gelecek görüyor musunuz?
-
-
Kesinlikle gelecek görüyorum, sadece bölümü seçmen lazım köydeki büyük baş hayvanlarla uğraşmak iğne yapmak doğum vs mi ilgileneceksin yoksa büyükşehirde kedisi köpeği olan elitlerle mi takılacaksın…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paşalı -- 28 Kasım 2024; 22:33:15 > -
şimdi paşam önceden bunları tartışmak sen ve senin gibi gençler için bir nimet. zira bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu.
vet. hek. bölümü gerçekten idealist kişiler ile + birde köyden çıkan ve başka tutunacak dali olmayan gençler için çok çok iyi bir bölüm.
idealist derken gerçekten bu bölümü zorluğunu bildiği halde tercih eder ve önceden belirlediği alanda daha okurken kendini yetiştirmeye başlar ve mezun olduğunda da ufak tefek rötuşlar ile hedefine ulaşır.
vet. hek. deyip geçmemek gerek bir çok dalı var. ana dalları da var alt seçenekleride. öncelikle büyük baş ve pet olarak 2 ana yol var. kanatlı ve yarış atlarıda var ama onlar az bir seçenek.
ssen önce idealinde çalışmak isteyeceğin dalı belirleyip ona uygun okulu tercih etmelisin. bende erciyes mezunuyum. ilk lerdenim. benim zamanımda klinik birimler yeni kuruluyor idi. kayseri büyük başta daha başarılıdır. bir çok üni deki vet. ler büyük başda etkindir.
mesela pet ağırlık görmek niyetinde isen ya ankara ya istunbulu seçmelisin. ve bu pet işi gırtlağa kadar doydu piyasa. eğer pet seçeceksen kırık cerrahı olacağım diye direk nokta atışı yapacaksın. ki aranan adam olasın. pet cerrahi de kırıklar ve pin olayı ğzerine doktora yapabilirsen sonra güllük gülüstanlık ama bu doktora bitene kadar ebeni bellerler. çok çok zor bir olay. ayrıca pet hayvanlarının kokusu bana çok ağır geliyor. benlik değil. büyükbaş hayvan kokusuna kurban ola. o derece itici. ayrıca ufacık bir yerinde aksilik olsa hasta sahibi car car öter durur.
aynı yolu büyükbaş işinde de seçebilirsin. onun içinde aydın ve bursa dakiler bence daha etkili öğretim gösteriyorlar. mesela konya da da staj yaptığımdan biliyorum, iyi okul ama mükemmel değil bence. büyükbaşda dahiliye üzerine yetişmiş hekim açığı çok zira etkin hekimlik pek yok piyasada. parmakla gösterilen kişi olmak iyi birşey.
kayseriye gelince ankara ekolünden gelen çatlak bir patocu var. adı ayhan. eğer yazar ve kazanırsan geçmiş olsun. obsesif bir deli kendisi.
okul genel itibari ile tıp dan beri hallice ama onun dışında makine mühendisliğini ve odtü inşaatı çık, geri bir çok okuldan daha zorlayıcı. aşırı ezbere dayalı. zırnık zeka gerektirmiyor ama günlerce ezber istiyor.
anlattıklarım sana seni yansıtoyro ve içini açıyorsa tercih edebilirsin. ama idealist olman şartı ile. yaw bi okul bitireyim de ne olursa kafasında isen, ziraat müh. okumanı tavsiye ederim. mezun olunca oturup adam gibi kpss den 80-85 alırsan veteriner le aynı maaşı alırsın hemde mabadını yaya yaya oturduğun yerden. ziraat i kim girse biytiriyor hem mezun olunca da ıq seviyesi daha düşük olduğundan 80 üzeri alan pek çıkmıyor. atanması rakiplere oranla daha kolay.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X