< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Veznede 61 Bin Euro Bozduran Kadın (3. sayfa)
-
-
O nasıl tırnak sizin ben modanıza firedinin kabusu gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Katılıyorum. ATM'lerden hem para çekmek hem de para yatırmak iyice zorlaştı. Hazneleri ve dedektörleri belli sayıdan fazla banknotu kaldırmıyor. Kasasındaki parada çabucak tükeniyor ve ATM kullanım dışı kalıp başka ATM'ye yönlendiriyor. Bu sorun 500 lük banknot basılsa da çözülmez. Acilen 1000 lik ve 3000 lik banknot basılması lazım. ATM kasalarına sadece 3000 - 1000 - 200 banknotları koyup geçsinler. Milleti uğraştırmasınlar.
5 veya 10 TL’yi de madeni para yapmaları lazım. Kağıt olarak hiçbir değerleri kalmadı. Bozukluk niyetine kullanılıyor artık.
tespitin kralını yapmış bu einstein kardeş, atomu parçalayacak ama az daha akıllı olsa da sıcaktan dolayı atmlerin cortlayabileceğini düşünse keşke.
-
Lütfen kimse alıntılamasın cevap yazmayacağım.
Şimdi şu durumu gördüğümüzde bu durum komik değildir. Gerçekten acınacak haldeyiz. Bu o kadar net ki.
Ekonomimiz 100 yıllık tarihimizde ilk kez bozulmuyor. 1980 yılında en büyük banknot 1000 lira iken 2000lerin başında 20.000.000 oldu. Yani tam olarak 20.000 kat bir enflasyon yaşadık. Biz millet olarak bunlara alışığız. Bunda gocunacak bir şey yok. Kapasitemiz, tarihimiz, durumumuz ortada.
Peki neden acınacak haldeyiz? Çünkü bozulmuş ekonomimizi bozan kişiler bozuklarını kabul edecek erdeme sahip değiller. İşin trajik kısmı ise bu durumun halk tarafında da kabul görmesi. Yani herkes görmezden gelerek ekonominin düzeleceğinde hemfikir.
Devletler, insanlar, yöneticiler hata yapar. Olmadık şey değil. Hatta ölümcül hatalar bile yapılabilir. Bir sıkıntı yarattınız ise bu sıkıntıyı önce kabul edip sonra çözmeniz lazım. Bugün piyasada 500 lira 1000 lira hatta belki 2000 liralık banknotlar olması gerekir iken, Merkez Bankası başkanı Amerika görmüş hanımefendi 500 lira için bile çalışmamız yok dedi.
Ülkenin en büyük parası 10 dolar/euro/sterlin bile etmiyor. Bu bir millet için utanç vesikasıdır.
Dediğim gibi 1980-2000 arası ekonomi bu anlamda enflasyonistti ve enflasyon şu durumdan daha beter olmasına rağmen hiç değilse yöneticiler az da olsa, belki istemeden de olsa erdemli hareket ediyordu. Yaptıkları hatayı en azından kabul edip çare arıyordu.
Bir kişinin menfaati ülkenin menfaatinin önüne geçmiş. Ülke de o kadar uyuşmuş ki mülteciler, turistler vs ile beraber nüfusu 100 milyonu aşan ülke kendi içinden bir erdemli çıkaramıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 28 Temmuz 2023; 10:55:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen istiyor dujjj verejek 100 dolar
Forumun zeka küpü bulundu
-
Küpün kulpuda bulundu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben basardım kahkahayı orda olsam
görüntüye bak
61 bin euro 1.8 milyon tl yapıyo saka gibi
-
Kadın deli gibi para kazandığı halde 1.8 milyona ev almış.
Bizim gece gündüz ağlayan kiracılara sorsan 5 milyondan aşağı ev yok, nasıl ev alsın garibanlar.
Kiracı neden kiracıdır şimdi anladınız mı?
Kusura bakma alintilayacagim, cok guzel yazmissin eline saglik. Cidden Ataturk'un ne buyuk bir adam oldugunu yasim ilerledikce daha iyi anliyorum. Koskoca bir toplumda doktoru, hakimi, savcisi, muhendisi, toplasan 1000 tane etik, ahlak sahibi, adalet icin calisip didinen insan yok bu ulkede.
Adam gitmis ulke kurup bize armagan etmis sifirdan. Vay anasini..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X