Şimdi Ara

Veznede 61 Bin Euro Bozduran Kadın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
4.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Veznede 61bin euro bozduran kadın Türk Liralarını Balya balya önünde görünce xD

Şaka maka iyice pakistan Venezuela bangladeş olma yolunda ilerliyoruz

medyafaresitvtwitter
    “Bir avuç Euro ile Türkiye'de ev aldı”
    https://twitter.com/medyafaresitv/status/1683846077894500353?s=20

• Paranin degersizlestigini bi kenara koyuyorum, ciddi anlamda 1000 lik hatta 2000 liklere ihtiyac var. Gecenlerde bizimkiler hac a giderken, harcamalari icin yanlarinda nakit riyal ve dolar bulunsun dedim. 5 deste 100 lukle girdim doviz burosuna, ellerinde 500'luk riyal ve 100'luk alti bozuk yokmus. 100 dolar 2.300 tl , 500 riyal 3.000 tl idi. Elimde 20 kusur adet parayla ciktim.

Yine bankadan 130bin nakit cekmem gerekti. Hic dusunmedim paranin hacmini, canta falanda aklima gelmedi. Gisede paralari yigiyor 100 luk, 200, 50 lik deste karisik. Zor bela poset buldum.

Asil bombada, bir tanidik alim satim isi icin 5mio nakit gerekiyordu, ortaboy 2 tane bavulla tasidilar, adam bel fitigi oluyordu. Hadi 5mio iddiali rakamda yinede hacim olarak cok fazla oluyor.
    Üniv mezunuyum 2 yıldır kpss de alanımdan 4-5 puan düşük alarak atanamıyorum..e malum baba evi yaş belli.Belli bir süreden sonra evde ister istemez husursuzluk çıkıyor.Ev dediysem ev kira.Neyse geçenlerde eve yakın olan şok markete yoğurt almaya gidiyordum yol kenarında bir bmw x6 ya yaslanmış birisi telefonla konuşuyor yüzü yan dönük bana.Çok tanıdık geldi ben bu kişiyi nerden tanıyorum dedim az daha yaklaşınca lise arkadaşım olduğunu fark ettim.Biz lise sonda üniv için ders çalışırken o arkabaları vasıtası ile yurt dışına gitme planı yapıyordu yani üniv okumadı.Kaçak köçek yollarla yurt dışına gitti.Ben 4 yıl üniv okudum ve 2 yıldır atanamadım etti 6 yıl..Lise arkadaşım bu süreçte benim hayatımda tekerleğini bile alamayacağım bir araba almış.Belki araba kiralık sanmıyorum çünkü yurt dışı plakaydı.Ben çoook yakışıklı biri olmamakla birlikte eli yüzü düzgün boyu yerinde biriyim.Ama bu dönemde kız istemeye gideceğim 10 evden 10 uda kızını bana değil lise arkadaşıma verir.Çocuğun bindiği araba o ise muhakkakki oturduğum ilçede evini/evlerinide almıştır.Ben utanıp selam dahi veremedim telefonla konuştuğu için beni farketmedi.Yolumu çevirip uzatarak başka markete gittim.Bu ülkede hayatımı bitirdiğimi farkettim , verdiğim emeklerin, dayımın tanıdığımın , arkamın olmayışından bir kuruma yerleşemediğimin ...sayısız sebeplerden ömrümün en güzel yıllarında saçlarımın beyazladığını gördüm.Okumayın dini ne olursa olsun adaletin olduğu bir ülkeye gidin ve geri gelmeyin...
  • Paranin degersizlestigini bi kenara koyuyorum, ciddi anlamda 1000 lik hatta 2000 liklere ihtiyac var. Gecenlerde bizimkiler hac a giderken, harcamalari icin yanlarinda nakit riyal ve dolar bulunsun dedim. 5 deste 100 lukle girdim doviz burosuna, ellerinde 500'luk riyal ve 100'luk alti bozuk yokmus. 100 dolar 2.300 tl , 500 riyal 3.000 tl idi. Elimde 20 kusur adet parayla ciktim.

Yine bankadan 130bin nakit cekmem gerekti. Hic dusunmedim paranin hacmini, canta falanda aklima gelmedi. Gisede paralari yigiyor 100 luk, 200, 50 lik deste karisik. Zor bela poset buldum.

Asil bombada, bir tanidik alim satim isi icin 5mio nakit gerekiyordu, ortaboy 2 tane bavulla tasidilar, adam bel fitigi oluyordu. Hadi 5mio iddiali rakamda yinede hacim olarak cok fazla oluyor.
  • O değilde ablacım o tırnak ne birine saplasa böbreğini söker.
  • Harbi ha silah olarak sayılmasi lazim o tırnaklarin

Freddy kruger gibi adamin bagirsaklarini döker yere

• ATM' ler kafayı yemiş durumda. Hem para girişi hem de para çıkışı hazneleri cortlamaya başladı.

1000 lik ve 3000 lik banknot şart oldu.
  • Üstün ekonomistin politikaları sağolsun. Hala bildiğini sanıp 52 alıyor 52 de sorun var onda değil.
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Tırnağı aşıp pençe olmuş bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Valla öyle. Caddeye çıkıyorum Para yatırıp çekebilecegim çalışan ATM bulmak çok zor.

Yanyana atmlerin en az 2 tanesi "üzgünüz bu atm şuanda kullanılamıyor" yada "üzgünüz bu atmden şuanda para yatırılamıyor" gibi hatalarla dolmaya başladı.

Ayrıca para yatırıp çekerken uzun süre bekletmeye ve paraları tanımamaya başladı atmler. Parayı tanısın diye 3-4 sefer sok-çıkar yapıyor insanlar.

Halk ekmek kuyrugu gibi ATM kuyrukları oluşuyor:D

ATMden 700dolar yani 20bin lira sadece maaş ödemesi için almaya gelenler bile,

Çanta yada Poşetle geliyor:d 20bin tl cebe cüzdana sıgmıyor:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 26 Temmuz 2023; 10:26:35 >
  • Furkan Göcetyoutube
    Dünya tarihinin büyük ekonomik krizlerinden bir tanesini yaşayan Venezuela da yaşanan hiper enflasyon sonucu 1 dolar karşılığında elinize bu şekilde tomarla geçebiliyor. INSTAGRAM ; https://www.instagram.com/furkangocet/
    https://www.youtube.com/shorts/C2Fo8HWCFM0
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Venezuela para birimi olan bolivarının sembolü karşımıza "Bs" olarak çıkar.

Ayrıca bu para biriminin kodu VEF'tir. 1 Venezuela Bolivarı 3,30 Türk Lirasına ve 1 Türk Lirası da 0.30 Venezuela Bolivarı Eşittir.

xD Venezuela Bolivarı bile TLden değerli.

Venezuela yeni para birimine geçmedi mi? Yoksa ondan önce sokaklarda yerler banknot doluydu.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Paradan bir sıfır atarlar yinede 1000 lik falan çıkarmaz bunlar. En mantıklısı sıfır atmak seçmenine oynayacak. Tabi bunun için enflasyonun yüzde 10-15 lere kadar düşmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 26 Temmuz 2023; 12:31:31 >
  • Paradan ya bir adet sıfır atmak lazım ya da banknotları bir sıfır alacak şekilde güncellemek lazım. Yani 100 tl yerine 1000, 200 yerine 2000 gelmeli.

Ekmeğin 10 lira olmasına az kaldı zaten, 10tl = 1tl olmuş olacak. Boşa kağıt kalabalığı olmaya başladı Venezüela ve Zimbabwe gibi.

Son 6 sıfır attıktan sonra sıfırlardan biri geri gelmiş oldu.

• Eurp kabul etmeyen ev sahibine ne demeli. Bu nasıl vizyonsuzluk abi.

• Muhtemelen sadece o tırnakların bakımına harcadığı bir aylık paranın TL karşılığı ile , burada binlerce emekli vatandaş bir ay yaşamaya çalışıyordur..

Bu bile ne kadar kötü ve üzücü....

• FyKy kullanıcısına yanıt
    Aynı tepkiyi verdim.
  • Dijital paraya insanlari hizli gecirmek icin biktirma politikalari bunlar. Yakinda muhtemelen topyekun dijitale gecilecek. Kureselcilerin emri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Temmuz 2023; 13:22:4 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

Böyük oyunu görmüşssün yeğen bizde Türk lirası değersizleşti falan diye boşu boşuna telaşlanıyoruz.

Valla yüreklere su serptin. Hükümet tamamen insanımızı dijitale alıştırmak için politika uyguluyor.

Katılıyorum yorumunuza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 26 Temmuz 2023; 13:56:45 >
    Dijitale gecince degerlenmiyor, sadece takibi daha iyi oluyor. Para basma derdi olmuyor. Dijital Merkez Bankasi gecen yil kuruldu ve ilk dijital paraya gecen pilot ulkelerden olunacagini bildirdiler. Gizli degilki bunlar, her degisimden once biktirma politikasi uygulanirki gecis sureci kolay olsun. Salgin olmasa Maske takan olurmuydu?
  • Cem kullanıcısına yanıt

Kesin kesin Acilen 500-1000 lik banknota bence acil ihtiyaç var. Madeni olarak 1 tl ve altı kalkmalı. En ufak madeni para 5 tl olmalı. En ufak banknotta 10 tl olmalı. 2000 tl lik banknota bence şu anki koşullarda o kadarda ihtiyaç yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.