Şimdi Ara

VF 'KAPSANMAYAN YER KALMASIN' (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
4
Favori
9.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sis651

quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr
    Tam benim kafadansınız hocam Çocukluğumda yüksek gerilim hatlarının dibinden az toplamamışlar beni de

Konu hakkındaki bilgilerinize dayanarak aklıma takılan bir şeyi daha sormak istiyorum.
    Gerek telefondan olsun gerekse VINN modemlerden olsun sürekli veri aktarımına girdiğim zaman cihazların ölçtüğü dBm değerlerinin sabit olduğunu fark ettim. Sanırım belli bir sabit değer üzerinden veri aktarımına girebiliyorlar.

Turkcell'de şu şekilde bir sonuca ulaştım gerek telefon (Galaxy Mini) gerekse VINN Modem
    HSDPA hat modu üzerinde -99dBm 7 asu gibi bir değer çıkıyor.
    Sizce sağlıklı bir veri aktarımı için bu değer yeterli mi? Yada bunun daha düşük çıkması veri aktarımını artırır mı çünkü ne kadar düşük çıkarsa o kadar iyi diye biliyorum.

Matematiğim iyi olsa elektrik elektronik ya da meteoroloji okumak istiyordum da kızıp dil bölümüne geçince bir daha bilinçaltında kaldılar böyle. :D
    Öncelikle ASU değerini önemsemeyin, bu değer -db değerinin bir formüle göre hesaplanmasıyla elde ediiyor. Şu an hatırlamıyorum ama bir ara bir cevap olarak yazmıştım. Hattınız sıfır seviyesinden 14 db iyi gibi bir anlamı mı olması gerekiyor tam hatırlayamadım. Dediğim gibi ASU önemli değil.

DBm değeri de -55 ile -125 arasına gösterimi yapılır ama -125 yok demektir, -113'e kadar iletişim kuruluyor, daha sonra da -125'e atlıyor kopma olunca telefonum. Bu değer baz istasyonundan gelen sinyalin ne kadar zayıfladığını gösteriyor. Eğer mesafe yakın ve az zayıflamış ise -55'e eğer uzak mesafeden dolayı çok zayıflıyor ise de -110'a doğru gider. Yani eksiden sonraki rakam azaldıkça kalite artar, arttıkça da kalite azalır. Daha düşük dBm değeri ile daha iyi hız alınır zayıflama az olduğundan.
    -99 demek baz istasyonu uzakta ya da 3G sinyalleri yeterli yansıma ve geçirgenliğe sahip olmadıklarından çok kayba uğruyorlar demektir. Bununla alabileceğiniz en iyi hızı alamazsınız. Yavaş olmayabilir ama en hızlısı değildir. 3 Mbit civarı alıyorsunuzdur sanırım ama daha üstü modeminizin yeteneklerine bağlı.
    Bağlantınız iyi ise bu değerlerdeki birkaç değerlik değişmelere takılmayın. Onluk değişmeler ise kayda değerdir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. asu değerlerini yine bana açıklamak için yazmıştınız. Bende hatırladım
    Genelde -97 dBm ve -99 dBm arasında bir değer yakalayabiliyorum. Hız ise dediğiniz gibi şu anda yaptığım testlerde en yüksek değerlendirme 3420 kbps (07-12-2012 19:28) Turkcell
    Operatörlerin dediği gibi eğer hız şebeke yoğunluğuna bağlı ise şu saatler itibari ile normal diyebilirim.
    Elimde birisi E182E modeli birisi E353 modeli olmak üzere 2 adet 21.6 Mbps destekli modem var.
    Şebeke yoğunluğu konusuna yeniden gelince 3Mbit alabildiğimiz -99 dBm değerleri ile gece yarısından sonra 6 ila 8 Mbps arası bir hız elde edebiliyoruz sanırım tek neden sinyal seviyesi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Muhabbetiniz bol olsun arkadaşlar yazıları okurken baya güldüm :D sayenizde baya teknik bilgi öğreniyom. Bazen gittiğim yerlerde telefonun hücre bilgi ekranına bakıp vodafonun hangi bazdan sinyal aldığını merak ediyorum. bazların yerini aramak incelemek güzel bir duygu :D birde bazı baz istasyonlarında büyük davul gibi cihazlar var onlar ne işe yarıyor. Bunlar hepsinde olmuyor genelde ptt ve telekom binalarnın üzerlndeki bazlarda oluyor. Diğer bazlarda ise ufak davullar var. Artık bazların hangi opertörlere ait olduğunu anlıyorum. Hangi mekana girlnce çekip çekmeyeceğini kestiriyorum. Gsm operatörlerinde çalışanlar belki bizim kadar merak etmiyorlardır. Bu işin bağımlısı olduk arkadaş :D

Burada işine yarar bilgi var.

O davullara radyolink deniyor. Ufaklarına minilink diyen de var, tartışan da. :D Önemli değil, görevi kuleler arasında birbirine bakan bu davullardan var. Bu davulların arka yüzeyi de çanak anten şeklinde bir yansıtıcı, önünde de buzlanma ve yağıştan kaynaklı paraziti engelleme amaçlı bir bez var. Gelişmişlerde bezi donmadan korumak için ısıtıcı bile var.
    Bu antenler ile benim telefonumdan giden konuşma sinyali baz istasyonundan alınınca davullar ile ana merkeze ulaştırılıyor, oradan da yine davullar ile diğer görüşme yapılan kişiye ve geri. SMS, internet ve tüm hücre bilgileri vs. her tür veri de tabi.
    Boyutları arttıkça kapasiteleri veya sinyal gönderip aldıkları mesafeler artıyor. Önemli cihazlar hani.

Güzel Bir makale olmuş hocam ellerine sağlık kafama takılanlar ve fazlası hakkında bilgi edindim.

• quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. asu değerlerini yine bana açıklamak için yazmıştınız. Bende hatırladım
    Genelde -97 dBm ve -99 dBm arasında bir değer yakalayabiliyorum. Hız ise dediğiniz gibi şu anda yaptığım testlerde en yüksek değerlendirme 3420 kbps (07-12-2012 19:28) Turkcell
    Operatörlerin dediği gibi eğer hız şebeke yoğunluğuna bağlı ise şu saatler itibari ile normal diyebilirim.
    Elimde birisi E182E modeli birisi E353 modeli olmak üzere 2 adet 21.6 Mbps destekli modem var.
    Şebeke yoğunluğu konusuna yeniden gelince 3Mbit alabildiğimiz -99 dBm değerleri ile gece yarısından sonra 6 ila 8 Mbps arası bir hız elde edebiliyoruz sanırım tek neden sinyal seviyesi değil.

Hocam, hız olabilir de genel olarak -99 çok iyi bir değil. Şöyle bir üç metrelik USB uzatma kablosu ile cam kenarına koyabilirseniz daha iyileşme olacaktır. Ben mesela yazın ADSL sorunu olduğunda modemi sinyali iyi yansıtacak bir tabağa sabitleyip uzatma kablosu ile camın dışına duvara sabitlemeyi düşünmüştüm. Hem sinyal iyi olacak hem aldığım radyasyon. Tabağı da baz istasyonuna yönlendirecektim, ohh miss... :D
    Gece 6 - 8 Mbit alabildiğinizi söylemişsiniz. Bu tek yoğunluktan değil, yoğun saatlerde sinyal kirliliği zaten zayıf olan sinyali daha da zayıflatarak olumsuz etkiliyor. Yoksa belki o saatlerde bile o hızı alabilirsiniz.
    Hani sürekli kullanıyorsanız tavsiyem modemi bir kablo ile cam önünde bir yerde tutmanız. Hem sağlık hem performans için. ;)

• quote:

quote:

Hocam, hız olabilir de genel olarak -99 çok iyi bir değil. Şöyle bir üç metrelik USB uzatma kablosu ile cam kenarına koyabilirseniz daha iyileşme olacaktır. Ben mesela yazın ADSL sorunu olduğunda modemi sinyali iyi yansıtacak bir tabağa sabitleyip uzatma kablosu ile camın dışına duvara sabitlemeyi düşünmüştüm. Hem sinyal iyi olacak hem aldığım radyasyon. Tabağı da baz istasyonuna yönlendirecektim, ohh miss... :D
    Gece 6 - 8 Mbit alabildiğinizi söylemişsiniz. Bu tek yoğunluktan değil, yoğun saatlerde sinyal kirliliği zaten zayıf olan sinyali daha da zayıflatarak olumsuz etkiliyor. Yoksa belki o saatlerde bile o hızı alabilirsiniz.
    Hani sürekli kullanıyorsanız tavsiyem modemi bir kablo ile cam önünde bir yerde tutmanız. Hem sağlık hem performans için. ;)

Hocam VINN antenleri satılıyor piyasada. Faydasını gören de var daha kötü oldu diyen de var. Pek emin olamıyorum denemeyi de düşünüyorum. Ayrıca benim bulunduğum konum 2 baz istasyonun kapsama alanı içine giriyor.
    Sinyal seviyesinin 3 kademe kadar olduğu istasyon kapsamasında internet sorunlu ping ise yüksek çıkıyor. Sinyal seviyesinin tek olduğu istasyonda ise bu -99 dBm lik olan ping zaman zaman ADSL seviyelerine kadar düşüyor internet daha verimli oluyor.

• quote:

Hocam VINN antenleri satılıyor piyasada. Faydasını gören de var daha kötü oldu diyen de var. Pek emin olamıyorum denemeyi de düşünüyorum. Ayrıca benim bulunduğum konum 2 baz istasyonun kapsama alanı içine giriyor.
    Sinyal seviyesinin 3 kademe kadar olduğu istasyon kapsamasında internet sorunlu ping ise yüksek çıkıyor. Sinyal seviyesinin tek olduğu istasyonda ise bu -99 dBm lik olan ping zaman zaman ADSL seviyelerine kadar düşüyor internet daha verimli oluyor.

Anteni bilmiyorum, mutlaka işe yarar. Ama benim dediğim bir uzatma kablosu ile cam kenarı vs. sinyalin iyi olduğu bir yerde kullanmanız. Zaten bu Vınn cihazlarının şebeke sinyal güçleri telefonlardan zayıf diye biliyorum. Ev içinde kullanınca zayıflayan sinyal modem etkisiyle daha da zayıflıyor. Yine de sizin için bir problem yoksa sorun yok. Benimkisi sadece iyiyi daha iyi hale getirmek için bir tavsiyeydi...

• Vodafone'dan gayet memnunum şuana kadar bir tek sıkıntı hariç hiç bi sorun yaşamadım heryerde gayet güzel çekiyordu.Fakat bi evimde odamda çekmiyor.Konu hakkında Vodafone aradım bilgi verdim işte daha sonra halledicez dediler ama 1 aydır tık yok...Bi bu konuda şikatçiyim.

Vodafone'la konuş doya doya...
  • quote:

quote:

Anteni bilmiyorum, mutlaka işe yarar. Ama benim dediğim bir uzatma kablosu ile cam kenarı vs. sinyalin iyi olduğu bir yerde kullanmanız. Zaten bu Vınn cihazlarının şebeke sinyal güçleri telefonlardan zayıf diye biliyorum. Ev içinde kullanınca zayıflayan sinyal modem etkisiyle daha da zayıflıyor. Yine de sizin için bir problem yoksa sorun yok. Benimkisi sadece iyiyi daha iyi hale getirmek için bir tavsiyeydi...

Tekrar bilgi için teşekkürler hocam.
    Biraz daha düşündüm de en azından bu hız bile yeterli yani daha hızlı olsa bile bu mevcut kotalar ile fazla uzun sürmeyecek gibi duruyor

• quote:

Tekrar bilgi için teşekkürler hocam.
    Biraz daha düşündüm de en azından bu hız bile yeterli yani daha hızlı olsa bile bu mevcut kotalar ile fazla uzun sürmeyecek gibi duruyor

Aynen, kesinlikle. 4G gelse de daha yüksek kotalar verseler diyorum. Gerçi bu 3G ile de mümkün bu ama, hiç değilse 4G deyince biraz daha utanırlar. :D
  • quote:

XpressMusic34

Hocam bugün telefonda konuşurken yine aynı parazit sesi ve konuşurken karşıdaki kişinin sesi robot gibi geliyordu.sana zahmet son kez vodafone'daki arkadaşlarından bilgi edinirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect68

quote:

XpressMusic34

Hocam bugün telefonda konuşurken yine aynı parazit sesi ve konuşurken karşıdaki kişinin sesi robot gibi geliyordu.sana zahmet son kez vodafone'daki arkadaşlarından bilgi edinirsen sevinirim.

Hocam daha önce hatırlarsan 2 kez bildirdik düzelmedi demek halen.
  • Hatırlatalım maziyi

Habertürkhthayat.haberturk.com
    Müşteri hizmetlerine online forum
    https://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/732792-musteri-hizmetlerine-online-forum
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.