Şimdi Ara

VFS Global ile Schengen vize başvurusu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekim'in 15'inde Fransa'ya gitmek için ablamın davetlisi olarak Ankara VFS Global'e schengen vize başvurusu yapacağım. Bir tatil köyünde ücretli olarak çalışıyorum. Gerekli olan evrakların çoğunu hallettim. Davetiye bilet vs. Sadece işyerinden istenilen evraklar kaldı. İnsan kaynakları departmanım, işveren yazısı ile onaylı bordroları, hizmet dökümlerini hazırladı. Ama imza sirküleri, sicil gazetesi, faaliyet belgesi, vergi levhası gibi VFS'nin benden istediği belgeleri vermedi. Aslında bu belgelerin benden istemesi normal değil. Ben sadece orada çalışan bir personelim. İşyerinden alınmış antetli kağıda yazılmış izin belgesi, onaylı sgk işe giriş belgesi, hizmet dökümü ve onaylı maaş bordroları ile başvurumu yapamaz mıyım? Telefonla VFS'yi arayıp sordum. " Çalışanlardan da bu sicil gazetesi vs. evrakları istiyoruz" dedi. Bir de kredi kartının fotokopisini istiyorlar. Sadece ön tarafı yeterli mi? Arka tarafının fotokopsini de istiyorlar mı? Onaylama için bir kaç lira çekmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhone -- 26 Eylül 2014; 8:56:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O soylenen belgeleri sirketiniz vermek zorunda, hepsi veriyor. Tekrar isteyin cunku hazir bir dokuman o zaten fotokopisini verirler size de. Vfs istanbuldan gecen martta aldim vize bu evraklari verdik normal olarak biz de.

Kredi karti asla vermedim kac tane vize aldim, banka hesap dokumu yeterli oldu hep son 3 aylik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realburaq

O soylenen belgeleri sirketiniz vermek zorunda, hepsi veriyor. Tekrar isteyin cunku hazir bir dokuman o zaten fotokopisini verirler size de. Vfs istanbuldan gecen martta aldim vize bu evraklari verdik normal olarak biz de.

Kredi karti asla vermedim kac tane vize aldim, banka hesap dokumu yeterli oldu hep son 3 aylik.

Cevabınız için teşekkürler. Antalya'da yaşıyor ve burada bir tatil köyünde çalışıyorum. Şirketin merkezi İstanbul'da. Ben buradakilere konsolosluğun bu evrakları istediğini belirttim. Merkeze sorun dedim. Oradan gelecek yanıtı bekliyorum. Bu arada Fransa büyükelçiliğinin internet sayfasında istenen evraklara baktım.
    quote:

10. İş ile ilgili evraklar :
    Başvuru sahibi çalışan ise:
    - İşverenden garanti mektubu ve/veya izin belgesi
    - SGK işe giriş bidirgesi ve SGK Hızmet dökümü.

Başvuru sahibi çalışan veya işveren ise:
    - Ticaret odası kaydı aslı ve vergi levhası fotokopisi
    - Vergi mükellefiyet belgesi

Burada kafamı karıstıran ikinci kısımdaki. Buradan sanki işveren yazısı, SGK işe giriş bidirgesi, SGK Hızmet dökümü ile maaş bordroları yetiyormuş gibi anlaşılıyor. Bu verhi levhası, sicil gazetesi gibi evrakları kendi işyerine sahip olanlar verecekmiş gibi anlaşılıyor. VFS ile görüştüğumde de bu bu evrakları herkesten istediklerini ama olmadan da müracaat edebildiğimı söylediler. Yinede işyerine ait resmi evrakları şirketin merkezinden "verip veremeyeceklerini" sordurtuyorum. Hayır vermeyiz derler ise yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhone -- 27 Eylül 2014; 12:49:37 >

• Maalesef belgeleriniz eksik olursa vizeniz de sorun çıkması muhtemeldir. O yüzden iş yerinden mutlaka konsolosluğun istediği evrakları temin etmeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhone

quote:

Orijinalden alıntı: realburaq

O soylenen belgeleri sirketiniz vermek zorunda, hepsi veriyor. Tekrar isteyin cunku hazir bir dokuman o zaten fotokopisini verirler size de. Vfs istanbuldan gecen martta aldim vize bu evraklari verdik normal olarak biz de.

Cevabınız için teşekkürler. Antalya'da yaşıyor ve burada bir tatil köyünde çalışıyorum. Şirketin merkezi İstanbul'da. Ben buradakilere konsolosluğun bu evrakları istediğini belirttim. Merkeze sorun dedim. Oradan gelecek yanıtı bekliyorum. Bu arada Fransa büyükelçiliğinin internet sayfasında istenen evraklara baktım.
    quote:

10. İş ile ilgili evraklar :
    Başvuru sahibi çalışan ise:
    - İşverenden garanti mektubu ve/veya izin belgesi
    - SGK işe giriş bidirgesi ve SGK Hızmet dökümü.

Başvuru sahibi çalışan veya işveren ise:
    - Ticaret odası kaydı aslı ve vergi levhası fotokopisi
    - Vergi mükellefiyet belgesi

Burada kafamı karıstıran ikinci kısımdaki. Buradan sanki işveren yazısı, SGK işe giriş bidirgesi, SGK Hızmet dökümü ile maaş bordroları yetiyormuş gibi anlaşılıyor. Bu verhi levhası, sicil gazetesi gibi evrakları kendi işyerine sahip olanlar verecekmiş gibi anlaşılıyor. VFS ile görüştüğumde de bu bu evrakları herkesten istediklerini ama olmadan da müracaat edebildiğimı söylediler. Yinede işyerine ait resmi evrakları şirketin merkezinden "verip veremeyeceklerini" sordurtuyorum. Hayır vermeyiz derler ise yapacak bir şey yok.

Hocam o kagitlari calisandan da isteme sebepleri aslinda senin calistigin sirketin resmi kayitlari ve bilgileri icin, yani oyle bir sirket var mi nedir ne is yapar dursun bi yerde diye istiyorlar standart bi islem yani. Sirket adina kimler imza atabilir onlar da imza sirkuleride yazdigindan istiyorlar fln. Yani standart bi islem o yuzden pdf olarak mail atsinlar size istanbuldan sizde print alin dosyaniza ekleyin verirken:)

Vfs istanbul zaten evrak eksikse vize islemine baslamiyor tamamlayin getirin diyor bu arada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @realburaq

İlginize teşekkürler. Ben işlemleri VFS Global Ankara şubesinden yapacağım. Kendileri ile görüştüm. O evraklar olmadan da başvuruyu yapabileceğimi söylediler. İstanbul merkezden de evrakları istedik. Merkez büro hafta sonu kapalı olduğundan pazartesi belli olacak. Zaten olur gönderelim derlerse kargoya verecekler. Pdf filan nizimkiler pek uğraşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhone -- 27 Eylül 2014; 16:52:04 >
  • Vergi levhası ve ticaret sicil gazetesi örneklerini online bulabilirsiniz.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_VRG_LVH
    http://www.ticaretsicil.gov.tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: alatrka

Vergi levhası ve ticaret sicil gazetesi örneklerini online bulabilirsiniz.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_VRG_LVH
    http://www.ticaretsicil.gov.tr/

Teşekkür ederim. Bu bilgi iyi oldu.

Vergi levhasına bakılamıyormuş. Şahıs firmalarına bakılabiliyor ama A.Ş.'lere bakılamıyor. Sicil gazetesine ise ulaştım. En son 2006'da bir kara almışlar. Hemen yazdırdım. Şirkete gidince "Bakın, istediğim evraklar gizli saklı şeyler değil" diyeceğim. Aslında faaliyet belgesini de belki bizzat gidip kendim de alabilir miyim diye düşünüyorum. Ama hazır ellerinde var iken, ben niye koşuyorum ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhone -- 27 Eylül 2014; 19:33:42 >

• İş yerim istediğim tüm evrakları hazırlıyor.

• ne oldu verdiler mi vizeyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3506E4896 -- 15 Kasım 2014; 18:17:43 >
  • Selam Arkadaşlar,

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bir bilgi vermek istedim. Bildiginiz gibi vfsglobalin telefon numarasi olarak sadece cagri merkezi no'su var (212 373 5810) ve bu numaradan Altunizade'deki merkeze ulaşamıyorsunuz çünkü Altunizade merkezinin telefon numarası hicbir yerde yok. Verdikleri faturadaki numarada yazili olan 216 326 0439 numarasini arasaniz da acan olmuyor. Ancak eksik ufak tefek evrakiniz varsa vize başvurusu esnasında getirmediginiz, asagidaki mail adresine atarak halledebilirsiniz. Bu mail adresini bugun kaybettim ve cok aradim, bulamadigim icin buraya yaziyorum belki birine lazim olur :

helpdesk.altunizade@vfsglobal.com

ayrica su telefondan bana ulastilar, bunu da deneyebilirsiniz : 216 327 6361 belki lazim olur.

Hatırlatmak isterim, vfsglobal hicbir sekilde online belge teslimini kabul etmemektedir ve yukarida anlattigim yontem hukumsuz olabilir, disclaimer olarak yazma ihtiyaci hissettim.

• 20 eylül 2017 tarihinde italya vizesi için başvuru yaptım, 3-4-5 ekimde italyadaki fuarı ziyaret etmek için ticari vize olarak, bugün 2 ekim ve hala bir ses yok, işin ilginç yanı vfs globalın çalışma şeklinde, başvuru takibi kısmında başvurduğum günden beri kendilerinde işlemde gözüküyor, yani hiç konsolosluğa bile verilmiş gözükmüyor, tlf ile soruncada konsoloslukta diyorlar, takip kısmı berbat derecede kötü çalışıyor yani, 2 gün sonra uçak var bakalım alabilecekmiyiz çok merak ediyorum :D , vfs globala işimiz düşmez umarım bidaha dicem ama biçok ülkeye mecbur onunla başvuru yapabiliyoruz, ve gördüğüm kadarı ile hiç kendilerine çeki düzen vermeyi düşünen bir firmada değil.

03 Ekim 2017 Düzeltme ve ekleme : bugun sabaha karşı 3 civarında pasaportumu alabildim, kargo ile artık yetiştiremeyecekleri için izmirdeki bir tanıdığı vfsnin önünde akşam 6 ya kadar beklettim ve gelen son parti pasaportların arasından aldırıp otobüsle yollattım hemen. konsolosluk ayın 2sinde incelemiş pasaportumu vizeden gördüğüm kadarıyla, italya konsolosluğu harbiden zorluymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MistyFuture -- 3 Ekim 2017; 8:19:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.