Şimdi Ara

VFS GLOBAL İTALYA-EKSİK EVRAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 31 Ocak'ta İtalya'ya seyahat edeceğim vize çıkarsa, bugün vize başvurumu yaptım fakat sponsorumun çalışma belgesinin fotokopisi olduğu için (kaşeli ve ıslak imzalı sayılmıyor) eksik evrak dilekçesi de doldurttular. Ben de yeniden randevu almayı düşündüm ama zaten bu 2.randevumdu ve bir sonraki randevu tarihi de oldukça geçti ve randevuyu riske atmak istemedim. Diğer her şey tam, öğrenciyim ve sponsorumun da maddi durumu yerinde. Sizce İtalya reddeder mi başvuruyu? Belge var ama ıslak imzalı ve kaşeli olmadığı için?

• up
  • mreragata M kullanıcısına yanıt
    up
  • Konsolosluklar orjinal belge istiyorlar. Sizin durumunuzda belli olmaz kabul edebilir, red edebilir, ya da orjinal evrağı yeniden isteyebilir. Bekleyip göreceksiniz.
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Peki isterlerse yine aracı şirkete mi götürmeliyim? Veya şu an ek belgeyi konsolosluğa mı ulaştırmalıyım sizce? Faks yoluyla kabul ediyorlar mı bilmiyorum.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: mreragata

Peki isterlerse yine aracı şirkete mi götürmeliyim? Veya şu an ek belgeyi konsolosluğa mı ulaştırmalıyım sizce? Faks yoluyla kabul ediyorlar mı bilmiyorum.
    fax göndersenizde sonuçta kopya olacak orjinal olmayacak.

Benzer durum benim başıma geçen Cuma almanya başvurusunda geldi.

Eşim gidecekti ben sponsor oldum, tüm evraklrım tamam ama görevli işyerinde çalıştığınızı gösterir yazı gerekiyor dedi.

Sgk primlerini gösteren belge, işe giriş bildirgesi, maaş bodrosu hepsi var.

Görevli bu yazı olmak zorunda ıslak imzalı olacak dedi ama iş yeri 400 km uzakta gidip alıp gelmem mümkün değil,

Neyse, o zaman hazırlat mail atsınlar çıktı al dedi,

Öyle yaptım ve sordum bu ıslak imza değil nasıl olacak dedim.

Hiç olmamasındansa kopyası olması iyidir kararı konsolosluk verecek artık dedi.

Bende beklemedeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    THH eksik belge nedeniyle red.
    geçen yıl önce açıldı
    Portekiz Vizesi - detaylı-
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    resmen tamamen aynısı başımıza gelmiş, umarım olumlu sonuçlanır.
  • quote:

İstedikleri takdirde her zaman aracı şirkete götürülüyor. Konsoloslukla doğrudan irtibat yok.
  • quote:

resmen tamamen aynısı başımıza gelmiş, umarım olumlu sonuçlanır.
    inşallah herkesin olumlu sonuçlanır.

• Yeni fark ettim eksik evrak formu doldurtmuşlar size.

Bana dolturtmadı. Sonuçta benimkide orjinal ıslak imza değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

İstedikleri takdirde her zaman aracı şirkete götürülüyor. Konsoloslukla doğrudan irtibat yok.

Alıntıları Göster
    peki aynı ofise mi gitmesi gerekiyor?

Ben izmirden başvurdum çünkü bir hafta daha erken randevu veriyordu Antalya ofisi hemen dibimde ama randevu tarhi geçti

şimdi benden eksik evrağı isteseler izmire mi gitmem gerekecek yoksa Antalyadan verebilir miyim?

Birde eksik evrak içinde randevu mu almak zorundayız? Randevu gerekirse zaten 10-15 gün sonraya verirler

Son olarak, yarın gitsem bu evrağın orjinali yoktu getirdim desem alırlarmı, illaki istemeleri mi gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

peki aynı ofise mi gitmesi gerekiyor?

Ben izmirden başvurdum çünkü bir hafta daha erken randevu veriyordu Antalya ofisi hemen dibimde ama randevu tarhi geçti

şimdi benden eksik evrağı isteseler izmire mi gitmem gerekecek yoksa Antalyadan verebilir miyim?

Birde eksik evrak içinde randevu mu almak zorundayız? Randevu gerekirse zaten 10-15 gün sonraya verirler

Son olarak, yarın gitsem bu evrağın orjinali yoktu getirdim desem alırlarmı, illaki istemeleri mi gerek

Alıntıları Göster
    Evet aynı ofise gitmesi gerekiyor. Çünkü o belgeyi telefonla istemiyorlar. O ofise çağırıyorlar ne istediklerini belirten bir kağıt veriyorlar. Sonra da o istenen belgeyi teslim ediyorsun. Umarım senden istemezler.

Yarın gitsen evrağın orjinalini getirdim desen muhtemelen almazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 8 Ocak 2020; 12:15:5 >

• quote:

Evet aynı ofise gitmesi gerekiyor. Çünkü o belgeyi telefonla istemiyorlar. O ofise çağırıyorlar ne istediklerini belirten bir kağıt veriyorlar. Sonra da o istenen belgeyi teslim ediyorsun. Umarım senden istemezler.

Yarın gitsen evrağın orjinalini getirdim desen muhtemelen almazlar.

Alıntıları Göster
    ne istedikleri belli olmadan ofise çağırıyorlarsa zaten benim iş olmaz.

400 km git ne eksik öğren geri gel, evrağı al tekrar 400 git gel benim için imkansız. Zaten eksik evrak olursa vize istediğimiz tarihe çıkmaz, bir daha ne zaman başvururuz bilmiyorum,

Peki şunu merak ettim.

idata sisteminde eksik evrak uyarısı görürsem ve hiç bir şey yapmazsam pasaportum bana geri gönderilir mi ? Yoksa pasaport için tekrar ofise gidip pasaportu geri istemem mi gerekiyor.

Başvuru sırasında kargo hizmeti istedim ücretini ödedim,

Antalya ofisi olsa sıkıntı yoktu çok yakın ama izmir oldumu iş çok değişiyor.

inşallah bişey istemezler yoksa çok zor olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

ne istedikleri belli olmadan ofise çağırıyorlarsa zaten benim iş olmaz.

400 km git ne eksik öğren geri gel, evrağı al tekrar 400 git gel benim için imkansız. Zaten eksik evrak olursa vize istediğimiz tarihe çıkmaz, bir daha ne zaman başvururuz bilmiyorum,

Peki şunu merak ettim.

idata sisteminde eksik evrak uyarısı görürsem ve hiç bir şey yapmazsam pasaportum bana geri gönderilir mi ? Yoksa pasaport için tekrar ofise gidip pasaportu geri istemem mi gerekiyor.

Başvuru sırasında kargo hizmeti istedim ücretini ödedim,

Antalya ofisi olsa sıkıntı yoktu çok yakın ama izmir oldumu iş çok değişiyor.

inşallah bişey istemezler yoksa çok zor olacak.

Alıntıları Göster
    O yüzden umarım istemezler dedim.

Hiçbir şey yapmazsanız bir süre bekleyip pasaportunuzu iade ederler. Beklemek istemiyorsanız fax yada email göndererek iade etmelerini isteyebilirsiniz diye düşünüyorum. Emin değilim.

Hiçbir şey yapmazsanız red edilirsiniz. Red ederek iade ederler. Bence vizeniz yetişmese bile evrak istediklerinde zahmetli de olsa gidip verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 8 Ocak 2020; 14:9:36 >

• quote:

O yüzden umarım istemezler dedim.

Hiçbir şey yapmazsanız bir süre bekleyip pasaportunuzu iade ederler. Beklemek istemiyorsanız fax yada email göndererek iade etmelerini isteyebilirsiniz diye düşünüyorum. Emin değilim.

Hiçbir şey yapmazsanız red edilirsiniz. Red ederek iade ederler. Bence vizeniz yetişmese bile evrak istediklerinde zahmetli de olsa gidip verin.

Alıntıları Göster
    Öyle yapıcam

Red almaktansa vizeyi geçte olsa alıp gitmemek daha iyi olur sanırım, bir dahaki başvurumda öncesinde red alan biri olmaktansa vize alıp gitmeyen biri olmak daha iyi olur sanırım.

• up
  • normalde başvuru almıyorlar. bende 2 evrakta problem oldu, başvurumu kabul etmediler.
    hatta, siz hiç gelmemiş gibi yapalım, gidin randevunuzu iptal edin,
    2 gün sonraya yeni randevu alın, yoksa 15 gün atar dediler.

eksik evrak vererek risk almışsınız. iyi yapmamışsınız.
    konsolosluk veya aracı kurum arayıp istemedikçe evrak ekle çıkart yapamazsınız.
    şuan en iyi çözüm, bekleyip görmek. çünkü, olay oradaki vize görevlisinde bitiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.