Şimdi Ara

VGA çıkışlı laptoptan 42PFL5603D/27 ye en iyi görüntülü bağlantı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    forumdaki ilgili konuları okudum ama kafam karıştıkça karıştı. çok teknik konuşmuşsunuz :)

benim sorum basit.

hp compaq nc8430 laptopım var. phillips 42pfl5603d/27 lcd tvim var.

tv de 4 hdmi girişi var.
    compaqda bir vga cıkısı bir svideao cıkısı var.

MAX 150 200 ytl gibi bir ücret harcayarak en iyi görüntüyü nasıl yakalarım.
    amacım rip filmler ve world of warcraft oynamak.. :)

çözünürlük seçeneklerinde laptopda max 1680 1050 görüyorum.

HD kalitesi yakalamam mümkünmüdür? değilse en iyi kaliteyi nasıl alırım. alacağım en iyi kalite burada ne olacaktır?

yaptıgım araştırmada kablocenter da VGA-HDMI dönüştürücüler var. bunlarda kalite düşüşü yaşanırmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorgoratH -- 20 Mayıs 2008; 15:13:13 >

• gorgorath

200 ytl o dönüştürücüye vereceğine nerdeyse 400 ytl ye HDMI çıkışlı HTPC toplarsın hem analog yerine süper 7.1ses+sayısalgörüntü alırsın sen de Laptop ta eziyetten kurtulmuş olur.

güncel HTPC önerisi konusuna bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Mayıs 2008; 15:44:32 >
  • televizyonunda dvi girişi varmı? (uzun beyaz bir giriş) eğer varsa vga-dvi döüştürücü alırsın vga-hdmi dan ucuz olur. hdmi bağlantı kaynağın vga olduğu için bir işe yaramaz sonuçta.
  • Hocam sorununu hallettikten sonra inceleme ve resim ekleyebilirsen çok sevinirim.Ayrıca başka bu cihazla ilgilenen arkadaşlar da var,genel olarak memnunmusun tv den,artı ve eksi yönleri nelerdir.Merakla bekliyorum,saygılar...
  • 2 yorum içinde teşekkürler.
    htpc de wow oynayabileceğimi sanmıyorum :)

dvi girişi yok

VGA girişi var ama. direk pc girişi yani.

bu durumda vga to vga yapmak daha mı mantıklı ?

vga -> hdmi cevirsem kaliteyi kaybedermiyim ?
  • çok uzun zamandır araştırıyorum.
    genelde renk kalitesi ve detayı gösterme konusunda görebildiğim en iyi sonucu bu tv verdi.
    7603 ile arasında bir fark göremedim. yani gözle görülebilen bir fark yok gibi. (blueray de)
    tv den son derece memnunum. sony samsung ve phillips arasında çok gidip geldim. bunda karar kıldım
    bir filmde bir adamın yüzündeki tüm çilleri kırışıklıkları gösterirken yanında daha pahalı olan tvler adamı fondotenli gibi gösteriyordu.

peki ne diyorsunuz bu oyun konusuna? oyun + film için laptopdan cıkmak istiyorum.
    vga > vga mi
    vga > hdmi mi
    hangisi daha yüksek çözünürlükte daha iyi kalite verir.?
  • 1- 5603 de VGA giriş yok diye biliyorum, 200 ytl lik analog-sayısal çeviricide mutlaka kalite kaybı olacaktır.

2- Bu HTPC de birçok Laptoptan daha iyi oyun performansı alınabilir belki de. Oyun konusunda hiç uzman değilim. Oyun Scoru için aşağıdaki linke bakmanı tavsiye ederim.

http://www.thgtr.com/motherboard/20080331/amd_780g_yongaseti_hdtv_htpc-16.html

quote:

Orjinalden alıntı: GorgoratH

2 yorum içinde teşekkürler.
    htpc de wow oynayabileceğimi sanmıyorum :)

dvi girişi yok

VGA girişi var ama. direk pc girişi yani.

bu durumda vga to vga yapmak daha mı mantıklı ?

vga -> hdmi cevirsem kaliteyi kaybedermiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Mayıs 2008; 16:27:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.