Şimdi Ara

VGA DVİ VE HDMİ ARASINDA Kİ FARKLAR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisine ve tecrubesıne güvenen arkadaslara sesleniyorum.
    Monitor baglantısı VGA olupta bunu farklı donusturuculerle ekran kartına uyguluyoruz malum. (DVİ HDMİ)
    İyi hos guselde bu baglantı seklınde aldıgımız performansta yada hızmette neler kaybediyoruz??
    Monitör baglantımızın VGA olması bıze neler kaybettırıyor bu konu hakkında bılgısı yada tecrubesı olan arkadaslar benı aydınlatabılır mı?

2. sorum ıse monitor cıkıcı VGA olan ben hdmi cıkısı olan ekran kartıma ona uygun bır monitor almak akıllıca olur mu?

Alaka gösteren herkeze sımdıden tesekkur edrim..

• vga ile dvi arasında gerçekten fark var keskinlik netlik konusunda... ama hdmi ile dvi arasında çok fazla fark olduğunu kimse söylemiyor... sana tavsiyem bir sıkıntın yoksa monitörünü değiştirme derim israf olmasın anlamında saygılar kolay gelsin...
  • hakkaten ya ben de merak ediyorum, farklı bi başlık altında sormuştum ama sallayan olmadı. hdcp destekli dvi ile hdmi arasında görüntü bakımından ne fark var?
  • görüntü farkı mutlak ama acaba performansta herhangi etkısı varmıdır? Yada farkı gözumuz algılayabılıyormu?

Bunuda su anlamda söluyorum 100 fps ustunu gözumuz algılayamıyormus gıbı bır söylenti duymustum bır ara. (ne kadar dogrudur bilemem)
  • görüntü farkı mutlak derken neye dayanıyosun merak ettim, birebir kıyasladın mı yoksa öyledir heralde diye sıkıyo musun ? zira ben hep şunun gibi şeyler okudum: dvi dijital olarak görüntünün kayıpsız olarak aktarımını sağlar, hdmi ise dijital olarak hem ses hem de görüntüyü kayıpsız olarak aktarır. yanlış mı biliyorum ?
  • hd insanları güzel hitap şekli :D yukarıda dvi ile analog farkına bak sonra hdmı a bakarsın aslında hdmı ile dvı farklı değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alighieri

görüntü farkı mutlak derken neye dayanıyosun merak ettim, birebir kıyasladın mı yoksa öyledir heralde diye sıkıyo musun ? zira ben hep şunun gibi şeyler okudum: dvi dijital olarak görüntünün kayıpsız olarak aktarımını sağlar, hdmi ise dijital olarak hem ses hem de görüntüyü kayıpsız olarak aktarır. yanlış mı biliyorum ?

Aslında söle bır deneyımım oldu. Ikı makına yan yana bırı dvi cıkıslı lcd monitör digeri vga cıkıslı crt monitör.
    Yanlız lcd nın parlak ekranlılarladan olması bıraz gözumu yanıltmiş olabılır ama daha canlıydı sanki :)
    ama oyun performansı lcd nın kalıtesındenmıdır bılmem ani haraketlerde flu idi.

Bu arada alighieri sen ihtiyar lardanmısın? (cs:s)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi tablo vardı ama bulamadım ..

ama kullandığım kadarıyla aynı anda dvı ve vga arasında fark var (netlık ve goruntüfarkı) ve herkese dvı onerrıım ve HDMI da zaten sizin berlirtiğiniz gibi ses ve goruntu aynı kablo uzuerınden kopya korumalı oalrak aktarılır ..

HDMI 1.3 DVI dan cok az farkı var ama bunu gozlee algılanacak bi farkı yok ama tabi palzma lcd din vardır HDMI bağla anlarım ama bizim lcd lerde onemlı değil..oyunlarda dvı yeterli
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

bi tablo vardı ama bulamadım ..

ama kullandığım kadarıyla aynı anda dvı ve vga arasında fark var (netlık ve goruntüfarkı) ve herkese dvı onerrıım ve HDMI da zaten sizin berlirtiğiniz gibi ses ve goruntu aynı kablo uzuerınden kopya korumalı oalrak aktarılır ..

HDMI 1.3 DVI dan cok az farkı var ama bunu gozlee algılanacak bi farkı yok ama tabi palzma lcd din vardır HDMI bağla anlarım ama bizim lcd lerde onemlı değil..oyunlarda dvı yeterli

teşekkür ederim nofear72, forumda hala saygılı ve akıllı insanların olduğunu görmek güzel :)
  • ben de hdmı destekli benq monitor var ve saphhire 2600 pro kullanıyorum.şu an dvı kablosuyla monitöre bağlantı yapmış bulunmaktayım.monitörde hd bağlantı noktası var.şimdi sorum şu bir dvı-hdmı kablosu alıp monitörün hd soketine mi takmalıyım yokda dvı da devam mı etmeliyim?yani farkları neler olur?yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • yok mu bana yardım edebilecek bi babayiğit
  • quote:

Orjinalden alıntı: samoakın

ben de hdmı destekli benq monitor var ve saphhire 2600 pro kullanıyorum.şu an dvı kablosuyla monitöre bağlantı yapmış bulunmaktayım.monitörde hd bağlantı noktası var.şimdi sorum şu bir dvı-hdmı kablosu alıp monitörün hd soketine mi takmalıyım yokda dvı da devam mı etmeliyim?yani farkları neler olur?yardımcı olabilirseniz sevinirim.

aynı sorun bendede var dönüştürücü alacam ama yardımcı olacak hiç kimseyi bulamadım kimse yokmuuuuuuuuuu
  • quote:

Orjinalden alıntı: samoakın

ben de hdmı destekli benq monitor var ve saphhire 2600 pro kullanıyorum.şu an dvı kablosuyla monitöre bağlantı yapmış bulunmaktayım.monitörde hd bağlantı noktası var.şimdi sorum şu bir dvı-hdmı kablosu alıp monitörün hd soketine mi takmalıyım yokda dvı da devam mı etmeliyim?yani farkları neler olur?yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bende de benq x2200w var. hem dvi ile hem de hdmi ile (dönüştürücü kullanarak) denedim. emin olun hiçbir fark yok. tek derdim ölü piksel çıktı. geri iade edebilecek miyim. onu düşünüyorum.
  • VGA ile DVI-D arasında fark bariz belli oluyor. DVI-D de görüntü daha net, daha berrak, daha parlak. Fakat DVI-D ile HDMI arasında öyle kayda değer bir fark yok. Tek fark, DVI-D nin sadece görüntü taşıması. HDMI hem görüntü, hem ses taşır.
  • yetkili arkadaşlar konuyu iğnelesede herkes kolayca bilgilense monitör alcakların ilk merak ettiğini konu çünkü. cevaplayan herkese teşekkürler..
  • Dvi full hd kaitesinde görüntü taşıyabilir. Hdmi ise hem full hd görüntü taşır hemde 7.1 kanallı sesi taşıyabilir.

Ben böyle biliyorum...
  • samoakın kardeş sende benqnun hangi modeli var bide hdmı da ses ve görüntü aktarmak için ne ayarları çekmemiz gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

VGA ile DVI-D arasında fark bariz belli oluyor. DVI-D de görüntü daha net, daha berrak, daha parlak. Fakat DVI-D ile HDMI arasında öyle kayda değer bir fark yok. Tek fark, DVI-D nin sadece görüntü taşıması. HDMI hem görüntü, hem ses taşır.

+1 aynı şeyleri yazacaktın benden önce davranan olmuş ilaveten HDMİ da DVI da görüntüyü DİJİTAL olarak taşır görüntüde ikisi arasında fark olmaz tek fark HDMI ın ses taşıması
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

VGA ile DVI-D arasında fark bariz belli oluyor. DVI-D de görüntü daha net, daha berrak, daha parlak. Fakat DVI-D ile HDMI arasında öyle kayda değer bir fark yok. Tek fark, DVI-D nin sadece görüntü taşıması. HDMI hem görüntü, hem ses taşır.

+1 aynı şeyleri yazacaktın benden önce davranan olmuş ilaveten HDMİ da DVI da görüntüyü DİJİTAL olarak taşır görüntüde ikisi arasında fark olmaz tek fark HDMI ın ses taşıması

peki arkadaşlar şimdi ozaman eğer monitörde dahili ses sistemi yoksa hdmi gereksizmi yani sonucta ekran kartını monitöre bağlıyoruz burda biraz kafam karıştı

• hayda şimdi kötü hissettim, daha bugün samsung 732N plus aldım, 17" yazıyor ama eski 17" monitorumden daha büyük ekrana sahip, her neyse zonguldak teknosada 4:3 oranında sadece bu monitor olduğundan aldım, fiyatı 249 tl sı idi.
    geldim taktım, sadece vga bulunuyor, ekran kartım HD3850; hem vga hemde dvi çıkışı var. bağlantısını kurdum görüntüsü çok hoşuma gitti, renkler çok canlı. şimdi dvi konularını okuyorum çok fark olduğu yazıyor, dvi bağlantlı monitor görmediğim için farkı bilmiyorum.
    çok yakından baktığımda gayet keskin görüntüye sahip tam çözünürlük yapınca, bundan daha iyisi sadece renk olabilir diye düşünüyorum.
    16:10 veya 16:9 ekranları sevmiyorum, dvi çıkışı varmı diye bakmakta istememiştim, belkide bu fiyata dvi çıkışlı monitor bile yoktur bilmiyorum ama sizce pişman olmalımıyım ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.