Şimdi Ara

VGA giriş ve DVI giriş hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 senedir monitörün VGAsından ekran kartının VGA sına kabloyla bağlanarak kullanıyordum bilgisayarımı. 2 gün önce ekran morarmasından dolayı girişlerde hata olduğunu anladım (başka monitörle ve başka VGA kablo ile denedim o monitördede mor görüntü verdi o yüzden sorunun ekran kartının VGA çıkışından olduğunu anladım)

Sonra bilgisayarcıya gittim ardından bana bir ucu VGA diğer uucu DVI olan dönüştürücü verdi. Ekran kartının DVI girişine taktiğimde düzeldi aldım getirdim.
    Getirdiğimde çözünürlük 1280x768 gördüm ve çözünürlük ayarlarından normal değerlerim olan 1600x900 getirdim ve normal kullanıyordum bilgisayarı. Fakat lolde tam ekran açılırken ekranın kapanması sorunu beni kıllandırdı. 1600x900 ayarladığım bilgisayarı resetledim ve şunu farkettim. Bilgisayar açılırken ve biosta 1280x768 fakat 4-5 saniye sonra tekrar VGA simgesi çıkıp Hoşgeldiniz bölümü geliyor ve 1600x900 oluyor. (normal olan)
    Bir diğer farkettiğim şey ise çözünürlük ayarlarında normalde en yüksek kısımda önerilen yazar ve monitörün desteklediği odur fakat bu durumdayken 2???x1600lere kadar çıkıyordu ve önerilen yazmıyordu. Ayrıca Nvidia denetim masasında önerilen PC açılırkenki ve biostaki 1280x768 önerilen olarak gözüküyodu.
    Eskiden Hem Nvidia denetim masasında hemde windows çözünürlük ayarlarında 1600x900 gözüküyordu.

Biraz sorunumu detaylı anlattım fakat pek okumamışlara karşı birkaç sorum olacak.
    (Not: VGA mavi uçlu olan kablolardır DVI genelde beyaz olur.)

Monitörünü DVI kablo ile kullananlar önerilen olarak en üst ve şuan kullandığınımı görüyor çözünürlük ayarlarında?

ve DVI ile bağlananlar ekran açıldığında çözünürlük değişikliği görüp sonra normale döndüğünü gözlemledimi?

Ekran kartındaki VGA girişi tamir edilebilirmi?

VGA giriş ve DVI giriş hakkında
    5 senedir kullandığım çözünürlük ekran şekli

Lütfen konuyla alakası olmayacak yorumlarda bulunmayın sorduğum sorulara öncelik verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronzeroum -- 5 Nisan 2017; 8:10:11 >

• monitör ve ekran kartı nedir?
    vga ve dvi da hz değerlerine bakar mısın?
  • öncelikle şunu yazalım sen yine vga olarak kullanıyorsun.
    dvı kullanabilmen için monitöründe dvı olması ve iki ucuda dvı olan kablo kullanman lazım.

sorununa gelince driver güncellemesi problemi çözebilir.
  • Monitörümdede ekran kartımdada var giriş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.