Daha önce benzer bir soru sorulmuş ancak net bir cevap verilmemiş. geçen ayın yirmibirinde, bilgisayarımda yedekleme yapmaya çalıştım ancak yedekleme bitmeden iptal ettim, disk C:de yeterli alan yoktu ve 2 oturumu silip yeni bir oturum açtık, şuan C:de alan var ancak disk D:de alan çok az (ki hep uyarı veriyor). WindowsImageBackUp diye klasör, içinde de eski oturumumunun isminde bir klasörde alfanumerik bir VHD dosyası var. 64 GBlik yerin 63 GBsini o kaplıyor, değiştirme tarihi ise geçen ayın yirmiikisi, yani yedekleme-oturum ve bazı diğer sorunları yaşadığım zaman. Disk D:de yer açmam lazım ama VHD önemli olabilir diye silmiyorum, silersem PCmde bir sorun olur mu? (bu arada 2 VHD var, diğeri aynı tarihli ama boyutu katbekat düşük)
vhd dediğimiz dosya virtual hard disk dosyasıdır. vhd içinde yedekli windows ve sizin programlarınız olması gerek fakat iptal ettiğinizi söylediniz. yani içi boş büyük ihtimal. silerseniz sorun olmaz. fakat içinde başka bir yedek varsa onu kaybedeceksiniz. başka bir yedeğiniz yoksa silebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: oguz298
vhd dediğimiz dosya virtual hard disk dosyasıdır. vhd içinde yedekli windows ve sizin programlarınız olması gerek fakat iptal ettiğinizi söylediniz. yani içi boş büyük ihtimal. silerseniz sorun olmaz. fakat içinde başka bir yedek varsa onu kaybedeceksiniz. başka bir yedeğiniz yoksa silebilirsiniz.
içi boş mu emin değilim, 63 GB nasıl olsa... öte yandan yedek olsun olmasın silmemdeki en büyük sakınca ne olabilir? atıyorum, eski oturumdaki sadece bazı dosyaları kurtarabildik, onlar gitmez herâlde.