Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cdd1907

quote:

Orijinalden alıntı: erdalmar

quote:

Orijinalden alıntı: cdd1907
    LPFİ
    opel insignia araca hiç montaj yapıldımı vialle tarafından??? ayrıca araca uygun olan sistem hangisi LPFI mi LPDI mi ??

EVET BEN 3 YIL ÖNCE MONTAJ YAPTIM ENSON KONTROL AMAÇLI BANA GELDİĞİNDE ARACIN KLOMETRESİ 60.000 KM İDİ,VE YAKLAŞIK 8 AYOLDU ZAMAN OLARAK.
    MONTAJI 4.000KM İKEN YAPMIŞTIM VE BUNUN GİBİ 2 AYRI ARAÇTA VAR.
    VE GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR ANCAK ÇOK HASSAS BİR MONTAJ GEREKTİRİYOR,GERÇİ TÜM MONTAJLAR HASSASİYET İSTİYOR ORASI AYRI.YANİ BU ARACA SORUNSUZ MONTAJ YAPILABİLİYOR SİZDE GÖNÜL RAHATLIĞI İLE YAPTIRABİLİRSİNİZ.

BU ARACA VE MPI MOTORLU ARAÇLARDA UYGULANACAK SİSTEM VİALLE LPFI,DİR.
    SAYGILARIMLA

erdal bey merhaba LPFIı da LPDI GİBİ aracın kendi orijinal parçalarını kullanarak(aracın kendi Ecusu, kendi enjektörleri)
    manifold ta herhangi bir delik açmadanmı ontajlanacak bide siz şuan yapıyormusunuz montaj sizden alsak hizmet olurmu acaba

LPFI

1 ) Manifold delinir. LPG'yi sıvı olarak puskurten kendi enjektörleri vardır.
    2) Araba normal sıralılar gibi benzinle mars alır. Sonra LPGye gecer ( Gecme suresini bilmiyorum)
    3) Ecu'su nasıl calısır bilmiyorum
    4) Performans bilgim yok

Aracınıza LPFI oneriliyorsa baska sıralılarla karsılastırma yapıp oyle karar verin derim.

LPDI

1) Manifold delinmez benzin ejektorleri kullanılır
    2) Araba LPG ile mars alır
    3) Bunun da Ecu'su vardır ancak arabanın ecu'sune gore slave gibi calısır.
    4) Shell Autogas benzinden daha iyi gitmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: anesteziyo

quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiguSS

quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

mrb bende 1.4 tfsı a3 var artan benzin fiyatlarından sonra lpg ye yöneldik.vialle yada prins hangisini önerirsiniz vede yakıt tasarrufu nekadar oluyor bilen varmı arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz

Bende TiguSS 1 hafta önce vialle taktırdım prins fiyatı 3500 tl idi fakat yakıt performansı %25-30 old öğrenince vialle taktırdım vialle de minimum %40 max %52 tabi bu aracı kullanana göre değişiyor fakat ben net rakamları henüz test ededim.2-3depo bittikten sonra göreceğim
    Selamlar

Mrh. Ben de Vialle LPDİ yi heyecanla takip ediyorum. En son benzin zamlarından sonra :)

Bende de 2012 Tiguan 1.4 122 TSI var. Yakıt tüketim verileri ve farkları, bir sorun yaşarsanız problemleri paylaşmanızı bekliyorum.

Gaz dolum yerini benzin kapağına koymamışlar heralde. Bu tiguan için mi yoksa ustanın deneyimsizliğinden mi kaynaklanıyor.

isterseniz benzin dolum yerine yerlestirebilirler. Örn. Benim resimlerim. 2 forum sayfası oncesi..

koyamayız derlerse hangi bayiyse orada yaptırmayın !

Peki arabanın yol bilgisayarı benzin gibi anlık tüketim ve ortalama tüketim değerleri nasıl gösteriyor.
    Bir usta ile görüştüm benzindeki gibi olmuyormuş ? Bir 0 gösterirken bir 20 gösteriyormuş? Sizde böyle bir sorun varmı?

Alıntıları Göster

Peki arabanın yol bilgisayarı benzin gibi anlık tüketim ve ortalama tüketim değerleri nasıl gösteriyor.
    Bir usta ile görüştüm benzindeki gibi olmuyormuş ? Bir 0 gösterirken bir 20 gösteriyormuş? Sizde böyle bir sorun varmı?

Yol bilgisayarı "benzin ölçer" ortalama 2 gerçeğe en yakın değeri veriyor. Depo dolduğunda sıfırlayıp boşaldığında ki km ye bakarak hesaplayabilirsin. 1. ortalama 1,5-2saatte sıfırlar o sebeple çoğu zaman şaşırtır.

sıralıda LPG %30-35fazla tüketiyor

Sıvıda %13 fazla tüketende var %30 da. Netlik için zaman lazım

• Orijinalden alıntı: 06onur

Yol bilgisayarı "benzin ölçer" ortalama 2 gerçeğe en yakın değeri veriyor. Depo dolduğunda sıfırlayıp boşaldığında ki km ye bakarak hesaplayabilirsin. 1. ortalama 1,5-2saatte sıfırlar o sebeple çoğu zaman şaşırtır.

zamana gerek yok eğer sen aracı sakin kullanıyorsa % 13-15 arası benzine göre fark eder,eğer agresif kullanıyor hız yapıyorsan benzine göre yine % 13-15 fark eder.ben kendi tiguss ta bunu farkettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maddoc

quote:

Orijinalden alıntı: merk07

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drkaramurat

quote:

yok adanadayım ben nevsehirde bayi varmı yada adanada bildiğiniz bir yer

merhaba,
    adanada myro otogaz yetkili.kıyıboyu caddesinde...

Myro ile görüşmüştüm görüşmelerimiz devam ediyor dedi yetkili, daha montaj da yapılmamış zaten. Osmaniye ile görüştüm onda da durum aynı. Sıfır montaj. Kahramanmaraş' ta Ahmet usta var adam baya bi montaj yapmış 15-20 araç falan kendi yapıyor üstelik. Geçtiğimiz cumartesi Maraş' ta bi passat' a taktı usta 1.4 122 lik Tsi. Kardeşimde de sıfır seat leon var tsi. Gitti ustanın yanına baktı inceledi kullandı. Hayran kaldım diyor araba pati atacak nerdeyse rampa falan dinlemiyor dedi. Montajı da beğenmiş. Ahmet usta ile görüşebilir ilgilenenler telefonu da mevcut verebilirim. Ben yaptırırsam ona yaptırırım görünen o. Abi kardeş :) Bende de golf var 122 lik bu arada.

ben maraşta yaşıyorum ve ahmet ustaya taktırdım(2012 tiguan 122) gayet memnunum ahmet usta maraşta ilk benim araca montaj yaptı.sonrasında sıraya girdiler.montajı güzel malzemeye acımıyor.lpg ecusunu aracın orijinal ecusu ile yan yana koyuyor ve gizli(sileceklerin altında). ahmet usta şahsiyeti ve işçiliği ile maraşta tek isim, lpg denilince ahmet usta öneriliyor.taktırmanızı öneririm.(maraşta araç muayenesinde dolum ağzı benzin girişine takılanları kabul etmiyor.bu nedenle normal alta takılıyor)

Peki siz ne zamandır kullanıyorsunuz? Kaç km oldu taktıralı?

10 ağustosda taktırdım.1000 km şehiriçi kullandım.

• denizli için konusuyorum rakamlar tamamiyle denizlideki akaryakıt fiyatları ile ilgilidir bir karsılastırma yaptım tsi benzinli ve tdi dizel motor karsılatırma tabiki biraz kaba bir hesap olcak araların manuel oldugunu varsayarsak

shell fuel save benzin litre fiyatı 4,85 TL
    tsi manuel benzinli şehir içi ortalama 8 litre yaktıgını farzedelim
    arac benzinde yaklasık 1 km 39 kurus yakmakta

shell fuel save motorin litre fiyatı 4,27 TL
    tdi manuel mazotlu arac şehir içi ortalama 6,5 litre yaktıgını farzedelim
    arac mazotta yaklasık 1 km 28 kurus yakmakta

shell otogaz litre fiyatı 2,70 TL
    tsi manuel benzinli araç sehir içi ortalama otogazda 9-10 litre yaksın benzinden yaklasık %10-%15 fazla olarak düşünürsek
    arac otogazda yaklasık 1 km 25-27 kuruş yakmakta

kaba bir hesapla dizelden daha ekonomik benzinli bir aracımız var demektir. peki bu kit bize nekadar malolcak yaklasık 4000-5000 tl gibi bir rakam vizesi falan filan ile

39-27=12 kuruşluk km de tasarrufumuz olacaktır.
    100 km 12 lira tüpün işlenmesi ruhsatı bağlanması vs gibi ücretler ile bize 5000 liraya mal olursa yaklasık 42.000 km de amorti etmekte bu km den sonrada artık cebimize kalmaktadır.

eğer benzinli aracımızı uzun vadede kullanıp bu km den cok daha fazla kullanırım derseniz bence lpg taktırmak en mantıklısı ancak 40-50 arasında aracımı değiştiririm diyorsanız bence gereksiz bir masraf olacağı kanaatindeyim

ha bide su var sahsi dusuncem almak istediğiniz aracın benzinli ve dizel arasında 5000-6000 tl gibi bir fark var ise bence lpg yi de taktırmaya gerek yok dizel arac almak en mantıklısı ancak bir cok firmada bu fark cok fazla oldugu için bu sölediğim olması cok muhtemel bir secenek değil

rakamlar ve hesaplama tamamen denizli sartlarında ve olabilcek yada olması muhtemel değerler ustunden yapılmıstır. rakamlar farklılasıp amorti etme km hesabında değişiklik olabilir
    neticede aşağı yukarı tablo budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h!j@cker -- 2 Ekim 2012; 21:11:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drkaramurat

quote:

yok adanadayım ben nevsehirde bayi varmı yada adanada bildiğiniz bir yer

merhaba,
    adanada myro otogaz yetkili.kıyıboyu caddesinde...

Myro ile görüşmüştüm görüşmelerimiz devam ediyor dedi yetkili, daha montaj da yapılmamış zaten. Osmaniye ile görüştüm onda da durum aynı. Sıfır montaj. Kahramanmaraş' ta Ahmet usta var adam baya bi montaj yapmış 15-20 araç falan kendi yapıyor üstelik. Geçtiğimiz cumartesi Maraş' ta bi passat' a taktı usta 1.4 122 lik Tsi. Kardeşimde de sıfır seat leon var tsi. Gitti ustanın yanına baktı inceledi kullandı. Hayran kaldım diyor araba pati atacak nerdeyse rampa falan dinlemiyor dedi. Montajı da beğenmiş. Ahmet usta ile görüşebilir ilgilenenler telefonu da mevcut verebilirim. Ben yaptırırsam ona yaptırırım görünen o. Abi kardeş :) Bende de golf var 122 lik bu arada.

ben maraşta yaşıyorum ve ahmet ustaya taktırdım(2012 tiguan 122) gayet memnunum ahmet usta maraşta ilk benim araca montaj yaptı.sonrasında sıraya girdiler.montajı güzel malzemeye acımıyor.lpg ecusunu aracın orijinal ecusu ile yan yana koyuyor ve gizli(sileceklerin altında). ahmet usta şahsiyeti ve işçiliği ile maraşta tek isim, lpg denilince ahmet usta öneriliyor.taktırmanızı öneririm.(maraşta araç muayenesinde dolum ağzı benzin girişine takılanları kabul etmiyor.bu nedenle normal alta takılıyor)

Aracınızın monjaj resimlerini forumda görebilirmiyiz. Özellikle depo bagaj kısmını Kaç ltlik

en kısa zamanda yüklerim fotoğrafları.depo 59 lt ancak 40 lt alıyor(65 lt taktıran diğer arkadaş 45 lt aldığını syledi)bence tigana en uygun depo 59 lt olan, marangozda bagaya göre sunta kestirdim deponun pompa kısmını kestirdim döşemecide suntayı kaplattım bagaj dümdüz oldu orijinale çok yakın.ben olabileceğinin en iyisi oldu.fotoğrafları yükleyince görürsünüz.dün antep-maraş gidip geldim 226 km de 56,95 tl yaktı.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bugün TiguSS 150 Hp aracımda vialle lpdi kit ile ilk depomu bitirdim.sizle ilk verimi paylaşmak isterim.depom 70 litrelik depo ve ilk dolumda % 80 alıyormuş benim aracımda Vialle montajını yaptırdığım Edirne de ilk depo Edirne Shell den 56 litre almıştı.şimdi ise 45.8 litre aldı yani yaklaşık 10 litre lpg tank pompası koruması için depoda kalmış,bunu bana montaj esnasında Hasan ustada 9-10 litre pompa koruması için devamlı deponun içinde kalacağını belirtmişti demekti haklıymış Hasan usta.neyse montaj sonrası aracı Kapıkule otoban yolu testi 100-210 km arası 30 dk test ettikten sonra Edirne'den otoban yolu ile Silivri'ye 140-180 km hızla 160 km yaptım Edirne'de test esnasındada 55 km yaptım ettimi toplam 215 km diğer kalan yakıtıda 115 Km şehiriçi kullandım yani toplam 330 km 45 litre LPG kullanmışım Buda km de 45x2.73 =123 tl
    123:330= 372 kuruş LPG fiyatı
    Şimdi gelelim benzin verisine aynı hız performansı ve şehiriçi kullanımda 13lt/100kmhx4,82=626 kuruş 626kuruş/kmbenzinx330km =206 tl
    Yani bu performans ve hızda tasarruf oranı % 40,3
    Depoyu bu akşam yeni doldurdum tam olarak 124,95 tl ödedim 124,95:2,73=45,76 litre gas aldı bu depoyuda şehir içi ve İstanbul arası çok agresif olmayan verilerler paylaşacağım otobanda 110-140 arası yapacağım genelde otobanda cruze controle takıp gidiyorum
    Şehir içi ise malum silivride 30-60km/h ile gidilebiliyor
    İkinci depo verişinizde sizlerle açık açık paylaşacağım .fakat şu veriler yaptığım hız ve performansı göz önüne alırsak bana göre mükemmel
    Selamlar

bende şehir içi 36 kuruş, şehirler arası 25 kuruş yakıyor (2012 tiguan 122)

merk 07 bendede tiguan 2012 122hp var.
    Fazla kasmadan sakin bir kullanımda benzinde ortalama 7.5 lt yakıyor,
    sizin gaz tüketim değerleri arabayı devirli kullanırken olmalı.

benim ortalama 11 lt yi hiç düşmedi.maraş dağın eteğine kurulu bir şehir o nedenle devirli kullanım gerekiyor birazda ben agresif kullanıyor galiba.

• Şunu kimse ifade etmiyor ama bu sistemi taktıktan sonra da kimse yine piyasa değerinde satmaz arabasını nihayetinde 5000tl değerinde bi değer ekliyorsun bu araca. Benim ilk aracım olduğu için birşey diyemiyorum ama düşüncem bu. Hani 5000 tl yi amorti etsin diye düşünmek bilmem ne kadar doğru. Nedir düşünceleriniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şunu kimse ifade etmiyor ama bu sistemi taktıktan sonra da kimse yine piyasa değerinde satmaz arabasını nihayetinde 5000tl değerinde bi değer ekliyorsun bu araca. Benim ilk aracım olduğu için birşey diyemiyorum ama düşüncem bu. Hani 5000 tl yi amorti etsin diye düşünmek bilmem ne kadar doğru. Nedir düşünceleriniz?

5000 çok anormal fiyat ama takanlar genelde pahalı araçlar derdi jetta/ golf çülere. Satarken 2000tl ancak üzerine koyarak satabilirsin ben öyle düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

zamana gerek yok eğer sen aracı sakin kullanıyorsa % 13-15 arası benzine göre fark eder,eğer agresif kullanıyor hız yapıyorsan benzine göre yine % 13-15 fark eder.ben kendi tiguss ta bunu farkettim.

Alıntıları Göster

Sizin araç 37kuruş LPG tükettiğinde, Benzin tüketimi 13lt mi gösyeriyordu. %13-15 mükemmel veri.
    Geçen bende meraktan bi süre hızlı kullandım yolun 10km sini. 7lt tüketti,10km boyunca 180-208km/h, 100km 110km/h sabitti, 10-15km ş.içi sakin şürüşdü. 4kişi +klimalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 2 Ekim 2012; 23:02:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

quote:

Şunu kimse ifade etmiyor ama bu sistemi taktıktan sonra da kimse yine piyasa değerinde satmaz arabasını nihayetinde 5000tl değerinde bi değer ekliyorsun bu araca. Benim ilk aracım olduğu için birşey diyemiyorum ama düşüncem bu. Hani 5000 tl yi amorti etsin diye düşünmek bilmem ne kadar doğru. Nedir düşünceleriniz?

5000 çok anormal fiyat ama takanlar genelde pahalı araçlar derdi jetta/ golf çülere. Satarken 2000tl ancak üzerine koyarak satabilirsin ben öyle düşünüyorum.

O bile birşey hocam 42000 amorti olur sana 25000. 2 yılda rahat amorti edilir bu şekilde.

• Orijinalden alıntı: 06onur

Sizin araç 37kuruş LPG tükettiğinde, Benzin tüketimi 13lt mi gösyeriyordu. %13-15 mükemmel veri.
    Geçen bende meraktan bi süre hızlı kullandım yolun 10km sini. 7lt tüketti,10km boyunca 180-208km/h, 100km 110km/h sabitti, 10-15km ş.içi sakin şürüşdü. 4kişi +klimalı

Sizin aracınız lpdi mi benzinlimi ve yazdığınız açıklamada 7 litre ortalamamı yoksa sadece 100km/h mi .180-200 arası ortalaman kaç ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar. bende chevrolet 124 hb cruze mevcut. yaklaşık 2 ay önce bende vialle taktırdım. 25 cm 60 lt depo taktılar. bu geçen 2 ay süresince sıkıntı yaşadım mı derseniz evet yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum. öncelikle ilk olarak şunu söyleyeyim vialle opel insignia lara lpg sistemi takmıyor bilginiz olsun direk muhittin abi söyledi tanıyan tanır. gelelim problemlere ilk önce ecu ya atılan yazılım var. burda viallenin büyük eksikliği var çünki her marka aracın yazılıı yok özel olarak he bu neye sebebiyet veriyor ustanın ayarlaması zor oluyor. bi yeri tutsa diğer yeri olmuyor ve inanın her arabanın ki de aynı olmuyor nden onu tam anlamadım. özellikle yük değerleri 0-0 +8- - 24 gibi ben pek anlamım bilen bilir. benim aracımda da geç marş alma problemi var çözeceğiz inşallah bakalım. enjektörleri değiştirdik ama onda değil. bende ustam gibi akım azlıından şüpheleniyorum bakacaz artık. şimdilik bu kadar yazayım sorusu olan varsa sorabiir. heh bu arada hollandaya msj attım kimse tınlamadı bilginize. şahsi fikrimi soracak olursanızda pimpirikli biri iseniz bulaşmayın gidipte magnezyum alaşımlı ssubabı olan araba da almayın derim. son olarakta tsi benzinli araçlar için çok başarılı old. söyleyebilirim yakış ve performans olarak. saygılarımla.

• merhabalar.bmw 1.16i 2006 model aracıma bu sistemi taktırmak istiyorum.aracım 80000 km de.
    1)maliyeti nekadar olur?
    2)sonuçta aracımın değeri 35.000 ile 40.000 lira arası.pahalı bi kit taktırmaya değer mi?(sonuçta 100.000 tl lik araç değil.)
    3)muhtemelen 100.000 km yi görmeden satacağım.4 5 bin lira haracayıp o kit üzerinde yok fiyatına satmak mantıklı değil.kimseninde 42.000 lira vereceğinide düşünmüyorum.aksine değerinin düşeceğini düşünüyorum çünkü satışlarda lpg li araçlara milletimz genelde soğuk bakıyor kimse lpg li araç almak istemiyor.
    oyüzden sistemi söktürüp mesela c180 yada 3.16i aldığımda ona tekrardan takılabiliyor mu(her aracın kendine göre montaj farklılıkları olduğunu okudum muhtemelen olmuyor ozaman)?şayet olursa aracı tekrardan lpg siz hale getirmek için masrafım ne olur?

bugun 4.87 den aldım 95 oktan benzini.artık saçma geliyor bu fiyatlarda yakıt almak 2 yıldırda hiç düşünmemiştim lpg taktırmayı ama artık yeter.1 yıla kadarda muhtemelen aracı değiştirecem.bi yıl daha beklemek mi mantıklı olan yoksa taktırmak mı?yıldada ortalama 15000 km yapıorum.agresif kullanım 11 litre,ortalama 10 litre yakıyor araç.şehirdışı ortalama 120 km kullanımlarda 7.5-8 lere kadar düşüyor.

sistem uygulanmış 1.16 i lerde nasıl çalışıyor.marş problemi oluyor mu?bu sistemi 1.16 i lerde görmüş yada yaptırmış arkdaşların tecrübelerini bekliyorum.saygılar.

• Taktirdiginiz sistemi sokturup başka arabaya taktirmak oldukça mesekkatli olur. Sokulcek, tuvturk muayeneye girecek, ruhsat değişecek sonra diger arabaya takılacak onun için aynı işlemler uygulanacak vs vs. Ayrıca en az da 1000 lira işçilik tutar belki de daha da fazla. O yüzden alacağınız arabaya taktirin.
    2. Elde Lpg li araçların tutulmadigi görüşünüze katılmıyorum. Kötü sistem takılmış sorunlu bi arabada doğru olabilir ama düzgün markalı düzgün bi arabada tercih sebebi olur. Ornek vermek gerekirse ben bi ara E200 komp. Almak istiyordum. Bu arabalarda prins, Vialle gibi marka Lpg uygulanmış olanlar Lpg si olmayanlardan daha pahalı. Sonucta Dogan sahinden bahsetmiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesahin

merhabalar.bmw 1.16i 2006 model aracıma bu sistemi taktırmak istiyorum.aracım 80000 km de.
    1)maliyeti nekadar olur?
    2)sonuçta aracımın değeri 35.000 ile 40.000 lira arası.pahalı bi kit taktırmaya değer mi?(sonuçta 100.000 tl lik araç değil.)
    3)muhtemelen 100.000 km yi görmeden satacağım.4 5 bin lira haracayıp o kit üzerinde yok fiyatına satmak mantıklı değil.kimseninde 42.000 lira vereceğinide düşünmüyorum.aksine değerinin düşeceğini düşünüyorum çünkü satışlarda lpg li araçlara milletimz genelde soğuk bakıyor kimse lpg li araç almak istemiyor.
    oyüzden sistemi söktürüp mesela c180 yada 3.16i aldığımda ona tekrardan takılabiliyor mu(her aracın kendine göre montaj farklılıkları olduğunu okudum muhtemelen olmuyor ozaman)?şayet olursa aracı tekrardan lpg siz hale getirmek için masrafım ne olur?

bugun 4.87 den aldım 95 oktan benzini.artık saçma geliyor bu fiyatlarda yakıt almak 2 yıldırda hiç düşünmemiştim lpg taktırmayı ama artık yeter.1 yıla kadarda muhtemelen aracı değiştirecem.bi yıl daha beklemek mi mantıklı olan yoksa taktırmak mı?yıldada ortalama 15000 km yapıorum.agresif kullanım 11 litre,ortalama 10 litre yakıyor araç.şehirdışı ortalama 120 km kullanımlarda 7.5-8 lere kadar düşüyor.

sistem uygulanmış 1.16 i lerde nasıl çalışıyor.marş problemi oluyor mu?bu sistemi 1.16 i lerde görmüş yada yaptırmış arkdaşların tecrübelerini bekliyorum.saygılar.

2006 116 bmvye 5000 tl lik LPDI değil 3000 tl lik LFPI uygundur. Bilginize...

• quote:

Orijinalden alıntı: yasayanadam

quote:

merhabalar.bmw 1.16i 2006 model aracıma bu sistemi taktırmak istiyorum.aracım 80000 km de.
    1)maliyeti nekadar olur?

cok fazla bilgim yok internettede pek bişe bulamadım.lpdi ve lfpi arasındaki farklar ne?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasayanadam

quote:

1)maliyeti nekadar olur?

cok fazla bilgim yok internettede pek bişe bulamadım.lpdi ve lfpi arasındaki farklar ne?

Haddim olmadan ben cevap vereyim size. LDI direkt enjeksiyonlu araçlar için, TSI, FSI, GDI,...vb. LFPI ise emme manifoldu bulunan araçlar için. Yani siz LFPI taktıracaksınız. Fakat yeni distrübütör LFPI montajı yapıyor mu, yapıyorsa kaç TL'dan yapıyor bilmiyorum. Ben de merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOXB -- 3 Ekim 2012; 13:24:24 >

• Lpdi FSI motorlara takılmamaktadır bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

denizli için konusuyorum rakamlar tamamiyle denizlideki akaryakıt fiyatları ile ilgilidir bir karsılastırma yaptım tsi benzinli ve tdi dizel motor karsılatırma tabiki biraz kaba bir hesap olcak araların manuel oldugunu varsayarsak

shell fuel save benzin litre fiyatı 4,85 TL
    tsi manuel benzinli şehir içi ortalama 8 litre yaktıgını farzedelim
    arac benzinde yaklasık 1 km 39 kurus yakmakta

shell fuel save motorin litre fiyatı 4,27 TL
    tdi manuel mazotlu arac şehir içi ortalama 6,5 litre yaktıgını farzedelim
    arac mazotta yaklasık 1 km 28 kurus yakmakta

shell otogaz litre fiyatı 2,70 TL
    tsi manuel benzinli araç sehir içi ortalama otogazda 9-10 litre yaksın benzinden yaklasık %10-%15 fazla olarak düşünürsek
    arac otogazda yaklasık 1 km 25-27 kuruş yakmakta

kaba bir hesapla dizelden daha ekonomik benzinli bir aracımız var demektir. peki bu kit bize nekadar malolcak yaklasık 4000-5000 tl gibi bir rakam vizesi falan filan ile

39-27=12 kuruşluk km de tasarrufumuz olacaktır.
    100 km 12 lira tüpün işlenmesi ruhsatı bağlanması vs gibi ücretler ile bize 5000 liraya mal olursa yaklasık 42.000 km de amorti etmekte bu km den sonrada artık cebimize kalmaktadır.

eğer benzinli aracımızı uzun vadede kullanıp bu km den cok daha fazla kullanırım derseniz bence lpg taktırmak en mantıklısı ancak 40-50 arasında aracımı değiştiririm diyorsanız bence gereksiz bir masraf olacağı kanaatindeyim

ha bide su var sahsi dusuncem almak istediğiniz aracın benzinli ve dizel arasında 5000-6000 tl gibi bir fark var ise bence lpg yi de taktırmaya gerek yok dizel arac almak en mantıklısı ancak bir cok firmada bu fark cok fazla oldugu için bu sölediğim olması cok muhtemel bir secenek değil

rakamlar ve hesaplama tamamen denizli sartlarında ve olabilcek yada olması muhtemel değerler ustunden yapılmıstır. rakamlar farklılasıp amorti etme km hesabında değişiklik olabilir
    neticede aşağı yukarı tablo budur.

Cok guzel ve acıklayıcı bir hesap olmus.

Bendeki değer %13 agresif kullansam da normal kullansamda degismiyor. Aslında sunu hesapladım benim bu kullanmam genelde sehir ici 12-13 litrelerde. Yani ne kadar agresif kullanırsanız aslında sisteme verdiginiz para o kadar hızlı size geri donuyor. Benim km bası karım 25 kurus civarlarında. Benim amortim herkesten kısa surecek. 5000 km yaptım bile Lpdi ile .

Gelelim sıfır araba alırken ki hesaba:

Arkadasım yeni 1.2 TSI jetta aldı. Tamamen aynı donanım 1.6 TDI jetta ile arasında fark 13000 TL idi.

Sıfır araca taktırdıgımızda bu arada herkes 5000 yazıyor. 1.2 ve 1.4 TSI icin Dogrusu 4500 pesin (4900 10 taksit kredi kartına). Daha fazla isteyen bayilere carlayın :)

1.8 ve ustu TSI icin 5050 pesin taksidini hatırlamıyorum. Bu topigin ilk postlarına bakarsanız yazıyor.

Yani sıfır araca 5000 liralık LPDI taktırılsa arada yine 8000 lira fark oluyor ve tuketimi dizelden daha az evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 3 Ekim 2012; 14:54:01 >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.