Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

denizli için konusuyorum rakamlar tamamiyle denizlideki akaryakıt fiyatları ile ilgilidir bir karsılastırma yaptım tsi benzinli ve tdi dizel motor karsılatırma tabiki biraz kaba bir hesap olcak araların manuel oldugunu varsayarsak

shell fuel save benzin litre fiyatı 4,85 TL
    tsi manuel benzinli şehir içi ortalama 8 litre yaktıgını farzedelim
    arac benzinde yaklasık 1 km 39 kurus yakmakta

shell fuel save motorin litre fiyatı 4,27 TL
    tdi manuel mazotlu arac şehir içi ortalama 6,5 litre yaktıgını farzedelim
    arac mazotta yaklasık 1 km 28 kurus yakmakta

shell otogaz litre fiyatı 2,70 TL
    tsi manuel benzinli araç sehir içi ortalama otogazda 9-10 litre yaksın benzinden yaklasık %10-%15 fazla olarak düşünürsek
    arac otogazda yaklasık 1 km 25-27 kuruş yakmakta

kaba bir hesapla dizelden daha ekonomik benzinli bir aracımız var demektir. peki bu kit bize nekadar malolcak yaklasık 4000-5000 tl gibi bir rakam vizesi falan filan ile

39-27=12 kuruşluk km de tasarrufumuz olacaktır.
    100 km 12 lira tüpün işlenmesi ruhsatı bağlanması vs gibi ücretler ile bize 5000 liraya mal olursa yaklasık 42.000 km de amorti etmekte bu km den sonrada artık cebimize kalmaktadır.

eğer benzinli aracımızı uzun vadede kullanıp bu km den cok daha fazla kullanırım derseniz bence lpg taktırmak en mantıklısı ancak 40-50 arasında aracımı değiştiririm diyorsanız bence gereksiz bir masraf olacağı kanaatindeyim

ha bide su var sahsi dusuncem almak istediğiniz aracın benzinli ve dizel arasında 5000-6000 tl gibi bir fark var ise bence lpg yi de taktırmaya gerek yok dizel arac almak en mantıklısı ancak bir cok firmada bu fark cok fazla oldugu için bu sölediğim olması cok muhtemel bir secenek değil

rakamlar ve hesaplama tamamen denizli sartlarında ve olabilcek yada olması muhtemel değerler ustunden yapılmıstır. rakamlar farklılasıp amorti etme km hesabında değişiklik olabilir
    neticede aşağı yukarı tablo budur.

Cok guzel ve acıklayıcı bir hesap olmus.

Bendeki değer %13 agresif kullansam da normal kullansamda degismiyor. Aslında sunu hesapladım benim bu kullanmam genelde sehir ici 12-13 litrelerde. Yani ne kadar agresif kullanırsanız aslında sisteme verdiginiz para o kadar hızlı size geri donuyor. Benim km bası karım 25 kurus civarlarında. Benim amortim herkesten kısa surecek. 5000 km yaptım bile Lpdi ile .

Gelelim sıfır araba alırken ki hesaba:

Arkadasım yeni 1.2 TSI jetta aldı. Tamamen aynı donanım 1.6 TDI jetta ile arasında fark 13000 TL idi.

Sıfır araca taktırdıgımızda bu arada herkes 5000 yazıyor. 1.2 ve 1.4 TSI icin Dogrusu 4500 pesin (4900 10 taksit kredi kartına). Daha fazla isteyen bayilere carlayın :)

1.8 ve ustu TSI icin 5050 pesin taksidini hatırlamıyorum. Bu topigin ilk postlarına bakarsanız yazıyor.

Yani sıfır araca 5000 liralık LPDI taktırılsa arada yine 8000 lira fark oluyor ve tuketimi dizelden daha az evet.

evet vosvos da dizel benzinli farkı cok su durumda eger arabayla gonlumce gezeyim 40-50 binin cok cok ustune cıkarım diyorsa kişi bence lpg iyi bir secenek aksi durumda ki turkiye sartlarında ortalama 50-60 binde araba değiştiren cok kişi var bence taktırmak cok elzem bir durum değil birde su boyut var bu kit yeni cıktı piyasada yaygınlasıp motor seceneği arttıkca fiyat daha makul olacaktır.bununla birlikte ozaman bu amorti hesabımız daha da az km olcak ve ozaman işte lpg daha kullanışlı hale gelcek

• benim bildiğim lpfi benim gibi euro 5 cruze v.b araçlara uygulanıp 4 yerden deliniyor manifold. tsı araçlarda ise lpdi uygulanıyor delme yok ama lpdi gerçekten muhteşem gibi duruyor kaputu açan lpg old. anlamaz bile. :)) lpfi 3300 tksitle lpdi 4700 taksitle gibi bir fiyata satılıyor.
  • Dizel benzinli arasındaki fark eskiden adeta uçurumdu şu aralar bu uçurum epeyi kapanmış durumda gerçi firmalara göre değişkenlik gösteriyor örneğin skoda yetide 4000 dusterde 4000 bu arada örneğin corollada 11.000 ford focusta 1000cc ecoboost motor ile 1,6 dizel arasında 10.000 bunlarda anlamsız rakamlar çok fazla tutmuşlar corollada28.000 km de fordda 170.000 evet 170.000 kmde yapılan tasarrufla dizel benzin dengesi kuruluyor olması nedeniyle anlamsız,(1000 cc ecoboost motor şehiriçi tüketim değeri km de 31 kuruş,dizelde 25 kuruş 6 kuruşluk farka karşılık 10.000 tl fazla vereceksinaslında olması gereken rakam 4-5 bini geçmemeli ve bence bu farkı dizele verme yerine o para ile lpg taktırmak daha mantıklı yetiden hareketle tsi motorlara 5000 fark rahatça verilebilir çünkü dizeline 4000 fark vermektense dsg li benzinliye 5000 e kit taktırmak daha akıllıca sonuçta satarkende kitten dolayı bir miktar fazlaya satmakta işin cabası dizel benim için avantajlı değil aksine bakım+vergi yönüyle dezavantajlı

• aracımın geç marş almasının önüne geçmeyi anladım ama neden old. anlyamadım bilen arkadaşlar ayrıntılı anlatırsa memnun olurum. şöyle ki aracı çalıştırmadan önce kontağı açıyorum 1 saniye sonra kapatıp tekrar açıyorum test bittikten sonra marşa bastığımda tık diye çalışıyor gaza basmama bile gerek kalmıyor. sizce sorun nden olabilir lpg pompası? benzin pompası? şarz dinamosu? arabalardan ek fazla anlamam bilgilendiriseniz memnun olurum. araç chevy cruze. saygılarımla.
  • Arabatı verdim metsin gülcem otogaz a3 vialle momtajı başladı hadi hayırlısı artık resimmleri paylaşacağım problemsiz olur inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: RECEP ŞANLI

aracımın geç marş almasının önüne geçmeyi anladım ama neden old. anlyamadım bilen arkadaşlar ayrıntılı anlatırsa memnun olurum. şöyle ki aracı çalıştırmadan önce kontağı açıyorum 1 saniye sonra kapatıp tekrar açıyorum test bittikten sonra marşa bastığımda tık diye çalışıyor gaza basmama bile gerek kalmıyor. sizce sorun nden olabilir lpg pompası? benzin pompası? şarz dinamosu? arabalardan ek fazla anlamam bilgilendiriseniz memnun olurum. araç chevy cruze. saygılarımla.

Pompanızda bir sıkıntı yok arabada kapıyı açıp biner binmez pompa çalışmaya başlıyor. Hicbirsey yapmazsanız duruyor. Ara kontak basıldıgında yine pompa calısıyor. Bundan sonra araba çalışabilirde çalışmayabilirde. Ancak bu ilk zamanlarda olmuştu benim. Uzun marslar yerine normal benzin gibi kısa marslar deneyin.

Zaman icinde arabam alıştı artık soguk motor her zaman tek mars calısmakta benim.

Vialle'nin sitesindeki acıklama su sekilde.

. Autogas has the physical property that under certain circumstances it can vaporize under influence of heat and temperature. This can result in start times which are longer than those you are used to with gasoline engines.

Sıcak havalarda LPG'nin buharlasacagı ve mars zamanlarının benzine nazaran beklenenden uzun olabilecegi yazmıs. Bu zaten sistemin bir cilvesi diyelim. Ancak zaman icinde araba buna alısıp duzeliyor. Benimkide oyle bir sorun yok. Biraz zaman verin sisteme. Kendi kendine motor alışacaktır diye dusunuyorum.

Soguk motor mars alma ile ilgili sıkıntılı arabaların kışın LPG buharlasması en az olacagı icin bu durumun en aza ineceğini söylenebilir. Buna ragmen gectigimiz ay Antalya sıcagında da tek mars calısıyordu benim.

5000 km oldu benim lpdi ile..

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

Mokur kardes bi sıkıntı yok değilmi montajla ilgili.bende kesin kararımı verirsem mersine taktırmayı dusunuyorum önerirmisin

Yok bir sıkıntı yok. Ben epeyce memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokur

quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

Mokur kardes bi sıkıntı yok değilmi montajla ilgili.bende kesin kararımı verirsem mersine taktırmayı dusunuyorum önerirmisin

Yok bir sıkıntı yok. Ben epeyce memnunum

tiguss ma vialle lpdi sistemi taktirali 15 gün oldu ilk çalıştırmada sabah ve aksam olsun hiç bir sorun yasamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin montaj nekadar surmuştü kardeş

• sorunuz kime ????

• bana heralde. Montaj 2 gün sürdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiguSS

quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

Geçen bende meraktan bi süre hızlı kullandım yolun 10km sini. 7lt tüketti,10km boyunca 180-208km/h, 100km 110km/h sabitti, 10-15km ş.içi sakin şürüşdü. 4kişi +klimalı

Sizin aracınız lpdi mi benzinlimi ve yazdığınız açıklamada 7 litre ortalamamı yoksa sadece 100km/h mi .180-200 arası ortalaman kaç ?

7lt benzin Hızlı sürdüğüm sadece düzlük 10km civarı yokuş çıkmadım. 125km civarı yolun Net benzin tüketimi.
    180-200de dahil

Yine gittim Kırşehir Giderken 137km/h sabit gittim doktora yetişmem gerekiyordu kısa süreli 180de gördüm 137altına düşmedim. Dönerken 115km/h CC ile geldim 6,5lt tüketti bu seferde. Yolcu 2kişi+çocuktu

• quote:

Orijinalden alıntı: yesahin

merhabalar.bmw 1.16i 2006 model aracıma bu sistemi taktırmak istiyorum.aracım 80000 km de.
    1)maliyeti nekadar olur?
    2)sonuçta aracımın değeri 35.000 ile 40.000 lira arası.pahalı bi kit taktırmaya değer mi?(sonuçta 100.000 tl lik araç değil.)
    3)muhtemelen 100.000 km yi görmeden satacağım.4 5 bin lira haracayıp o kit üzerinde yok fiyatına satmak mantıklı değil.kimseninde 42.000 lira vereceğinide düşünmüyorum.aksine değerinin düşeceğini düşünüyorum çünkü satışlarda lpg li araçlara milletimz genelde soğuk bakıyor kimse lpg li araç almak istemiyor.
    oyüzden sistemi söktürüp mesela c180 yada 3.16i aldığımda ona tekrardan takılabiliyor mu(her aracın kendine göre montaj farklılıkları olduğunu okudum muhtemelen olmuyor ozaman)?şayet olursa aracı tekrardan lpg siz hale getirmek için masrafım ne olur?

bugun 4.87 den aldım 95 oktan benzini.artık saçma geliyor bu fiyatlarda yakıt almak 2 yıldırda hiç düşünmemiştim lpg taktırmayı ama artık yeter.1 yıla kadarda muhtemelen aracı değiştirecem.bi yıl daha beklemek mi mantıklı olan yoksa taktırmak mı?yıldada ortalama 15000 km yapıorum.agresif kullanım 11 litre,ortalama 10 litre yakıyor araç.şehirdışı ortalama 120 km kullanımlarda 7.5-8 lere kadar düşüyor.

sistem uygulanmış 1.16 i lerde nasıl çalışıyor.marş problemi oluyor mu?bu sistemi 1.16 i lerde görmüş yada yaptırmış arkdaşların tecrübelerini bekliyorum.saygılar.

LPDİ Direkt enjeksiyonlulara özel bi sistem. Hatta şu anda galiba sadece Tsi ye takılıyor.

Sizin araç MPİ manifoltta enjeksiyon olması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam 125HP civarı.
    MPİ araçlara Sıralı alternatifi bol. Araç T ibaresi yoksa yerinizde olsam dünya para verip Hollanda malı takmam. Audi 1.8t gibi araçlar prins sıralı vs. 2500-3000tl civarına taktırıyorlar, çünkü enjektör hızının yüksek olması gerekli. Ama turbosuz araçlara ha BRC ha Prins Vialle fark yok. Tüektim değerleri de aynı.

Diyeceğim şu iyi bir ustaya 1500tlye Landirenzo,BRC taktır keyfine bak. Satarken sök tak uğraşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 4 Ekim 2012; 19:50:40 >

• quote:

quote:

aracımın geç marş almasının önüne geçmeyi anladım ama neden old. anlyamadım bilen arkadaşlar ayrıntılı anlatırsa memnun olurum. şöyle ki aracı çalıştırmadan önce kontağı açıyorum 1 saniye sonra kapatıp tekrar açıyorum test bittikten sonra marşa bastığımda tık diye çalışıyor gaza basmama bile gerek kalmıyor. sizce sorun nden olabilir lpg pompası? benzin pompası? şarz dinamosu? arabalardan ek fazla anlamam bilgilendiriseniz memnun olurum. araç chevy cruze. saygılarımla.

Pompanızda bir sıkıntı yok arabada kapıyı açıp biner binmez pompa çalışmaya başlıyor. Hicbirsey yapmazsanız duruyor. Ara kontak basıldıgında yine pompa calısıyor. Bundan sonra araba çalışabilirde çalışmayabilirde. Ancak bu ilk zamanlarda olmuştu benim. Uzun marslar yerine normal benzin gibi kısa marslar deneyin.

Zaman icinde arabam alıştı artık soguk motor her zaman tek mars calısmakta benim.

. Autogas has the physical property that under certain circumstances it can vaporize under influence of heat and temperature. This can result in start times which are longer than those you are used to with gasoline engines.

Sıcak havalarda LPG'nin buharlasacagı ve mars zamanlarının benzine nazaran beklenenden uzun olabilecegi yazmıs. Bu zaten sistemin bir cilvesi diyelim. Ancak zaman icinde araba buna alısıp duzeliyor. Benimkide oyle bir sorun yok. Biraz zaman verin sisteme. Kendi kendine motor alışacaktır diye dusunuyorum.

Soguk motor mars alma ile ilgili sıkıntılı arabaların kışın LPG buharlasması en az olacagı icin bu durumun en aza ineceğini söylenebilir. Buna ragmen gectigimiz ay Antalya sıcagında da tek mars calısıyordu benim.

ama benim aracım lpfi benzinle çalışıyor lpdi da ise çalışma direk lpg ile oluyor diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.

• quote:

quote:

quote:

Geçen bende meraktan bi süre hızlı kullandım yolun 10km sini. 7lt tüketti,10km boyunca 180-208km/h, 100km 110km/h sabitti, 10-15km ş.içi sakin şürüşdü. 4kişi +klimalı

Sizin aracınız lpdi mi benzinlimi ve yazdığınız açıklamada 7 litre ortalamamı yoksa sadece 100km/h mi .180-200 arası ortalaman kaç ?

7lt benzin Hızlı sürdüğüm sadece düzlük 10km civarı yokuş çıkmadım. 125km civarı yolun Net benzin tüketimi.
    180-200de dahil

Yine gittim Kırşehir Giderken 137km/h sabit gittim doktora yetişmem gerekiyordu kısa süreli 180de gördüm 137altına düşmedim. Dönerken 115km/h CC ile geldim 6,5lt tüketti bu seferde. Yolcu 2kişi+çocuktu

onur arkadas istersen konuyu biraz acalım ; öncelikle verdiginiz veriler hiçde bu foruma girip yazmak için yeterli değil bence çünkü aracınızın verileri lpdi kıskandıracak sekilde aracınızın modeli ve markası nedir hybrid değil umarım

• quote:

quote:

quote:

ama benim aracım lpfi benzinle çalışıyor lpdi da ise çalışma direk lpg ile oluyor diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.

LPFI gormedim bilmiyorum.
    Benim sistem LPDI

• Merhaba.
    Lpfi sistem sıcak soğuk farketmiyor. Her seferinde 40 sn. sonra gaz geçiş yapıyor.Saygılar.
  • quote:

quote:

quote:

180-200de dahil

137 KM/H ve dönerkende 115km/h ortalamanızda 6,5 litre benzin diyorsun peki ozaman 90 km/h ortalamanın da 4.5 litre olması lazım değilmi.peki bu formda neyi arıyorsun diyecem ama neyse yanlış anlaşılma olmasın.
    Bizler tiguan 150 hp gibi ortalaması 10-12 yakan araçlara bu sistemi taktık ve benim bu sistemi takalı 15 gün oldu ve allah razı olsun bu sistemi TR ye getirip bize sunanlara diyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

180-200de dahil

137 KM/H ve dönerkende 115km/h ortalamanızda 6,5 litre benzin diyorsun peki ozaman 90 km/h ortalamanın da 4.5 litre olması lazım değilmi.peki bu formda neyi arıyorsun diyecem ama neyse yanlış anlaşılma olmasın.
    Bizler tiguan 150 hp gibi ortalaması 10-12 yakan araçlara bu sistemi taktık ve benim bu sistemi takalı 15 gün oldu ve allah razı olsun bu sistemi TR ye getirip bize sunanlara diyorum

90la denedim 4,8lt yakıyor. Fabrika verisi de 5.0. yol sıcak pürüzsüz asfalt teker michellen energy idi o yakıtı muhtemelen aşağı çekti.

6,5lt 2kişi+çocuk,Golf 122Hp için Ortalama(137+115) 126km/h saate yakın bi ortalama için, hiçte şaşılacak değer değil. Otoban da 120km/h CC sabit ankara-akçakoca-ankara hattında 3kişi+1bebek ful bagaj+klima 22derece, birazda ş.içi 6,3lt yakmıştı.
    Adresi incelerseniz Menzil 1200km ye çıktığını görürsünüz ama bu aşırı sakin 100km/h altı bir hız için gerçek olabilir.
    http://www.vwtr.net/forum/golf-v/tsi-122hp-tuketim-t24570.0.html

6,5lt az mı? 6,5x "Dünyanın en pahalı benzini" 4,82=31,3krş

%40 Sıvı LPG tasarrufu olsa hızlı bile gitsem 19 kuruş yakacak, 22kuruş bile yaksa hayali güzel.
    Sıvı LPG taktırsam bile en yakın tarih MART benim için, o zamana kadar takipçiyim. VW nin başaka forumlarında aktif üyeyim yazmakta okumaktan zevk alırım. TSİ 122Hp golf ü alana kadar 2-3ay araştırmıştım. Civic ile Golf için bütün forumları didik didik ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 4 Ekim 2012; 23:24:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

180-200de dahil

90la denedim 4,8lt yakıyor. Fabrika verisi de 5.0. yol sıcak pürüzsüz asfalt teker michellen energy idi o yakıtı muhtemelen aşağı çekti.

6,5lt 2kişi+çocuk,Golf 122Hp için Ortalama(137+115) 126km/h saate yakın bi ortalama için, hiçte şaşılacak değer değil. Otoban da 120km/h CC sabit ankara-akçakoca-ankara hattında 3kişi+1bebek ful bagaj+klima 22derece, birazda ş.içi 6,3lt yakmıştı.
    Adresi incelerseniz Menzil 1200km ye çıktığını görürsünüz ama bu aşırı sakin 100km/h altı bir hız için gerçek olabilir.
    http://www.vwtr.net/forum/golf-v/tsi-122hp-tuketim-t24570.0.html

6,5lt az mı? 6,5x "Dünyanın en pahalı benzini" 4,82=31,3krş

%40 Sıvı LPG tasarrufu olsa hızlı bile gitsem 19 kuruş yakacak, 22kuruş bile yaksa hayali güzel.
    Sıvı LPG taktırsam bile en yakın tarih MART benim için, o zamana kadar takipçiyim. VW nin başaka forumlarında aktif üyeyim yazmakta okumaktan zevk alırım. TSİ 122Hp golf ü alana kadar 2-3ay araştırmıştım. Civic ile Golf için bütün forumları didik didik ettim.

Hayırlısı olsun senin için bizim araçlara göre kıyaslayınca bana bayağı düşük geldi .Gerçi dünyanın en kazık yakıtını Tr de satıldığı ibaresine katılmamak elde değil.
    selamlar

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.