Şimdi Ara

Vibe se60 k serisi mid hoparlörde paslanma var çalışmıyor ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracımda 8 senedir zevk alarak kullandığım vibe component, anfi ve subwooferdan oluşan pioneer player a bağlı bir set monteli.
    Zaman içinde kapı içine giren su nedeniyle mid lerden birisi paslanmış. Ses gelmediği için kapı döşemesini sökünce paslanmış olduğunu gördüm. Çok küçük paslı metal parçalar kum gibi mıknatısın üzerine dolmuştu. Mid hoparlörü hava tabancası ile paslı metallerden temizledim. Bobini akım ölçüm aleti ile ölçtüm, sağlam. Tekrar monte edip ses verdiğimde hoparlörden çok çok az ses geldiğini duydum. Diğer 3 midden gelen sesin yanında hiç ses gelmiyor gibi. Temizledikten sonra neden çalışmıyor bobin de sağlam olduğu halde çözüm bilen varsa yardım lütfen
    Vibe se60 k serisi mid hoparlörde paslanma var çalışmıyor ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoparlör bobini ve bobine bağlı olan hoparlör konisi, çok rahat şekilde hareket ediyormu ? Hareket yoksa, sıkışma varsa, ses oluşmaz.

Veya hoparlör konisi, sudan dolayı, özelliğini yitirmiş olabilir, bobindeki sesi alıp, titreşim olarak ortama sunamaz

• bobin çevresinde sıkışmaya neden olacak bir şey yok fakat Açıkcası rahat hareket etmiyor, diyaframdan çok çok az ses geliyor ama yüksek seste dahi hareket yok. Zamanla açılır mı veya yumuşaması için yapabileceğim bir şey var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldblooded -- 2 Nisan 2017; 12:13:50 >
  • coldblooded C kullanıcısına yanıt
    O zaman arızalı,, hareket etmeyen bobin. Ses açığa çıkaramaz,, manyetik alan içinde hareket etmeyen bobin ısınır ve yanabilir, teyp çıkışıda yanar ardından ..

Tamir ettiriniz veya bir çift yeni hoparlör alınız ..

• bobin mıknatısın olduğu yuvada rahatça gidip gelebilmeli. O kısma pas doldu ise sıkışma olabilir. Hareket çok rahat değilse bu kısımda sıkışma vardır denebilir.Normal çalan bir hoparlörü elinizle bastırıp hareketini önlemek gibi bir durum. Hava tabancası ile eğer açıklık varsa bu kısma hava tutup hafif hafif körüğü ileri geri oynatın. Eğer gözden çıkartırsanız da ben olsam alkol veya saf su ile üst körüğü ve dip körüğü ıslatmadan o kısmı arındırmaya çalışırdım. Ama bunlar hassas işler. Bobin kısmında oluşabilecek ufak bir yırtık veya ezilme hoparlörü bozacaktır.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Hatta bobinin yerine tekrar çok milimetrik yerleştirilmesi lazım ... Yoksa hine çalışırken problem çıkar..

Benim sıfır hoparlöre tuz döküldü arabada, tamirci yapmasına rağmen, ilk başlarda biraz bobin sürtme sesi duydum, kısa sürede düzeldi...

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Sökmesi durumunda yerine oturmak çok zor olur. Ben sökmeden olabildiğince temizlemesini önermiştim. Şimdi elimde hoparlör olmadığından o kısım açıkta mı tabi hatırlamıyorum. Ama bu şekilde kullanılamayacaksa gerekirse sökülmeli ve dediğiniz gibi bobin kısmını milimetrik olarak çok özenle geri takmalı arkadaş. Mıknatısın olduğu yuvanın kenarlarına ufak bir temasla bile bobin kısmı yamulabiliyor ve gene dediğiniz gibi sürtme sesi yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bobin tam merkezde oturmuş halde fakat aynen bahsettiğiniz gibi bobin kısmını temizlerken yamultmuşum.
    Bobin yamulmuş ise mid'i kaybettik öyleyse desenize...
    Temizliği hava tabancasıyla yaptım başka türlü paslı demir parçaları mıknatıs üzerinden uzaklaştırılamıyor.
  • Çok iyi ise , hala geç değil,,, tamirci firma veya kişi ile anlaşıp, komple manyetikler ayrılıp temizlenir,, bobin düzlenir,, kağıt koninin ıslanıp özelliğini yitirdiğini düşünüyorsanız vaz geçin,,, sizde bu arada kapı izalasyonu yaptırırsınız veya kapalı tip pandizot daha dolgun ses için ve kapı içinden iyidir diye düşünerek, ondanda yaptırabilirsiniz..

• Bugün boş zamanımda tekrar midi elime aldım. Mıknatısı ve manyetik demir plakaları açıp temizlemenin başka yolu olmadığını düşünerek mıknatıs tarafındaki yani midin alt tarafındaki döküm ayakları dremel ile kestim. Mıknatıs ve manyetik alt demir halkayı çıkardım. Bobin manyetik üst demir halkaya pastan dolayı kaynamış. WD40 ile yavaş yavaş pası açtım. Temizleyebileceğim her yeri temizleyip tekrar monte ettim. Monte ederken mıknatısın N kutbunun midin altına gelmesine dikkat ettim. Üst manyetik halka ve mıknatıs yerindeyken bobin çok güzel haraket ediyor.Fakat alt manyetik demir halkayı yerine oturtunca enteresan bir şekilde bobin ve dolayısiyle diyafram kazık gibi sabit, kesinlikle oynamıyor sanki aşağıda çakılı kalmış.
    Manyetiklerin merkezlenmesine çok dikkat ederek yerleştirdiğimi belirtmek isterim.
    Var mı önerisi olan ?
  • coldblooded C kullanıcısına yanıt
    Apürlürün dış çerçevesini ispiral ile kestinizmi ,,

Yakınlarda tamirci yokmuydu yaw,

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Apürlür derken hoparlör mü demek istediniz?
    Dremel ile kestim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.