Şimdi Ara

Viber ile iPhone’da ücretsiz görüşme rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Viber son zamanlarda oldukça popüler hale gelen, Skype benzeri internet üzerinden sesli görüşme uygulaması. App Store’dan ücretsiz olarak indirilen Viber ayrıca herhangi bir kayıt veya servis ücreti talep etmiyor ve diğer viber kullanıcılarıyla tamamiyle ücretsiz (internet data kullanımı hariç) görüşmenizi sağlıyor. Aslında bakıldığında Skype ve Fring gibi VoIP uygulamarına oldukça benzeyen Viber’ı emsallarinden ayıran başlıca özellikleri:

•Her hangi bir gizli ücretlendirmesinin olmaması. Siz ve arkadaşlarınız ücretsiz Viber uygulamasını kurduktan sonra dünyanın neresinde olursanız olun istediğiniz kadar sesli görüşebiliyorsunuz. Tek ihtiyacınız olan 3G veya Wi-Fi internet bağlantısı.
    •Kayıt işlemi gerekmemesi. Viber kurulduktan sonra telefon numaranızı kullanıyor. Böylece arkadaşlarınızı da onların telefon numaralarıyla bulabiliyor.
    •Arkadaşlarınızı eklemek gerekmiyor. iPhone’unuzun rehberini kullandığı için arkadaşlarınızı Skype’ta olduğu gibi tek tek eklemeniz gerekmiyor, hepsi otomatik olarak beliriyor.
    •Her zaman Viber çağrısı alabilirsiniz. Benzer uygulamalardaki gibi Online – Offline seçeneği bulunmuyor. Viber kapalı olsa bile her zaman online’sınız ve aranabilir durumdasınız.
    •Cevapsız çağrı bildirimleri. Bir çağrıyı kaçırırsanız Viber sizi uyarıyor.
    •Ses kalitesi. Viber ‘ın ses kalitesi GSM ile yapılan normal telefon görüşmesinden bile kaliteli.
    Düşük limitli 3G kullanıları için dikkat edilmesi gereken husus data kullanım miktarları. Viber kısa süreli görüşmelerde (1 dakika civarı) yaklaşık 300 KB upload ve 300KB download olmak üzere toplam 600KB’lık bir data kullanım miktarına ulaşıyor. Eğer operatörlerin 100MB-250MB paketlerindeyseniz bir gözünün internet kullanımında olsun.

Ayrıca Viber uygulamasında Viber kullanmayan arkadaşlarınızı arama özelliği de bulunuyor. Tabi ki bu şekilde arama yaptığınız zaman operatörünüzün normal görüşme tarifesinden ücretlendiriliyorsunuz.

Kullanım

Viber’ın kullanımı oldukça kolay. Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda Push Notifications kullanım izini veriyoruz. Sonraki kısımda Continue düğmesine basarak Setup ekranına geçiyoruz. Setup ekranında önceklikle Viber’ın adres defterimize erişebilmesi için izin veriyoruz. Sonra telefon numaramızı girip Continue düğmesine basıyoruz. Viber girilen telefon numarasının onayını yapmak için bize SMS ile 4 basamaklı bir onay kodu yolluyor. Bu kodu girip Enter Viber düğmesine basarak kurulumu tamamlıyoruz.

Contacts kısmında adres defterimizdeki Viber kullanan ve kullanmayan bütün kişileri görebiliyoruz. Viber kullanan kişiler isimlerinin yanında “Viber” yazısıyla ayırtedilebiliyor. Viber kullanan arkadaşlarımızla internet üzerinden ücretsiz görüşme yapabiliyoruz. Adres defterindeki Viber kullanmayan bir arkadaşımızı aramak istediğimizde ise uygulama kapanıp iPhone’un normal telefon uygulaması açılıyor ve kullandığımız tarifeden ücretlendirilerek normal telefon görüşmesi yapıyoruz.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekke6161 -- 17 Aralık 2010; 14:22:37 >

• ses çok geç gidiyor, bu problemin çözümü var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

ses çok geç gidiyor, bu problemin çözümü var mı acaba?

yeni güncellenen sürümü denemeni tavsiye ederim. Birde telefonun bağlı olduğu internetle alakalı kalite sorunları. wifi noktasından ben bizzat deneme yaptım arkadaºımla süperdi. ama tcell interneti denedim dediğin gibi ses çok geç ve kesik kesik geliyordu
  • Faydalı bir paylaşım olmuş...teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekke6161

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

ses çok geç gidiyor, bu problemin çözümü var mı acaba?

yeni güncellenen sürümü denemeni tavsiye ederim. Birde telefonun bağlı olduğu internetle alakalı kalite sorunları. wifi noktasından ben bizzat deneme yaptım arkadaºımla süperdi. ama tcell interneti denedim dediğin gibi ses çok geç ve kesik kesik geliyordu

Turkcell' in bir oynu sozkonusu olabilir zira 30 milyon abonesi olan ac gozlu Turkcell bu isn pesine dusmus (30 milyon icinde kactane iPhone' lusu varsa o bile kanina dokunmus) diye saglam yerden duyum aldim kisisel tecrubelerime dayanarak soyluyorum Vodafone' dan Vodafafone, Vodafonedan AveAya 3G uzerinden yapilan gorusmelerde hic soruna denk gelmedim ama bu benim teorimi ive duyumumun dogrulugunu ispatlamaz tabii.

• İnternet bağlantınız o anda yavaşsa seste delay olabilir.. Ben şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.. 3G de bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 17 Aralık 2010; 7:58:28 >
  • Bu teknolojiyi gelistirsinler 2 seneye kadar Turkcell diye bisey kalmaz
    Superonline gibi zamanla silinip giderler insallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: leo

Bu teknolojiyi gelistirsinler 2 seneye kadar Turkcell diye bisey kalmaz
    Superonline gibi zamanla silinip giderler insallah

Superonline? Silinmek?

http://www.superonline.net/

Superonline sayesinde ttnet'den kurtuldum. İnternetten keyif almaya başladım..
  • SİNAN SLM

YA SUPERONLINE OVUYORSUN FIBER MI KULLANIYORSUN YA TTNET VE SUPERONLINE ARASINDA KALDIM DA HIZ VE BAGLANTI KONUSUNDA GELCI KONU DISINA CIKIYORUZ AMA ONEMLIYDI BIRDE YER OLARAK NERDESIN ? BEYLIKDUZUNDE YIM VE DUNUSUYORUM
  • Bugun ki gazeteleri okumadınız sanırım..

http://www.takvim.com.tr/Dunya/2010/12/17/kod_adi_bbg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allroad -- 17 Aralık 2010; 10:48:55 >
  • mossad beni dinlese ne olacak : ))
    quote:

Orijinalden alıntı: allroad

Bugun ki gazeteleri okumadınız sanırım..

• Bu haberin kaynağı ve resimli anlatımı için:http://elmablog.com/viber-ile-iphoneda-ucretsiz-gorusme-rehberi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: metyu77

mossad beni dinlese ne olacak : ))
    quote:

Sen bilirsin..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metyu77

mossad beni dinlese ne olacak : ))
    quote:

Sen bilirsin..

Büyük bir ihtimalle GSM sirketlerinin ortaya attığı yalandan baska birsey değildir bu..uyanık olun biraz...viber olmasa ne olur istersen apple sizi her yerde izleyebilir...israile gerek yok...amerika sizi her an izler istese...GSM sirketlerinin paniklediği bu haberle anlasılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 17 Aralık 2010; 12:40:54 >

• Kesinlikle. Sanki GSM sirketleri bizi izlemiyor. Arama yapmaniza bile gerek yok, telefonuzun acikta oldugu her saniye takiptesiniz, butun konusmalariniz ve mesajlariniz kayit altinda.
  • quote:

zaten izleniyorsun
    ikametgahında oturuyorsan izleniyorsun :)
  • Bir ülkenin altyapısı olan Türk Telekom kurumu eğer özelleºtirme adı altında üstelik zarar ediyor diye! satılırsa siz ne dinlenmeyi düºünün ne baºka biºeyi. Halkın dinlenmesinden mühim olanı Büyük devlet adamlarıdır. Yani viber kullanan dinleniliyoda diğerleri dinlenmiyo mu sizce =) komik olmayın arkadaºlar. Bir tüketici olarak ücretsiz olduğu için kullanıyorum ve herkese tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekke6161 -- 17 Aralık 2010; 14:25:44 >
  • Varsin dinlesinler beni :) Viber'ı bende tavsiye ederim Skype'tan daha kullanışlı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgur

Varsin dinlesinler beni :) Viber'ı bende tavsiye ederim Skype'tan daha kullanıºlı..

kesinlikle daha kullanıºlı ve pratik...bildiğimiz telefon skype ile alakası yok yani..tek cümle ile bu programı öztlemek gerekirse: basıyorsun arıyorsun çalıyor açıyorsun,
  • aynen oyle beni dinleseler ne olacak arti bu ve bunun gibi haberlerin asparagas olduguna inaniyorum zaten dinlenme korkusu olan bir kimse bu ve bunun gibi teknolojileri kullanmaz ozel konu konusmasi gerekirse yuzyuze gorusur v.s. valla ben viberi kullanirim arkadaslarimada tavsiye ederim.

gittigi son noktaya kadar yada daha iyisi gelene kadar viber
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.