Şimdi Ara

Turkcell'den Vodafone'u Arayınca VoLTE ve 4G Video Görüşme Olmuyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell'in sitesinde aşağıdaki gibi yazmakta ama birden fazla müşteri temsilcisi bunu yalanladı ve başka operatörle VoLTE sesli veya 4G Video görüşebileceğimi söyledi. Bunun doğruluğu nedir?

https://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama

Servis diğer operatör hatları ile yapılan görüşmelerde kullanılabilir mi?
    Yalnızca Turkcell aboneleri arasında hizmet verilmektedir.

_______
    30 Ağustos 2019 Vodafone'dan Turkcell'e geçişim tamamlandı.

Bu zamana kadar ben Vodafone'dayken 4G üzerinden video görüşebildiğim ve VoLTE destekli (HD+) arama yaptığım kişilerle ne 4G video görüşebiliyorum ne de sesli VoLTE. 

Turkcell.com.tr üzerinden de kayıt açtım ama neredeyse 1 ay oldu çözüm sunmadılar.

Sim kartı başka telefona takarak da denedim olmadı. Hatta karşı tarafın sim kartını kendi telefonuma takıp birini aradım ve VoLTE ve 4G video çalıştı. Yani sorun telefonda değil. Sadece 1 kişiyle de yaşamıyorum bu sorunu. 

Önceden VoLTE aktif sesli konuştuğum Vodafone kullananları aradığımda VoLTE simgesi duruyor ama arama sırasında olması gerektiği gibi HD+ simgesi çıkmıyor ve ses kötü oluyor. Aynı şekilde Vodafone kullanan biri beni arayınca da HD olmuyor.

4G video arayınca karşı taraf çağrıyı sesli arama olarak alıyor.

Eğer manuel 3G'ye alırsam, 3G video ararsam video görüşebiliyoruz garip şekilde (bu sırada karşı tarafın şebekesi 4G [LTE])

Benim bilgilerim:
    Telefon: Samsung Galaxy S10
    Şebeke: Turkcell 4.5G
    VoLTE aktif ve simgesi çıkıyor.

Karşı taraf:
    Telefon: Samsung Galaxy S8
    Şebeke: Vodafone 4.5G
    VoLTE aktif ve simgesi çıkıyor ve vodafone kullanan başkasıyla volte aktif sesli veya 4g video görüşülüyor.

Lütfen yardımcı olun Turkcell'den Vodafone'a geri dönmek istemiyorum. VoLTE ve 4G video görüşme olması gerektiği gibi çalışmıyor veya kısıtlama var.
    Turkcell'den Vodafone'u Arayınca VoLTE ve 4G Video Görüşme Olmuyor mu?

İnşallah Turkcell'in şark kurnazlığı değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şebeke içi HD konuşma yapabilirsiniz

Kaliteli müşteri hizmetleri her zaman ki gibi belli etmiş kalitesini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell bırakın HD görüşmeyi turkcell dışı aramalarda nasıl yapıyorsa ses kalitesini berbat veriyor, tt-tt, Vodafone-tt, Vodafone-tt arasi sorun yok turkcell den diğer iki firmaya dogru aramalar hep Cok dusuk kaliteli

• Sadece şebeke içi aramalarda volte aktif olur ve volte üzerinden arama yapılır.

Şebeke dışı aramalarda gayet tatmin edicidir.

• TT kullandığım zamanlarda diğer operatörü aradığımda telefon lte den düşmüyordu. VoLTE açık demek oluyordu bu da. Karşı taraf da VoLTE kullanıyorsa bu her iki tarafın VoLTE ile görüştüğü anlamına gelmiyor mu ?
  • oz4a O kullanıcısına yanıt
    hayı gelmiyor, sizin sadece 4g şebekesi üzerinden istasyona ses iletiminiz yapıldığı anlamına geliyor, karşı taraf başka operatör olup 4g ye bağlı olsa bile hd görüşme yapmıyorsunuz, bu olay 90ların başında sadece smslerin operatör içi gitmesi, operatör dışına gitmemesi gibi birşey, ilerde ortak protokollerle isterlerse hd sesi operatör dışına verebilirler yurt dışında örnekleri var, ancak talep olan önemsenen birşey olmadığı için, olması zor, zaten facetime gibi ip den ip ye uygulama aramaları size hdsesten öte bir deneyim sunuyor, operatör yada ülke bağımsız.
  • Bende amerikan tmobile z3 vardi frekans uyumsuzluklari olmasina ragmen arama yaparken sadece Turkcell de HD ses özelligi aktif oluyordu.3 sene kirsalda kullandim.
    Tabiki de şebeke içi calisiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bluraydisk B kullanıcısına yanıt
    Bende t Mobile cihaz kullanıyorum ne US ne TR de bantlara yönelik bir sorun yaşamıyorum, sizin niye boyle olmuş ki

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Gsm ve wcdma bantlarinda problem yoktu zaten
    LTE bandlari 2 4 ve 12 idi o yüzden 4G problem oluyordu
    Tmob us telefonlari genelde kendi ekosistemine göre farkli varyant üretiliyor.koca telefona 3 tane frekans uygun görmuşler :)
    HD ses sadece turkcell hat taktigimda aktif oluyor ve sadece sebeke ici aramalarda çalisiyordu.
    2016 ve uzeri telefonlarda artik lte bandlari fazlaca var o yuzden problem yasamiyorsunuz sanirim.

• sanırım bu olay turkcellin bir pisliği.

• Volte diğer operatörlere yaklaşık 3-4 ay önce açıldı.

• Konuyu yeni gördüm.

Turkcell sadece şebeke içi aramada VoLTE yi açık tutuyor.

• Evdeki Türk Telekom ve Vodafone hatta denedim volte aktif.

• Demek ki yavaş yavaş yaygınlaşıyor.

• Telekom ile Turkcell konuşuyor ise, bazen hd oluyor bazen olmuyor.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom kaynaklı. Turkcell hattimdan Türk Telekom'u aradığımda HD+ aktifken 3G'ye düşüyor. Turkcell VoLTE ile görüşmeye devam ediyor.

• Ben de Turkcell abonesini i aradığımda hd olmuyor genelde. Tam tersi sizinkinin.
    Problem nerede bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 5 Eylül 2020; 15:47:41 >
    Ben birisini aradığımda HD+ üzerinden görüşme yapabiliyorum. Ama operatör fark etmeksizin birisi beni aradığında bam 3G'ye düşüyor.

• Vodafone ve Telekom ile sorunsuz hd+ oluyor, onlarda hiç sorun yaşamadım.

Bilmiyorum değişmiş olabilir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.