Şimdi Ara

Victor Gaming Machine G451 Detaylı İnceleme ve G301-G501-G451-G502 Kullanıcı Platformu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
709
Cevap
17
Favori
28.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teknik bir sorun var herhalde birkaç gündür Victor konusuna tıklandığında konu dışı açılıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü dün teslim aldım, 1 saat filan kullanabildim gerçi ama ufak da olsa izlenimlerimi aktarayım size de.

Tercih Sebebi

Öncelikle Monster ve Victor dışında hiçbir markayı düşünmüyordum zaten(vergilendirmeden dolayı fiyatların daha da yüksek olması ve aracı firmanın olmamasından ötürü teknik desteklerinin diğerlerinden daha hızlı ve sorunsuz olması sebebiyle). Ürünü Monster'a tercih etme sebebim Monster'ın hdd olmadan ürün satmamasıydı. Victor G451'in parlak IPS panele sahip olması ise bir diğer sebepti. Parlak ekran takıntım olmasa disksiz alamıyor olsam bu pc'yi büyük ihtimalle monster abra serisinden tercih edecektim. İki firmayı da yaptıkları iş neticesinde takdir ediyorum güzel iş çıkartıyorlar. Tabii bu arada söylemekte yarar var Monster gaming laptop konusunda çok daha bir tecrübeli firma kaç senedir yapıyorlar bu işi. Victor ise piyasada yeni olmasına rağmen güzel iş çıkartmış.

İnselberg Bilişim'in Yeri ve Çalışanları Hakkında İzlenimler

Kargoyla uğraşmak istemediğimden gittim Perpa'ya kendim teslim aldım böyle de karışık bir yer yok bu arada. Bu kadar büyük bir yer olduğunu bilmiyordum. Gittim Nihat Bey ilgilendi orada gayet iyi birine benziyor. 2 senelik garanti sürecinde umarım bir hata çıkmaz ama ben gayet ilgileneceklerini tahmin ediyorum. Yani böyle düzgün beyefendi çalışanlar vardı. Bu sadece tahminim tabii ama ileride ne olur bilemiyorum tabii ki. Bu arada Nihat Bey'in bahsettiğine göre showroomlarını yavaştan hazırlıyorlar. Gaming Dekstop da çıkartmaya hazırlanıyorlar onları da bu showroom'da sergileyecekler. Bu showroom meselesi Monster'ın gerisinde kaldıkları en önemli noktalardan biriydi. Monster'ın kadıköyde güzel, geniş, tüm modellerini sergiledikleri bir showroomu var. Victor'un da ürünlerini sergilemeleri için bir şeyler yapması gerekiyordu gerçekten.

Ürünün paketlenmesi

Kargolara pek güvenmediğimden ürünü kendim teslim almak istedim ancak güzel paketlenmişti ekran filan gayet güzel sarılmış, bir şey gelmez kolay kolay başına açıkçası.

Kasanın Açılması, Kurulum

Bilgisayarı disksiz satın aldım, diğer bilgisayardan windows 7 kurulu ssd diskimi çıkarttım buna taktım. Windows 7 ve 8 için iki tane dvd olarak sürücü paketleri var. Sürücüleri kurdum hemen bilgisayar hazır eski belgelerimle uygulamalarımla beraber. Bu arada bilgisayarın alt kısmını açmak için iki tane vidayı çıkardıktan sonra ön kısmından tutup da kaldırmaya çalışmayın benim gibi. Ekranın menteşelerinin olduğu taraftan ön tarafa doğru kapağı itmeniz gerekiyor.

Ekran Kalitesi

Ekranından söz etmek gerekirse çok memnun kaldım . 768p eski Led ya Lcd ekranlara bir daha bakınca insan neye bakmışım senelerdir diyor. IPS ekranda renklerin doğru gösterimi çok hoş. Parlak olması renklerin daha da canlı gözükmesini olanak veriyor. Ama güneş yansıdığı anda oldukça rahatsız eder sizi. Telefonda bile 10 tane dükkan dolaşıp parlak jelatin arayan biriyim matın renkleri soldurmasına hiç tahammülüm yok.

Hoparlör Ses Kalitesi

Ses kalitesinden bahsetmem gerekirse ses geliyor işte yani . Pek kaliteli bir ses sunmuyor. 5 senelik dandirik LG laptopum kadar standart bir ses veriyor açıkçası ama çok da umarsadığım bir durum değildi.

Kasa Yapısı ve Kalitesi

Kasanın açılması oldukça kolay(bazı notebooklarda fan temizlemek için 30 tane vida söküp klavyeyi filan çıkartmanız gerekiyor). Kasa kalitesi olarak ise ben de ço kaliteli bulmadım ürünün tek olumsuz yanı banı kalırsa. Üründeki tek olumsuz nokta bana kalırsa. Touchpadin sağ ve sol kısmındaki boş alanda parmakla tıklasanız dirink dirink diye bir ses geliyor. Malzeme kalitesi de çok kötü olmamakla beraber kaliteli bir hissiyat vermiyor.

Isınma

Bir tane fan ve ekran kartından ve işlemciden gelen 2 tane ısı borusundan oluşan bir soğutma sistemi var sade gibi gözükse de etkili. Zaten notebookchech sitesinde Clevo 650sj modelini baya bir incelemiştim.
    Sistem boşta sıcaklık değerleri gayet iyiydi. Turbo fanı devreye sokamadım bir türlü. Oyun sırasındaki değerleri de screenshotlarla beraber paylaşırım burada. Bilgisayar elimde olmadığı için buraya sayısal değerler koyamıyorum.

Artılar/Eksiler

+Ekran kalitesi
    +Fiyat/Performans
    +Isınma

-Hoparlör Ses Kalitesi
    -Kasa Kalitesi

Açıkçası beni gayet tatmin etti bilgisayar şu anda gerçekten memnum kaldım her ne kadar bilgisayar bende olmasa da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muşmula -- 13 Ocak 2015; 12:01:04 >

• Muşmula kullanıcısına yanıt
    " diğer bilgisayardan windows 7 kurulu ssd diskimi çıkarttım buna taktım."

Hocam bu çok sağlıksız bir durum. Özelikle önceki bilgisayarınız driverleri o ssd nin içinde bulunuyorsa. Ama önceki bilgisayarınız üstünde temiz kurulum yapıp hiç driver kurmadıysanız o başka.

Turbo fanı fn+1 ile aktif ediyoruz. Eğer bunu yapınca aktif olmuyorsa dvd deki hotkey driverını kurun. Bende bu driver olmadan da çalışıyor ama ben win 8 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 10 Ocak 2015; 16:50:45 >
  • eski bilgisayarın da driverları evet diskte , şu an bir sorunla karşılaşmadım, dvddeki tüm driverları yükledim, ileride bir sorunla karşılaşır mıyım?

• Muşmula kullanıcısına yanıt
    İleride bir sorunla karşılaşır mısınız bilmem de bilgisayarınızın açıldığına şükredin :) Ben laptopumun diskini çıkarıp masaüstü bilgisayara taktığımda sürekli açılıp kapanıyordu :)

En güzeli temiz bir format ile baştan windows u kurmanız. Çünkü driverlar birbiri ile çakışabiliyor. Hiç olmadı eski driverları kaldırmayı deneyin. Çünkü bu şekli ile tam verim alacağınızı sanmıyorum.

• Bu arada stres testiyle(prime 95 + furmark)

CPU 84
    GPU 76

maksimum sıcaklık değerlerine ulaştı.

not: benim cpu i7 4710mq bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muşmula -- 13 Ocak 2015; 12:16:48 >
  • ens1252 kullanıcısına yanıt
    Bisey dicem yanlis anlamazsaniz 1.si bu 1.sayfadaki videolari sizmi cektiniz
    2.si sanki cekilen videolarda pc markasi olarak victor yazmamasi dikkat cekti sanki baska bi marka gibi c il basliyo yanlismi goruyorum bide pcden memnunmusunuz hala isinma veya baska bi sorun varmi tskler

• İlk sayfadaki dış tasarım videoları, hitman test ve ilk 3 oyun videosu bütün gördüğünüz yazılar resimler bana ait sadece diğer oyun videoları g451 ile aynı donanımı taşıyan farklı bir isimde satılan modelin videolarını koydum. Aynı sonuçları alıyorum hatta videolardaki fpslerden fazlasını alıyorum. Oyunlardaki fpsler hakkında bir fikir vermesi için koydum onları. Laptoptan çok memnunum, oyunlarda en fazla işlemci 58 gpu 69 derece gördüm. Sıcaklığı pek hissetmiyorum. Ilık sadece

Bi sorum daha var zahmet olmazsa bu cameranin oldugu yerden tik sesi felan geliyomus dogrumu sıkintilimi notebooku duz masa zemininde hava izgarasi kapaniyotrmu bide sesli calisma varmi siparisi i5 4200m
    Gtx850m 8gb ram ve 1tb 7200 rpm ile verecem inş bende victorlu olacam inş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hekim Bey -- 14 Ocak 2015; 10:40:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.StArLoRd

Bi sorum daha var zahmet olmazsa bu cameranin oldugu yerden tik sesi felan geliyomus dogrumu sıkintilimi notebooku duz masa zemininde hava izgarasi kapaniyotrmu bide sesli calisma varmi siparisi i5 4200m
    Gtx850m 8gb ram ve 1tb 7200 rpm ile verecem inş bende victorlu olacam inş

notebooku duz masa zemininde hava izgarasi kapaniyormu?

Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum.
  • Kamera bölümünde çerçeve ile ekran arasında vida veya tırnak yok. Bu nedenle parmağınızla bastığınızda hafif bir esneme oluyor. Tahminimce kameraya ait şerit kablolar var. Bastırdığınızda poşet sesi gibi çok az bir ses duyuluyor. Konunun başında da yazmıştım. Yani o bölüme özellikle bastırmazsanız hiçbirşey olmaz. Yapmanızıda istemem. Ekrana veya kameraya zarar verebilir.

Laptopu masaya koyduğunuzda alttaki kauçuk ayakları yüksek tutuyor. Hava girişinde ve çıkışında hiçbir sorun yok hatta ekstra bir özelliği de var, wasd tuşlarının arasından yatağa yorgana veya masaya koyduğunuzda hem alttan hem üstten hava çekiyor.

Ultra ayarlarda bir oyun açtığınızda hele birde gece ve oyunu sessiz oynayacaksanız turbo fan devreye girince ses acayip yüksek çıkıyor. Ama gündüz hiç rahatsız etmiyor beni..

Ses harbiden cokmu cikiyor bide oraya bastirmamda hani ekrani indirip kaldirirken sıkinti olmazsa tamam

• Dediğim gibi gece ve sessiz bir ortamdaysanız fan doğal olarak döndükçe ses yükseliyor. Gündüz ve oyunun sesi yüksekse duyulmuyor. Kapakla ilgili sıkıntı yok.

• Bence g451 modelinin tek eksiliği ve alınca keşke diyeceğim tek kötü yanı kasa kalitesi. Keşke daha dayanıklı kasa kullanılsaydıda 100 lira daha pahalı olsaydı.
  • thebaboli kullanıcısına yanıt
    Kardesim artik oda tuzu biberi olsun ben almayi dusunuyom ins

• quote:

Orijinalden alıntı: ens1252

Dediğim gibi gece ve sessiz bir ortamdaysanız fan doğal olarak döndükçe ses yükseliyor. Gündüz ve oyunun sesi yüksekse duyulmuyor. Kapakla ilgili sıkıntı yok.

Hocam aılem ancak laptop almama ızın verdıler unıversıteye geccegım ıcın sorun yaratmak ıstemıyorum 2100. Tl butce var benım aklımda 2 model var bırı asus x550jk 8 gb ramlı dıgerı ıste vıctor un g451 full hd vıctory nın hemde sızce hangısını secsem ?? Yada sızın onercegınız bu butceye daha ıyısı varmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • berfuemre kullanıcısına yanıt
    Benim 2100 bütçem olsa ne g451 nede asus alırdım, ben olsam g701 alırdım.

• quote:

Hoc bakmadim ne farki var hocam g701 in??

• berfuemre kullanıcısına yanıt
    En büyük farkı gtx860m var gddr5, ekstra hdd ram slotları var, bana göre ne artı ne eksi mat full ekran var.

• quote:

Orijinalden alıntı: berfuemre

quote:

Hoc bakmadim ne farki var hocam g701 in??

Hocam yanliz su anda baktim bu supermis ekran karti 860m fakat 500gb 1000gb olmasa sıkinti yasarmiyin kasma vs 1000 gb hdd ekleyince 2.300 ediyo alamam onuda ?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.