Şimdi Ara

Victor Gaming Machine G451 Detaylı İnceleme ve G301-G501-G451-G502 Kullanıcı Platformu (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
709
Cevap
17
Favori
28.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güncellemeler hepsi bittikten sonra da sorun devam etti, mecbur servise vericem çünkü her gün yük altında çalışırken 70 dereceyi geçmeyen bilgisayar şimdi boştayken de yük altındayken de 90'dan aşağı düşmüyor.
  • Windows 10 a geçmek isteyip victor un sürücü test sürecini beklemek istemeyen G451-G501 kullanıcıları, Schenker M504 (Clevo W650SJ) windows 10 sürücülerini yayınlamış. İndirmek isteyen olursa

SCHENKER > SCHENKER_m504_und_m704 > Drivers > Win10 bölümünden indirebilirsiniz.

Link:http://www.mysn.de/secure/userarea/download.asp?KategorienOrder=010;030;010&show=Support
  • G451in ekran kalibrasyonu ile ilgili uğraşan var mı aranızda? Çok fazla sarımsı geldi bana. Aradım taradım herhangi bir kalibrasyon değeri veya icc dosyası bulamadım. Bi kaç programla yapmayı denedim ama tatmin etmedi (iyi yapabileceğimi de sanmıyorum). "Dell u2414h" modelinin icc dosyası elimin altında olduğu için onu kullanıyorum şuan. Sarılık nispeten azaldı ama yine de fazla. Kalibrasyonlu icc dosyası belki bir yerlerde vardır diye buradan sormak istedim bir de.

---

Ek olarakta yukarıda kendi sorduğum sorulara cevap vereyim. ;)

Orijinalden alıntı: kirkalti

Bir kaç sorum olacak, cevap verebilirseniz sevinirim.

1- Fan hızının anlık artmasına bir çözüm var mıdır? (Lenovo g510 var şuan elimde, işlemcileri aynı veya çok yakın işlemciler ama şimdiye kadar hiç böyle yaptığını görmemiştim)

2- Windows 10 için sürücüleri ne zaman siteye eklenecek? (Muhtemelen driver booster tarzı programlar sorunsuz bütün sürücüleri bulacaktır ama kullanmak istemiyorum bu tarz programları)

3- Bios güncellemek istediğimizde (güncelleme geliyorsa) nereye başvurmamız gerekecek?

1- Fan hızının anlık artmasına bir çözüm var mıdır? (Lenovo g510 var şuan elimde, işlemcileri aynı veya çok yakın işlemciler ama şimdiye kadar hiç böyle yaptığını görmemiştim)

2- Windows 10 için sürücüleri ne zaman siteye eklenecek? (Muhtemelen driver booster tarzı programlar sorunsuz bÜtün sürücüleri bulacaktır ama kullanmak istemiyorum bu tarz programları)

3- Bios güncellemek istediğimizde (güncelleme geliyorsa) nereye başvurmamız gerekecek?

1- Fan hızının anlık artmasına kesin bir çözüm yok ama önemi de kalmıyor bir süre sonra. Flashtan zaten her zaman uzak kalmak gerek :D.

2- Windows 10'u ilk kurduğumda (2-3 hafta kadar önce) kulaklıkla ilgili ufak bir sorun vardı ama üreticinin güncellediği sürücüyle sorun kalmadı. Şuan hiçbir sürücü ve ya program sorun çıkarmıyor. Sürücülerin bir kısmını windows kendi buldu halletti, bir kısmını da driver boosterla halletmek durumunda kaldım ama artık ona da gerek yok (bknz: @ens1252 nin yukarıda verdiği link )

3- Bios aklıma bile gelmedi açıkcası :D .

• kirkalti kullanıcısına yanıt
    Renkle ilgili ayarlar intel ekran kartı sürücüsü üzerinden yapılabiliyor.ayarları kurcalarken görmüştüm.işinize yarayabilir. Tam anlamıyla ekran kalibrasyonu hakkında bilgim yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barcelona

güncellemeler hepsi bittikten sonra da sorun devam etti, mecbur servise vericem çünkü her gün yük altında çalışırken 70 dereceyi geçmeyen bilgisayar şimdi boştayken de yük altındayken de 90'dan aşağı düşmüyor.

Birşey sürekli olarak işlemciyi meşgul ediyor ve bu da işlemciyi ısıtıyor olabilir. Lütfen işlemci yükünü kontrol edin. Bunun için CoreTemp kullanabilirsiniz.
    Linkinde hazırladığımız CoreTemp rehberini bulabilirsiniz. Lutfen sadece sitemizden indirerek kullanın. (CoreTemp'in bazı versiyonları başınızı çok ağrıtabilir, yazıda belirtiliyor)

Normal şartlarda windows açıldığında CoreTemp'i çalıştırarak ekran görüntüsünü bizimle paylaşırsanız daha rahat yorum yapabiliriz. Windows açıldığından düzgün çalışan ürünlerde yük sıfır civarında olmalıdır.
    http://dr.victor.com.tr/kategori/rehber/

• Orijinalden alıntı: kirkalti

G451in ekran kalibrasyonu ile ilgili uğraşan var mı aranızda? Çok fazla sarımsı geldi bana. Aradım taradım herhangi bir kalibrasyon değeri veya icc dosyası bulamadım. Bi kaç programla yapmayı denedim ama tatmin etmedi (iyi yapabileceğimi de sanmıyorum). "Dell u2414h" modelinin icc dosyası elimin altında olduğu için onu kullanıyorum şuan. Sarılık nispeten azaldı ama yine de fazla. Kalibrasyonlu icc dosyası belki bir yerlerde vardır diye buradan sormak istedim bir de.

---

Ek olarakta yukarıda kendi sorduğum sorulara cevap vereyim. ;)

Orijinalden alıntı: kirkalti

Bir kaç sorum olacak, cevap verebilirseniz sevinirim.

2- Windows 10 için sürücüleri ne zaman siteye eklenecek? (Muhtemelen driver booster tarzı programlar sorunsuz bütün sürücüleri bulacaktır ama kullanmak istemiyorum bu tarz programları)

2- Windows 10 için sürücüleri ne zaman siteye eklenecek? (Muhtemelen driver booster tarzı programlar sorunsuz bÜtün sürücüleri bulacaktır ama kullanmak istemiyorum bu tarz programları)

1- Fan hızının anlık artmasına kesin bir çözüm yok ama önemi de kalmıyor bir süre sonra. Flashtan zaten her zaman uzak kalmak gerek :D.

2- Windows 10'u ilk kurduğumda (2-3 hafta kadar önce) kulaklıkla ilgili ufak bir sorun vardı ama üreticinin güncellediği sürücüyle sorun kalmadı. Şuan hiçbir sürücü ve ya program sorun çıkarmıyor. Sürücülerin bir kısmını windows kendi buldu halletti, bir kısmını da driver boosterla halletmek durumunda kaldım ama artık ona da gerek yok (bknz: @ens1252 nin yukarıda verdiği link )

3- Bios aklıma bile gelmedi açıkcası :D .

Belirtmiş olduğunuz sarımsılık ürünün panelinin IPS olmasından kaynaklıdır. Tüm IPS paneller bu şekilde bir sarımsılığa sahiptir.
    Bu renk skalasının normal TN panellere göre daha gelişmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Gaming Machine -- 6 Eylül 2015; 7:57:13 >

• kirkalti kullanıcısına yanıt
    ens1252 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ekranda öyle sarılık farketmedim. Eğer beyaz bir sayfa açtığınızda beyaz değil de sarımsı gösteriyorsa bir sıkıntı var çünkü bende beyazlar gayet yerinde. Özellikle ips ve tn panel arasında gördüğüm en bariz farklardan biri bu zaten. Tn paneller beyazı sarıya çalan bir renkte gösteririrken ipspaneller gayet düzgün bir beyaz gösteriyor. Belki ben de kendiminkinde farketmemiş olabilirim ama beyaz ekranda fotosunu çekip atarım akşama siz de atarsınız karşılaştırırız.

Bios işi şu an bir tane 1.03.06 sürüm numaralı resmi bir bios var. Onu buradan indirip kurabilirsiniz . http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/W650SJ/

Bir de modlu bios çıkmış. Bir çok ayar açılmış. O da burada.https://www.youtube.com/watch?v=qHyYBm__WyI . Nereden indirileceğini sordum altta değişik bir şeyler dedi :-) @ens1252

Ben bir sorun olmadığı sürece ve eğer daha çok ayar kurcalamak istemediğiniz sürece bios a dokunmamaktan yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 6 Eylül 2015; 13:51:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Download linki bu mu demissiniz hayir bu official bios demis videodaki de modlanmis bios demiş modlanmis biosun linkini verin deseydiniz keşke ben modlu biosu istemiyorum zaten gunceli neyse onu istiyorum. Victoru bekliyorum 2,5 ay once clevodan alacagiz demişti aldilar demlenmesini bekliyorlar şimdi

• ens1252 kullanıcısına yanıt
    İşte o oficall bios dediği hangisi onu anlamamıştım. This deyip durdu ama neye dedi onu anlamadım :-) . Adamın çektiği videoda görünen site benim attığım dowload linki. Orada biraz karıştırınca (ispanyolca ya da portekizceydi) bu linklere ulaştım. Benim video altında verdiğim linkteki bios clevonun offical bios u değil buna eminim. ÇünkÜ ikisini karşılaştırmıştım ve dosyalar ve boyutları farklıydı(clevo.palkeo dan aldığım offical bios ile karşılaştırdım).

Ekleme: Ooo bu adam hackintosh da yapmış bualeti ki galiba yine seninle konuşmuştuk bu olayı ~:-) https://youtu.be/gaXEMz6KL2U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 6 Eylül 2015; 15:37:30 >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    hackintosh kolay wifi kart lazım bana yeni ssd aldım win 10 yapıp düzeni kurdum wifi kartı olmadan bulaşmak istemiyorum. Atheros wifi olsaydı çoktan kurmuştum

Asus Usb-n10 almayı düşünüyorum mac desteğide varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ens1252 -- 6 Eylül 2015; 17:19:38 >
  • Karşılaştırmayı biraz yanlış yapmışım açıkcası. HDMI ile bağladığım monitör "dell u2414h". Güzel bir monitör, o yüzden "ne gösterirse doğrudur" diye bir takıntıyla karşılaştırdım ama HDMI üzerinden bağlandığında renk aralığı "sınırlı aralık" seçili oluyormuş. Bu da renkleri silikmiş gösteriyor. Tam aralık yaptığımda renkler ve siyahlar baya eşitlendi (aslında hep kontrol ettiğim bir şeydi ama ekranı (dell) "yalnızca ikinci ekran" olarak seçince aktif oluyor o özellik, atlamışım). Tabi parlak ekranda renkler daha canlı olduğu için çok az daha sarımsı veya koyu geliyor insana (daha iyi gelmeye başladı aslında :D ).

Yalnızhttp://www.lagom.nl/lcd-test/black.php testinde dell hepsini sorunsuz gösterirken victor ilk 4-5 ten sonra görünür hale geliyor. Renkleri filan ayarlamaya çabalarken bunların hepsini görmeyi başarmıştım aslında, kendi ayarlarında dediğim gibi ilk 4-5 görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkalti -- 7 Eylül 2015; 2:26:06 >

• ens1252 kullanıcısına yanıt
    Atheros deyince aklıma geldi. Bundan önceki notebook ta atheros wifi kartı vardı modelini (atheros ar5b97 ) nette araştırınca mac ile uyumlu da çıktı. Bende o sorun da yok da işte ben kurarken kurulum ekranında kalmıştı. Clover ekranında kurmayı başlatınca bilgisayar hiçbir şey olmamış gibi restart atıyordu . Neyse sen yapıp yaptığın linkleri bana atarsın :-) Takılırsam sorarım :-).

• Biraz zorladı nımıssız ama çözdüm sonunda :P Hemide os x el capitan ile

https://www.youtube.com/watch?v=DoZ6lO5WZd4
  • Selamlar herkese,

Ekran ile sorun yasayan var mi? Ana konuyada yazdim sadece 1 kisiden cevap geldi. Buraya da sormak istedim. Ekranda bazen de olsa yesil cizgiler beliriyor. Suanda oncekine gore daha siklikla oluyor. Bazen komple ekran yesil oluyor.
    Bu sorunu yasayan ve cozum bulan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: k8Triton

Selamlar herkese,

Ekran ile sorun yasayan var mi? Ana konuyada yazdim sadece 1 kisiden cevap geldi. Buraya da sormak istedim. Ekranda bazen de olsa yesil cizgiler beliriyor. Suanda oncekine gore daha siklikla oluyor. Bazen komple ekran yesil oluyor.
    Bu sorunu yasayan ve cozum bulan var mi?

Bir ara ben de pembe ekran sorunu yaşadım. İnternette araştırdığımda sistemsel bir sorun olduğunu farkettim ancak bir süre sonra herhangi bir işlem yapmadan sorun kendi kendine düzeldi.
    Bence sistemden ziyade ekran paneli ile bilgisayar arasındaki kabloda bağlantı sorunu veya temassızlık (aşağıdaki resimde kırmızı halka içinde gösterim) olabileceğini düşünüyorum ben. Ekranı aşağı yukarı oynatın belki düzelme ihtimali olur.

Victor Gaming Machine G451 Detaylı İnceleme ve G301-G501-G451-G502 Kullanıcı Platformu

• arkadaşlar sürücü dvd lerini kaybettim. Pc format attım sürücüleri bulamadım zaten victor sitesi de açılmıyor. Biriniz bana win 8 sürücülerini yollayabilir mi
  • kubilay699 K kullanıcısına yanıt
    http://www.clevo.com.tw/EN/E-SERVICES/download/ftpOut.asp?Lmodel=W650SJ&ltype=9&submit=+GO+

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin.

• Arkadaşlar Victor kapandı mı ya. İnternet sitesi açılmıyor,face hesabında ulaşılamıyor

• kubilay699 K kullanıcısına yanıt
    Malesef batmış.

https://forum.donanimhaber.com/goLastVisit_fav_ajax.asp?rd=yes&t=95837408

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.