arkadaşlar selam 2 hafta önce victus 16 i514500hx ve 4050 ye sahip versiyonunu aldım. Turbo boost kapalı olmasına rağmen cpu boştayken balanced modda 67-68 derecelerde performance modda 63-64 derecelerde geziniyor oyun içinde pek bir sorun yok 75e çıktığını görmedim ama googleda gezinirken bile ısınıyor ve sesli şekilde fan çeviriyor ne yapmak gerek harici soğutucuyla çözülebilir mi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Victus 16 boşta ısınıyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
@karttaha471 Şimdi cihaz fanlarından birini kapatıyor olması lazım ama boştayken en ufak birşey yaptığında cpu kullanımı artıyor o arada sıcaklık 60 üstü olunca fanı açmaya başlar. Tekrar düşürür fanı kapatır yada devrini çok düşük tutar. Bunu dengelemen çok zor. Pil yada güç tasarrufu modunda kullanıp cpu'u hatta frekansını da düşürüp yada max şu akdar frekans şeklinde ayarlayıp o şekilde kullanabilirsin. Altına ekstra soğutucu da alabilirsin bir miktar faydası da olur. Ama öyle çok nette gezerken 40 derece olsun 45 derece olsun fanı da çok nadir açsın diyorsan o iş olmaz. Şey gibi düşün yarış araban var 700 beygirlik alet böyle sen diyorsun ki ya avm'e gidiyorum ha bire gaza dokunuyorum arkası atıyor, bıktım drift cezası yemekten. İşte çok yakıyor ne bu böyle ortalama 18 20 25 litreyi buluyor alttarafı avm'e gidiyorum ya yarış yapmıyorum ki ? ama işte araba güçlü ona da çare yok. O zaman da niye yani gidip 1.5 dci clio almadın diye adama derler malesef.
-
Windows 11'se normal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X