Şimdi Ara

Video Çekimi İçin DSLR mı Aynasız mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Video çekimi ve fotoğraf çekimi için dslr mı önerirsiniz aynasız mı önerirseniz ve de makina önerisinde de bulunabilirsiniz.
    Video çekiminde Aynasız'da shutter diye bir kavram yok yani bence avantajlı gibi siz ne düşünüyorsunuz ?

• Ben olsam aynasiz aliririm. Alirim bi olympus (epl7 epl5 epl6 omd em5 em 10 em1 vb.) Govdede titresim engelleme de var, benim tercihim bu olacak yakin zamanda. Ne cekilecegine de bagli tabi, sonucta video kameralarin verdigi hassas ve hizli fokusu veremez. ben aynasiz tercih ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    tripod üzerinde çekiceğim için tireşim engellemesine gerek yok herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: nefret1998

tripod üzerinde çekiceğim için tireşim engellemesine gerek yok herhalde

bende tripod kullaniyorum ama fotograf cekerken de cok yardimci oluyor titresim engelleme sistemi, ozellikle gece

• Önceliğin video çekimleri ise video kameralara bak. Video kullanımda DSLR lerde sensör ısınması ve odaklamada tam bir derttir. Bunun dışında video kodlarıyla oynayamazsın.
  • nefret1998 N kullanıcısına yanıt
    aynasızların sarjı çabuk bitiyor, o yüzden video çekerken sıkıntı yaratabiliyor. video çekme işini profesyonel işlerde kullanacaksan ( kısa film,ürün tanıtımı v.s) harici mikrofon girişi olmasına dikkat et. döner ekran olması da avantaj sağlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=GtlbswULk1g
    https://www.youtube.com/watch?v=iAgeiC_u2Qs
    https://www.youtube.com/watch?v=voalY0dTkhE

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Dslr da 10 dk gibi bi sınır var aynasız larda da bu sorun var mi
    Eger dslr alacak olursam 10 dk sınırını nasıl aşarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Eğer kısa film gibi birşeyler çekmeyi düşünüyorsanız ağırlıklı olarak,10 dklık çok da çekim yapmayacağınızı düşünüyorum.Ayrıca benim bildiğim 29 dk sınırı var çoğu makinede.29 dk üstü kesintisiz video çekeceğim diyorsanız video kamera bakmanız daha uygun olur gibi gözüküyor.
  • Sony a58 mi önerirsiniz yoksa canon 650d mi hem video hem fotoğraf için video içinde 10 dk geçmeyecektir

• ben a58 oneririm

canon 650d+ stm yazan canonun yeni lensleri
    700D, 650Dden biraz daha pahalıya alınabiliyor, onu tavsiye ederim, video çekimleri gerçekten iyi 650D ve 700Dnin

• doctor_bey D kullanıcısına yanıt
    700d ile 650d arasında bir fark yok teknik özellikleriine baktığımda videoda ne gibi farklar var 2 makina arasında

Dediğiniz gibi fark yok işte, o fiyat farkı da bayağı az zaten, sırf yeni model ve ismi sanırım değişik diye fark var , 650D ile teknik olarak her şeyleri aynı yoksa

Ben alsam 700D alırdım, makineyle hava atmayı sevmiyorum ama bazı cahiller anlamıyor, benim çevrem biraz salak olduğu için sadece ismi daha yüksek bir sayı olduğundan onu tercih ederdim, böyle bir yerde yaşıyorum işte :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.