Şimdi Ara

Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
5
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum cidden çoksağlam bir sistem yapmışsın. tebrik ederim

kasanın neresini beğenmedin onu merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 7 Mayıs 2016; 17:44:18 >
  • Makine ateş ediyor , belki bir gün biz de böyle bir sistem toplarız be abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marantz

dostum cidden çoksağlam bir sistem yapmışsın. tebrik ederim

kasanın neresini beğenmedin onu merak ettim?
    Su soğutma uyumlu olmadığı için dostum.
  • Bugün araya biraz benchmark atayım dedim. Ekran kartı sürücüsü versiyon 365.10.
    İşlemci: i7 6700K @ 4.5Ghz,
    Ram: 3200Mhz CL15-15-35
    GPU'lar: stok değerlerde

3D Mark Basic Edition:
     Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)

Unigine Valley ExtremeHD Preset:

Unigine Heaven Extreme Preset:

Cinebench R15:

Fritz Chess Benchmark:

CPU-Z benchmark:

Crystal DiskMark:

RUST'TAN BORTECINE'YE SELAMLAR...

Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek) Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek) Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek) Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek) Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDragonKnight -- 14 Mayıs 2016; 2:59:40 >

• Herkese tekrardan selamlar. Yeni haberlerle konuyu canlandırayım dedim. Su soğutma planımdan malesef vazgeçtim çünkü ekran kartlarının ısınma problemini çok daha uygun maliyete çözebileceğimi farkettim. Eğer su soğutma yapsaydım su bloklarını GTX980ti kartlarından başkasında kullanamayacak olmam ölü bir yatırım gibime geldi. Onun yerine stok soğutucularla takılacağım ve 2 tanesi 250 liraya gelen bu PCI Express riser kablolar sayesinde ekran kartlarını istediğim gibi konumlandırabileceğim. Kabloların siparişini verdim. En geç 1 aya elimde olurlar.

TR'de yok bu kablolardan. gitti gidiyor'da, sahibinden.com'da falan denk gelebiliyorsunuz tek tük ama bunlar PCI Express 3.0 destekli değiller ve EMI kalkanları yok. EMI elektromanyetik parazitlenme anlamına geliyor ve çevredeki elektronik aksamın çalışırken oluşturduğu elektromanyetik alandan kaynaklanıyor. Kalkansız kablolarda oyunları açamıyorsunuz bile ya da açabilseniz dahi ortasında mavi ekran alıyorsunuz çünkü PCI Express sinyalleri kablodan geçerken bozuluyor. Bu sebeple iyi yalıtılmış ve sinyalin bütünlüğünü koruyan kablolar gerekiyor. Malum bu kalkanlama işi de maliyeti artırıyor. Önce3M'in kablolarını buldum ancak 100 doların üstünde fahiş bir fiyatı vardı, sonra aşağıdaki linkteki kablolara denk geldim, gerçek f/p oranı güzel gibi duruyor.

http://www.moddiy.com/products/Premium-Gold-Plated-16x-PCI%252dE-Extension-Shielded-Cable-Riser-%2830cm%29.html

Uzun bir tane SLI kablosu da edindim mi ekran kartlarını keyfime göre konumlandırdığım özel bir kasa modu yapacağım. Kasanın materyali konusunda karar vermedim ama çizimlerini bitirdim sayılır. Alt bölmede PSU ve HDD kafesi, orta bölmede anakart, üst kısımdaki çıkıntılara da ekran kartlarını yatay şekilde yaslanacak şekilde koyacağım (tabiki aralarını olabildiğince açarak)

Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)  Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)  Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)

Şu an kartlardan bir tanesi yük altında 90 derece, diğeri 70 derecede çalışıyor. Kartları ayırdığım zaman 70-70 civarı olmasını umuyorum. Belki termal macunu MX-4 ile değiştirince 2-3 derece daha elde edebilirim. Sıvı metal macuna hiç bulaşmak istemiyorum ekran kartlarında çünkü soğutucu tabanının aluminyum olup olmadığından emin değilim. Eğer aluminyumsa bir felaketle karşılaşmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDragonKnight -- 3 Haziran 2016; 2:07:32 >

• TheDragonKnight kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bir şey söylemem gerekirse ben bu sistemi sixe 6500tlye gtx 980ti ekran kartı ile toplardım

• Mèrhaba.
    Iddianiz dogru ise gec kalinmis birsey yok. Ben aliyorum sizden bu sistemin aynisini.
    6700k ayni anakart 512gb 950 pro ve 2 tane 1080 den olusan fiyat teklifinizi yazin bende odemesini ayarlayayim size.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDragonKnight

Ekran kartlarım geldi ve PSU yetersizliği sebebiyle şu an sadece bir tanesi takıp denedim. Birkaç gün içinde 620W PSU'dan kurtulunca ikisini de takacağım.

Güç kaynağı olarak 850W değil de 1050W'a geçmeye karar verdim arkayı sağlama almak için. Malum OC potansiyeli de var bu işin.

Kasadan memnun kalmadım onun yerine kendim tahtadan DIY bir kasa yapacağım. PCI Express uzatıcı kablo sipariş edicem internetten ve ekran kartlarını anakarttan yaklaşık 10cm yukarı kaldırıp yapacağım tahta kasanın desteklerine oturtacağım. Resimlerde örneği var, bakın.

İşlemcinin dahili ısı dağıtıcısını kaldırıp sıvı metal termal macun uygulayacağım 8-15 derece farkediyormuş vs vs..

Modifikasyon falan seviyorsanız yaşadınız bu konu modding cenneti olacak.

Benimde bi kasa çalışmam var,buyur
    [simage][/simage]

[simage][/simage]

[simage][/simage]

[simage][/simage]

[simage][/simage]

[simage][/simage]

[simage][/simage]

bmp resim yükle
    http://postimg.org/gallery/3kq7mku4/[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 3 Haziran 2016; 13:09:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    ben size gtx 1080 den oluşan aynı sistemi zalman h1 1000w kasa ile 7750 TL ye toplarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperPc

ben size gtx 1080 den oluşan aynı sistemi zalman h1 1000w kasa ile 7750 TL ye toplarım

Ben size GTX 1180 den oluşan aynı sistemi zalman h2 1500w kasa ile 7749 TL ye toplarım.
    10 tane topla paketle alıyprum

•  Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)  Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)  Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)

Ooolrayt. EMI kalkanlı PCI Express 3.0 uzatma kablolarım da geldi. Şimdi geriye tek kalan marangoza kesim planını verip kasayı yaptırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDragonKnight -- 17 Haziran 2016; 13:51:30 >

• çok güzel, umarım bir gün bizde böyle sistemler toplayabiliriz
  • Güncelleme:

Merhaba arkadaşlar,

Buraya son yazdığımdan beri epey bi değişiklik yaşadı sistem ve benim yazmak için yeni fırsatım oldu işten güçten.

Öncelikle 980Ti'leri sattım arkadaşlar. ABD'den Titan X Pascal getirtiyorum, yolda şu an. 4000TL'ye mağloldu ekran kartı. Türkiye'de satılmıyor, ama eğer satılsaydı 6 bin lira civarında bulabilirdik bu kartı.

Aynı zamanda EK'nin Predator AIO su soğutma serisinden QDC bağlantılı 360 modelini ve Titan X Pascal su bloğunu alacağım. Ekran kartı bloğunun içine soğutma sıvısını doldurup gönderiyorlar ve tek yapmanız gereken özel bağlantıyla ekran kartını radyatör, pompa ve CPU bloğunun olduğu loop'a bağlamak ve soğutma sistemi tamamlanmış oluyor. Hem CPU, hem GPU'yu tıpkı custom water loop kadar yüksek kalitede ve bakımsız soğutabiliyorsunuz. Ben de yeni keşfettim bunu ve süper bir şeye benziyor bakalım göreceğiz. Toplamda 6 adet push-pull fanlarla birlikte 1500TL'ye mağloldu bu da.

Suyla soğutulduğunda Titan X Pascal Turbo ile otomatik 2050Mhz seviyelerine çıkıyor zaten, herhangi bir hız aşırtma yapmaya gerek kalmıyor. Sıcaklıklar yük altında 45-50 arası seyrediyor.

Boşa çıkan Corsair H110i GT CPU soğutucusunu satacağım. İlgileniyorsanız ikinci el ilanlarımı takip edin.

Üçüncü olarak monitörü Titan X Pascal'a yaraşır bişeyle değiştirdim. ASUS PG279Q aldım. 1440p'de 165Hz tazeleme sunuyor. Sanırım 4ms gecikmesi var ve IPS ekran.

Kasayı da biraz daha büyüğü ile değiştirdim. Thermaltake Core P3'ü tercih ettim, hala çok büyük değil ama almak istediğim parçaları barındırıyor. Su soğutmalı sistemlerle gayet hoş gözüküyor ve büyük radyatör desteği var. Elimdeki Aerocool Xpredator Küp kasayı satacağım. İlgileniyorsanız ikinci el ilanlarımı takip edin.

Son olarak klavye fare olarak Logitech'in vasat kablosuz kitinden kurtuldum ve Razer Blackwidow Chroma, Razer DeathAdder Chrome ve pad olarak Razer Manticore tercih ettim.

Parçaların 1-2 haftaya en geç elimde olmasını umuyorum. Geldiklerinde fotoğraflarla yeşillendireceğim konuyu.

Sistem %60 iş istasyonu amaçlı (video editing, rendering) %40 oyun için kullanılacak (Dota 2, Skyrım, Fallout 4, Rust ve Mass Effect Andromeda).

titan x i oyunlarda kullanmak ekran kartına ayıp olacak nitelikte

witcher 3de ultra ayarlarda 165fps alacak mı merak konusu tabi
  • hem render hem oyun için şuan çok süper bir kart 1000ti civarında gtx980ti den de daha performanslı bir kart var. AMD R8 FURY 289 dolar vergi ve kargo ücreti dahail 1060tl falan tutuyor.
    https://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-11247-03-40G/dp/B0196LWL3W/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1477293062&sr=1-1&keywords=r9+fury
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

hem render hem oyun için şuan çok süper bir kart 1000ti civarında gtx980ti den de daha performanslı bir kart var. AMD R8 FURY 289 dolar vergi ve kargo ücreti dahail 1060tl falan tutuyor.
    https://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-11247-03-40G/dp/B0196LWL3W/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1477293062&sr=1-1&keywords=r9+fury

Güzel kart ama malesef bana NVIDIA CUDA destekleyen kart lazım. Sektördeki bazı eklenti yazılımlar (plug-in'ler) sadece CUDA desteği sağlıyor nedense, hal böyle olunca çaresiz kalıyor insan. Mümkün oldukça çok CUDA çekirdeğini tek bir yongada barındıran kartları tercih ediyorum ben de.

evet yazılım firmalarının gıcıklığı yüzden insanlar ucuz ama daha performanslı kartları kullanamıyor maalesef.
    nvida titax pascalda 3584 CUDA çekirdeği var. r9 fury de de 3584 shader var. şimdi titan x pascal 1600 dolar, 2 adet r9 fury ise 578 dolar ediyor.
    yani r9 fury yi crosfire yapınca render konusunda titan x pascal evire çevire döver. çünkü toplamda 7168 shader yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

evet yazılım firmalarının gıcıklığı yüzden insanlar ucuz ama daha performanslı kartları kullanamıyor maalesef.
    nvida titax pascalda 3584 CUDA çekirdeği var. r9 fury de de 3584 shader var. şimdi titan x pascal 1600 dolar, 2 adet r9 fury ise 578 dolar ediyor.
    yani r9 fury yi crosfire yapınca render konusunda titan x pascal evire çevire döver. çünkü toplamda 7168 shader yapıyor.

Birkaç düzeltme yapayım. Titan X Pascal 1200 dolar aslında.

Bir de AMD'nin shader'ları ile NVIDIA'nın shaderlarını birebir karşılaştırmak doğru olmaz. Her markanın kendine has GPU mimarisi ve çalışma sistemi var. Örneğin R9 Fury X'in 4096 shaderı var ancak 980Ti 2800 küsür shaderla aşağı yukarı denk (ve bazen önde) performans sunuyor.

Kaldı ki Pascal mimarisinde Nvidia'nın shaderları Maxwell'e göre neredeyse 2x saat hızına sahip. 980Ti 1Ghz civarındayken, Pascal otomatik 2Ghz'e çıkıyor Turbo ile su soğutmada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDragonKnight -- 24 Ekim 2016; 12:15:49 >

•  Video editing & oyun bilgisayarım (güncellendi, resimler gelecek)

EK'dan siparişi verdim arkadaşlar bugün.

1522'ye geldi su soğutma sistemi. Gümrük vergisiyle birlikte 1760 falan olacak diye tahmin ediyorum. 8'ine kadar burada olur. Fotolar koyarım meraklısına.

Hex Socket 4mm – Type 1/4" – 188/2 6p - Titan X Pascal'ın cins vidalarını açmak için tornavida ucu. Bunu son anda farkettim, almasaydım babalara gelecektim. Koskoca Bauhaus'a baktım bulamadım.
    LED 3mm TWIN ULTRA RED - GPU ve CPU bloklarının 3mm'lik ledler için delikleri var. Bu ledleri alıp takıyorsunuz ve on numara oluyorlar. Benim anakart kırmızı olduğu için kırmızı renk aldım.
    EK-FC Titan X Pascal - Nickel - Titan X Pascal su bloğu. Nikel tabanlı ve saydam pleksiglas.
    Service Fee - Predator PRE-FILL - Predator'un QDC kablo ve bağlantısından takıp GPU bloğunu sıvıyla dolduruyorlar. Onun işçilik masrafı.
    EK-XLC Predator 360 (incl. QDC) - Pompa, rezervuar, radyatör, 3 fan ve Supremacy MX'ten oluşan kombo. GPU bloğunu buna takıyosunuz.
    EK-XLC Predator 360 Push-Pull Add-On - Extra 3 fan daha alıp push pull sistem yapmak için paket.
    EK-FC Titan X Pascal Backplate - Black - Titan X için siyah alüminyum backplate. Nvidia'nın kendi backplate'i iğrenç plastik bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDragonKnight -- 1 Kasım 2016; 21:30:21 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.