Şimdi Ara

Video içinden fotoğraf karesi almak mümkün mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Video içinden bir fotoğraf karesini almak istiyorum ama bahsettiğim şey ekran görüntüsü almak yada movie makerdan kesmek gibi bir şey değil orjinal fotoğraf karesini nasıl alabilirim görüntünün kalitesinde hiçbir bozulma olmadan var mı bildiğiniz böyle bir program acaba ?

• MPC ile yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

VLC kullanabilirsin

http://www.digitalcitizen.life/how-save-video-frames-images-vlc-media-player

Bunları biliyorum ama HD bir şekilde almam gerekiyor. Bu şekilde ekran görüntüsü alınıyor sadece ve kalitesi düşüyor.
  • Hayır karıştırıyorsun. ekran görüntüsü almak screenshot olarak geçer, vlc içerisinden alınan görüntü ise snapshot olarak geçer. VLC, o andaki video'ya ait olan frame'i kaydeder, ekran görüntüsünü değil! Frame dediğimiz şey de zaten video'yu oluşturan görüntülerin ta kendisidir.

Kalitenin düşük olmasının sebebi, snapshot formatının varsayılan olarak JPG olarak seçilmiş olmasıdır. Tools->Preferences->Video penceresinin "Video snapshots" bölümünde "Format" seçenekleri var. (PNG seçmeni öneririm)

Ayrıca yine aynı pencerenin "Video" bölümünde "Mode" seçenekleri var. Deinterlacing=On olarak şekilde Mode seçeneklerini değiştirerek en uygun video kalitesini elde edebilirsin. Hangi modu seçmen gerektiği konusundahttps://wiki.videolan.org/deinterlacing sayfasından bilgi edinebilirsin. Genellikle Bob veya Yadif (2X) önerilmiş ama bu modlar bilgisayarının işlemci gücüne, video içerisinde çok fazla hareketli sahneler olup olmamasına vs. göre değişkenlik gösterebiliyormuş. Benim de bu konuda çok fazla bilgim yok maalesef, araştırmadım daha önce.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.