Şimdi Ara

Video Montaj-Grafik çalışmaları için sistem önerisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam yazılım değil donanım açısından değerlendiriyorum. o fiyata şahsen bana göre boşuna para veriliyor daha iyi donanım toplanabilir. sizin bahsettiğiniz olayı önemseyenler tabiki mac alabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

hocam yazılım değil donanım açısından değerlendiriyorum. o fiyata şahsen bana göre boşuna para veriliyor daha iyi donanım toplanabilir. sizin bahsettiğiniz olayı önemseyenler tabiki mac alabilirler.

Anlıyorum Hocam Siz Donanım Acısından Değerlendiriyorsunuz :)

SAYGILAR HOCAM ....
  • ben bir kurgu operatörüyüm ve ytaptığım işlere örnekler

trt 6 Gülbarin (berdan mardini sabah programı haftada 5 gün 120 dk)
    trt müzik seyyare ( müzik programı haftada 1 40 dk )
    trt müzik yasak şarkılar (haftada 1 50 dk )
    ve 200 yakın tanıtım filmi reklam vs....

senin öğrenci olduğunu okudum montajla uğraşakcan birinci şartın hangi programı kullanacağına karar vermelisin
    Avid
    Final Cut
    Premmiere
    Edius
    Sony Vegas
    ve diğerleri

ben daha çok final cutla çalışıyorum ama avid ilede iyiyimdir en azında öyle söylüyorlar ona göre bir program seçersen sana tavsiyede bulunabilirim çünkü hepsinin render alma metodları gereksinimleri farklı illa pc de değil macde düşünmen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkjinal

ben bir kurgu operatörüyüm ve ytaptığım işlere örnekler

senin öğrenci olduğunu okudum montajla uğraşakcan birinci şartın hangi programı kullanacağına karar vermelisin
    Avid
    Final Cut
    Premmiere
    Edius
    Sony Vegas
    ve diğerleri

ben daha çok final cutla çalışıyorum ama avid ilede iyiyimdir en azında öyle söylüyorlar ona göre bir program seçersen sana tavsiyede bulunabilirim çünkü hepsinin render alma metodları gereksinimleri farklı illa pc de değil macde düşünmen lazım

Keske Mac Kullanabilseydım :S

• quote:

hocam yazılım değil donanım açısından değerlendiriyorum. o fiyata şahsen bana göre boşuna para veriliyor daha iyi donanım toplanabilir. sizin bahsettiğiniz olayı önemseyenler tabiki mac alabilirler.

Hocam, donanım yazılımdan bağımsız değildir. Pc'de mac os'u tam stabil kullanabilmek mümkün değildir. Ve mac os aynı donanımı windowsa oranla çok daha verimli kullanır. Daha önce de yazmıştım. 400 mhz işlemcili macin açtığı dosyaları 2 GHZ işlemcili Pc'nin açamadığını. Ayrıyetten apple mac prolarda bizim sıradan PC'lerle bir çok donanım farkı bulunur öncelikle (çift xeon işlemci, Ecc ramler, ve bunlara özel anakart, tabiki de profesyonel ips ekranlar) bunları bir PC'de toplayabilirsiniz. Elbette toplayabilirsiniz ama o zaman onun da fiyatı 7000 Tlden aşağı olmayacaktır. Üstelik yine windowsla çalışmak zorunda kalacaksınız dahası verimsiz ve huzursuz bir iş hayatı sizleri bekleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 6 Ağustos 2010; 16:49:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: btrpanl

quote:

Orijinalden alıntı: orkjinal

ben bir kurgu operatörüyüm ve ytaptığım işlere örnekler

Avid
    Final Cut
    Premmiere
    Edius
    Sony Vegas
    ve diğerleri

Keske Mac Kullanabilseydım :S

benim kendi sistemim avid çalıştırıyorum

INTEL
    Intel Core i7 930 Soket 1366 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

ZOTAC
    GTX 460 GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

ASUS
    P6X58D-E Intel X58 DDR3 2000MHz (O/C) Sata 3.0 USB 3.0 Anakart

TEAM
    8GB (2x4GB) Xtreem Dark DDR3 2000Mhz CL9 1.65V DUAL Ram

THERMALTAKE
    VL20001W2Z ELEMENT V FULL TOWER SİYAH KASA

SAMSUNG
    24" B2430H GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR 2 Adet

SEAGATE
    2TB 3.5" Barracuda® XT Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

INTEL
    X25-M 80GB Solid State Drive (sistem için)

LOGITECH
    G19 Gaming Keyboard

LOGITECH
    G9x GAMING LAZER MOUSE

WD
    4 TB WD ShareSpace USB2.0 / Gigabit Ethernet Harici Disk

EDIFIER
    S550 5+1 SPEAKER

aşşağ yukarı bir araba parası verdim ama değdi şimdi ise işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum

bunun yanı sıra hd bir final cut setimde var ama bunlar sadece iş için gerekiyor oyun vs içinse sany vio işimi görüyor eğer para kazacaksan yatırım yapmaktan zarar gelmezh hiç bir zaman

• Hocam core i7 sistemde dual rammı kullanıyorsun? 3 adet kullanman gerekir.
  • neden 3 adet hocam ben sistemi vatanda toplattım bir arkadaşın tavsiyesi üzerine daha yeni 2 haftalık sistem hiç bir problem yok şu an için problem çıkabilirmi
  • duble kanal gibi bir de 3 kanal ram kullanımı vardır. Core i7 ler bu sistemle çalışır yaptığınız şey problem olmaz ama çok daha performanssız çalışmanıza sebep olur. Basitçe core i7 lerde ramlerin 2 gb lik olduğunu varsayarsak, 1x3, 2x3, 2x6 şeklinde (3 gb, 6gb, 12 gb) kullanmamız gerekir aynen dual ram kullanan anakartlara tek slot ram takmak gibi bir sonuca sebep olur. 3. ramınızı aynı marka ve model satın alın. Yalnız montajı yaptılarsa vatanın yaptığı çok büyük bir hata, sizi uyarmaları gerekirdi. Sonuçta dünyanın parası veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 7 Ağustos 2010; 22:40:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

quote:

Hocam, donanım yazılımdan bağımsız değildir. Pc'de mac os'u tam stabil kullanabilmek mümkün değildir. Ve mac os aynı donanımı windowsa oranla çok daha verimli kullanır. Daha önce de yazmıştım. 400 mhz işlemcili macin açtığı dosyaları 2 GHZ işlemcili Pc'nin açamadığını. Ayrıyetten apple mac prolarda bizim sıradan PC'lerle bir çok donanım farkı bulunur öncelikle (çift xeon işlemci, Ecc ramler, ve bunlara özel anakart, tabiki de profesyonel ips ekranlar) bunları bir PC'de toplayabilirsiniz. Elbette toplayabilirsiniz ama o zaman onun da fiyatı 7000 Tlden aşağı olmayacaktır. Üstelik yine windowsla çalışmak zorunda kalacaksınız dahası verimsiz ve huzursuz bir iş hayatı sizleri bekleyecek.

macin uygun fiyatlı donanımları bile normal topladıgında daha pahalıya geliyorken daha üst seviye sistemleri nasıl aynı ya da yakın olabiliyor. şahsen windows'tan memnunum

• Şöyle söyleyeyim hocam; Mac pcye göre elbet daha pahalıdır, marka değeri, kaliteli/uygun bileşenler, mac os x işletim sistemi ve extradan bir çok beraber gelen yazılım, falan filan derken bu, onu daha pahalı yapıyor o kesin. Ama Türkiye çok pahalı olmasının sebebi bilkom. Bazı ürünlerin tam iki katına satıldıklarını söyleyebilirim. Yoksa özellikle İmacler rahatlıkla alınabilir düzeylerde. Ben şahsen Türkiyede de 27" bir İmac 1500 dolara satılsa kimsenin pc'ye tenezzül edeceğini düşünmüyorum. Yüksek donanım sitemlerde ise hesabınızı kendiniz yapın lisanslı win7, 2 adet xeon işlemci bunlara uygun anakart (sanırım 1000 dolardan aşağı değildir) Ecc ramler (normal ramlere göre çok daha pahalı, Ultra güzellikte, güvenlikte bir kasa (benzer lian lee kasalar 500 dolardan pahalı) ve diğer bileşenler ben bunların yazılım bedelleri ile birlikte düşünüldüğünde 7000 Tl civarı çıkacağını düşünüyorum.

• ACER Aspire TimelineX 4820TG-5466G50MNKS, Core i5-460M, 6GB, 500GB, HD5650, 14inç, W7 Premium

bu laptopla edius çalıştırmak, hd video kurgusu yapmak mümkün mü?

bütçe çok kısıtlı, hem pc hem laptop lazım aslında ama iki karpuzu tek koltuğa sığdırmak durumundayım.

laptop hakkında ayrıntı için: http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_33210_ACER_Aspire_TimelineX_4820TG-5466G50MNKS__Core_i5-460M__6GB__500GB__HD5650__14inc___W7_Premium.html

• Kardiş adam o kadar yüksek bütçeli sistem öneriyor.Siz hala ssdsiz sistem yazıyorsunuz.Fiyatlar ucuzladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_z_THE_END

Kardiş adam o kadar yüksek bütçeli sistem öneriyor.Siz hala ssdsiz sistem yazıyorsunuz.Fiyatlar ucuzladı.

40 dakikalık kamera görüntüsü alcak panasonic p2 den en az 70 gb...
    hangi ssd ile bu kapasiteyi karşılamayı düşünüyosun?
    2 caviar blackle raid yaptığında zaten neredeyse sata2 teorik sınırına ulaşırsın...
    windows sistem de mac sistem de kullanıyorum montajda.
    kesinlikle şunu söyleyebilirim ki makinalar disk hızına takılıyorlar. core i7 870 ile amd x3 440 aynı sürede aynı projeyi render ediyorlar.
    montaj da kullanılan zaten lineer bir yazılım. tutup da 3ds max gibi abartı modellemelere girmiyor cihazlar. hdd performansı öne çıkıyor.
    maci de q6600 üzerine kurmuştuk maddi imaknsızlıklardan. gayet seri ama final cut ta neredeyse herşeyde render istiyo beni delirtiyo. capture kart olmadığı için o sistemde gelen video yu mov yapıp mac e atıyoruz.
    zaman kaybı daha fazla olduğu için şu anda final cut çalışmayı bıraktık.
    adam gibi raid sisteme yatırım yapmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scheitann -- 26 Kasım 2010; 21:20:56 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.