Şimdi Ara

Video Montaj-Grafik çalışmaları için sistem önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: feylosoft

Ekran kartı 3 senelik 50 dolarlık bile olsa farketmez. Ekran kartının katkısı video montajda 0'ya yakındır. Video compositte biraz daha fazladır ama yine de çok ciddi değildir. Basık/web grafikde de open gl desteği olması yeterlidir. Sadece 3d çalışma yapıp yaptığınız modelleri render almadan daha net evirip çevirmek istiyorsanız hah işte orda biraz işe yarar Efekleri ve modelleri rahat gözlemlersiniz. Ama yine ekran kartının rendere hiç katkısı yoktur.

Öyleyse niçin üretildi ve hâlâ satılıyor? Sanırım yanlış bildiğimiz birşeyler var. Test falan varsa bu konuda kanıtlayıcı olur, arkadaşada yardımcı olur.
  • Video montaj bunlar iki boyutlu işler ekran kartına gerek yok diye düşünüyorum. HD video hızlandırıcısı olan bir kart iş görür. hatta bence 890 veya 785g chipsetli anakartların üzerindeki onboard kartlarıyla bir deneme yapın olmazsa biraz daha iyi bir ekran kartı edinirsiniz.

şimdilik
    6 çekirdekli amd phenom II x6
    en az 4 GB ram
    raid veya ssd'li bir hdd

böyle bir şey yeterli olur
  • İyice kafam karıştı.6 çekirdekli amd mi yoksa intel core i7 mi? Ayrıca 6 çekirdekli işlemcinin fiyatı nedir acaba,malum bütçe kısıtlı.Bir de ssd li hdd nedir bilmiyorum ???
  • http://www.exa.com.tr/amd/islemciler/amd_phenom-340-11069.html
    http://www.exa.com.tr/intel/islemciler/intel_core-340-10451.html

Fiyatlar bunlar hocam 1090T yapılan testlerin çoğunda önünde üstelik AMD anakartlar aynı fiyat aralığındaki intel anakartlardan daha fazla özellik sunuyor.İntel tarafında özellikleri iyi olan sağlam bir anakart istiyorsanız biraz paraya kıymanız gerekiyor.Ekran kartı olarakta grafik tasarımıyla uğraştığınız için fizik kartı olan pny FX580 modeli yeterli olacaktır.OCZ ramleri önermiyorum DDR2'ler sorunludur diyen arkadaşlar var aynı uyumsuzluk problemlerini DDR3'lerlede yapıyor malsef dediğim gibi gigabyte anakartlara gıcık bütçeniz uygunsa corsair,mushkın,G-skıll ramleri alabilirsiniz bütçeniz kısıtlıysa a-data,patrıot,kıngston,team'ın ramlerini tavsiye ederim.Anakart olarak ben şahsen asus önermiyorum asusun eski kalitesi yok 10-15 tane anakartını kullandım sürekli sorun yaşadım ister alt ister orta ister üst seviye olsun başıma hep bela oldu.Gigabyte'ın giriş seviyesi anakartı bile asustan daha kaliteli belli ediyor zaten kendini ancak yinede karar size bağlı ben tecrübelerimi yazdım asus intel tarafında soket 478 serisi AMD serisinde ise soket 939'dan sonra anakartlarında sorun başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 19 Temmuz 2010; 9:13:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Ekran kartı 3 senelik 50 dolarlık bile olsa farketmez. Ekran kartının katkısı video montajda 0'ya yakındır. Video compositte biraz daha fazladır ama yine de çok ciddi değildir. Basık/web grafikde de open gl desteği olması yeterlidir. Sadece 3d çalışma yapıp yaptığınız modelleri render almadan daha net evirip çevirmek istiyorsanız hah işte orda biraz işe yarar Efekleri ve modelleri rahat gözlemlersiniz. Ama yine ekran kartının rendere hiç katkısı yoktur.

Öyleyse niçin üretildi ve hâlâ satılıyor? Sanırım yanlış bildiğimiz birşeyler var. Test falan varsa bu konuda kanıtlayıcı olur, arkadaşada yardımcı olur.

Benim işim bu kanıtı hergün gözlerimin önünde. İşyerimde ati 3650 kullanıyorum hiç bir sıkıntım yavaşlamam yok. Sadece 3D yazılımlarda render etmeden objeleri ve bazı efektleri daha net görüp evirip çevirmenize yarar pro ekran kartları. Beni geçelim en büyük kanıtı bir iş istasyonu olan mac prolarda. Örneğin Türkiyenin en ünlü Motion Graphiceri Cem Gülün makinasında sanıyorum nvdia 7300 (yada ati 1900) serisi bir ekran kartı var. Adam after effects (video combosit-efekt) ve Lighwaveyi (3d) en iyi kullananlardan yeterli oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 19 Temmuz 2010; 10:18:09 >

• Tabiki Sistem 2
  • Arkadaşlar peki bu bilgisayar konusunda ne diyorsunuz?

http://www.adorama.com/IHPBK175AA.html

*Belki bunu getirtebilirim amerikadan, 5.5 kg olması güzel çok fazla masraf yaptırmayacak bana.

Bir de sonradan bunu gördüm xeon işlemcili belki bunu da alabilirim.

http://www.amazon.com/SMART-FL903UT-ABA-Desktop-Computer/dp/B002BGTT1W/ref=sr_1_5?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1279542773&sr=1-5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WitherSpooN -- 19 Temmuz 2010; 15:34:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WitherSpooN

Arkadaşlar peki bu bilgisayar konusunda ne diyorsunuz?

*Belki bunu getirtebilirim amerikadan, 5.5 kg olması güzel çok fazla masraf yaptırmayacak bana.

http://www.amazon.com/SMART-FL903UT-ABA-Desktop-Computer/dp/B002BGTT1W/ref=sr_1_5?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1279542773&sr=1-5

http://www.adorama.com/IHPBK175AA.html Daha İyi Hocam İntel Xeon Almana Gerek Yok Bence O Biraz Ağır Bir Sistem Yani Cok Değişik XEON İşlemci Güzel Fakat Kasa Tasarımı Hosuma Gitmedi İlk Örnek Daha İyi Hocam Bence Hemde i7 Yeter Artar

• quote:

Orijinalden alıntı: btrpanl

quote:

Arkadaşlar peki bu bilgisayar konusunda ne diyorsunuz?

http://www.adorama.com/IHPBK175AA.html Daha İyi Hocam İntel Xeon Almana Gerek Yok Bence O Biraz Ağır Bir Sistem Yani Cok Değişik XEON İşlemci Güzel Fakat Kasa Tasarımı Hosuma Gitmedi İlk Örnek Daha İyi Hocam Bence Hemde i7 Yeter Artar

Core i7'ye boşuna para vereceğine amd 1055T aynı işi görür. İlla kazıklanmaya gerek yok.

@Z1mBaBwE; ve @Temren' in önerileri gayet iyi. İsterseniz araştırıp ekran kartını HD5850 ile değiştirin veya öyle kalsın.

• Arkadaşlar bugün yaşadığım yerde güvendiğim bir bilgisayarcıya gittim.

Intel core i7 930
    Gigabyte X58A-UD3R
    Corsair 6 GB (3x2gb) DDR3 1600 mhz
    Western Digital 1TB Caviar Black
    Palit 1GB /256 Bit DDR3 ekran kartı
    Samsung DVD RW
    Truvatek Phalanx 550W

ve 64 Bit windows 7 yi kurmak da dahil

1950 lira fiyat çıkarttı.Belki almaya gittiğimde 1900 e bağlayabilirim.Zaten ben toplayamayacaktım.Toplanması için birine para verecektim.Sizce fiyat nasıl? bana uygun geldi.
  • quote:

Arkadaşlar bugün yaşadığım yerde güvendiğim bir bilgisayarcıya gittim.

Intel core i7 930
    Gigabyte X58A-UD3R
    Samsung DVD RW
    Truvatek Phalanx 550W

1950 lira fiyat çıkarttı.Belki almaya gittiğimde 1900 e bağlayabilirim.Zaten ben toplayamayacaktım.Toplanması için birine para verecektim.Sizce fiyat nasıl? bana uygun geldi.

Tipik bilgisayarcı sistemi. Ekran kartının modelini dahi yazmamış üçkağıtçı herif. Sakın ama sakın bu fiyata almayın. Eğer daha önce sistem toplamadıysanız, kendinize güvenemiyorsanız çevrenize bakın bilen birisi varsa. Eğer o da yoksa tüm parçaları alır gidersiniz 30-50 TL'ye toplar, sistemide kurar.

• quote:

Arkadaşlar bugün yaşadığım yerde güvendiğim bir bilgisayarcıya gittim.

Intel core i7 930
    Gigabyte X58A-UD3R
    Samsung DVD RW
    Truvatek Phalanx 550W

Bence Pahalı Gibi
  • Haydaa! Bir de bilgisayarcı raid yapmamın bana bir faydası olmayacağını söyledi.O kadar farkı hissetmessin dedi.Ne yapayım ben ya iyice kafam karıştı.
  • quote:

Haydaa! Bir de bilgisayarcı raid yapmamın bana bir faydası olmayacağını söyledi.O kadar farkı hissetmessin dedi.Ne yapayım ben ya iyice kafam karıştı.

raid konusuna arkadaşlar yorum yapsın, benim bilgim yok. Hocam parçaları ne ile alacaksınız, nakit mi? Kredi kartı ise hangi kart? Ona göre söyleyin, sistemi nereden/nerelerden alacağınızı da yazalım, rahatlayın.
  • quote:

quote:

Haydaa! Bir de bilgisayarcı raid yapmamın bana bir faydası olmayacağını söyledi.O kadar farkı hissetmessin dedi.Ne yapayım ben ya iyice kafam karıştı.

raid konusuna arkadaşlar yorum yapsın, benim bilgim yok. Hocam parçaları ne ile alacaksınız, nakit mi? Kredi kartı ise hangi kart? Ona göre söyleyin, sistemi nereden/nerelerden alacağınızı da yazalım, rahatlayın.

Çok sağolun ilgiliniz için.Nakitte indirim olursa düşünebilirim nakit ödemeyi de.Bütün bankaların kredi kartları mevcut,o konuda sıkıntı yok.Hangisi avantajlıysa onu kullanabilirim.
  • quote:

quote:

quote:

Çok sağolun ilgiliniz için.Nakitte indirim olursa düşünebilirim nakit ödemeyi de.Bütün bankaların kredi kartları mevcut,o konuda sıkıntı yok.Hangisi avantajlıysa onu kullanabilirim.

@Z1mBaBwE; 'nin sistemi tamamen eksenden topladım, bir kaç parçayı değiştirdim. Ram 6gb, kasa biraz daha iyi oldu.

İŞLEMCİ - AMD Phenom II X6 1055T - 375 TL - TIKLA

ANAKART - GIGABYTE GA-890GPA-UD3H - 272 TL - TIKLA

RAM - G.SKILL Ripjaws 6 GB Triple KIT (3x2GB) DDR3-1600MHz CL8 - 390 TL - TIKLA

HARDDISK - WD Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s - 170 TL - TIKLA

EKRAN KARTI - PNY Quadro FX 580 - 335 TL - TIKLA

ROM - LG GH22NS50 DVD Yazıcı 22X SATA - 37 TL - TIKLA

KASA - AKASA Freedom Zone AK-BKXNE-01-600 600W Kasa - 248 TL - TIKLA

Tüm parçaları eksenden alıyoruz, yarın arayıp bir sorun, ücretsiz montaj yapabilirler. Gelincede W7 64 biti kuruverirsiniz. Yazılımcısınız o kadarınıda yaparsınız

Arkadaşlar ekran kartına bir el atın;
    -Ekran kartı bu şekilde kalsın mı?
    -Veya 5770 iş görür mü? TIKLA
    -Veya 5850 almaya bütçemiz yetiyor ama lüzum var mı? TIKLA 1 veya TIKLA 2 (ara ara stokta oluyorlar)

*Edit: Bİr de raid konusu var, ona da el atın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 20 Temmuz 2010; 3:27:43 >

• Grafik tasarımı yapılıyorsa HD5770 HD5850 gibi kartlar yerine fizik kartı kullanmak mantıklıdır.Profesyonel programlarla uğraşmıyorsanız sadece photoshop tarzı programlar kullanıyorsanız fazlasıyla yeter.Çünkü HD serisinin kulvarı farklıdır oyun oynayacaksanız tercih edin.Gelelim raid konusuna bilgim doğrultusunda yazayım daha bilgili arkadaşlar konuyu iyice anlatacaktır.Veriler parçalara ayrılarak iki diske aynı anda yazılır böylelikle sistem performansı artar bir diskte bulunan veri tek başına bir şeye yaramaz iki diskteki yazılan veri bir birini tamamlar disklerden biri uçarsa verilerin hepsine veda etmek zorunda kalırsınız tabi bu raid 0 için geçerli 4 adet disk alıp bir kısmını yedeklemede bir kısmınıda raid olarak kullanbilirsiniz.
  • Allah allah çocuklar kaçkere video montaj yaptınız. Ucuz işlemci pahalı ekran kartı öneriyorsunuz adamlar sıradan işler için bile 15 milyarlık sistemler diziyor. Biz zar zor eleman iyisini alsın diye uğraşıyoz biri çıkmış gerek yok 1055 al diyor nerden biliyorsun yahu. Biz adamı zorladık xeon alsın diye diğeri çıkmış fiyat/performans işlemcisi söylüyor. Bir diğeri çıkmış raide gerek yok diyo tabi adamlar allame hayatları edit stüdyolarında geçmiş çok biliyorlar.

Bu arkadaşın alacağı sistem şuan çok sade sıradan core i7 930 lu raidli 6 gblı sistem yapmak daha altı olmaz,
  • quote:

Allah allah çocuklar kaçkere video montaj yaptınız. Ucuz işlemci pahalı ekran kartı öneriyorsunuz adamlar sıradan işler için bile 15 milyarlık sistemler diziyor. Biz zar zor eleman iyisini alsın diye uğraşıyoz biri çıkmış gerek yok 1055 al diyor nerden biliyorsun yahu. Biz adamı zorladık xeon alsın diye diğeri çıkmış fiyat/performans işlemcisi söylüyor. Bir diğeri çıkmış raide gerek yok diyo tabi adamlar allame hayatları edit stüdyolarında geçmiş çok biliyorlar.

Bu arkadaşın alacağı sistem şuan çok sade sıradan core i7 930 lu raidli 6 gblı sistem yapmak daha altı olmaz,

core i7 930 hangi açıdan 1055T'den üstün?
  • Feylosoft Hocama Katılıyorum 6GB'Dan Aşagı RAM Kurtarmaz

O Fiyata Az Daha Yüksek Bir Sistem Alınır Gibime Geliyor Ama
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.