Şimdi Ara

Video Montaj-Grafik çalışmaları için sistem önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: feylosoft

Allah allah çocuklar kaçkere video montaj yaptınız. Ucuz işlemci pahalı ekran kartı öneriyorsunuz adamlar sıradan işler için bile 15 milyarlık sistemler diziyor. Biz zar zor eleman iyisini alsın diye uğraşıyoz biri çıkmış gerek yok 1055 al diyor nerden biliyorsun yahu. Biz adamı zorladık xeon alsın diye diğeri çıkmış fiyat/performans işlemcisi söylüyor. Bir diğeri çıkmış raide gerek yok diyo tabi adamlar allame hayatları edit stüdyolarında geçmiş çok biliyorlar.

Bu arkadaşın alacağı sistem şuan çok sade sıradan core i7 930 lu raidli 6 gblı sistem yapmak daha altı olmaz,

Render,video dönüştürme,rar vs.sıklıkla uğraşıyorum.Alıcak arkadaş dikkatinizi çektiyse grafik tasarımı yapıcam demiş bunun için fizik kartı önerdik işlemci tek başına bir işe yaramıyor malesef.Hocam bir kuruma server'mı kuruyorsunuzda xeon sistem alın diyorsunuz saçmalamayın Allah aşkına.Burada boş boş yorum yapacağına faydalı birşeyler yazda adam akıllı sistem önerisinde bulun arkadaşı bilgilendir biz tavsiyelerimizi yazdık ister alır ister almaz orasını kendi bilir.İstediğiniz yerde testleri inceleyin belki 1055T core i7 930 un önünde değil ancak 1090T kesinlikle önde.Bütçe kısıtlıysa daha düşük fiyatlara intel sistemlere göre daha fazla performans alırsınız.Aynı fiyat aralığında karşılaştırdığımız AMD ve intel anakartlarda AMD anakartlar uygun fiyata daha fazla özellik barındırıyor aynı özelliklere sahip intel destekli anakarta ise daha fazla para ödemek zorunda kalıyorsunuz.

• fizik kartı hangi programda işine yarayacak peki?
  • CPU INTEL i7 960 3.20 GHz Quad Core Socket 1366 8MB 596 $ ( 923,20 TL)
    ANAKART GIGABYTE X58A-UD3R, X58, DDR3, 4x PCIExp, Socket 1366, SLI & CrossFireX, Sata 3.0, USB 3.0 229 $ ( 354,72 TL)
    BELLEK - RAM G.SKILL Ripjaws 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8 215 $ ( 333,04 TL)
    EKRAN KARTI ZOTAC GTX 465, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 607/3206 299 $ ( 463,15 TL)
    KASA CM Storm Scout Mesh Panel ve Pencereli 3 Fanlı Mid-Tower Oyuncu Kasası 119 $ ( 184,33 TL)
    DVD WR - BLUE RAY LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 21 $ ( 32,53 TL)
    KASA - PSU HIGH POWER 850W Absolute HP-850-G14C PSU 169 $ ( 261,78 TL)

NOVA BİLGİSAYAR DAN ALABİLİRSİN

NAKİT / HAVALE (TL) : 3.012,25 TL

Monitör alınacaksa 300 tl daha ekleyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycakirr

CPU INTEL i7 960 3.20 GHz Quad Core Socket 1366 8MB 596 $ ( 923,20 TL)
    ANAKART GIGABYTE X58A-UD3R, X58, DDR3, 4x PCIExp, Socket 1366, SLI & CrossFireX, Sata 3.0, USB 3.0 229 $ ( 354,72 TL)
    BELLEK - RAM G.SKILL Ripjaws 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8 215 $ ( 333,04 TL)
    EKRAN KARTI ZOTAC GTX 465, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 607/3206 299 $ ( 463,15 TL)
    KASA CM Storm Scout Mesh Panel ve Pencereli 3 Fanlı Mid-Tower Oyuncu Kasası 119 $ ( 184,33 TL)
    DVD WR - BLUE RAY LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 21 $ ( 32,53 TL)
    KASA - PSU HIGH POWER 850W Absolute HP-850-G14C PSU 169 $ ( 261,78 TL)

NOVA BİLGİSAYAR DAN ALABİLİRSİN

NAKİT / HAVALE (TL) : 3.012,25 TL

Monitör alınacaksa 300 tl daha ekleyebilirsiniz

859W güç kaynağı bir de
    Gereksiz bir kasa
    Lüzumsuz ekran kartı (bir zahmet yukarıdakileri okuyun

Daha kazığını bulamadınız mı?

• Bune Be :D 3.000 TL'ye Git 2.El Mac Al

HAAHAHAHA Şaka Bir Yana Neden Bu i7 Bukadar Kazık Ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

fizik kartı hangi programda işine yarayacak peki?

ARKADAŞ GRAFİK TASARIMIYLA UĞRAŞTIĞI İÇİN FİZİK KARTI ÖNERİYORUZ BİR DAHA ŞU SORUYU SORMAYIN YA.
  • Fizik kartıymış. Hey allahım. 10 yıldır bu işteyim daha bir grafik tasarımcının özel ekran kartı kullandığını görmedim. Grafik tasarımcının video editçinin, ekran kartıyla işi olmaz kaç defa daha diyeceğiz ya. Test sayfalarından değil gerçek hayattan bahsediyorum ben. Core i7 amdx6 dan bizim konumuz özelinde üstündür. Anakarttaki veri hızları ve 3 kanallı ram kullanması en göze batan farklarıdır. O test dedikleriniz 2 ürünü eşitler öyle test yapar. Ama sitemler eşit gibi kullanılmaz bende 2 sistemde var ikisinden de memnunum ama core i7 920 kaba kuvvet sözkonusu olunca gayet iyi fark atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 20 Temmuz 2010; 17:02:53 >
  • quote:

Fizik kartıymış. Hey allahım. 10 yıldır bu işteyim daha bir grafik tasarımcının özel ekran kartı kullandığını görmedim. Grafik tasarımcının video editçinin, ekran kartıyla işi olmaz kaç defa daha diyeceğiz ya. Test sayfalarından değil gerçek hayattan bahsediyorum ben. Core i7 amdx6 dan bizim konumuz özelinde üstündür. Anakarttaki veri hızları ve 3 kanallı ram kullanması en göze batan farklarıdır. O test dedikleriniz 2 ürünü eşitler öyle test yapar. Ama sitemler eşit gibi kullanılmaz bende 2 sistemde var ikisinden de memnunum ama core i7 920 kaba kuvvet sözkonusu olunca gayet iyi fark atıyor.

Thread meselesi mi?
  • Kontrolsüz Güç, Güç Değildir

Video Montaj-Grafik çalışmaları için sistem önerisi

• Ama Yinede Benchmark Testlerinde Core i7 Galip Ayrılıyor Nedeni Mikro İşlemci Mimarisi , Phenom II X6 Serisinin Phenom II Serilerinden Tek Farkı TurboCore Güncellemesi, Ve Arttırılmıs Cekirdek Sayısıdır...

Saygılar... ;)

• Bu testleri bırakın 2 kanal ram kullanıyorlar eşitsizlik olmasın diye. Öyle şey olurmu ben core i7 alıp 2 kanal rammı kullanırım.
  • 2 Kanalda Kullansalar Yinede Önde Hocam
  • Arkadaşlar çok abartmaya gerek yok bu iş için X6 1055T'de yeterli olur, bütçeyi zorlamaz ise i7 930'lu sistem de kurulabilir.

Ama i7 930 10dk'lık işi 5dk'da yapar, X6 1055T' de 9dk'da yapar diye birşey olamaz, aşırı bir fark yoktur.

Triple Kit ile Dual Kit arasındaki performans farkı da kayda değer değildir önemsizdir.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem, bütçe el verirse i7 930'lu sistemi kursun, sonuçta Intel abartı olmasa da bu tür işler de Amd'den öndedir ama çok takılacak bir fark yoktur, aksi halde 1055T'li Amd alsa da kaybı olmaz.

En kötü ihtimalle X6 1090T B.E alınır ve 180 TL'ye de SB850 yongalı sata 3+usb 3.0 +Raid destekli bir anakart alır keyfine bakar.

ASUS M4A87TD/USB3 AM3 DDR3 --- 180 TL (sata 3, usb 3.0, Raid, X6 cpu destekli)
    AMD Phenom II X6 1090T 3.6GHZ 9MB BE --- 535 TL
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül) X2 (2*2=4GB) --- 190 TL

905 TL kdv dahil.

Kalan bütçeye de diğer parçalar rahatlıkla alınır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 20 Temmuz 2010; 18:25:35 >

• Benim Anakart AMD Phenom İşlemci Uyumlu

Anakartta Athlon II X2 2.9 Ghz İşlemci Takılı, Amd Phenom'un Tüm Modellerini Desteklermi ? Anakart
  • quote:

Orijinalden alıntı: btrpanl

Benim Anakart AMD Phenom İşlemci Uyumlu

Anakartta Athlon II X2 2.9 Ghz İşlemci Takılı, Amd Phenom'un Tüm Modellerini Desteklermi ? Anakart

Hocam AM3 işlemcileri destekler ancak TDP değeri bu konuda sınır koyabilir, 95w 125w 140w gibi bu değerler değişiyor.

Anakart modeliniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

quote:

Orijinalden alıntı: btrpanl

Benim Anakart AMD Phenom İşlemci Uyumlu

Hocam AM3 işlemcileri destekler ancak TDP değeri bu konuda sınır koyabilir, 95w 125w 140w gibi bu değerler değişiyor.

Anakart modeliniz nedir ?

ECS A740 GM-M Hocam
  • ECS'nin web sitesi çalışmıyor sanırım, bağlanamadım bir türlü oradan bakmak lazım ama 740g çipset DDR2 destekli, bu yüzden bazı işlemcileri desteklemeyebilir.
  • ecs nin athlon II ve ddr2 destekleyen modelleri x6 ları destekelemiyor diye biliyorum.

Anakart Değiştirmeden x4 965 BE alırsın aradaki fark fazla olmayacağından kârın olur.

artan parana da ram ve hdd ye para yatırırsın

önceki mesajımda şunu yazmıştım

sana uygun birşeyler yazayım dedim

AMD Phenom II 1055T --- teknolojix.com

ASUS M4A87TD/USB 3 --- iventus.com

Western Digital 1TB SATA III 6gb/s (2 Tane) --- novabilgisayar.com

MUSHKIN Redline 4GB 1600MHz kit (2 Tane) --- sanalmarketim.com

HIS HD5850 iCooler V 1GB --- exa.com.tr

TRUVATEK Phalanax Şeffaf Pencereli Full Tower Kasa + LC Power 80+ 600w Bronze PSU --- ereyon.com

ASUS 24x DVD-RW SATA Siyah Kutulu (2 Tane) --- netsiparis.com

sadece kasa herşeyi tam toplam 2525 tl

burdan değişecek fazla birşey yok. güzel sistem.

senin dediğin gibi anakartı değiştirmezsek ddr2 ile öyle sağlam birşey bekleme. iyi olmaz. elindeki sistemi sat 2000 tl yerine 2500 tl ye bunu al

• @tarkolar; 2500 çok fazla olmuş. Fiyatlarını başka yerlerden de araştırın (nakit ise eksene göz atın) bakalım ne olacak. @z1mbabwe; ile harmanlanan sisteme 5850 ekleyince 200 tl oluyor üstelik anakart biraz pahalı ve 6gb ram olmasına rağmen?
  • quote:

Fizik kartıymış. Hey allahım. 10 yıldır bu işteyim daha bir grafik tasarımcının özel ekran kartı kullandığını görmedim. Grafik tasarımcının video editçinin, ekran kartıyla işi olmaz kaç defa daha diyeceğiz ya. Test sayfalarından değil gerçek hayattan bahsediyorum ben. Core i7 amdx6 dan bizim konumuz özelinde üstündür. Anakarttaki veri hızları ve 3 kanallı ram kullanması en göze batan farklarıdır. O test dedikleriniz 2 ürünü eşitler öyle test yapar. Ama sitemler eşit gibi kullanılmaz bende 2 sistemde var ikisinden de memnunum ama core i7 920 kaba kuvvet sözkonusu olunca gayet iyi fark atıyor.

Tamam hocam siz 3650 ile grafik tasarımına devam edin yukarıda dediğim gibi photoshop corel gibi programlar kullanılıyorsa fizik kartına gerek yok HD4670 gibi bir kartta yeterde artar bile ancak profesyonel programlar kullanılıyorsa 3D çizim yapılıyorsa fizik kartına ihtiyaç vardır.Core i7 serisi belli modeller dışında genel olarak phenom X6 serisinden üstündür.Ancak core i7 930 mu phenom 1090T dendimi işler değişir çünkü yapılan testlerde core i7 930'dan üstün AMD'nin çift kanal bellek sorunu ortadan kalkacak az kaldı dört kanal bulldozer serisi işlemciler uzakta değil umarım core i7 ve i9 serisini kazır bu işlemciler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 20 Temmuz 2010; 19:40:37 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.