Şimdi Ara

Video Montaj-Grafik çalışmaları için sistem önerisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

@tarkolar; 2500 çok fazla olmuş. Fiyatlarını başka yerlerden de araştırın (nakit ise eksene göz atın) bakalım ne olacak. @z1mbabwe; ile harmanlanan sisteme 5850 ekleyince 200 tl oluyor üstelik anakart biraz pahalı ve 6gb ram olmasına rağmen?

pahalı geldi bana da.

işlemci netsiparis.com da 360 tl 15tl ordan kâr

anakartı tekmarshop.com dan alırsan 14 tl de ordan kâr

hdd yi eksen den alırsan 32 tl de ordan kâr

ram i deveyükünden al 9 tl kâr

toplam 70 tl kâr var. 2455 tl ediyor.

istersen ekran kartını iCooler V almayıp sapphire düz model alırsın 46 tl daha iner 2400 tl ye düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

@tarkolar; 2500 çok fazla olmuş. Fiyatlarını başka yerlerden de araştırın (nakit ise eksene göz atın) bakalım ne olacak. @z1mbabwe; ile harmanlanan sisteme 5850 ekleyince 200 tl oluyor üstelik anakart biraz pahalı ve 6gb ram olmasına rağmen?

pahalı geldi bana da.

işlemci netsiparis.com da 360 tl 15tl ordan kâr

anakartı tekmarshop.com dan alırsan 14 tl de ordan kâr

hdd yi eksen den alırsan 32 tl de ordan kâr

ram i deveyükünden al 9 tl kâr

toplam 70 tl kâr var. 2455 tl ediyor.

istersen ekran kartını iCooler V almayıp sapphire düz model alırsın 46 tl daha iner 2400 tl ye düşer

Jeton geç düştü hocam, hdd ve ramler 2 adetmiş

@Z1mbabwe; hocam istersen benim mesajımdaki sisteme gözatıp işlemciyi 1090T yap, toparlanmış olsun.

• 2500 Fazla Olmus Yaw :D

4GB Ram Var Ama Bilmiyorum 32 Bit Kullandıgım Icın Eksisinide Artısınıda Göremedim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

ecs nin athlon II ve ddr2 destekleyen modelleri x6 ları destekelemiyor diye biliyorum.

Anakart Değiştirmeden x4 965 BE alırsın aradaki fark fazla olmayacağından kârın olur.

artan parana da ram ve hdd ye para yatırırsın

önceki mesajımda şunu yazmıştım

sana uygun birşeyler yazayım dedim

AMD Phenom II 1055T --- teknolojix.com

ASUS M4A87TD/USB 3 --- iventus.com

Western Digital 1TB SATA III 6gb/s (2 Tane) --- novabilgisayar.com

MUSHKIN Redline 4GB 1600MHz kit (2 Tane) --- sanalmarketim.com

HIS HD5850 iCooler V 1GB --- exa.com.tr

TRUVATEK Phalanax Şeffaf Pencereli Full Tower Kasa + LC Power 80+ 600w Bronze PSU --- ereyon.com

ASUS 24x DVD-RW SATA Siyah Kutulu (2 Tane) --- netsiparis.com

sadece kasa herşeyi tam toplam 2525 tl

burdan değişecek fazla birşey yok. güzel sistem.

senin dediğin gibi anakartı değiştirmezsek ddr2 ile öyle sağlam birşey bekleme. iyi olmaz. elindeki sistemi sat 2000 tl yerine 2500 tl ye bunu al

Aslında PC'yi Yeni Aldım 5 Ay Önce Falan Ama Ekran Kartını Sene Sonu Degistireceğim Hocam

Pek Toplama Taraftarı Değilim 1-2 Sene Sonra Pert Olabiliyor.

OEM'Lere Daha Fazla Güvenebiliyorum. Hani Garantisi Var Diye

• quote:

@Z1mbabwe; hocam istersen benim mesajımdaki sisteme gözatıp işlemciyi 1090T yap, toparlanmış olsun.

Hocam yaptığınız sistem iyi arkadaş overclocktan anlıyorsa 1055T alabilir rahatlıkla 4 ghz'e çıkıyor işlemci anlamam derse 1090T alması daha iyidir turbo core sayesinde 3 çekirdeğin hızı 3.6Ghz'e kadar çıkıyor uygulama yüküne göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Fizik kartıymış. Hey allahım. 10 yıldır bu işteyim daha bir grafik tasarımcının özel ekran kartı kullandığını görmedim. Grafik tasarımcının video editçinin, ekran kartıyla işi olmaz kaç defa daha diyeceğiz ya. Test sayfalarından değil gerçek hayattan bahsediyorum ben. Core i7 amdx6 dan bizim konumuz özelinde üstündür. Anakarttaki veri hızları ve 3 kanallı ram kullanması en göze batan farklarıdır. O test dedikleriniz 2 ürünü eşitler öyle test yapar. Ama sitemler eşit gibi kullanılmaz bende 2 sistemde var ikisinden de memnunum ama core i7 920 kaba kuvvet sözkonusu olunca gayet iyi fark atıyor.

Tamam hocam siz 3650 ile grafik tasarımına devam edin yukarıda dediğim gibi photoshop corel gibi programlar kullanılıyorsa fizik kartına gerek yok HD4670 gibi bir kartta yeterde artar bile ancak profesyonel programlar kullanılıyorsa 3D çizim yapılıyorsa fizik kartına ihtiyaç vardır.Core i7 serisi belli modeller dışında genel olarak phenom X6 serisinden üstündür.Ancak core i7 930 mu phenom 1090T dendimi işler değişir çünkü yapılan testlerde core i7 930'dan üstün AMD'nin çift kanal bellek sorunu ortadan kalkacak az kaldı dört kanal bulldozer serisi işlemciler uzakta değil umarım core i7 ve i9 serisini kazır bu işlemciler.

Profesyonel program 3d yazılım mı demek? Photoshop da corelde profesyonel programlardır, hem ücretleri hem yaptıkları iş açısından, hem de gelişmişlikleri açısından. Zaten yaklaşık 10 mesajdır ekran kartının sadece ve sadece viewportta nesneleri render etmeden öncede bazı kaplamalarla, efektlerle görebilmeyi sağlayabilceği daha çok da miyonlarca polilik nesneleeri transforma ederken faydasını göreceğinizi belirtmiştik bu durumda noluyor peki?. Milyonlarca polilik (devasa 3d modellemeler, örneğin bir apartman sitesi, havuz ağaçlar tümünün modellemesi) iş yapmayacaksanız 3d yazılım bile kullansanız gerek cad cam kartları gerekse böyle yan kartların size çok az faydası olacaktır. Bu kadar basit yahu. Sadece 3d yazılımda yüksek kenarlı modellemede işe yarıyor başka yok bu kadar işte

Ve siz x6 1055 taktığınız makinaya 1000 dolarlık ekran kartı takarsanız bize sadece gülmek düşer. Bu kadar zayıf işlemciye (bu manada) cad cam kartı yada fizik hızlandırıcı. Olmaz:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 21 Temmuz 2010; 10:21:19 >

• Sadece Ekran Kartı Değil İşlemciye'de Büyük Yük Düser
  • quote:

Profesyonel program 3d yazılım mı demek? Photoshop da corelde profesyonel programlardır, hem ücretleri hem yaptıkları iş açısından, hem de gelişmişlikleri açısından. Zaten yaklaşık 10 mesajdır ekran kartının sadece ve sadece viewportta nesneleri render etmeden öncede bazı kaplamalarla, efektlerle görebilmeyi sağlayabilceği daha çok da miyonlarca polilik nesneleeri transforma ederken faydasını göreceğinizi belirtmiştik bu durumda noluyor peki?. Milyonlarca polilik (devasa 3d modellemeler, örneğin bir apartman sitesi, havuz ağaçlar tümünün modellemesi) iş yapmayacaksanız 3d yazılım bile kullansanız gerek cad cam kartları gerekse böyle yan kartların size çok az faydası olacaktır. Bu kadar basit yahu. Sadece 3d yazılımda yüksek kenarlı modellemede işe yarıyor başka yok bu kadar işte

Ve siz x6 1055 taktığınız makinaya 1000 dolarlık ekran kartı takarsanız bize sadece gülmek düşer. Bu kadar zayıf işlemciye (bu manada) cad cam kartı yada fizik hızlandırıcı. Olmaz:)

İyi hocam siz intel işlemci kullanın AMD işlemciler bir halta yaramıyor zaten hiç bir zaman ağzıyla kuş tutsa sizin gibi düşünenlere yaranamaz.Bir çok firma hala core 2 quad serisi işlemciler kullanıyor hatta E8600 bile kullananlar gördüm onlar bu işleri yapıyorda AMD'nin 6 çekirdekli işlemcisi bunları nasıl yapamıyor asıl siz güldürmeyin bizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 21 Temmuz 2010; 12:17:11 >

• quote:

quote:

Hocam yaptığınız sistem iyi arkadaş overclocktan anlıyorsa 1055T alabilir rahatlıkla 4 ghz'e çıkıyor işlemci anlamam derse 1090T alması daha iyidir turbo core sayesinde 3 çekirdeğin hızı 3.6Ghz'e kadar çıkıyor uygulama yüküne göre.

Sistemin çoğunu siz topladınız ben sadece satın alınacak yeri değiştirdim :)

Arkadaşın bütçesi varsa bahsi geçen işlemci;

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=27346

• quote:

quote:

İyi hocam siz intel işlemci kullanın AMD işlemciler bir halta yaramıyor zaten hiç bir zaman ağzıyla kuş tutsa sizin gibi düşünenlere yaranamaz.Bir çok firma hala core 2 quad serisi işlemciler kullanıyor hatta E8600 bile kullananlar gördüm onlar bu işleri yapıyorda AMD'nin 6 çekirdekli işlemcisi bunları nasıl yapamıyor asıl siz güldürmeyin bizi

Biraz da olsa manalı tartışıyoduk işin suyu çıktı şimdi. Akıl sahibi biri markaları o şekilde savunmaz. Konu: iş, Para iyi kötü var. O işi en iyi en kısa zamanda mı yapmak lazım evet. Peki o zaman alabilceğinin en iyisini almak mı lazım evet. Bu durumda seçeneğimiz ne core i7. Eğer core i7 alabiliyorsak ve iş yapacaksak core i7 alırız. Bu bize para ve zman olarak geri döner. Eğer DELL ws alabiliyorsak paramız o kadarını alabiliyorsa onu alırız o da bize para ve zaman olarak döner. Ah kardeşim amd neden almadın neden intel almadın manasızlığına düşmek profeseyonellikle örtüşmez. Eğer arkadaşın 8 000 Tlsi olsa kesinlike mac alınırdı o zaman o da o paraya göre mantıklı bir seçim olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

quote:

quote:

Biraz da olsa manalı tartışıyoduk işin suyu çıktı şimdi. Akıl sahibi biri markaları o şekilde savunmaz. Konu: iş, Para iyi kötü var. O işi en iyi en kısa zamanda mı yapmak lazım evet. Peki o zaman alabilceğinin en iyisini almak mı lazım evet. Bu durumda seçeneğimiz ne core i7. Eğer core i7 alabiliyorsak ve iş yapacaksak core i7 alırız. Bu bize para ve zman olarak geri döner. Eğer DELL ws alabiliyorsak paramız o kadarını alabiliyorsa onu alırız o da bize para ve zaman olarak döner. Ah kardeşim amd neden almadın neden intel almadın manasızlığına düşmek profeseyonellikle örtüşmez. Eğer arkadaşın 8 000 Tlsi olsa kesinlike mac alınırdı o zaman o da o paraya göre mantıklı bir seçim olurdu.

Hocam öyleyse mesajdaki sistemi alın, anakart ve işlemciyi çıkarıp yeniden ortaya koyun. Karar vermekte arkadaşa kalsın.

• Off Ne Alırsa Alsın Arkadas Ne Farkedecek ki Sanki İ7 - Phenom X6

Saçma Saçma Konusmayın Ya İşye En Güclü İşlemciler Bunlar Zaten 12 Çekirdekmi Arıyorsunuz ? :D

• quote:

Dedikleriniz doğrudur.Ancak bütçe kısıtlıysa ben şahsen intel sisteme bir işi 10-15 saniye hadi en fazla 20 saniye olsun daha önce bitirecek diye fazladan para vermem arada öyle abartılan kadar performans farkı yok.Phenom x6 serisi ile AMD artık core i7 işlemcilere kafa tutabiliyor ileride program desteği sayesinde 6 çekirdek tam olarak gücünü gösterecektir.Üstelik daha önce söylemiştim ucuza aldığınız anakartlarında bir çok özellik barındırıyor.İntel sistemde üst seviye anakart almanız gerek oda para demek ayrıca intelin socket karmaşıklığı var şuanki soketlerinin pek fazla ömrü yok gibi gözüküyor sürekli soket yapısını değiştiriyorlar bu bir dezavantaj oysaki AMD geriye uyumluluk olarak çok iyi işler çıkardı.Bir phenom x6 modelini AM2+ anakartlarda hatta bazı AM2 anakartlarda bile kullanabiliyorsunuz avantaj budur paranın cepte kalması budur.Daha önceki mesajımda söyledim hala bu tür işlerde core 2 duo serisi işlemci kullanan firmalar var yeterli geliyorki değiştirme gereği duymuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 22 Temmuz 2010; 8:47:59 >

• CPU INTEL i7 930 2.80 GHz Quad Core Socket 1366 8MB 299 $ ( 463,15 TL)
    ANAKART GIGABYTE X58A-UD3R, X58, DDR3, 4x PCIExp, Socket 1366, SLI & CrossFireX, Sata 3.0, USB 3.0 229 $ ( 354,72 TL)
    BELLEK - RAM KINGSTON 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL9 KHX1600C9D3K3/6GX 189 $ ( 292,76 TL)
    HDD WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB Caviar Black 3GB/s 99 $ ( 153,35 TL)
    EKRAN KARTI PNY nVIDIA Quadro FX580 512MB GDDR3 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı 245 $ ( 379,51 TL)
    KASA AeroCool Vx-E Pro 600W Türbin Fanlı Mid-Tower Kasa 159 $ ( 246,29 TL)
    DVD WR - BLUE RAY SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 22 $ ( 34,08 TL)

NOVADAN

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.270,15 TL

veya

CPU AMD Phenom II X6 1090T 3.6 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci, Black Edition 296 $ ( 458,50 TL)
    ANAKART ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3 105 $ ( 162,65 TL)
    BELLEK - RAM KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 HYPERX 136 $ ( 210,66 TL)
    HDD WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB Caviar Black 3GB/s 99 $ ( 153,35 TL)
    EKRAN KARTI PNY nVIDIA Quadro FX580 512MB GDDR3 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı 245 $ ( 379,51 TL)
    KASA AeroCool Vx-E Pro 600W Türbin Fanlı Mid-Tower Kasa 159 $ ( 246,29 TL)
    DVD WR - BLUE RAY SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 22 $ ( 34,08 TL)

NOVADAN
    NAKİT / HAVALE (TL) : 1.941,14 TL

• iNTEL'in Tekelciliği Elden Gidiyor Satıs Rakamlarına Bakılırsa Avrupa, Amerika Ülkelerinde AMD İşlemci Satısının Yukseldigini Görebilirsiniz...

Smarter.Choice ;)
  • @bycakir; müthiş kazık fiyat olmuş, bir zahmet diğer mesajları inceleyinde fiyatları görün. Bile bile kazıklanır mı insan?

Sistemin 1090T, 6 GB ddr3 CL8 ram ve biraz iyi bir anakart ile son hali;

quote:

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition, 3.2GHz, TurboCore 3.6GHz - 540 TL - TIKLA

ANAKART - GIGABYTE GA-890GPA-UD3H - 272 TL - TIKLA

RAM - G.SKILL Ripjaws 6 GB Triple KIT (3x2GB) DDR3-1600MHz CL8 - 390 TL - TIKLA

HARDDISK - WD Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s - 170 TL - TIKLA

EKRAN KARTI - PNY Quadro FX 580 - 335 TL - TIKLA

ROM - LG GH22NS50 DVD Yazıcı 22X SATA - 37 TL - TIKLA

KASA - AKASA Freedom Zone AK-BKXNE-01-600 600W Kasa - 248 TL - TIKLA

Nakite toplamı 2050 TL (KDV DAHİL)

Ürünlerin hepsi stokta. Bir tek rom piyasa fiyatından 4-5 tl pahalıya geldi ama olsun. Hemen bir telefon edip sorun, bütün parçalar aynı firmadan olduğu için ücretsiz toplayıp gönderirler tahminimce ama arayıp söylemeniz gerek.

• bence direkt aşağıdaki canavarı alın. normal fiyatından 500 TL civarı indirimli.

http://www.delikarga.com/store/ProductDetails.aspx?productid=128934

aynı sitede yine indirmli dell e190s veya topview monitör alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanasrav

bence direkt aşağıdaki canavarı alın. normal fiyatından 500 TL civarı indirimli.

http://www.delikarga.com/store/ProductDetails.aspx?productid=128934

aynı sitede yine indirmli dell e190s veya topview monitör alabilirsiniz.

Kasa Harika Ama Bunlara Yetmez O Kasa :D İntel XEON Muhabbeti Yapıyordular :D

• 8000 liram olsa niye mac alayım ne avantajı olacak bana işlemci ram ekran kartıyla kıyasladıgımda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

8000 liram olsa niye mac alayım ne avantajı olacak bana işlemci ram ekran kartıyla kıyasladıgımda..

Avantajı Tasarım,Adobe Programları İle Daha Hızlı Calısma, iWORK, FINAL CUT STUDIO Gibi Apple'a Özel Programları Kullanma,Daha Kolay Ve Harika Kullanım Sahibi Olursunuz.

Mac Kullanmadım Ama O Paraya Değer Bence Macintosh
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.