Şimdi Ara

Video Quality'e elini sürmeyen, Altyazı gömme programı arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kestenbetsa Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer yazılım ücretliyse ismini vermeniz yeterli. Daha önce PocketDivXEncoder 0.3.60 kullanıyordum. Fakat ne atarsam atayım çözünürlüğü 512x320 gibi bir boyuta indiriyor, audio ve video qualitylerle oynuyordu. Zaten düşük çözünürlüklü divx filmlerde çok koymuyordu kullanıyordum ama 720 yada 1080p filmlerde bunu göze alamam. Çözünürlüğü bir türlü istediğim boyuta getiremedim. 720p film var elimde. DVD de izlemek istiyorum ama altyazıyı gömmem lazım. Çünkü DVD srt altyazıların Türkçe karakterlerini bozuk gösteriyor. Ayrıca çözünürlük değişirse bir anlamı kalmayacak 720p filmin.

Adam akıllı altyazı gömen, filmin diğer özellikleriyle oynamayan bir program arıyorum. En azından ismi lazım.

Teşekkür ederim.

• srt dosyalarını utf8 olarak kaydetmeyi deneyin belki işe yarar.
  • kullandığınız programın daha yüksek versiyonunu kullan.
    pocket divx encoder 0.3.96 veya belki daha yüksek sürümü de çıkmış da olabilir.(uzun süredir kullanıyordum da)bu arada hem videoda kalite kaybı yaşamamak hem de videonun altyazıyı gömdükten sonra daha az yer kaplamasını istiyorsan videonun kalitesi hakkında bilgiye sahip olman gerekir. media info'yu indir eğer k-lite codec pack yüklüyse zaten vardır yoksa da ayrıca indirebilirsin ufak tefek bir şey.
    media info elindeki medya (dijital video/ses dosyaları) hakkında bilgi veriyor:örneğin;kbps,fps,khz,16 bit,codec bilgisi vs.vs.)http://www.free-codecs.com/Media_Info_download.htm altta da resmi var zaten.bu resimlere bakarak elindeki videonun nasıl bir kaliteye sahip olduğunu öğrenip pocket divx encoder'la da ona göre bir ayar çekebilirsin.

mesela aşağıda video ve sesin kbps ve FPS değerleri var.Bu değeri koruyamıyorsan bile biraz üstünde tutabilirsin.ayrıca "gelişmiş seçenekler"deki ayarları (onay işaretleri) bu şekilde yaparsan hem iyi kalitede hem de daha az boyutta filmlere sahip olursun.Seslerde bir değişiklik istemiyorsan "Direct Audio Stream Copy"yi ile suya sabuna dokunmadan orjinal ses ayarını koruyabilirsin.benden bu kadar.kolay gelsin.

• söylemeyi unuttum altyazı boyutunu 3 olarak kullanın ve ekranı resimde gördüğünüz üzere "high definition TV"yi seçin.
  • Teşekkür ederim hemen çalışmalara geçiyorum.
  • Sanırım yine olmadı. Video quality ile sesi sonuna kadar arttırdım yinede 4.2gb video düşüyor 3.4gb 'a. Boyut düşmesi benim düşüncemce kalite kaybıdır. Kalite kaybı yaşanmasınıda istemiyorum. BeAr arkadaşın dediğini deniyeyim birde.

• SS'te gördüğüm kadarıyla dediklerimi yapmamışsın. Xvid,De-interlace,B-frames işaretli olmalı.ses için Direct Audio Stream Copy diyebilirsin.çözünürlük istediğin ölçüde sanırım.ayrıca fps kendi orjinal fps değeri 23.976 mı?

boyutu düşüyor diye kalite düşüyor gibi düşünmeyin.boyutunun düşmesinin sebepleri b-frames, xvid oluşu ve programın boyutu baştan çok büyük gösterip sonradan daha düşük boyutlu bir çıktı elde etmenizdir.b-frames'in kaliteyi yükselttiğini (aslında hiçbir fark görmedim) ve boyutu düşürdüğünü okumuştum.
    boyutunun düşmesinin veya çıkmasının sebebi farklı codecler'den kaynaklanıyor. (yanı farklı sıkıştırma teknikleri)hatta aynı codecler kullanılsa bile sıkıştırma tekniği fark edebiliyor.yine kullanılan konternırlar arasında da fark doğuruyor.mesela elimizde 2 video olsun biri avi konteynırlı diğeri ise 3gp olsun videoların kbps,renk,khz ve diğer oynanabilen tüm değerlerini eşitleseniz bile konteynırdan ve kulandığı sıkıştırma tekniğinden olayı çözünürlük, diğer gözle görülür özellikler ve kalite aynı olduğu halde boyutta farklılıklar olacaktır.Umarım anlatabilmişimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım teşekkür ederim. Yanlız iş yattı. altyazıyı UTF-8 olarak kaydettim ve filmle aynı dvd ye çektim. Fakat DVD player boş gösterdi CD yi. Göremedi yani. Nedeni HD ve Full HD okuyamaması galiba. Yeni bir DVD player lazım. PC'den de bağlayamam çünkü ekran kartım da desteklemiyor. Full HD tv var ama bir türlü tam performans birşey izleyemedim. Full HD olmasının bir espirisi yok şu durumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Anladım teşekkür ederim. Yanlız iş yattı. altyazıyı UTF-8 olarak kaydettim ve filmle aynı dvd ye çektim. Fakat DVD player boş gösterdi CD yi. Göremedi yani. Nedeni HD ve Full HD okuyamaması galiba. Yeni bir DVD player lazım. PC'den de bağlayamam çünkü ekran kartım da desteklemiyor. Full HD tv var ama bir türlü tam performans birşey izleyemedim. Full HD olmasının bir espirisi yok şu durumda.

o zaman divx destekli bir blu-ray oynatıcı(herhalde divx oynatırlar diye düşünüyorum) veya ps3 şart.DVD'yi HD görüntü aşar zaten DVD'yi desteklese bile kaldıramaz, kapasite meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Ocak 2009; 18:50:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.