Profesyonel olarak kullanmamakla birlikte Canon EOS 650D makinem mevcut.
İşim gereği bu sıralar video çekimleriyle uğraşıyorum. Sürekli olarak makine üzerinden başlatma/durdurma işlemleri ve hafıza kartını bilgisayara takarak videoların aktarım işlemlerini yapıyorum. Buda uğraştırıcı oluyor açıkçası.
kablo yardımıyla makineyi direkt olarak bilgisayara bağlama ve video kayıt/aktarım süreçlerini bu şekilde yönetme imkanım var mıdır?
Canon makinelere ait "EOS Utility" diye bir uygulama var sanırım bunla yapılabiliyor. Ancak 650D için bu uygulama yok sanırım.
Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.
Teşekkür ederim.
hdmı dan video yakalayabilen cihazlarla istediğini yapabilirsin.biraz tuzlu cihazlar.ancak hdmı üzeirnden ,makina kayıt ettiği kalitede görüntü gönderiri mibilemeyeceğim.bende 600d var ve 1080p videonun bit değeri 45 mbps civarında.
quote:
Orijinalden alıntı: montevo
hdmı dan video yakalayabilen cihazlarla istediğini yapabilirsin.biraz tuzlu cihazlar.ancak hdmı üzeirnden ,makina kayıt ettiği kalitede görüntü gönderiri mibilemeyeceğim.bende 600d var ve 1080p videonun bit değeri 45 mbps civarında.
Benim cihaz yakalıyor mu yakalayamıyor mu onu bilmiyorum aslında. Mantık olarak baktığında sen 600D ile yapabiliyor isen bende 650D ile yapmam lazım.
Mini HDMI to HDMI kablo aldım bir kaç güne gelir. Denemeye çalışacağım.
ronal39
kullanıcısına yanıt
aşağı yukarı 800 tl civarında harici bi cihaz alman gerekli.
ayrı aparak gerekiyor sanırım fakat bu sefer yanında laptopda taşıman gerekicek dahada yük olucak yani :D
quote:
Orijinalden alıntı: montevo
aşağı yukarı 800 tl civarında harici bi cihaz alman gerekli.
Nasıl bir cihaz mesela? model ve resim atabilir misin?
quote:
Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN
ayrı aparak gerekiyor sanırım fakat bu sefer yanında laptopda taşıman gerekicek dahada yük olucak yani :D
usbli alırsan laptop kullanarak da kayıt yapabilirsin.dıaşrdaki çekimelr vb için dieal olur.bunun gibi bir cihaz.hdmı sinyalini kayıt ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: goodbadugly2
Black Magic Intensity kartlarla HDMI kaynaktan PC'ye capture yapılabilir.
"EOS Utility" yüklemeyi başardım. Aslında kısmen işimi çözdüm gibi.
Bu program ile 650D'nin normal data aktarım kablosu ile bilgisayara USB ile bağlıyorum. Hem fotoğraf hem de video'yu bilgisayar üzerinden tetikleyebiliyorum.
Kablonun kalitesinden midir bilemiyorum ama (HDMI kablosu daha sağlıklı olabilir) görüntü bilgisayarda geç algılanıyor ve ağır kaydediyor. Şuan için direkt olarak bilgisayara kaydetmiyor. Ancak bilgisayar üzerinden "Digital Photo Professional" programı ile kameradaki görüntüleri görebiliyor ve makineye dokunmadan (Hafıza kartını çıkarmadan) bilgisayara o dosyaları aktarabiliyorum.
Bu işlemi gece geç saatlerde ve kötü bir ortamda denediğim için görüntü kalitesinde fark var mı yok mu bilemedim. Ama kayıt ederken yaşanan yavaşlık sorunu kaydettikten sonra yaşanmadı ve sorun çıkarmadı.
usbli alırsan laptop kullanarak da kayıt yapabilirsin.dıaşrdaki çekimelr vb için dieal olur.bunun gibi bir cihaz.hdmı sinyalini kayıt ediyor.
Bunlar aşırı profesyonel oldu benim için. Zaten şirket laptop'u olduğu için böyle bir şey taktırmam imkansız. Az önce bahsettiğim konu az çok işimi görüyor.
Önerin ve bilgilendirmelerin için sağol hocam.
ronal39
kullanıcısına yanıt
evet şu sıra aşırı pahalılar.kolay gelsin
ronal39
kullanıcısına yanıt
bulunca yazarım şimdi yanlış birşey demiyim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme