Şimdi Ara

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.254
Cevap
27
Favori
68.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çeşitlilik olması açısından bende bir sonuç paylaşıyorum arkadaşlar. VAE VDSL ile Türksat kablonet kullanıyorum, uzun zamandır Telekom çıkışları Eskişehir'den 43-48MS arası seyrederken Superonline ile çıkmaya başladıktan sonra genellikle 60MS üzeri sonuçlar geliyor artık.

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 27 Aralık 2022; 18:51:39 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

Ben kayıt oluşturmak istemiyorum TT ye, olduğundan daha kötü hale gelir endişesi ile. Şu an bu mesajı yazarken test yaptım 146.66.155.1 adresine ve 40ms çıktı yine. Sabitlemişler gibi sanki defalarca yaptım ama ne düştü ne çıktı. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

• davidoff26 kullanıcısına yanıt

Bu ekran görüntüsünü işletmecinize gönderir misiniz, ne yanıt vereceklerini çok merak ettim doğrusu. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen sene Docsis kullanırken bir süre 90MS civarında geziyordu güzel bir mail ile durumu açıkladım cevap: "Göndermiş olduğunuz ekran görüntüsünde ki değerlerin normal olduğu görülmüştür."

O yüzden gelecek cevap belli aslında bir de şöyle bir durum var bazen tekrar telekoma dönüyor mesela az önce baktığımda telekom ile çıkıyordu bu sadece valve için değil tabii ki Türksat'in garip bir routing yönetimi var henüz anlam veremedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Nasıl normal diyorlar 90MS değerine çok şaşırıyorum doğrusu. Dilerseniz tekrar bir kayıt açın bakalım bu kez ne yanıt gelecek? vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

Daha ne kadar kötü olabilir ki hocam. Daha kötüsü için trafiği Ulus'tan dolaştırmaları gerekir. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

Konu Türksat olunca şaşırmamak lazım hocam. :) Hem sizin hemde forum için kaynak olması açısından yine bir mail göndereceğim bakalım ne olacak.

@davidoff26 @mustifb

Kayıt oluşturayım ben de bakalım ne yanıt alacağız. Aynen hocam kaynak oluşmuş olur hem de ben de öyle düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Aralık 2022; 17:8:56 >
  • Konu açılalı neredeyse 1 yıl olacak, benim değerlerde değişen bir şey yok. Prime time, vs., de ping yükselmesi veya hız düşüşü gibisinden durumlar söz konusu değil. Güncel sonuçlarım aşağıda.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Siz de FTTH siniz, ben de FTTH yim aradaki farka bakın lütfen.

Eskiden benim de 20 bantlarındaydı ms değeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Aralık 2022; 18:30:23 >

Hocam sizin de bildiğiniz gibi ping konusunda birçok değişken var. Aynı binadaki daireler arasında bile ciddi farklar olabiliyor. Onun için bu konuda ne yazsak boş. Sizin açınızdan ciddi sıkıntıysa ve alternatif ISS varsa onları denemekten başka bir çözüm yolu yok bence.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Hocam çok haklısınız ama aynı hat, değişen bir cihaz vs. yok daha önceleri yirmi bantlarında ms değeri alırken artık kırk veya elli küsür almak çok üzücü bir durum.

Bu konuyla ilgili Telekom a kayıt açtım bakalım neler olacak.

• Bugün işteyken Türk Telekom'dan yetkili aradı sorunun CGNAT'tan kaynaklandığını ve düzelttiğini eve gidince test yapıp dönüş yapın dedi. Şu anda 34'e kadar düştü IP bloğum değişmiş. Yine CGNAT'tayım, çıkışım hala aynı ama 95 ile başlayan /24'lü bir bloğa geçirmişler.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Benim ip 10. ile başlıyor ve düzelme yok problemimde maalesef. Kaydıma da henüz dönüş yapılmadı.

O 10 ile başlayan CGNAT cihazına ait lokal IP. IP sorgulama sitelerinde ne gözüküyor? Muhtemelen 78.183 ile başlıyordur. Bu blok ya çok dolu yada QoS önceliği düşük. 88 ve 95 bloğu güzel çalışıyor. Modemi resetleyin ve IP sorgulama sitelerinden bakın 88 ya da 95 gelince test yapın. Türk Telekom'da MH düzeyinde sorunu çözdürmeniz imkansız TT ofisinde bile imkansız transmisyon birimine gitmeniz lazım onlar da sonuç için normal diyorlar ama başka örnekler gösterince kayıt alıyor. Yaklaşık 1 hafta sonra bir yetkili aradı ve düzelttiğini söyledi ve şu anda diğer seviyeye göre daha iyi 34-35 ms filan alıyorum. Kablolu da 32'ye düşüyor.

• Benim he zaman 10 ile başlıyor ip modem arayüzünde. Google da ise değişiyor tabi 78,88,95 seklinde gidiyor.

Şu an için düzelme var gibi. 50 küsürden 29 a düştü. Kaydımın etkisi oldu mu bilmiyorum.

• Ankara Docsis Kablonet -> Mecburi SOL çıkışı;

sonuç bu vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

Bu da bufferbloat'ı QOS router ile çözülmüş ping testi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3C8697718 -- 7 Ocak 2023; 20:17:44 >

• @millenicom Ölmüşsün ağlayanın yok galiba bu nasıl ping sakaryada cs go 'da

• Ttnet fttb batman. Telden 5ghz frekanstan test yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 7 Ocak 2023; 22:32:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.