Şimdi Ara

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.261
Cevap
27
Favori
69.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

Türknet bu. Türktelekom gelince ayrıca yine yaparım. Bu Amazon AWS Frankfurt sunucusu olması lazım. Mavi Bulvar'daki evimizde buna 53-54 falan alabiliyorum Yüreğir de böyle bir durum söz konusu değil.

• gungorxorhan kullanıcısına yanıt

Hangi şehirde yaşıyorsun? Evet iyi tabiki. İstanbul'a yakınsın diye tahmin ediyorum.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Şu an yaptığım testte 40ms sonucunu aldım.

• simos35 kullanıcısına yanıt

İstanbul dan test yaptım telekom FTTH ile ve 49ms sonuç verdi.

• jungesterne J kullanıcısına yanıt

Peering olduğu için Adana'dan çıkmıyor şirket kendi NOC yönetim planı gereğince o şekilde çıkarıyor. Ayrıca peering çoğu durumda pinge etki etmez. Frankfurt ve Viyana pingi aynı çıkıyorsa Valve'nin kiraladığı hattın teçhizatı eski olabilir ya da kablo uzak bir lokasyondan Viyana'ya gidiyor olabilir. Örneğin Türk Telekom'un İstanbul İzmir hattı. Hatlardan biri Tekirdağ-Çanakkale'den dolaşıyor ve pingi mesafe kısa olduğu için daha düşük. Birde İstanbul-Adapazarı Eskişehir güzergahından dolaşıyor doğal olarak pingi daha yüksek. İzmir'deki adamın İstanbul erişiminin hangisinden olacağı tamamen NOC yönetimine bağlı.

Pingler sunucu durumunun yanı sıra hat teçhizatına, hat güzergahına ve router'a bağlıdır. Ve ülkemizdeki hatlarda belli bir standart olmasa da genelde kullanılan teçhizat sistemi 100 km başına 1 ms'de ulaşan 2000'li yılların başındaki teknolojidir. Güncel teknolojilerde gecikme süresi 100 km başına 0.2 ms'e kadar düşüyor.

• @jungesterne 53-54 iyiymiş bir kere millenicom kullanırken 55 görmüştüm o kadar vdsl kullanıyorum tabi ben.

@XpressMusic34 İstanbul için biraz yüksek değer gibi. Turknet kullanan bir arkadaşım FTTH 38 ms almıştı. Superonline kullanan arkadaşım direkt oyun içerisinde 42-44 civarı alıyor.

Peki normal Amazon AWS Frankfurt sunucularına giden verinin Adana -> Ankara -> İstanbul yolunu izlemesine ne diyorsun? Adana'dan direk İstanbul'a gitmek yerine 06-ulus diye bir popa gidiyor her seferinde. Bunun sebebi nedir? Niye direkt İstanbul bağlantısı yerine ekstradan bir şehire gidiyor ki veri.

Evet hocam maalesef yüksek. Zaman zaman düzeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 26 Aralık 2022; 21:34:25 >

Türknet yurtdışı trafiğini Cogent (tahminim 100 Gbps), Telecom Italia (tahminim 100 Gbps), Peering.cz (10 Gbps), Netix (10 Gbps), De-Cix İstanbul (10 Gbps) ve Türk Telekom (500 Gbps) ile yönetiyor. Demek ki Amazon trafiğini Türk Telekom ile taşıyor. Türknet ile TT'nin Adana'ya en yakın arabağlantısı da Ankara Ulus'ta. Ama Ulus POP noktasına girmesinin sizin pinge etkisi +0.2 ms'dir. Asıl sorun ülke içindeki fiber omurga şebekesinde kullanılan teçhizatlar ve güzergahlar. Bunlar değiştirilmeden trafik direk Adana'dan Frankfurt'a gitse bile ping aynı seviyede olur. Ki TT'nin L2 transit olarak Frankfurt-Adana linki var Adana'daki bir TT kullanıcısı traceroute yapsa sonucun aynı olduğunu görürdük.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Her şekilde bir sorun var hocam vaktim olduğunda Acıbadem genel müdürlüğüne olmazsa Gayrettepe'ye gidip sorunu ileticem. Gayrettepe'den çıkan bir kullanıcıya göre arada 10 ms fark var. Yani İstanbul-Ankara seviyesinde bir fark.

Hocam Adana'dan Fifa sunucusu yani amazon'a şöyle 50ms versin sabit TT'ye hemen geçiş yaparım ama 2021'de TT kullanıyordum 70'ten aşağıya pek düşmüyordu. TT ile amazon sunucuları arası pek barışık değil sanırım. En azından Adana'da öyleydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 27 Aralık 2022; 0:20:54 >
  • vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

Millenicom iyileştirmeler yaptı herhalde

Bu arada Türk Telekom'a geçtim. Burada pingler 61 çıksa da oyunda 57 58 alıyorum o yüzden iyi. Ayrıca stabil olması da daha iyi en azından. IP bloğunu değiştirip denerim bi ara belki öyle daha da düşebilir ping.

Fifa sunucusunun IP adresini at bana bakalım kaç alacağım TT ile.

Hangi oyunu oynuyorsunuz?

Bu attığım FIFA sunucusu olması lazım çünkü genelde bu ipye kaç ping değeri alıyorsam oyunda da yaklaşık aynı değerleri veriyor.

Ayrıca hayırlı olsun hangi tarifeye geçiş yaptınız acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 27 Aralık 2022; 10:26:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Oyunu söylemeyeyim ama tüm sunucuları Frankfurt'ta. 220 lira falan ödüyoruz 1 yıllık taahüt. 35mbps. :(

Amazon, Ortadoğu'daki veri merkezleri için Türk Telekom'dan hat kiraladı ve şu anda Türk Telekom International'ın Bulgaristan'da Amazon ile 4 tane arabağlantısı var. Önceki mesajımda da dediğim gibi problem genelde ülke içindeki şebekeden kaynaklanıyor.

Riotdirect Frankfurt (kısacası Valorant Frankfurt) sunucusuna 53 ms alıyorum. Bence düzgün ayarlansa rotalar Amazon'a da 50-53 arası alabiliriz. Ben Adana'dan, Digital Ocean Frankfurt sunucusuna 51 aldığımı bilirim bundan 7 ay önce.

• Böyle giderse ben de TT'ye geçmek durumunda kalacağım. 50 mbite ilk 12 ay 209 2. 12 ay 259 TL vermek koyacak ama bakalım el mahkûm gibi.

@mustifb Bu dediğiniz olay ne zaman oldu hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 27 Aralık 2022; 11:57:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaz aylarında oldu. Ama TT'de pinginiz daha düşük olacak diye birşey yok. Ben İstanbul'da FTTH kullanıyorum ve Amazon Frankfurt'a 47-49 ms alıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.