Şimdi Ara

**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
11
Favori
66.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    (Kombide yanma sembolünü kastettim) Anladım. Teşekkür ediyorum.
  • merhabalar, tecrübeli arkadaşların tavsiyesi olursa sevinirim.
    vitodens 50 w kullanıyorum 4 aydır. geçen ay gunduz 35 de gece 40 da 24 saat kullanımda 10 metreküp yakıyordu. 420 fatura geldi. Tasarruf edelim diye Wiessmann 7784189 Programlanabilir Kablosuz Oda Termostatı taktırdım. yüzde 30 tasarruf edersin dedi servis. oda termostatı ile yüzde ile 40 arttı yakıt. kombi 65 de oda sıcaklığı 23 e ayarladım 12 saatte 8 metreküp yaktı. 65 yerine 60 yapsak kazan sıcaklığını tasarrufa etkisi olur mu. ot 23 de iken 22.8 de çalışıyor 23.4 e gelince duruyor. kazan sıcaklığı 71 e kadar çıkıyor yaklaşık 30 dk çalışıyor 1 saat duruyor.ot kapanma hassasiyetini 0.4 yerine 0.2 veya 0.0 yapsak faydası olur mu? yoksa sökeceğim termostatı.@Kombici_Olduk
  • mdk1972 M kullanıcısına yanıt
    Mantolama var mı oturduğun binada
  • evet apartman ısı yalıtımlı mantolama var . alt ve üst katım yanmıyor. ama ot takmadan önce de gunde 10 me küp yakıp gayet güzel ısınıyorduk.
    Oda termostatları daha çok mevsim geçişlerinde tasarruf ettirir. Kışın termostat olsun olmasın birbirine yakın harcanır gaz.
    10 metreküp ayda 300 m3 yapar buda en az 550tl yapması lazım. Neyse burayı geçelim. Oda termostatıda olsa 50yi kesinlikle geçme daha ılıman günlerde 45 bile yap. Çok aşırı soğuklarda 50de iken ev ısınmıyorsa 2-3-5 derece arttır, kombiler set değerine gelince ve 50li derecelerde az yakar(minumum kapasitede). Set değerin uzaksa kombi kapasite arttırarak yanar buda verimi çok düşürür. Oda termostatıyla evin fazla ısınması engelliyormuş davran. 23de iken 23.2de durur pompa 3 dakika çalışırken peteklerin sıcaklığıyla oda sıcaklığı 0.2 derece daha arttığından pompa sesini kombi çalışıyor algılıyor olabilirsin. 0.2 hassasiyelidir.
    Havalar geçen aya göre biraz daha ısındı eğer geçen ay kullansaydın o şekilde herhalde 20 m3 günlük yakardı. Yoğuşmalı veya diğer şekilde ne olursa olsun yüksek sıcaklıkta her zaman çok yakar. En az yakacağı sıcaklık evin ısısını istediğin derece tutacak sıcaklığa yakın sıcaklıktır. 30 dakka çok yakıp 60 dakika durması seni kandırmasın.

• öncelikle acıklamanuz içn teşekkürler...
    1. oturduğum yerde doğalgaz 2 yıldır var bizim binaya yeni geldi. sayaç geçen ay 300 civarındaydı. Faturada düzeltilmiş miktar diye 280 yazıyor. fatura 421.5 tl geldi burası ilk 5 yıl vergi indirimine tabiymiş.

2. burası soğuk bir yer. gece genelde sıfırın altında , gündüz 3-5 derece. ama geçen hafta gece gündüz eksilerdeydi.Bu hafta havalar birazcık ısındı 23.2 den 22.6 ya düşürdüm termostatı. termostat hassasiyeti zannedersem fabrika ayarı -0.2 ve + 0.4 yazıyor kılavuzda. istersek 0.0 a kadar değişebiliyormuş. galiba çalışma hassasiyetini 0.4 den 0.2 ye getireceğim. şu anda gece 22.4 de çalışıyor 23 de duruyor. daha az süre pompa çalışıyor 15-20 dk gibi, daha uzun süre duruyor, 2 saat kadar. Gündüz ise 22.2 yapıyorum 22 de çalışıyor 22.6 da duruyor. gündüz de 15- 20 dk çalışıyor ama daha uzun 2,5 -3 saat duruyor. Bu seviyelerde günlük 12 -13 metreküp yakıyor.Kombi pompası çalıştığına alıcı üzerinde yeşil led ışık yanıyor durduğunda kırmızı ışık yanıyor yani kulak yanılgısı değil.

3. Bir dİiğer konu da oda termostatı 21 den aşağı düşürülmüyor 21 ile 35 derece arasında çalışıyor. servis öyle ayarladı galiba . advanced ayar yazıyor Oda Termostatı üzerinde işaret var. daha sıcak havalarda veya evde yokken 21in altına nasıl getirebilirim acaba?

4.Kombi kazan sıcaklığını 55 e çektim. işe yararsa yani daha az yakıt ile verimli olursa 50 ve altına getireceğim galiba. Ama aklıma takılan bir bilgi: "yoğuşmalı kombilerde 56 nın altına inmeyin" diye okumuştum ,doğruluk payı var mı bilmiyorum.

21 derecenin altına inmeyi kılavuzundan bakarak yapman lazım(eğer yapılıyorsa)
    +0,2 hassasiyeti demem ürün açıklamasından dedim. yanlış bilgi almışım. kılavuz ve senin tecrüben doğrudur. genelde kombi kapanınca petek ısısıyla beraber evin yalıtım, petek boyu ve kazan sıcaklığına göre petekteki sıcaklık odanın set değerini aşmasına neden olur. senin ısı kaybından dolayı artmadan düşmeye başlıyor demekki.
    her kombi üreticisinin max verim değerleri farklıdır bu değer hemen hemen bütün kombilerde 50/30 civarıdır. yani dönüş suyu 30 iken çıkışı 50 yaptığındadır. zaten kombilerde verimi 50/30 bandına göre verim değerlerini yazarlar. kombi belkide hiçbir zaman 50/30u yakalayamaz. çoğu zaman 50yi yakalar ama dönüş suyunun 30 iken yakalaması zordur orda kullanıcı devreye girmesi lazım. o yüzden kazan sıcaklığını 50 yapki ve hassasiyeti de düşürki petekteki su uzun süre bekleyip 30 un altına gelmeden(veya hassasiyeti arttırıp dönüş 30 iken çalışdığı hassasiyeti yakala) kombi çalışmaya başlasın ve 50/30u tutturamasa bile ona yakın bi değerde çalışsın.

050w de maximum 57 olarak yoğuşma sınırı verilmiş. 56 nın üzerine çıkmayındır o.
  • Teşekkürler bilgi için.. kombiyi şimdi 45 e aldım termostat GECE-GÜNDÜZ 22.4 de . kombi pompası yaklaşık 1 saat çalışıyor ama daha az yakıt gidiyor 24 saatte 9 metreküp civarı. bu değer daha iyi benim için evi de ısıtıyor . servis kazanı 65 e almıştı termostat 23.2 de iken günde 16-19 metreküp gidiyordu.
    Mümkünse 22 ye çekmeni tavsiye ederim. Termostat ne marka?
  • Viessmann 7784189 Programlanabilir Kablosuz Oda Termostat. 22.4 e alınca 22.2 de çalışıp 22. 8 de duruyor. ev 140 metre güney batı cephe 6 katlı binanın 3. kaı. termostatı salona koydum. salon evin en sıcak yeri camlar ısıcam. ev mantolamalı yalıtımlı ama alt ve üstteki daireler yakmadığı için daha soğuk diğer dairelere göre. 22 ye aldığımda evin diğer odaları tam ısınmıyor yatak odası kuzey batıya bakıyor. güneşli havada bu aralar gündüz 22.2 ye alıyorum.
  • Viessmann 7784189 Programlanabilir Kablosuz Oda Termostatının alıcısında bazen yeşil ışık yanıp sönüyor.kılavuzda sebeplerine baktığımda düşük pil veya uzak mesafe diyor. pili yeni taktmı . kombi ve alıcı mutfakta; termostat yan taraftaki salonda arada en fazla 8-9 metre var. kılavuzda engelli en az 20 m. engelsiz 10 m. de algılar diyor. alıcı, kombiyle dolap arasında 20 cm içerde kombiye yapışık. acaba bazen yeşil yanıp sönmesi sorun olur mu? led ışığı yeşil yanıp söndüğünde 5-6 dk kombi devreye girip çalışıyor sonra kırmızı sabit ışık yanıp kapanıyor. izleyebildiğm kadarıyla bu gün 2 defa oldu.
  • Çalışma mantığı budur. Problem yok.
  • Bende 7784189 u pazartesinden bu yana kullanıyorum. Bakalım kombinin anakartını bozacak mı?
  • Selamlar mersinden yazıyorum wiesmann w50 24kw modelini düşünüyorum kafam çok karışıyor forumları okuyunca buderus gb062 veya buderus 072 modelini mi alsam veya bosch 2300i modeli genel itibari ile kiyas yapmanızı rica edicem servis enerji tasarrufu sessizlik yedekparça kronik arıza acil cevap bekliyorum
  • kazem32 kullanıcısına yanıt
    Dostum ben 050w den memnunum. Oda termostat bağlantısıda çok kolay. Dikkat etmen gereken sadece üretim yılı 2018 ve sonrası olsun mümkünse.
  • Wismann w50 modelini almaya karar verdim, bu hafta bağlayacağım, mersinde yaşıyorum güneş enerjisi takmaya gerek var mı sizce sıcak su için güneş enerjisi maliyeti 1800 TL evde 2 kişiyiz 10 katlı binanın 1. Katı banyo yaparken suyun birden soğuması mevzusu ile çok karşılaşır miyiz? Son olarak petekler kapalı pozisyonda 2 kişi aylık ocak ve sıcak kullanımı ortalama ne gelir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazem32 -- 2 Mart 2020; 22:46:15 >
  • kazem32 kullanıcısına yanıt
    Bir duşta 0.3 yaksa hesapla. Solar sistem gereksiz
  • Tam 10. Gündeyim. Viessmann ın on/off termostatını kullanıyorum. Herhangi bir problemle karşılaşmadım. Sanırım artık bundan sonra ekran kartı problemi yaşanmaz diye düşünüyorum. 2014 üretimi olmasına rağmen sanırım kombiyi bozan koşullar bende oluşmadı.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.